Şimdi Ara

grande punto city direksiyon arızası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
47.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2009 yılında yetkili serviste yapıldıysa aracın model yılına bakmaksızın aynı sorun için 10 yıl garanti verilmesi gerekmiyor mu?
  • Eğer aracı yaptırırsanız satmayın bence. Zaten kaçan kaçmış olucak, rahat rahat kullanın niye satıyorsunuz ki?
  • Grande punto aracımı 4,5 sene city modunu hiç kapatmadan kullandım, sonraki sahibi de sorunsuz kullanıyor. 2006 ve 2007 ilk yarısındaki modellerde kronik. Daha sonraki modellerde yaşanan arızalar kronik kaynaklı değil diye biliyorum.
  • bizim arkadaşın başına gelmişti, 2 - 3 sene düzenli yetkili servis geçmişi olduğu için Fırat Oto yetkili serviste ücretsiz değişim yaptılar. Bu tarz durumlarda yetkili servis geçmişine bakıyorlarmış.

Geçmiş olsun, çok ciddi bir olay, insana kaza yaptırır bu problem.
  • En güzeli hidrolik direksiyon , elektriklilere ısınamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 model aracın garantisi bitti ama iyi niyet olarak ücretsiz değişti.

10 yaş olayı saçmaymış. Aracın dümeni sonuçta direksiyon.
  • Olur linea ile punto aynı platformda. Tuşlar,göstergeler,motorlar,ön takımdaki parçalar... arka bagaj kapağı dışında ne farkı var ?

Sanayide yapılır çok kolayca,elektrik motoru iptal edilecek düz hidrolik sisteme döndürülecek.O çıt çıt ses demek ki elektrik motorundan geliyor ayarı kaçıyor.Tamir edilse bile ne kadar sağlıklı olacak ? Kronik sorun er geç patlayacak tekrardan.
    http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/direksiyon-kutusu-hidrolik-fiat-linea-P117220825?gclid=CJvAl4u3odICFaoy0wodAXwMvg&gclsrc=aw.ds

Şunun çıkmasını 250-300 tl ye bulursun.Güzelce yağlanıp,temizlenip takılır.Veya city modunu devre dışı bıraktırıp soketini sökersin.Veya belkide şöyle yapılır elektrikli direksiyon motoru çıkarılır yerine hidrolik pompası takarsın.Sanayide cevher çok servisin yapamadıklarını yapıyorlar... yeter ki doğru adamı bul.
    http://urun.n11.com/direksiyon-ve-suspansiyon/fiat-linea-hidrolik-direksiyon-pompasi-P164684362?gclid=CJvvu4-4odICFdIW0wodbFcN7w&gclsrc=aw.ds

En güzeli city modu devre dışıyken sigorta kutusundan sigortasını çıkar birde öyle dene.Olmadı dediğim düz sistemi yaparsın 4-5 bin tl az para değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 21 Şubat 2017; 17:51:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: redred10

2009 yılında yetkili serviste yapıldıysa aracın model yılına bakmaksızın aynı sorun için 10 yıl garanti verilmesi gerekmiyor mu?

bende öyle düşündüm ama maalesef fiat çamura yatıyor. aracın trafiğe cıkış tarihini baz alıyoruz diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Eğer aracı yaptırırsanız satmayın bence. Zaten kaçan kaçmış olucak, rahat rahat kullanın niye satıyorsunuz ki?

ilk kilitlenme virajda başıma geldi. korkunç bir durumdu. bundan sonra bu aracı eskisi gibi kullanabileceğimi sanmıyorum. bu yuzden yaptırıp satacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Olur linea ile punto aynı platformda. Tuşlar,göstergeler,motorlar,ön takımdaki parçalar... arka bagaj kapağı dışında ne farkı var ?

Sanayide yapılır çok kolayca,elektrik motoru iptal edilecek düz hidrolik sisteme döndürülecek.O çıt çıt ses demek ki elektrik motorundan geliyor ayarı kaçıyor.Tamir edilse bile ne kadar sağlıklı olacak ? Kronik sorun er geç patlayacak tekrardan.
    http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/direksiyon-kutusu-hidrolik-fiat-linea-P117220825?gclid=CJvAl4u3odICFaoy0wodAXwMvg&gclsrc=aw.ds

Şunun çıkmasını 250-300 tl ye bulursun.Güzelce yağlanıp,temizlenip takılır.Veya city modunu devre dışı bıraktırıp soketini sökersin.Veya belkide şöyle yapılır elektrikli direksiyon motoru çıkarılır yerine hidrolik pompası takarsın.Sanayide cevher çok servisin yapamadıklarını yapıyorlar... yeter ki doğru adamı bul.
    http://urun.n11.com/direksiyon-ve-suspansiyon/fiat-linea-hidrolik-direksiyon-pompasi-P164684362?gclid=CJvvu4-4odICFdIW0wodbFcN7w&gclsrc=aw.ds

En güzeli city modu devre dışıyken sigorta kutusundan sigortasını çıkar birde öyle dene.Olmadı dediğim düz sistemi yaparsın 4-5 bin tl az para değil.

bildiğim kadarıyla direksiyon kutusu punto ve linea da aynı zaten. fark sadece city motoru ve hidrolik pompada. sigorta önerinizi elektrik ustasıyla konuşacağım. umarım arıza ışığı yakmadan tamamen devre dışı bırakma şansım vardır. youtube da city motorunun sökülüp tamir edildiği videoları buldum. ama italyanca oldugu için kritikleri anlayamadım, ikitelli hakim direksiyon servisini önerenler var. oradaki ustabaşıyla da konuştum, getir bir bakalım diyorlar. sorunu tamamen çözemezlerse giden işçilik ücreti olacak. ve çok hassas olan bu sisteme işin ehli olmayanlara teslim etmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. ikilemde kaldım açıkcası.

• 2008 punto 1.4 aracı dün park ederken bir anda direksiyon sertleşti ve kırmızı direksiyon işareti yandı. City modu kapalıydı. Zaten hemen hemen hiç açmıyoruz. Kontağı yeniden açınca düzeldi ve bugün hiç sorun yapmadı. Kesin sorun çıkaracak mı tekrar?

• sanayiden de fiyat alın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayıtOlmayaÜsenenMisafir

2008 punto 1.4 aracı dün park ederken bir anda direksiyon sertleşti ve kırmızı direksiyon işareti yandı. City modu kapalıydı. Zaten hemen hemen hiç açmıyoruz. Kontağı yeniden açınca düzeldi ve bugün hiç sorun yapmadı. Kesin sorun çıkaracak mı tekrar?

bundan 1 ay önce otoparktan çıkarken anlık direksiyon sertleşmesi oldu ve sorunu soğuklara bağlayıp dikkate almadım, hava -3 leri görmüştü çünkü. 1 ay sonra arıza başıma gelince aklınıza gelebilecek neredeyse tüm forumları okudum, sizinde başınızı bu durum ağrıtacak görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

sanayiden de fiyat alın hocam

hafta sonu ikitelli çıkmacılarını dolaşacağım. ne kadar ucuz yollu halledebilirsem o kadar iyi olacak. parçanın yan sanayisi maalesef bulunmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

quote:

Orijinalden alıntı: KayıtOlmayaÜsenenMisafir

2008 punto 1.4 aracı dün park ederken bir anda direksiyon sertleşti ve kırmızı direksiyon işareti yandı. City modu kapalıydı. Zaten hemen hemen hiç açmıyoruz. Kontağı yeniden açınca düzeldi ve bugün hiç sorun yapmadı. Kesin sorun çıkaracak mı tekrar?

bundan 1 ay önce otoparktan çıkarken anlık direksiyon sertleşmesi oldu ve sorunu soğuklara bağlayıp dikkate almadım, hava -3 leri görmüştü çünkü. 1 ay sonra arıza başıma gelince aklınıza gelebilecek neredeyse tüm forumları okudum, sizinde başınızı bu durum ağrıtacak görünüyor.

Anladım park ederken bile panik oldum seyir halinde tehlike olabilir.

• Bende de 2008 var. Hiç kullanmıyorum bu modu şuana kadar bir sorun yaşamadım. Alırken sorunu biliyordum heran olabilir korkusu bende de var

• Ben 2009 da sıfır grande punto almıştım, benim de başıma gelmişti 3-3.5 yıllık kullanımdan sonra servise götürdüğümde uçuk bir rakam çıkartmışlardı, daha sonra sanayide bir usta bilgisayara bağladı aralıklı direksiyon hatası verdi , formatlayınca 50 liraya 2 yıl sorunsuz kullandım. Puntolarda kronik bir sorun hala devam ediyorsa kesinlikle alınmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: mvn_

Bende de 2008 var. Hiç kullanmıyorum bu modu şuana kadar bir sorun yaşamadım. Alırken sorunu biliyordum heran olabilir korkusu bende de var

punto forumlarından levent44 isimli bir kullanıcının durumunu alıntılıyorum

"Arkadaşlar 2009 grande punto diynamic 37.000 km de aracım direksiyon kilitlenmesi ile city arızası ortaya çıktı. Gaziantep servise aracı çekici ile götürdüm cevap bekliyoruz fıat trafından yapılması için Gaziantep servis ilgili bakalım ne çıkacak. 1 kere bile city modunu kullanmadım o yüzden kronik bir sorun kimse karşılaşmaz inşallah."

kullanıp kullanmadığının hiç bir önemi yok. yetkili servis elemanı da kontak bastıgın anda devrede sen ister tuşa bas ister basma farketmez demişti. sanırım durum gercekten böyle.

• Doğru olabilir ama bir umut işte ;)

• Tuşa bas basma o özellik devrede bendede oldu sorun aküden çıktı şuan sorun yok hani sertleşme bendede oldu ama o kadar abartılacak bir durum yok yada ben şahin kullandım baya bi sene ondan olabilir 😊 Geçen sene arkadasım 2006 model aracını garantiden hem city hemde torpido çatlağından dolayı servis ücretsiz değişimini yaptı adamına göre muamele yani altta bazı evraklar var city ile ilgili bi göz atın derim

Bu arada geçmiş olsun

https://m.box.com/shared_item/https%3A%2F%2Fapp.box.com%2Fs%2F641jv3p4q1el1gvhxguvy2gwef0wugcx

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.