Şimdi Ara

Punto mu Corsa mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süreli araç bakma sürecimde hala düzgün araç bulamadım :( Gerçi bilgisizliğim nedeniyle yanlış araçlara da bakıyor olabilirim.. Max 20.000 tl bütçem var, az yakan, yedek parçası ucuz, biraz donanımlı ve güvenli, beni pek uğraştırmayacak araç arıyorum. Acemi şoförüm ve hiç bir bilgim yok

Benim sorum şu . iki ayrı araç var biri 2010 model 61.000 de yarı otomatik Punto 1.4 fire active. Aracın sağ sol çamurluk, kaput, ön tampon değişmiş, sahibi aracı hasarlı alıp kendisinin yaptırdığını söylüyor. Hasar kaydı ben sorguladığımda 10.000 tl görünüyor, satıcı 24.000 diyor nasıl böyle olduğunu bilmiyorum, ağır hasar yada pert kaydı yok. Lokal boya dışında boyası yok. Pazarlıkla 21.000 Tl gibi bir fiyatı var

Diğer araç ise 2000 model Corsa 1.4 100. Yıl serisi 194.000 de, manuel, benzin+lpg hasar kaydı, değişen, boya yok (tanıdık birinin aracı)

Sizce hangisini tercih etmeliyim yada önerebileceğiniz başka araçlar var mı? Sıfır bilgi olduğum için her türlü öneriye açığım

Şimdiden teşekkürler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasankurtcebe -- 15 Mayıs 2017; 13:10:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam puntoda bir hasar kaydı ve tırı vırı varsa, sorunlarının ardı arkası kesilmez, Allah bilir şanzımanında neler vardır birde otomatik. 2010 model otomatik punto o paralara vermek demek, ben uğraşmaktan bıktım alan uğraşsın demektir. macera aramaya gerek yok.

2000 model corsa temiz diyorsanız ki tanıdık falan demişsiniz. bana açıkçası daha mantıklı geldi.
  • bence o bütçeye ikisi de üzer.İlk aracım Puntu 1.4 dü. Şimdi kardeşim sorunsuz biniyor tavsiye ederim.

• Öncelikle cevaplar için teşekkürler :) Bu bütçeye önerebileceğiniz araçlar var mıdır?

• Tanıdık olan araç her türlü senin için daha avantajlı olucaktır.
    Araçın geçmişini ve nasıl kullanıldığını biliyorsun.

Diğer araç hakkında bilgin yok araç alırken satın aldığım kişide önemli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr22

Tanıdık olan araç her türlü senin için daha avantajlı olucaktır.

Ekspertiz raporu yeterli bilgi vermez mi?

• 21 bin liraya 2010 model punto ağır hasarlıdır. Sahibinin sözüne itibar etmeyin, araçta bit yeniği olmasa o paraya vermez. Kaldıki kimse malını öldü fiyata satmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    5 yıl önce açıldı
    Colt mu ,clio mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız, ama kendim sorguladım 10.000 tl görünüyor hatta adam 24.000 diyor ama kayıt 10.000

• Hiçbirisi

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Hiçbirisi

Öneriniz var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: hasankurtcebe

quote:

Orijinalden alıntı: cnr22

Tanıdık olan araç her türlü senin için daha avantajlı olucaktır.

Ekspertiz raporu yeterli bilgi vermez mi?

Kesinlikle bilgi verir.

Ancak şöyle bir durum var maalesef bazı insanlarımız (çoğu insanlarımız) yalan yanlış aracı satmak için için bilgi verir işin içerisine ekspertiz girince ya kendi tanıdığı yerlere yada sizin aklınızı karıştırıp gitmemeye yada gidelim ben kefilim aracıma der araç gerçekten temiz olabilir dürüst insanları bu konuda ayrı tutuyorum, eksper bakar doğruyu söyler sonra benim haberim yoktu vs. der eksper parasını size ödetir sizde sinirinizin bozulduğu ile vaktinizin boşa geçmesi ile kalırsınız.

Hepimiz çalışıyoruz böyle 2-3 araç a baktıktan sonra iyice canınız sıkılabilir.

O yüzden dedim tanıdık araç etrafınızdaki araç 1 adım öndedir bence. tabiki f/p ta önemli tanıdık diye piyasanın üzerinde para vermenin de anlamı yok.

Araç almakta satmakta bence zor ve sabır gerektiren iş.

Umarım dürüst insanlar ile karşılaşırsınız.

• O yüzden eksperi kendim bulup adamla eksper pazarlığı yapmayı düşünüyorum, dediğinden farklı bir şey çıkarsa sen ödersin diye... Adam yanaşmazsa uzak durmak en iyisi

• markası ne olursa olsun 2000 model gibi eski araba almayın, temiz de olsa az kullanılmış ta olsa komşunun da olsa babanın da olsa o yaştaki arabanın her tarafı yorulmuştur sorunlar başladı mı da bitmez.
  • İlla bu yıllara ait araç alacağım derseniz, daha az sorun yaşayacağınız ve en azından parça olarak daha yaygın bulabileceğiniz, Clio 2 HB almanızı öneririm, elden çıkarmasıda nispeten daha kolay olur, özellikle 2001 yada 2002 de makyaj gördü, makyajlı kasa (ön farlar değişiktir) bulabilirseniz çok ideal olur, corsalar yedek parça arıza vb.sorun yaşatabilir, punto da 2. elde sıkıntılı olabilir, Clio HB bu konularda sorun yaşatsa bile daha hızlı çözebilirsiniz.
  • Ben de sizinle aynı düşünüyorum.. 2005 ve üzeri bakıyorum genelde ama ilan fiyatları uçup gitmiş durumda :( 98 model corollaya 20 bin üzeri istiyorlar.. max. 21.000 TL bütçem var sonuçta, pek fazla görünmüyor ama aslında ciddi bir para, asgari ücretlinin 15 ay çalışması lazım bu parayı kazanabilmesi için ( o da yemeden, içmeden, kira fatura ödemeden, hiç para harcamadan) o yüzden değecek düzgün bir araç arıyorum ama henüz bulamadım. Asıl sıkıntı araçların ederinden fazlaya satılması... Tabii ÖTV zammı da etkili bunda, %150 vergi...

Cliolar ya hiç donanım yok hava yastığı bile ya şirket aracı çıkıyor ya taksi çıkması.. Temiz bulmak çok zor. Ama anlamıyorum araçtan sonuçta belki var ama benim gözümden kaçıyor...

bu durumda 20.000 civarına hangi araç alınabilir? Marka model yada link yazabilirseniz sevinirim :/

• hasankurtcebe H kullanıcısına yanıt
    Accent baktınız mı? 2004-2005 modelleri o fiyata olabilir sanırım.
  • Ben 16 sene bahsettiğiniz kasa corsa kullandım. Tavsiye ederim. Punto hakkında bilgim yok.
  • Sizin sıkıntı bütçede 20 binlere Torosda alııp satılıyor, bu açıdan alacağınız araç biraz sıkıntılı olabilir, yukarıda arkadaşın dediği gibi accent de bakılabilir yada palio da olabilir, ama bu bütçeye alacağınız araç o kadarlık olur, şirket çıkması yerine pert kaydı, ağır hasarı olmayan yine ön taraftan ağır kazası olmayan araç bakmaya çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Sizin sıkıntı bütçede 20 binlere Torosda alııp satılıyor, bu açıdan alacağınız araç biraz sıkıntılı olabilir, yukarıda arkadaşın dediği gibi accent de bakılabilir yada palio da olabilir, ama bu bütçeye alacağınız araç o kadarlık olur, şirket çıkması yerine pert kaydı, ağır hasarı olmayan yine ön taraftan ağır kazası olmayan araç bakmaya çalışın.

Hocam sıkıntı bütçede değil yukarıda onu anlatmaya çalıştım, 20Bin TL az para mı? Yemek yemeyip kira fatura odemeyip, asgari ücretin tamamını eksiksiz kenara koyarsak 1 buçuk yıl da anca birikiyor bu para. İnsanın emeği kazandığı parası bu kadar değersiz mi? Çok şükür asgari ücret almiyorum ama ben bile ne zorlukla biriktirdim eşimle birlikte çalışıp. Sıkıntı toros a 20 bin lira isteyenlerde bir de fabrika çıkışı 35 bin TL olan aracı 90 bin TL te sattirip sirtimiza binen devlette

• Accent i de değerlendiriyor um inşallah düzgün araç bulabiliriz teşekkürler oneriniz için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.