Şimdi Ara

gravür aleti (el matkabı + dremel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
19.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dremel alacağım diyenler diğer ürünü de alabilirler. Çok da güzel iş görecektir...
  • bana heatsink ve kasayı dograyabilcek fln bi alet lazım sizce o 27500 olan alet yaparmı bu işi yoksa 110000 mu vericez?
  • özelden gelen bir sorunun cevabı : yeni aldığım "Dremel multi 3950 uz"
    http://www.patenttinet.com/?testi=dremel (bu linkteki ama linkteki kutunun içindeki parçalara eklemeler yapılmış, birde bir 5000 devir fazla atıyor)

togi_88; 27500 olan yapar. çünkü devir yaklaşık aynı. Önemli olan uç ki o da ikisindede var ve ekstra olarak da satılıyor zaten. Yani cihazı ucuzundan alırsan da aynı işi görecektir.
    Ben elimdekiyle eski kasamın kapağına 1cm kadar bir kesik oluşturdum, yani kapağı pencere için, fan için veya desen yapmak için doğrayabilirsin. Ancak heatsink gibi kaba bir materyali kesecek kadar geniş bir ucu yok, zaten onu için matkap gibi güçlü bür alet tavsiye ederim.

• saolasın gargoyle !!!
  • ya delme zımparalamaysa harika da hatta ben bunu kesin alırım heralde ama.ç...
    NASII KULLANACAM H600B13 E NE FAYDASI OLUR(BELKİ Bİ FAN YERİ HDDLERİN YANINA MESELEM??
    NEEDER BU ALET USTALIK NE KADAR GEREKİR?
  • perşembe pazarındada dremelin ucuzlarını bulabilirsiniz ben 20milyona almıştım
    110 milyonlukları dahamı güçlü bilmiyorum ama bu aletle kasanın düzgün bi şekilde
    işlenebileceğini sanmıyorum.h600B ye yazık olur gibi geliyo.
    motor güçsüz felan ama aletin kendisi cok güsel 30000 devir atıyo
    esas olan uçlar ise ucuz olanlarda gerçekten kötü
    örneğin 3-4 tane silindirik taşlama çıkıyo paketten bunların bir-iki tanesi
    yamuk felan olabiliyo spin atıyo dönerken dolayısile kullanılamıyo

şu dişçi aleti olayı süpermiş bilen bi arkadaş varsa
    onu nerden uygun fiyata alabiliriz felan süper olur ?
  • ne diyosunuz ya gravür, dişçi aleti????
  • sonuçta sadece bilgisayar için değil bi çok iş için kullanılabilir bu alet tamir işleriyle uğraşan için gerekli bence
  • ama ne diyosunuz ya gravür, dişçi aleti???? ne işe yarar bunlaaaar?
  • arkadaşım dişçi alet değil, ama bu cihazın ucuna içinde çelik mil olan bir aparat takılarak ona benzer bir cihaz elde ediliyor. Böylece aletin ele iyi oturması sağlanarak kullanımı kolaylaşıyor.

Bu haliyle kullanımı çok kolay değil ama kesinlikle zor da değil. Herkes kullanabilir. Ama iyi işler çıkartmak için alıştırma yapmalısın. En az 10.000 devir atan alet bu yüzden kullanım esnasında ısı da üretiyor. Plastiklerde bu işi biraz uzatıyor. Az da olsa bir gürültü var tabii. Ama matkapla kıyaslanamaz...
  • mmm. peki ben h600b13 ümün kasa fanlarının önündeki demir noktalı bölmü delebilirmiyim (daha fazla hava akışı) evetse nası? amatörüm hiç DELMEDİM (=)))))
  • evet ama delmek demeyelim de kesmek diyelim şuna heavy duty cut-off wheel (ağır görev kesme diski gibi bir anlama geliyor) diye bir parça var. yukarıdaki ilk resimde var bu. Bunu takınca dremel bir tür taşlama aleti oluyor. Onunla kesiyorsun.

Bu arada bugün dremeli götürdüm ve eskisini geri aldım. yanında da dremel marka 20 tane heavy duty cut-off wheel, 1 adet 3.2 mandren (veya), 1 adet 1.6 mandren, 1 adet teneke makası, 2 set (her sette 3 boy) işkence aleti, 1 kutu krom boya, aldım...
  • gargoyle niye geri verdin dremeli iyi değilmiydi?
  • iyiydi ama 3-4 katı değil (fiyat performans olayı). Çok ince işçilikli birşey yapacak olsam kullanırdım ama kesme biçme gibi kaba işler için bu yeterli.

Dremel'in fırçaları (iki tarafta bulunan kömür parçalar) daha uzun ömürlü ve daha dayanıklı olacaktır muhtemelen. İleride bulunması da kolay olur. Ama zaten için dremel fırçası bir global fiyatı olur herhalde.
  • Bende 1 yıla yakındır kullanıyorum bu aleti.Karaköy Perşembe pazarından almıştım.İçinden çıkan üç takımını dışardan almaya kalksan zaten alet parası yapıyor.Benim her işime yarıyor ve Kasa modifiyesi yada Heatsink doğrama zımparalama gibi işlerde inanılmaz kolaylık sağlıyor kasanın plastik kısımlarında çok rahat kesim yapabiliyorsunuz.Ayrıca Kesme veya taşlama uçları yine karaköyde rahatlıkla bulunabiliyor.Fiyatına göre oldukça kullanışlı ve bu işlerle uğraşanların yanında bulundurması gereken bir bir alet.
  • Bocekzzz e katılıyorum çok yararlı bi alet.Heryeri deler geçer yani[^]
  • yaf peki ben onları nasıl delcem ilk defa gravür aleti duyuyorum ne bu ya??
    acemilik le güzelim kasayı parçalamayalım?? nası takılır uç nedir nası çalışır - çömezzzzz
  • yelda arkadaşım sana bunu yazıyla nasıl anlatmamızı bekliyosunlki? Paso aynı soruyu sorup duruyosun [127 posts per day] yetmiyomu?
  • ya post a uğraşsam sorun değil girerim off topice...
    sadece hiç kullanmadım bir kaynak arıyorum ama
    bütün cevaplar en az bir kere heralde kullanmış olanlar için
    ben daha adını yeni duydum ama kasayı deldircem
  • Yelda en iyi öğrenme süreci deneme ve pratikle olur... El işleri herkes yapıyor bende yaparım ruhuyla tecrübe ederek elde edilir çevrede bilen biri yoksa tabii...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.