Grande Punto 1.4 77 bg benzinli almak istiyorum.2007-2008 modelleri 18000-19000- TL arasında bir fiyatları var. Bu araçlar nasıldır. 5 yıldızlı olduğu için almak istiyorum.Tavsiye edermisiniz. 2. eli nasıldır. yedek parça fiyatları el yakar mı?
Bir kere çok ekonomik bir araç . Yakıt konusnda üzmez.Parça konusunda da Fiat olduğu için cebinizi yakıcağınızı düşünömüyorum.3 yaşında bir araba fazla km lide olmaz bence. Temiz bir tane bulursanız alın derim ;)
Arabanın burnunu görememe hariç ( - ) yönü fazla yok.Bende dizelini düşünüyorum hayırlısı bakalım..
quote:
Orijinalden alıntı: matem@tiqçi Arabanın burnunu görememe hariç ( - ) yönü fazla yok.Bende dizelini düşünüyorum hayırlısı bakalım..
Yeni nesil araçların bir cogunda burnu göremiyorsunuz. Yani sadece puntoya mahsus birsey değil.
Bundan dolayı sorun yaratmayın derim. 3 günde alışıyorsunuz.
Başka araç tavsiyesi olan var mı?
19000 Bine aynı segment güzel araçlar bulabilirsiniz ancak puntonun avantajlarını sağlayabileceği konusunda şüpheliyim..)
bende punto ile lacetti arasında kararsızım , Lacetti yi biliyorum çevremde çok kullanan var ve çok memnunlar ama punto kullanan yok ve forumlarda Puntolararın direksiyon kutularının çok çabuk bozuldugunu ve biraz masraf çıkardıgını yazıyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum,
3 yildir grande punto 1.3 kullaniyorum. Direksiyondan yana bir sikayetim olmadi. Sadece city motoru ariza cikariyordu onunda cozumunu buldular. Guzel aractir tavsiye ederim
1.4 puntoyla ilgili başka düşüncesi olan yok mu? Bazı modellerde sıkıntı olduğu yazıldı.mesela 2008 modelde bu problemler var mıdır? Yakıt durumu nasıldır. yedek parçası üzer mi?
Kesinlikle 1.4 8V 77 hp motoru tavsiye etmiyorum. 2 sene kullandım geçen yıl sattım. Bir kere araç uzun yolda 1.6 motorlu bir çok araçtan daha fazla yakıyor... Performansı gayet düşük yokuşlarda klima ile beraber sollamalar tam bir eziyet... Grande punto alınacaksa dizel alınmalı diyorum...Multijet 75 hp dizel motor çok daha başarlılı.
2006 model 1.4 77 hp sahibiyim.. sıfır almıştık 4 yıldır bende.. (babam kullanıyor o ayrı)
Yakıt tüketimi mükemmel.. Ortalama 110 la ışık yanana kadar 830 km yol yaptım. (yaklaşık 40 litre) Yol tutuşu başarılı... donanımı tatminkar..
Amma velakin, çekiş zayıf gerçekten.. Bazen kendi kullandığım albea 1.2 yi bile arar duruma düşerim, Ama performans beklentiniz yoksa, mükemmel bir tercih olacaktır...
grande puntolarda direksiyondaki problem 2006 model olan ilk seri grande puntolardaydı.oda direksiyon kutusu değil tıkırtı burcu sorunu onuda zaten 2007 ve sonrasında hallettiler.2006 olanlarıda servislere geldikçe ücretsiz değiştirdiler.
Bulabilirseniz 1.4 16 V 95 olanları alın. O da çok az yakıyor. Özellikle uzun yolda.
Valla yaklaşık 1 aydır 2006 model 1.4 77hp kullanıyorum.Yakıt tüketimi konusunda gerçekten şunu söyleyebilirim bu araç yakmıyor resmen kokluyor.Eğer düz bir yolda ortalama hızınız 100 km civarı ise yol bilgisayarı 4.0-4.5 lt arası gösteriyor.Otobanda hafif aşağı doğru eğimli bir yolda 120 km ile yol bilgisayarında 3-3.5 lt civarı bir benzin tüketimi görüyorsunuz.Şehir içinde de gerçekten makul bir yakıt tüketimi var.Şöyle söyleyim hem şehiriçi %30 hem şehirdışı %70 yol yapıyorum ortalama 5.5 lt (100 km ) yakıt tüketiyorum.Gerçi ben uzun yolda 110 u geçmem oratalama hızım 100-110 arasıdır.Daha önce palio 1.6 16 v kullanıyordum.Performans konusunda tabi ki onun kadar olamaz ama ondan da çok kötü değil bence.Ben bu aracı almazdan önce 1.4 motorun bu kasayı çekmeyeceği konusunda kaygılarım vardı.Ama kullanınca öyle olmadığını gördüm 77 hp bu aracı atik yapmıyor ama inanın babam da 1.6 fairway var çekişi ondan çok iyi 4. vitese aldığımda çoğu rampayı 120 ile çıktığım oluyor.Asıl yakıt tüketimi konusunda fark yapıyor.O da benim daha önce kullandığım palio 1.6 nın nerdeyse lpg de yaktığı yakıtı yakıyor.Böylelikle lpg taktırma konusunda da kararsızım açıkçası..Diğer taraftan konfor güvenlik (EURO N-CAP 5 YILDIZLI) yol tutuşu tasarım piyasası süper olduğunu söyleyebilirim.Eğer performans takıntın varsa 1.4 16 v 95 hp alabilirsin (veya 1.4 120 hp) ama 1.4 kadar az yakacağını düşünmüyorum.1.4 77 hp nin çekişinin çok kötü olduğunu yerinden kalkmadığını söyleyenlere de fazla itibar etme.Onların hepsi formula 1 pistinde araba kullanıyorlar zaten.Sanki hergün yarışa çıkacağım değil mi ben 77 hp alırım ekonomi yaparım yakıtı içtikten sonra ne gereği var performansın.Performanslı aracın hiçbiri az yakmaz .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme