Şimdi Ara

Grande Punto mu Opel corsa mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
12.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tanergode

Dikkat ettiyseniz soru "Grande Punto mu, Opel Corsa mı?". Sözkonusu VOLKSWAGEN PASSAT TSI olmadığına göre ve sorudaki araçlardan birisine sahip olduğuma göre açıklayıcı ve bilgilendirici cevap vermeyi, forumun esas ve asıl amacı doğrultusunda, uygun buldum. Cevabım soruyu soran arkadaşımızın tercihini yaparken daha ayrıntılı bilgilere sahip olmasını sağlamaya yönelik. Cevabıma benzer bir şekilde yukarıda Opel Corsa hakkında da açıklamalar mevcut. Bu durumda burada FIAT GRANDE PUNTO hakkında ayrıntılı paylaşımda bulunmamın VOLKSWAGEN PASSAT TSI sahibi olmam ile hiçbir ilgisi yoktur.

Saygılarımla,

T.G.

pff ne diyorsun hacı

• quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]
    quote:

Orjinalden alıntı: Tacox
    passat tsi önermediğinede çok şaşırdım aslında fiat ve gm nin taaaa motorun ana yapısındaki paylaşımlarına indirgemen olayı çok ilginç...
    neyse araba alacak arkadaş t.g ye kulak ver,ne olsa kendi fiat almış vardır bildiği...

Motorun ana yapısındaki paylaşımlarmı? Tamamen aynı motor olduğunu ve araçların aynı platformda üretildiğini bilmiyorsunuz herhalde..
    Bana inanmıyorsanız ön kapının A sütunuyla birleştiği çizgiye bakın, yan ayna tasarımlarına bakın.

Evet, piyasadaki araçların yarısından fazlası aynı kasa ve platforma sahip. OPEL CORSA ve FIAT GRANDE PUNTO, CITROEN ve PEUGEOT modelleri, OPEL ve SAAB modelleri, VW - SEAT - SKODA modelleri, PSA ve FORD motorları gibi. Wikipedia'dan araştırırsanız çok fazla ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Teşekkür ederim

T.G.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tacox -- 25 Eylül 2008; 1:04:51 >
  •  Grande Punto mu Opel corsa mı?

Grande Punto mu Opel corsa mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 25 Eylül 2008; 1:15:48 >
  • 1.2 motor yok tutuşu iyi deil bide opel corso rüzgar olunca araba fazla savurulur sahsen bizim araba öledi:D
  • İkisinide kullanmış biri olarak platformları aynı olsada Opel Corsa kullanım dinamikleri ve iç mekan kalite farki ile önde.
    Fiyat olarak da biraz önde tabiki.
  • İç mekan kalitesinde hiç de abartıldığı kadar bir fark yok.

Corsada her araçta standart hale gelen yol bilgisayarı bile yok.

GP 1,4 Starjet, olmadı 1,4 Fire tavsiye ederim.

Ayrıca GPnin benzinli motorları aşırı derecede sarsıntısız çalışıyor. Araç çalışırken direksiyonu, vitesi veya kapı kolunu tuttuğunuzda motorun titreşimini kesinlikle hissedemiyorsunuz.
  • Punto'nun sesli amortisör sistemi ve vasat ön düzeni bile almamak için gerekçe.

2 ayda 1 tıkırtı burcu değiştirmek istemiyorsanız Punto almayın.

Kronik Direksiyon kutusu sorunundan bahsetmiyorum bile. Benim kullandığım arabada
    birde elektronik sorun vardı. City modundan çıkmıyordu punto.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 25 Eylül 2008; 10:18:19 >
  • Bence her ikisininde bir test et eğer imkanın varsa zaten anlarsın sana hangisi daha iyi geliyorsa onu seçeceğinden eminim yinede söyliyeyim benim fikrim Opel Corsa 1,2
  • TIKIRTI BURCU

Aracı sıfır aldığımızda TIKIRTI BURCU'nun fabrikada "KISA" modelinin takıldığını ve bu nedenle yolda giderken dayanılmaz ses yaptığını öğrendik. 1 Hafta sonra yenisi, "UZUN" olanı takıldı ve araç bir daha maşallah hiçbir arıza yapmadı. Üzerindeki LPG sistemi da çok tasarruflu, 48 litre LPG'yle 600 km yol aldım, hem de gerçekten basarak. Motor ve LPG sistemi da PLUG N PLAY gibiydi, LANDI RENZO kiti sanki FIAT'a özel üretmiş, kablo kesmeden fişleri takarak sistem yarım günde takıldı, çok da randımanlı çalışıyor, yazın 150 metre ve kışın da 300 metre sonra devreye giriyor.

Ayrıca FIAT GRANDE PUNTO'nun boyu 2.10 Metreye kadar olan insanlar için AVRUPA'daki en uygun otomobil olduğu tespit edildi!

Saygılarımla,

Taner Göde
  • quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Punto'nun sesli amortisör sistemi ve vasat ön düzeni bile almamak için gerekçe.

2 ayda 1 tıkırtı burcu değiştirmek istemiyorsanız Punto almayın.

Kronik Direksiyon kutusu sorunundan bahsetmiyorum bile. Benim kullandığım arabada
    birde elektronik sorun vardı. City modundan çıkmıyordu punto.

Hocam ya sizin kullandığınız araç grande punto değil ya da bizimkiler... Aracım şu an 20.000 km'de 2007 model ne tıkırtı burcumda bir sorun var nede direksiyonum.. Dediğiniz sorunlar ilk gelen seri 2006 larda görüldü ve servislerde garanti kapsamından halledildi
  • quote:

TIKIRTI BURCU

Aracı sıfır aldığımızda TIKIRTI BURCU'nun fabrikada "KISA" modelinin takıldığını ve bu nedenle yolda giderken dayanılmaz ses yaptığını öğrendik. 1 Hafta sonra yenisi, "UZUN" olanı takıldı ve araç bir daha maşallah hiçbir arıza yapmadı. Üzerindeki LPG sistemi da çok tasarruflu, 48 litre LPG'yle 600 km yol aldım, hem de gerçekten basarak. Motor ve LPG sistemi da PLUG N PLAY gibiydi, LANDI RENZO kiti sanki FIAT'a özel üretmiş, kablo kesmeden fişleri takarak sistem yarım günde takıldı, çok da randımanlı çalışıyor, yazın 150 metre ve kışın da 300 metre sonra devreye giriyor.

Ayrıca FIAT GRANDE PUNTO'nun boyu 2.10 Metreye kadar olan insanlar için AVRUPA'daki en uygun otomobil olduğu tespit edildi!

Saygılarımla,

Taner Göde

grande yi bilmem ama normal punto için aynı durum çok uzak...

boyum 1.92 ve yolcu kısmında bile çok rahatsızdım, 2.10 çok iddalı olmuş,koltuk kızağı arka koltuğa kadar dayanıyor olmalı..

• ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^C O R S A^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  • Birzamanlar Corsa 1.4 kullandığım için ikisi arasında bir tercih yapacaksan corsa derim ama 1.4 motor tercihin olsun.
  • quote:

Tabii ki kendi aracımı önereceğim, doğru tercihe yönlendirme için tanımadığım, bilmediğim, kullanmadığım bir aracı önermem doğru olmazdı herhalde! Kendi aracımı bildiğim kadar başka araçları bilmiyorum. FIAT ve GENERAL MOTORS (Opel-Vauxhall-Saab vb.) teknoloji ortaklığı yapıyor ve motorlar ile platformları paylaşıyorlar. 22.500 YTL'ye bu kadar özellikli ve sıfır bir otomobil alabilmenin mümkün olduğunu kendisine bildirmenin, paylaşımda bulunmanın hatalı, yanlış veya eksik bir durum olduğunu sanmıyorum.

Saygılarımla,

T.G.

Tanergode'ye katılıyorum. İnsanın kendi arabasını samimiyetle önermesi yanlış yönlendirme değildir.

Grande Punto 1.4 77BG'de Opel Corsa 1.2'de fiyatlarına göre iyi arabalar olmakla birlikte sağlamlık olarak Opel önde.

• quote:

Orjinalden alıntı: tanland

quote:

Tabii ki kendi aracımı önereceğim, doğru tercihe yönlendirme için tanımadığım, bilmediğim, kullanmadığım bir aracı önermem doğru olmazdı herhalde! Kendi aracımı bildiğim kadar başka araçları bilmiyorum. FIAT ve GENERAL MOTORS (Opel-Vauxhall-Saab vb.) teknoloji ortaklığı yapıyor ve motorlar ile platformları paylaşıyorlar. 22.500 YTL'ye bu kadar özellikli ve sıfır bir otomobil alabilmenin mümkün olduğunu kendisine bildirmenin, paylaşımda bulunmanın hatalı, yanlış veya eksik bir durum olduğunu sanmıyorum.

Saygılarımla,

T.G.

Tanergode'ye katılıyorum. İnsanın kendi arabasını samimiyetle önermesi yanlış yönlendirme değildir.

Grande Punto 1.4 77BG'de Opel Corsa 1.2'de fiyatlarına göre iyi arabalar olmakla birlikte sağlamlık olarak Opel önde.

+1

zaten kendi aracı iyi olmasa almazlardı

• Corsa..
  • Benim tavsiyem kesinlikle Corsa'dan yana, yinede almadan once her ikisini test etmeni tavsiye ederim. 2008 model kiralik Grande Punto 1.4 ve Corsa 1.4 Enjoy kullandim bir donem, gerek konfor gerek performans olarak Corsa daha iyiydi, ayrica Punto yol bozukluklarini asiri fazla hissettiriyordu ve gogus ve bazi ic aksamlardan kasislerde ses geliyordu. Ikiside kiralik arac oldugu icin muhtemelen ikiside hor kullanilmistir, demek ki bu kosullarda Corsa daha dayanikli.
  • Fiyat/performans oranında Grande Punto,o sınıfta lider bence.

Şehir içi kullanımda çok ekonomik.İç mekan kalitesi fiyatına göre çok güzel.Opel ile de farkı yok,bazı arkadaşlar abartmış.Essentia donanımda yol bilgisayarı yoktu corsa'nın değil mi?

İki aracı da dene bence.Bakalım hangisi daha iyi gelecek sana.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.