Şimdi Ara

Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 ay önce megane 2 1.4 sedan benzinli aracımı satıp ,2 hafta önce de Grande punto mu aldım.Araç 62.000 kmde full orjinal boya değişen yok . İlk olarak yakıt tüketiminden bahsetmek istiyorum

Yakıt Tüketimi : Megane 2 'yi o kadar dikkatli ve devirine uygun kullanmama rağmen 9 lt nin altına düşemedim.50 tl benzin ile 125 km anca yapıyordum.Punto ile şuan ortalama yakıt tüketimim 4.4 (fazla trafiğe girmiyorum ) 50 tl shell fuel save dizel ile 230 km yi geçiyor ,Açıkçası megandan sonra ilaç gibi geldi.

Dış Tasarım : Megane 2 çok geniş ve büyüktü sürerken nedense kendimi güvende hissediyordum , meganın en boşunda bile 6 airbag standarttı .Punto da ise 2 airbag standart ,Punto'nun tasarımı kişiden kişiye değişir.
    Benim fiestadan sonra en beğendiğim araç punto idi.Hayatta kırmızı renk almam diyordum , Ama puntoda bir başka duruyordu :)

İç mekan : Genişlik olarak kesinlikle meganı aratıyor ,arkası hafif kasvetli ,dar.Ses sistemi çok iyi değil.Bagaj Hb bir araba için gayet ideal ve kullanışlı.Ön konsol sade ama kaliteli herhangi bir soyulma veya aşınma görmedim.

Performans : İşte can alıcı nokta , daha önce doblo , symbol , megane 2 ve linea sürdüm ,punto kesinlikle açık ara hepsinden daha seri.2000 devirden sonra turbonun etkisiyle yokuş falan dinlemiyor.Meganın yokuşlarda bayılmasından geri kaçmasından sonra punto çok çok iyi geldi.

Yaşım 26 bu sebepten kasko ve sigorta biraz fazla çıktı , Kasko : 1450 tl mapfree Sigorta ise 450 tl tuttu :( gerçekten çok fazla.

Sonuç olarak : Bence tek eksikliği biraz dar ve küçük olması ki bu benim için bir artı.Megan'ın bagajı çok büyüktü mesela bir yere gideceğim zaman eş dost akraba herkes bir poşet ,çuval veriyordu şunuda götürüver diye. puntomda bagaj yok bana anca yetiyor diyorum kurtuluyorum Geniş çocuklu aileler için pek uygun olmasada ,türkiye koşullarında gayet ideal özellikle yakıt tüketiminde.

Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme  Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme  Grande Punto 1.3 yakıt tüketimi ve inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 15 Temmuz 2013; 13:04:48 >

• Güzel seçim güle güle kullanın. Aracı ne kadara almıştınız ve kaç model ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun. İcinize sinmis

• Kasko fenaymis.

Gule gule binin.

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Güzel seçim güle güle kullanın. Aracı ne kadara almıştınız ve kaç model ?
    d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 16 Ocak 2014; 10:50:17 >
  • hayırlı olsun,hemen hemen aynı zamanlarda evo almışız,bende alınca bir inceleme yazısı yazmıştım, nasıl olsa yakmıyor diye paso geziyorum )) şehir içi-şehir dışı karma tüketim değerim 27 kuruş çıktı ( yakıtı shell gtl 4.40 dan fullettim, sunpette 3.98 idi ordan alsam 23 kuruşa falan düşecek,,,üstelik devirli kullandım genelde)

http://forum.donanimhaber.com/m_77006261/f_/key_3+punto+evo//tm.htm#77052864
  • teşekkürler sizin yazınızıda okumuştum hatta o gün bende açıcaktım resim yok diye açamamıştım.Sizin evoda hayırlı olsun.Evo ların içi gerçekten çok hoş ,grande biraz sönük :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayırlı olsun,
    ben 2007 1,3 mj dinamik modelini kullanıyorum.
    kaskoyu ışık sigortadan 440 tl/10 taksit yaptırdım.
    grandepuntocuların bir sitesi var, orda daha ayrıntılı paylaşımlar bulabilirsiniz, tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

hayırlı olsun,
    ben 2007 1,3 mj dinamik modelini kullanıyorum.
    kaskoyu ışık sigortadan 440 tl/10 taksit yaptırdım.
    grandepuntocuların bir sitesi var, orda daha ayrıntılı paylaşımlar bulabilirsiniz, tavsiye ederim.

440 tl mi ? :) çok iyi full mu peki
  • Hayırlı olsun. Yakıtıyla , duruşuyla , konforuyla çok güzel bir B segmenti araç. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Kardeşim çok aradım 23-23 500 arası çok buldum ya km 'leri orjinal değil , yada kaza vs vardı.ben biraz pahalı aldım .23.900 'e 2008 model 62 binde.Servis bakımlı.

İyi hayırlı olsun. Aracınızdan memnunsunuz, yakıtı da iyi güle güle kullanın.

• the_zula kullanıcısına yanıt
    aracınız 1.3mj galiba hangi şehirde oturuyorsunuz acaba 4.4 çok iyi bir rakam yakıt için bence. bende almayı düşünüyorum ama bende 6-6.5 a yakın olduğunu duymuştum Ankarada.
  • Hayırlı olsun,kasko ciddi anlamda fazla geldi bana.
  • 1 ay önce sıfır aldığım puntoya bende 1400 civarı full kasko yaptırdım. Allianz.

• meganin cusseli kasasina 1.4 motor ne yapsin punto size ucak gibi gelir rengide hos kazasiz belasiz binin

• quote:

quote:

Kardeşim çok aradım 23-23 500 arası çok buldum ya km 'leri orjinal değil , yada kaza vs vardı.ben biraz pahalı aldım .23.900 'e 2008 model 62 binde.Servis bakımlı.

biraz pahalıya almışın hocam bn bi tane bulmuştum 30 bin yada 40 binde kaza boya yok 24 demişti 2009yada 2010 olması lazımdı
  • PLAYER66 P kullanıcısına yanıt
    Ben istanbul arnavutköy ilçesinde oturuyorum öyle fazla bi trafik yok ,trafiğe yakalanınca 5.5 olur diye tahmin ediyorum.
    Şehir içi için gayet ideal bi araba
  • ImagınePerest kullanıcısına yanıt
    Evet kasko baya pahalı geldi yine bu en ucuzu 2400 den başladılar teklif vermeye en ucuzu bunu bulabildim ,Yaş genç plakada 34 olunca en üst sınırdan cezalandırılıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

meganin cusseli kasasina 1.4 motor ne yapsin punto size ucak gibi gelir rengide hos kazasiz belasiz binin

Evet kesinlikle haklsınız birde sedan dı dahada ağır, 1.4 kesinlikleee kaldırmıyor , Tamam devrini alınca fena gidiyor ama kalkana kadar hele ki yokuşta salavat getiriyorsun,dediğiniz gibi punto şuan bana uçak gibi geliyor torkun etkisiyle yokuş fln dinlemiyor bayır aşağı gider gibi tırmanıyor, daha da önemlisi yakıtı tabiki hedefim 3 lere inmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

quote:

biraz pahalıya almışın hocam bn bi tane bulmuştum 30 bin yada 40 binde kaza boya yok 24 demişti 2009yada 2010 olması lazımdı

inanın 22.500 'e 23.00 'e onlarca punto buldum.
    bir tanesi kasasız dedi full boyalı çıktı, birisi km 60 binde dedi 180 binde çıktı ,bir tanesi değişen yok dedi kaput değişmiş çıktı inanın şaka gibi insanlarda hiç utanma yok adam yemin ediyor bişi yok diye servise götürcem expertis yaptırcam diyorum anında dönüyor şurda boya olabilir fln

bende 1 teklik fazla olsun temiz olsun dedim ,araç ilk sahibinden boya değişen çizik vs yok , bakımları her 10 binde yapılmış ,faturalarını fln da aldım ,hatta 60 bin ağır bakımı 3 hafta önce yapılmıştı ,4 lastik sıfır (1 haftalık ) ama şuan aldığım fiyata yine satarım bayramdan sonra zor tabi :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.