Şimdi Ara

Grande Punto mu Opel corsa mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
12.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2006 modellerdeki pekçok sorun 2007 lerde düzeltilmiş.
    ben arabamdan oldukça memnunum ama yol sesini içeri çok alıyor.
    corsa ve punto aynı motor aynı şase ye sahip kardeş arabalar.
    test sürüşü yaparak karar ver.
    hoşkalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucarikarga

Selamlar,
    İmzadan a anlaşılacağı üzere 2008 model 1.2 corsa sahibiyim.Alırken punto yu da çok beğenmiştik ama iç mekanını daha kaliteli ve ses yalıtımını daha başarılı bulduğum için corsa tercih ettim.
    15 bin km oldu alalı.1.2 motor hakkında şüpheleriniz varsa şunu söyleyeyim, şehir içinde oldukça yeterli ve şehirler arası yolda da çok yormayan bir motor.Birinci ve ikinci viteste biraz bayık gelebilir ama üçten itibaren hoşa gitmeye başlıyor.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki "yokuşta çekmez, yüklüyken gitmez" gibi bir durum kesinlikle yok.Tavsiye ederim 1.2 motoru.Şehiriçinde oldukça ekonomik.Neticede işe gidip geliyoruz yılın 11 ayı..

Aynen dediğiniz gibi hocam, 1. ve 2. vitesler çok bayık, ondan sonrakilerde sorun yok ama. İnişli çıkışlı yollarda biraz zorlanıyor ama söylemeden edemeyeceğim :) Hız meraklısı değilseniz gerçekten güzel tercih, ama G.Punto hakkında pek bilgim yok, hangisi daha mantıklı olur bilemem.

• Yorumsuz :

http://f-orum.g-randepuntotr.com/teknik-yardim/2535-gpnun-tarafindan-gelen-tikirti-sesi.html

http://www.grandepunto.net/genel/1016-tikirti-burcu-yine-gitti-galiba.html

http://f-orum.g-randepuntotr.com/genel/4593-biktim-artik-su-arabadan-3.html

f den ve g den sonraki 2 tireyi kaldırın

Alıntı :

Her Hafta servisteydim ama birtürlü düzelmeyen sorunlar;
    Direksiyon kilitlenmiyor
    kontak yuvası 2 kere değişti ama çaaaat etmeden dönmüyor
    Arka kapılar sıcakta açılmıyor
    Ön konsol her yeri çatır çutur ediyor
    Klimadanda abuk subuk sesler çıkıyor ve motor gücü aşırı düşüyor
    Soğuk havalarda geriye hayatta geçmiyor
    Farlar açıldıktan 2 dk sonra 1-2 sn içinde açılıp kapanıyor
    Araba kalkışta titriyor
    Araba her çukurda paldur küldür ediyor
    Viraj demiri durmadan problem oluyor.
    Bunların hepsi geçmişte kaldı. Sattım çünkü. Benim ki belki Pazartesi arabasıydı belki tırdan düşmüştü genelleme yapmak istemiyorum ama beni çok üzdü bu araba.
    Her hafta servisteydim Servisin yukarıdaki sorunlara bunlar sorun değil demeside cabasıydı.

quote:

Orjinalden alıntı: herby

quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Punto'nun sesli amortisör sistemi ve vasat ön düzeni bile almamak için gerekçe.

2 ayda 1 tıkırtı burcu değiştirmek istemiyorsanız Punto almayın.

Kronik Direksiyon kutusu sorunundan bahsetmiyorum bile. Benim kullandığım arabada
    birde elektronik sorun vardı. City modundan çıkmıyordu punto.

Hocam ya sizin kullandığınız araç grande punto değil ya da bizimkiler... Aracım şu an 20.000 km'de 2007 model ne tıkırtı burcumda bir sorun var nede direksiyonum.. Dediğiniz sorunlar ilk gelen seri 2006 larda görüldü ve servislerde garanti kapsamından halledildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 27 Eylül 2008; 12:13:34 >

• @racerant hocam verdiğiniz forum sitesindeki eleştirilerin dışında bir çok övgü içeren konu ve mesaj da var... Her arabada böyle problemler olabilir araştırma yaparsam bende opel corsa ile ilgili bir çok sorun tespit edebilirim...

Neyse konuya gelecek olursak hocam test sürüşü yapmadan kesinlikle burdaki yorumlarla karar vermeyin...
  • FIAT GRANDE PUNTO

Tamam da 22.500 YTL gerçekten çok para değil sıfır, ithal, ABS ve klimalı, Airbag ve CD çalarlı, 5 kapılı bir otomobil için. Yani benim de Grande Punto'dan şikayetlerim var, sağ arka tekerden ara sıra "gaarc" bir ses geliyor, ama bu aracın yol almasını engelleyen bir durum değil. Alt viteslerde motor çok zayıf, 2. ve 3. viteste 4.000 hatta 5.000 devire kadar çıkıyorum, ama 4. ve 5. vites tatmin ediyor. Benzinde de zaten az yakıyordu.

Yerli PALIO MULTIJET alacaktım, araçta radyo bile yoktu, sadece 1 airbag ve klima, ve o araç 8 yıldır aynı kasa üretiliyordu. Son ve ani bir kararla Grande Punto 4 kapılı ve benzinli aldım, çünkü eşim dizeli amorti edecek kadar yol yapmıyor, araç 2,5 yılda 10.000 km yaptı, 6 aydır LPG'si üstünde, son 4.000 km'yi de LPG'yle yaptı.

Tek eksiği sis lambaları ve hafif alaşım jant, onu da servisteki efendiler inatla ve ısrarla takmadılar. Bazen "bunlar manyak mı?" sorduğum da çok olmuştur.

Selamlar,

Taner Göde

• Tabiki her araçda farklı sorunlar mevcuttur. Ancak GP kullanıp üzülen çok arkadaşım oldu. Şikayetler hep aynı. Yani araba illa ucuz diyede
    Öndüzeni sesli, güneşde arka kapıları açılmayan, konsolu tıkırdıyan ve işçilik hatalarıyla dolu bir arabaya binmem ben.

Hyundai GETZ de aynı fiyat ama bu kadar şikayet yok neden acaba ? Bu örneği GETZ in süper bir araba olduğundan değil çoğu kişinin burun kıvırdığı
    Koreli olduğu için önyargı ile yaklaştığı için verdim...

Bu sınıfta GP den önce en sorunlu aracın Fiesta sonrasında Corsa olduğunu düşünürdüm. Ben otomobil markalarını
    insanlara verdiği değere göre değerlendiriyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: herby

@racerant hocam verdiğiniz forum sitesindeki eleştirilerin dışında bir çok övgü içeren konu ve mesaj da var... Her arabada böyle problemler olabilir araştırma yaparsam bende opel corsa ile ilgili bir çok sorun tespit edebilirim...

Neyse konuya gelecek olursak hocam test sürüşü yapmadan kesinlikle burdaki yorumlarla karar vermeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 27 Eylül 2008; 12:58:21 >

• İki aracın fiyatları nedir?
  • iki aracı da sevmezdim ama şu beyaz punto fun güzel görünüyor
  • Kesinlikle Punto'ya dizayn konusunda 10 üzerinden 10 veriyorum. İtalyan arabalarının sportif çizgisini herzaman beğenirim.
    Bu kadar güzel tasarlanmış bir aracın insanları 3 kuruşluk tıkırtı burcu yüzünden bezdirmesine tepkim

quote:

Orjinalden alıntı: ba2khan

iki aracı da sevmezdim ama şu beyaz punto fun güzel görünüyor
  • Sevip sevmemek küçük sınıflı araçlarda tasarruftan sonra geliyor, 48 litre LPG x 1,86 YTL/litre = 90 YTL, yapılan yol da 600 km olduğuna göre 90 YTL / 600 km = 0,15 Ykr / km ki benzinde de aslında bizi çok üzmedi, ama elimin altında LPG'li bir araç olmasını istediğim için Grande Punto'ya taktım ve sorun yaşamadım.

T.G.
  • şu cam tavanlı ve krem renkli punto derim. şahane duruyo bütçe belirtilmemiş ama zevkimi paylaşayım dedim

Grande Punto mu Opel corsa mı?
  • Grande Punto

FIAT çok iyi bir iş çıkarmış,birkaç kere kullandım,fiyatın göre hakkını sonuna kadar veriyor.

Ayrıca görünüşü Corsa'dan çok daha güzel.Tabi bu biraz da zevk meselesi
  • Pfffffff En 2 araçtan en iisi kesinlikle punto hem daha seri bence iç mekan ferah gelişmiş bir tasarıma sahip iç dış olarak biz 4 sene punto kullandık ne garç var ne gurç var tıkır tıkır gidiyodu babam abime iş kurmak için sattı alırsak yine punto alıcazz bide bu araçlar seri üretim olduğu için birazda şans lazm aaynı marka aynı model araba 2 sinide aynı şekilde aynı hızda kullan elbet birisi önce patlar arızası bunun nedeni seri üretim olmasıdır garç gurç olayıda seri üretim olmaktan kaynaklanan bazı sorunlar ama giderildi o sorunlarda araba almak tamamen şans işi düzgün arabayı seçmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: doomcry1000

Pfffffff En 2 araçtan en iisi kesinlikle punto hem daha seri bence iç mekan ferah gelişmiş bir tasarıma sahip iç dış olarak biz 4 sene punto kullandık ne garç var ne gurç var tıkır tıkır gidiyodu babam abime iş kurmak için sattı alırsak yine punto alıcazz bide bu araçlar seri üretim olduğu için birazda şans lazm aaynı marka aynı model araba 2 sinide aynı şekilde aynı hızda kullan elbet birisi önce patlar arızası bunun nedeni seri üretim olmasıdır garç gurç olayıda seri üretim olmaktan kaynaklanan bazı sorunlar ama giderildi o sorunlarda araba almak tamamen şans işi düzgün arabayı seçmek

2008 yılında sormuş zaten soran kişi şuan zaten araç 4 yaşına girdi bile artık soran için önemli değil yani o mu yoksa bumu
    4 yıllık hort yapmışsınız

• Biride hyundayi övmüş. accent era sahibi olarak bende bir daha asla hyundai almam.Sen ne kadar puntodan tiksindiysen,arızalarından dolayı bende hyundai den tiksindim.
  • Şu başlık hortlatanlardan nefret ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 2 Mart 2012; 1:39:37 >
  • selam,kimse gucenmesin bence Tartismasiz FIAT PUNTO 1.4 ,Ben evo kullanicisiyim cok memnunum.
  • Punto esp,asr vb. İle daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puntonun dış görünüşü gözüme pek hoş geliyor ben punto alırdım
  • opelle fıat kıyaslanmaz kesinlikle opel
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.