Şimdi Ara

Green Card (göçmenlik başvurusu) yapanlar burada toplanalım [SON GÜN 3 KASIM] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
80
Favori
59.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kazansanız napcanız ki allasen? 9 dolardan 40 saat çalışarak hiç bişi elde edemeseniz.tr ondan iyi.burlarda perişan olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacam bu senede

• jasonn123 kullanıcısına yanıt
    hocam burada da perişanız
  • Soyle konularda bari prim yapmayin sitenin adini verdin ne oldu simdi bir suru gereksiz gitmiyecek adamlar bile basvuru yapicak

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

quote:

Mayıs 2016'da çıktı diyelim, Aralık 2016'ya kadar mülakat vb işlemler sürdü, onayladılar 6 ay içerisinde Amerika'ya uçmam gerekli.
    2017 Ocak'ta gittim Amerika'ya, Şubatta geri geldim.
    2018 Şubat ayına kadar tekrar mı çıkış yapmam gerekli ?

2017 Şubat'ta çıkış yaparsan en geç 2017 Ağustos'ta giriş yapmak zorundasın.

Ne alaka ?
    İlk girişte 6 ay sonraki girişlerde 1 senelik süreç diye biliyorum.
    Green Card sitelerindede bu şekilde yazıyor.

Greencard kazanıp vizeni aldıktan sonra ilk 5 ay içinde gidip yasal işlemleri gerçekleştirmeli ve sosyal güvenlik numarası almalısın. Bundan sonra bildiğim kadarıyla 1 sene değil her 6 ayda bir ülkeye giriş çıkış yapmak zorundasın. 6 aydan kısa süre giriş çıkış yapmazsan Greencard hakkını kaydedebilirsin. Kesin kaybedersin demiyorum bu arada. Amerikan hükümeti çok karmaşık bir süreç izliyormuş bu durumda.

Bu konuda bilgi eksikliği var demek ki.
    Buradaki üyelerin bazıları 6ayda 1 giriş yapman gerek diyor.
    İnternetteki sitelerde ilk girişinizde 6 ay sonra da 1 senelik sürecte 1 kez girmeniz gerekmektedir diyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 7. Eğer DV programından bir vize almayı başarırsam ABD hükümeti bana ABD’ye seyahatimde
    uçak bileti, ev ve iş bulma konularında destek veya ABD’ne tamamen yerleşene kadar para
    yardımı sağlayacak mıdır?
    Hayır, DV vizesi alan başvuru sahiplerine uçak bileti, ev ve iş bulmada destek veya para yardımı
    sağlanmaz. DV vizesine yapacak olduğunuz başvurunuzda ilgili konsolosa ABD’ye gittiğinizde devlete
    yük olmayacağınıza dair kanıt(lar) sunmanız gerekecektir. Bu kanıt sizin kişisel mal varlığınız, ABD’de
    yaşayan bir akraba, yakın veya arkadaşınızdan Yeminli Geçim Beyannamesi (Form I-134) veya ABD’de
    bir işveren tarafından verilmiş bir iş teklifi yazısı şeklinde olabilir.

Kazansak bile vize alamıcaz anlaşılan
    Edit: Kazanma ihtimalimiz nedir? 50.000 kişi kazanacak 1M başvuracaksa işler hepten yaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfbmfb -- 2 Ekim 2015; 14:16:26 >

• Güzel konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

hocam burada da perişanız

Tabiki insanın karşına burda çok farklı olanaklar çıkabiliyo şansın iyi giderse fikrin varsa bişiler yaparsın olanaklar tabiki daha fazla fakat green kart kazanmanız eğer çalışkansanız yada iş yapıcak fikirleriniz varsa iş yapar. En az 2 iş yapmanız yani daha kısa açıklamak gerekirse haftada en az 60-65 saat çalışmanız lazım.yoksa burda sgk falan da yok 40 yaşına gelince bıncq zqmandır naptım ben ya olur.

Bir de burda standartlar çok yüsek misal aranızda kartımı alır ni yorkta yaşarım ya düşünen varsa çok yanlış düşünüyo yaşanıcak yer değil sadece gezilicek orası.new yorkta gerek yok ama diğer eyaletlerin hemen hemen hepsinde araban yoksa aç kalırsın.

Bunun gibi şeyler yani.ama anahtar kelime çok çalışmak yada iyi fikir.bunlardan 1 i olsa bişiler olur o kadar da kötü değil fakir amerikanlar çalışmadıgı için böyle yatmayı seviyolar misal zenciler

• 2013 te başvurmuştum aynı numara ile tekrar form doldurmadan başvurabilir miyim ?
  • başladı mı kayıtlar? son tarih ne zaman? ayrıca geçen sene başvurmuştum aynı form ile nasıl başvuralabilrim?
  • Bu konu niye ölü canlı olması lazımdı...
  • Byler seneye basvurucam bende

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Basvurumu yaptim. Herkese iyi sanslar. Forumdan birine cikarsa yazalim buraya beraber gideriz.

• quote:

Mayıs 2016'da çıktı diyelim, Aralık 2016'ya kadar mülakat vb işlemler sürdü, onayladılar 6 ay içerisinde Amerika'ya uçmam gerekli.
    2017 Ocak'ta gittim Amerika'ya, Şubatta geri geldim.
    2018 Şubat ayına kadar tekrar mı çıkış yapmam gerekli ?

ABD'den çıkış yaptıktan sonra 6 aydan fazla ABD dışında kalırsanız vatandaşlık için beklemekte olduğunuz 5 yıllık süre sıfırlanır. Eğer bir yıldan fazla kalırsanız Greencardınızı kaybedersinız. Niyeyse bu iki ayrı süreç hep karıştırılır.
    6 ay ile 1 yıl arasında ABD dışında kaldıktan sonra ABD'ye giriş yaptığınızda ilgili görevli size niye 6 aydan önce dönmediğinizi sorabilir. Bu konuda yetkileri vardır. Makul bir gerekçeniz olduktan sonra da kimse bir şey demez. Aslında bir şey deyip dememesi de tamamen görevlinin o günkü ruh haline bağlı.

• 3 kasım son gün . keşke dememek için hemen başvurun
  • Greencard sahibiyim 3 yildir. f4 aile kategorisinden aldim, sorulari olanlara yardimci olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Blonde

Greencard sahibiyim 3 yildir. f4 aile kategorisinden aldim, sorulari olanlara yardimci olabilirim.

Peki kazandik diyelim. İs yazisinida aldik orda duran birinden. Baska bi islem olucakmi? Yada kazandiktan sonraki prosedurler nelerdir ? Ne sartlar istiyorlar ? Dil bilgisi ne derece olmali? Maddi imkanlar ne olmali ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gkn_erdem

quote:

Greencard sahibiyim 3 yildir. f4 aile kategorisinden aldim, sorulari olanlara yardimci olabilirim.

Peki kazandik diyelim. İs yazisinida aldik orda duran birinden. Baska bi islem olucakmi? Yada kazandiktan sonraki prosedurler nelerdir ? Ne sartlar istiyorlar ? Dil bilgisi ne derece olmali? Maddi imkanlar ne olmali ?

arkadasim neden is yazisi gerektigini anlayamadim. siz green card'in ne oldugunu bir arastirin isterseniz.
    Green card gocmenlik yani oturma ve calisma izni kazanmis oluyorsunuz.
    Inglizce'niz iyi olmak durumunda,eger ki iyi bir iste(SSN ile girilen) calismak istiyorsaniz. Kesinlikle belirli bir birikiminiz olmali tasinmadan,yoksa sikinti cekebilirsiniz,is bulmak cok cok kolay degil. Asgari ucret sanirim 8.50$ saatligi. kiralar talepten dolayi da yuksek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gkn_erdem

quote:

arkadasim neden is yazisi gerektigini anlayamadim. siz green card'in ne oldugunu bir arastirin isterseniz.
    Green card gocmenlik yani oturma ve calisma izni kazanmis oluyorsunuz.
    Inglizce'niz iyi olmak durumunda,eger ki iyi bir iste(SSN ile girilen) calismak istiyorsaniz. Kesinlikle belirli bir birikiminiz olmali tasinmadan,yoksa sikinti cekebilirsiniz,is bulmak cok cok kolay degil. Asgari ucret sanirim 8.50$ saatligi. kiralar talepten dolayi da yuksek.

Evet gerekli degil normalde is yazisi falan ama mulakatlarda orada kalip devlete yuk olmiyacagima dair inandirici biseyler sunmak istiyorum.yani amacim kazandiktan sonra mulakatlarda elenmemem. Beni endiselendiren dil konusu. Evet alt yapim var ing.kursuna gittim fakat yeteri kadar pratigim yok. Benim cabam its not enoght kelimesini duymamak.

• Aşağıdaki linkte fotoğraf dijital olmamalıdır diyor.Ben fotoğrafçıda dslr makinayla çektirdim.Koyduğum fotoğraf geçersizmi olucak yani?

http://turkish.turkey.usembassy.gov/gocmen_fotograf_ozellik.html

edit:Vize başvurusu içinmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hann- -- 29 Ekim 2015; 21:18:30 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.