Şimdi Ara

Grande Punto Ses Sistemi ve Bas Hoparlör Tavsiyesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba; Megan2 aracımı birkaç ay önce satmıştım. Yakın zamanda bir grande punto aldım, aracı aldıktan sonra farkettim ki ön sağ hoparlörüm patlak ve ses çok kötü. Bende ilk önce hoparlörü değiştireyim dedim ancak sonradan aklıma neden daha iyi olmasın diye bir fikir girdi ve kafamdan çıkmıyor. İlk önce şirinevler karaoğlanoğlu sokağa gittim (tuningcilerin olduğu) kafam hepten karıştı. Herkes bir marka satmaya ve kendilerinin daha iyi olduğunu anlatmaya çalıştı. Orada aklımda oturan tek fikir bir compenant takım bir bas ve bir amfi ile çok rahat edebileceğimdi. Aynı sisteme sahip iki arkadaşımın aracınada bindim, müzik dinledim sonunda kararım netleşti. Ancak malum bagaj dar ve o bagaj bana lazım, bundan dolayı 30 cm olan büyük kabinleri veya incede olsa (slim bas) bagajın ortasında kutulu bir sistem pek istemiyorum. Müzik anlayışı olarak genelde yüksek ses içermeden yerli yabancı slow pop, klasik müzik ve halk türküleri dinliyorum. Ortalama yükseklikteki bir volumde ve pırıl pırıl bir ses kalitesi arıyorum. Amfileri kavuracak, sokakları yıkacak bir şey hayatım boyunca istemedim, ses sadece araç içinde dinlenencek.

Bu açıklamalar ışığında kendimce bir sistem oluşturdum değerlendirirseniz sevinirim. orjinal teybi değiştirmiycem. Bütce olarak montaj dahil 400-750 lira civarı düşünüyorum. Ana listemde ucuz olan XETEC BHP-704D bas tercih ettim, ancak fiyatından çok kaplayacağı yeri ve bana yeteceğini düşündüğümden bu ürüne yöneldim ama hakkında nette veya herhangi bir yerde yorum bulamadım. Tek bildiğim murtaş garantili olduğu. Bunu alırsam altta verdiğim fotoğrafta grande puntonun orjinal hifi sistemindeki gibi bir kabin yaptırmayı düşünüyorum. Linkleri ürün ve ürünlerin özelliklerinin görülebilmesi için rasgele verdim. Konuyla ilgili tüm fikirlerinize açığım.

Sistemin ana parçaları
    M-Acoustic m4 Amfi
    Jbl Cs-6c 16.5 Cm Component
    Bas Hoparlör - XETEC BHP-704D 17.5 cm

Alternatif baslar (Bu basları alsam en minimal ve verimli olarak nasıl kullanabilirim?)
    Jbl Gto-804 20 Cm
    Re Audio Rex 8

Grande Punto Ses Sistemi ve Bas Hoparlör Tavsiyesi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notredame_kamburu -- 11 Şubat 2014; 20:30:49 >

• Arkadaşlar konu uzun geldi galiba. işin temelinde punto bagajına uygun subwoofer çözümü arıyorum. Cevaplarınızı beklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: notredame_kamburu

Arkadaşlar konu uzun geldi galiba. işin temelinde punto bagajına uygun subwoofer çözümü arıyorum. Cevaplarınızı beklerim

re audio rex8 bende var. öneririm güzel tonlaması
  • Furkan1461 F kullanıcısına yanıt
    peki rex 8 için minimum kabin alanı nedir bilginiz var mı? sizce yukarıda verdiğim resimdeki şekilde bir kabinle montajlansa performansı nasıl olur?
  • quote:

peki rex 8 için minimum kabin alanı nedir bilginiz var mı? sizce yukarıda verdiğim resimdeki şekilde bir kabinle montajlansa performansı nasıl olur?

https://www.google.com.tr/search?q=re+audio+rex+8&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8c_7UqCgE8yS1AXivoHADw&ved=0CAoQ_AUoAg&biw=1680&bih=876#facrc=_&imgdii=_&imgrc=8iPg5DRRb-5IeM%253A%3Bz6-G1b3UoThUlM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.golfvigti.com%252Fupload%252Fdirect%252Fi_1424_13888_0_64_1358527135_9074.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.golfvigti.com%252Ftopic.php%253Ft%253D13888%3B828%3B1024

şuraya bir bakın :)
    minimum kabin alanını bilmiyorum ama araştırırsak buluruz yazıyodur sitesinde

• Re Audio Rex8 öneririm tonlaması güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan ve Peugeot-307 teşekkür ederim paylaşımınız için. Fotoğrafta tam istedim şeyi yapıyorlar gerçekten. Ancak o araç golf ve bugün arkadaşın aracında o kısma baktım, golflerde o kısım gerçekten derin ve güzel. ölçüsü tam rex 8 için yapılmış. malesef gelgörki puntom ufacık, tefecik, içi dolu fıçıcık bugün ölçüp biçtim ve boşluğun çap alınabilecek en geçiş kısmı zaten 20 cm yani oraya koysam bile bildiğin sıkıştırmam gerekli. bunu yaparsamda cihazın optimal çalışma hacmini yakalayamam heralde. Bundan dolayı biraz gardım düşer gibi oldu. şimdi bir eğitim için ankaradayım. tavsiye edilen bir iki yerle konuşucam, bakalım onlar ne fikir vericek. olmadı rex veya jbl'i küçük bir kutuyla taşıycam artık. Bu arada rex 8 2ohm olarak çalışıyormuş ve tam anlayamadıysamda benim verdiğim amfi bu değeri karşılamadığından orada da bir güncelleme yapabilirim. Bir hareketlenme olursa buradan yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelişmeleri bekliyoruz hocam

• quote:

Furkan ve Peugeot-307 teşekkür ederim paylaşımınız için. Fotoğrafta tam istedim şeyi yapıyorlar gerçekten. Ancak o araç golf ve bugün arkadaşın aracında o kısma baktım, golflerde o kısım gerçekten derin ve güzel. ölçüsü tam rex 8 için yapılmış. malesef gelgörki puntom ufacık, tefecik, içi dolu fıçıcık bugün ölçüp biçtim ve boşluğun çap alınabilecek en geçiş kısmı zaten 20 cm yani oraya koysam bile bildiğin sıkıştırmam gerekli. bunu yaparsamda cihazın optimal çalışma hacmini yakalayamam heralde. Bundan dolayı biraz gardım düşer gibi oldu. şimdi bir eğitim için ankaradayım. tavsiye edilen bir iki yerle konuşucam, bakalım onlar ne fikir vericek. olmadı rex veya jbl'i küçük bir kutuyla taşıycam artık. Bu arada rex 8 2ohm olarak çalışıyormuş ve tam anlayamadıysamda benim verdiğim amfi bu değeri karşılamadığından orada da bir güncelleme yapabilirim. Bir hareketlenme olursa buradan yazarım.

aydın elektronik var oraya gidersen yardımcı olurlar iyi aksamlar

• Furkan1461 F kullanıcısına yanıt
    Evet o listemde en üstte zaten. keçiörendeymiş gidicem mutlaka
  • Konuyu sonuçsuz bırakmak istemedim, son gelişmeleri yazayım. Ankarada aydın elektroniğe gidecek vaktim olmadı tekrar istanbula döndüm. Bir iki yerle daha görüştüm. Bir türlü benim şuanki mali durumuma uygun kalite performans cihazlarına aynı şekilde kaliteli işçilikle bulamadım. Fiyat konusunda anlaştığım bir yerde, sonradan gelen ve dükkanda daha yetkili olan kişinin verilen fiyatı düşük bulup değiştirmesi üzerine bir sinirle sistemden vaz geçip mediamarket'den 17cm ve 13cm uygun fiyatlı navitech coax hoparlörleri alarak kendim montajladım. Bu arada birazda montaj konusunda tecrübe kazandım. Aldığım ses şimdilik tatmin edici. Bu işe ayırdığım bütçeyide bir kaç ay önce çalınan laptobu ikame etmek için kullanıcam. Ses sistemi konusu yaza inşallah. Zaten ilerde aracı satarken her türlü hoparlör takılı olarak satcağım ve elimdekilerde patlak olduğu için bir açığı kapatmış oldum. Yaza bir değişim olursa yine buraya yazarım. Herkese iyi günler

• quote:

Konuyu sonuçsuz bırakmak istemedim, son gelişmeleri yazayım. Ankarada aydın elektroniğe gidecek vaktim olmadı tekrar istanbula döndüm. Bir iki yerle daha görüştüm. Bir türlü benim şuanki mali durumuma uygun kalite performans cihazlarına aynı şekilde kaliteli işçilikle bulamadım. Fiyat konusunda anlaştığım bir yerde, sonradan gelen ve dükkanda daha yetkili olan kişinin verilen fiyatı düşük bulup değiştirmesi üzerine bir sinirle sistemden vaz geçip mediamarket'den 17cm ve 13cm uygun fiyatlı navitech coax hoparlörleri alarak kendim montajladım. Bu arada birazda montaj konusunda tecrübe kazandım. Aldığım ses şimdilik tatmin edici. Bu işe ayırdığım bütçeyide bir kaç ay önce çalınan laptobu ikame etmek için kullanıcam. Ses sistemi konusu yaza inşallah. Zaten ilerde aracı satarken her türlü hoparlör takılı olarak satcağım ve elimdekilerde patlak olduğu için bir açığı kapatmış oldum. Yaza bir değişim olursa yine buraya yazarım. Herkese iyi günler

hayırlı olsun o gittiğin yere taktırmamak ile iyi yapmışsın zaten takıcakları ne ki 700 lirayı geçsin

• bygamer B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, aslında 700 lira değil 1000 liraya anlaştık ama sonradan gelen patronumsu şahıs mırın kırın edince daha araçtan birşey sökülmeden çıktım dükkandan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.