Bildirim
Grande Punto mu Opel corsa mı?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
ben corsa diyecem ama 1.2 konusunda emin değilim 1.4 olsun diyorum olabiliyorsa hiç olmuyorsa 1.4 punto dynamic esp li olandan -
Yeni corsadan behsediyosan eğer tabiki corsa opel fanatiği değilim bin bakquote:
Orijinalden alıntı: enforacle
ben corsa diyecem ama 1.2 konusunda emin değilim 1.4 olsun diyorum olabiliyorsa hiç olmuyorsa 1.4 punto dynamic esp li olandan -
önce test sürüşü derim.bana sorarsan puntoquote:
Orijinalden alıntı: Stanislav Petrov
Yeni corsadan behsediyosan eğer tabiki corsa opel fanatiği değilim bin bak
Alıntıları Göster -
Corsa daha derli toplu bir araç bence. Puntoda kendimi hiç güvende hissetmemiştim virajlarda.quote:
Orijinalden alıntı: Sambut
önce test sürüşü derim.bana sorarsan punto
Alıntıları Göster -
2 aracın tasarımıda şahane,aynı platformu kullanıolar zaten,ama corsa puntoya göre cok daha kaliteli bir iç mekana sahip 1.3 dizel motorları aynı,iç mekana gürültü alması konusunda corsa cok daha iyi puntodan ses yalıtımı daha gelişmiş,virajlarda hemen hemen aynı performansa sahip araçlar gibi geldi bana,alt takım saglamlıgı sessiz calısan süspansiyon opelde mevcut.Puntoda tam tersi ön takımlar gürültülü darbe emişi az.Ha birde 1.4 corsa nın fiyatını olabildigince indirtmeye çalış.1.2 pek gitmez gibi. Opel diyorum kısacası.quote:
Orijinalden alıntı: kaya5789
Corsa daha derli toplu bir araç bence. Puntoda kendimi hiç güvende hissetmemiştim virajlarda.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passione -- 24 Eylül 2008; 18:56:02 >
-
1.2 Corsaquote:
Orijinalden alıntı: Passione
2 aracın tasarımıda şahane,aynı platformu kullanıolar zaten,ama corsa puntoya göre cok daha kaliteli bir iç mekana sahip 1.3 dizel motorları aynı,iç mekana gürültü alması konusunda corsa cok daha iyi puntodan ses yalıtımı daha gelişmiş,virajlarda hemen hemen aynı performansa sahip araçlar gibi geldi bana,alt takım saglamlıgı sessiz calısan süspansiyon opelde mevcut.Puntoda tam tersi ön takımlar gürültülü darbe emişi az.Ha birde 1.4 corsa nın fiyatını olabildigince indirtmeye çalış.1.2 pek gitmez gibi. Opel diyorum kısacası.
Alıntıları Göster
-
punto 1.4quote:
Orijinalden alıntı: GöKHaN 35
1.2 Corsa
Alıntıları Göster -
bence tabiki yeni corsa derim fakat 1.2 motoru konusunda karasız kaldım motor olarak 1.4 punto daha performanslı olurquote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
punto 1.4
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 24 Eylül 2008; 19:55:42 > -
Selamlar,
İmzadan a anlaşılacağı üzere 2008 model 1.2 corsa sahibiyim.Alırken punto yu da çok beğenmiştik ama iç mekanını daha kaliteli ve ses yalıtımını daha başarılı bulduğum için corsa tercih ettim.
15 bin km oldu alalı.1.2 motor hakkında şüpheleriniz varsa şunu söyleyeyim, şehir içinde oldukça yeterli ve şehirler arası yolda da çok yormayan bir motor.Birinci ve ikinci viteste biraz bayık gelebilir ama üçten itibaren hoşa gitmeye başlıyor.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki "yokuşta çekmez, yüklüyken gitmez" gibi bir durum kesinlikle yok.Tavsiye ederim 1.2 motoru.Şehiriçinde oldukça ekonomik.Neticede işe gidip geliyoruz yılın 11 ayı.. -
Corsa hem kalite olarak hemde puntoya göre daha dengeli sürüşüyle daha iyi bir seçim .quote:
Orijinalden alıntı: ucarikarga
Selamlar,
İmzadan a anlaşılacağı üzere 2008 model 1.2 corsa sahibiyim.Alırken punto yu da çok beğenmiştik ama iç mekanını daha kaliteli ve ses yalıtımını daha başarılı bulduğum için corsa tercih ettim.
15 bin km oldu alalı.1.2 motor hakkında şüpheleriniz varsa şunu söyleyeyim, şehir içinde oldukça yeterli ve şehirler arası yolda da çok yormayan bir motor.Birinci ve ikinci viteste biraz bayık gelebilir ama üçten itibaren hoşa gitmeye başlıyor.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki "yokuşta çekmez, yüklüyken gitmez" gibi bir durum kesinlikle yok.Tavsiye ederim 1.2 motoru.Şehiriçinde oldukça ekonomik.Neticede işe gidip geliyoruz yılın 11 ayı..
-
quote:
Orijinalden alıntı: ucarikarga
Selamlar,
15 bin km oldu alalı.1.2 motor hakkında şüpheleriniz varsa şunu söyleyeyim, şehir içinde oldukça yeterli ve şehirler arası yolda da çok yormayan bir motor.Birinci ve ikinci viteste biraz bayık gelebilir ama üçten itibaren hoşa gitmeye başlıyor.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki "yokuşta çekmez, yüklüyken gitmez" gibi bir durum kesinlikle yok.Tavsiye ederim 1.2 motoru.Şehiriçinde oldukça ekonomik.Neticede işe gidip geliyoruz yılın 11 ayı..quote:
Orjinalden alıntı: ucarikarga
Selamlar,
15 bin km oldu alalı.1.2 motor hakkında şüpheleriniz varsa şunu söyleyeyim, şehir içinde oldukça yeterli ve şehirler arası yolda da çok yormayan bir motor.Birinci ve ikinci viteste biraz bayık gelebilir ama üçten itibaren hoşa gitmeye başlıyor.Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki "yokuşta çekmez, yüklüyken gitmez" gibi bir durum kesinlikle yok.Tavsiye ederim 1.2 motoru.Şehiriçinde oldukça ekonomik.Neticede işe gidip geliyoruz yılın 11 ayı..
öncelikle tşk edrim cvp için bi kaç sorum olucak orjinal ses sistemi nasıl ve en son kaçta gördün ibreyi. banada ekonomik gelio 1.2 motor ama sürati acısındn düşündürüyor sadece
-
Hocam hangisini alırsanız alın ama kesinlikle güçlü motorlarından alın... Grande punto olursa en az 1.4 16V 95 hp starjet ; Corsa olursa 1.4 16V 90 hp olanından seçin... Düşük motor alıp ağzı yanmış birisi olarak söylüyorum.. Bide şu var eğerki şehir dışına çok çıkmıyosanız ve sürat merakınız yoksa düşük beygirli motorları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz çünkü şehir içinde gayet yeterliler..quote:
Orijinalden alıntı: Ou2anquote:
Orjinalden alıntı: ucarikarga
Selamlar,
öncelikle tşk edrim cvp için bi kaç sorum olucak orjinal ses sistemi nasıl ve en son kaçta gördün ibreyi. banada ekonomik gelio 1.2 motor ama sürati acısındn düşündürüyor sadece
Alıntıları Göster( 1.4 fire 77 hp grande punto kullanıcısı)
-
Eşime 1 Mayıs 2006'da 22.500 YTL'ye FIAT GRANDE PUNTO 5K 1.4 MPI 77 HP Active araç aldım. 6 Ay önce de sıralı sistem LPG taktırdım. Eşim için şehiriçinde bu araç ve motor fazlası ile yetiyor. Gerçi bazen de ben kullanıyorum ve o zaman 5.000 devire kadar çıkıyorum hızlanmak için ama şundan emin ol ki amaç yarış yapmak ve trafik ışığı yeşil yandığında depara kalkmak değilse bu kadar düşük bir fiyata güzel bir iç mekan, çok rahat koltuklar, arkada muazzam diz mesafesi, çok güçlü frenler, manyak bir ABS, tüy kadar hafif direksiyon (inanılmaz!), yol bilgisayarı, tam boy yedek lastik, uzaktan kumandalı merkezi kilit, CD-Radyo, direksiyondan kumandalı ses sistemi, devir saati, çift airbag, katlanır arka koltuk, arka cam sileceği, sis ve geri vites ışıkları, çok rahat yol tutuşu, tatminkar motor gücü, zaten az yakan 1.4 litre 8 valfli ve üstten tek eksantrikli motor LPG'de daha da az yakıyor. 2 ayda bir defa yakıt alıyoruz mesela. BU fiyata İtalyan malı ithal ve nispeten kaliteli bir otomobil aldığım için mutluyum. Aynı araç OPEL CORSA olunca 6 veya 7 bin YTL artıyor. Tercih sizin.quote:
Orijinalden alıntı: herby
Hocam hangisini alırsanız alın ama kesinlikle güçlü motorlarından alın... Grande punto olursa en az 1.4 16V 95 hp starjet ; Corsa olursa 1.4 16V 90 hp olanından seçin... Düşük motor alıp ağzı yanmış birisi olarak söylüyorum.. Bide şu var eğerki şehir dışına çok çıkmıyosanız ve sürat merakınız yoksa düşük beygirli motorları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz çünkü şehir içinde gayet yeterliler..( 1.4 fire 77 hp grande punto kullanıcısı)
Alıntıları Göster
T.G.
-
fikir verirken kendi arabanızı önermeyin ,yanlış tercihe yönlendirmeyinquote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Eşime 1 Mayıs 2006'da 22.500 YTL'ye FIAT GRANDE PUNTO 5K 1.4 MPI 77 HP Active araç aldım. 6 Ay önce de sıralı sistem LPG taktırdım. Eşim için şehiriçinde bu araç ve motor fazlası ile yetiyor. Gerçi bazen de ben kullanıyorum ve o zaman 5.000 devire kadar çıkıyorum hızlanmak için ama şundan emin ol ki amaç yarış yapmak ve trafik ışığı yeşil yandığında depara kalkmak değilse bu kadar düşük bir fiyata güzel bir iç mekan, çok rahat koltuklar, arkada muazzam diz mesafesi, çok güçlü frenler, manyak bir ABS, tüy kadar hafif direksiyon (inanılmaz!), yol bilgisayarı, tam boy yedek lastik, uzaktan kumandalı merkezi kilit, CD-Radyo, direksiyondan kumandalı ses sistemi, devir saati, çift airbag, katlanır arka koltuk, arka cam sileceği, sis ve geri vites ışıkları, çok rahat yol tutuşu, tatminkar motor gücü, zaten az yakan 1.4 litre 8 valfli ve üstten tek eksantrikli motor LPG'de daha da az yakıyor. 2 ayda bir defa yakıt alıyoruz mesela. BU fiyata İtalyan malı ithal ve nispeten kaliteli bir otomobil aldığım için mutluyum. Aynı araç OPEL CORSA olunca 6 veya 7 bin YTL artıyor. Tercih sizin.
T.G.
Alıntıları Göster
-
Tabii ki kendi aracımı önereceğim, doğru tercihe yönlendirme için tanımadığım, bilmediğim, kullanmadığım bir aracı önermem doğru olmazdı herhalde! Kendi aracımı bildiğim kadar başka araçları bilmiyorum. FIAT ve GENERAL MOTORS (Opel-Vauxhall-Saab vb.) teknoloji ortaklığı yapıyor ve motorlar ile platformları paylaşıyorlar. 22.500 YTL'ye bu kadar özellikli ve sıfır bir otomobil alabilmenin mümkün olduğunu kendisine bildirmenin, paylaşımda bulunmanın hatalı, yanlış veya eksik bir durum olduğunu sanmıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Tacox
fikir verirken kendi arabanızı önermeyin ,yanlış tercihe yönlendirmeyin
Alıntıları Göster
Saygılarımla,
T.G.
-
passat tsi önermediğinede çok şaşırdım aslındaquote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Tabii ki kendi aracımı önereceğim, doğru tercihe yönlendirme için tanımadığım, bilmediğim, kullanmadığım bir aracı önermem doğru olmazdı herhalde! Kendi aracımı bildiğim kadar başka araçları bilmiyorum. FIAT ve GENERAL MOTORS (Opel-Vauxhall-Saab vb.) teknoloji ortaklığı yapıyor ve motorlar ile platformları paylaşıyorlar. 22.500 YTL'ye bu kadar özellikli ve sıfır bir otomobil alabilmenin mümkün olduğunu kendisine bildirmenin, paylaşımda bulunmanın hatalı, yanlış veya eksik bir durum olduğunu sanmıyorum.
Saygılarımla,
T.G.
Alıntıları Göster
fiat ve gm nin taaaa motorun ana yapısındaki paylaşımlarına indirgemen olayı çok ilginç...
neyse araba alacak arkadaş t.g ye kulak ver,ne olsa kendi fiat almış vardır bildiği...
-
quote:
passat tsi önermediğinede çok şaşırdım aslında
fiat ve gm nin taaaa motorun ana yapısındaki paylaşımlarına indirgemen olayı çok ilginç...
neyse araba alacak arkadaş t.g ye kulak ver,ne olsa kendi fiat almış vardır bildiği...
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Tacox
Motorun ana yapısındaki paylaşımlarmı?
Tamamen aynı motor olduğunu ve araçların aynı platformda üretildiğini bilmiyorsunuz herhalde..
Bana inanmıyorsanız ön kapının A sütunuyla birleştiği çizgiye bakın, yan ayna tasarımlarına bakın.
-
Dikkat ettiyseniz soru "Grande Punto mu, Opel Corsa mı?". Sözkonusu VOLKSWAGEN PASSAT TSI olmadığına göre ve sorudaki araçlardan birisine sahip olduğuma göre açıklayıcı ve bilgilendirici cevap vermeyi, forumun esas ve asıl amacı doğrultusunda, uygun buldum. Cevabım soruyu soran arkadaşımızın tercihini yaparken daha ayrıntılı bilgilere sahip olmasını sağlamaya yönelik. Cevabıma benzer bir şekilde yukarıda Opel Corsa hakkında da açıklamalar mevcut. Bu durumda burada FIAT GRANDE PUNTO hakkında ayrıntılı paylaşımda bulunmamın VOLKSWAGEN PASSAT TSI sahibi olmam ile hiçbir ilgisi yoktur.quote:
Alıntıları Göster
Saygılarımla,
T.G.
-
quote:
Orijinalden alıntı: [dodo]quote:
Tamamen aynı motor olduğunu ve araçların aynı platformda üretildiğini bilmiyorsunuz herhalde..
Bana inanmıyorsanız ön kapının A sütunuyla birleştiği çizgiye bakın, yan ayna tasarımlarına bakın.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: [dodo]
quote:
haklısın
Benzer içerikler
- egea mı clio mu
- bmw 3 serisi en çok tutulan modeli
- skoda octavia optimal hangi paket
- cupra formentor yorum
- fiat fiorino 1.3 multijet 95 hp yorum
- uçan araba fiyatları
- en az yakan arabalar
- dacia 7 kişilik jogger
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X