Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar prize takılı değilken cpu hızı en fazla 1,12-1,14 ghz oluyor ve cpu kullanımı %50-%52 de takılıyor, uygulama ne kadar zorlarsa zorlasın üstüne çıkmıyor. Prizdeyken sorun yok, 2.40 ghz'e kadar çıkıyor, %100 kullanıyor. Muhtemelen enerji tasarrufu ile ilgili bir şey. İlk geldiği zaman ki bios kurulu, değiştirmedim. Sizde de aynı şekilde mi çalışıyor?

(Windows üzerinde bütün ayarları yaptım, yüksek performans, işlemci yönetimi %100 vs ama bir değişiklik olmadı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 22 Şubat 2017; 22:54:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turusan kullanıcısına yanıt
    kuruluyor,indirdiğim editlenmiş bir windows 10 kullanıyorum uefi oda,herhangi bir upgrade yapmadım cihaza,çok seri açılıp kapanıyor sanarsın ssd var :)
  • Dün itibariyle bilgisayarımı sattım gayet severek sorunsuz ve çok uygun fiyata almıştım. Rami 4 gb yaptım. Fakat zaman içerisinde performans yetmemeye ve az gelmeye başladı euro truck simulatör 2 oynuyordum genel olarak pek sıkıntı yaratmadı. Gta 5 bile kurup açtım 5 6 saniyede 1 kasıyordu. Crysis 2 düşük ayarda ve fps oldukça düşük bir seviyede yine açıyordu bu fiyata gerçekten çok iyi bir bilgisayardı ama performans gerçekten sadece film izleyip 2 3 site açmaya yarayacak bir performans hürriyeti açarken görev yöneticisini açiyordum ve işlemci direk yüzde 99 oluyordu bu yönden kötü bir bilgisayar. Bilgisayarla ilgili sorun yaşayan arkadaşlara hatırladığım kadarıyla yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SoftRock kullanıcısına yanıt
    Windows kaç kuruluydu ve kaç tl ye sattınız? Hayırlı olsun
    Elinizin altında bir pc olarak iyi oluyor sizin şimdi Laptop hiç yokmu ne yapacaksınız pc ile Video izleme Browser ya da offıce yazılarını kullanmak için. mesela benim çok işime yarıyor.

Dediginız gibi biraz işlemci yönünden darbogaza giriyor
    Sitelerde dolaşırken ama. Satarsam başka ihtiyaçları karşılayacak bir pc gerekecek oda en az 1000 tl.
    Ben tv ye takip hdmi ile kullanıyorum güzel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 22 Şubat 2017; 11:29:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ellekem

Windows kaç kuruluydu ve kaç tl ye sattınız? Hayırlı olsun
    Elinizin altında bir pc olarak iyi oluyor sizin şimdi Laptop hiç yokmu ne yapacaksınız pc ile Video izleme Browser ya da offıce yazılarını kullanmak için. mesela benim çok işime yarıyor.

Dediginız gibi biraz işlemci yönünden darbogaza giriyor
    Sitelerde dolaşırken ama. Satarsam başka ihtiyaçları karşılayacak bir pc gerekecek oda en az 1000 tl.
    Ben tv ye takip hdmi ile kullanıyorum güzel oluyor

Windows 10 kuruluydu hocam 250tl'ye sattım. Üzerine 100tl kattım celeron n2920 işlemcili acer e1-510 aldım tertemiz darboğaza girmiyor maksimum yüzde 60 oluyor tarayıcıda o'da çok sekme açarsam. Bence sizde satın temiz bir ikinci el alın hem ekran büyük olur herm daha performanslı olur. Letgo'dan çok kolay bulunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoftRock -- 22 Şubat 2017; 15:44:53 >

Ben 4 gb alıp taktım hocam siz 2 gb haliyle mi sattınız
    Bir de Windows 10 da değilde Windows 7 daha iyi performans veriyor donma takılma daha az. Bir de Windows 10 edıtlenmis kırpılmış özel sürümlerde de daha iyi oluyormuş ben denemedim ama. Bunlara rağmen memnun degilmiydiniz?

Bir de Acerin işlemcisi daha.mi iyi buarada. Ben tam bilmiyorum.

Letgo dan hiç birşey almadım. Nasıl alınıyor aynı şehirde olması gerekir dimi yada daha mantıklı olan.
    Şimdi baktım satlık bulamadım var bir kaç tane 500 -600 tl gördüm. Bulduğunuz var mı başka sizin link vs
    Bu fiyatlarla alınmaz

Parası nasıl ödeniyor. Nasıl alıp kontrol ederiz bir sıkıntısı var mı vs. Başımız ağrımasın nelere dikkat etmeliyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 22 Şubat 2017; 17:36:23 >
  • quote:

Ben 4 gb alıp taktım hocam siz 2 gb haliyle mi sattınız
    Bir de Windows 10 da değilde Windows 7 daha iyi performans veriyor donma takılma daha az. Bir de Windows 10 edıtlenmis kırpılmış özel sürümlerde de daha iyi oluyormuş ben denemedim ama. Bunlara rağmen memnun degilmiydiniz?

Bir de Acerin işlemcisi daha.mi iyi buarada. Ben tam bilmiyorum.

Letgo dan hiç birşey almadım. Nasıl alınıyor aynı şehirde olması gerekir dimi yada daha mantıklı olan.
    Şimdi baktım satlık bulamadım var bir kaç tane 500 -600 tl gördüm. Bulduğunuz var mı başka sizin link vs
    Bu fiyatlarla alınmaz

Parası nasıl ödeniyor. Nasıl alıp kontrol ederiz bir sıkıntısı var mı vs. Başımız ağrımasın nelere dikkat etmeliyız.

Evet işlemcisi 4 çekirdek acerin i3 30m'den daha önde puan veriyor sitelerde i3 350m çift çekirdek bu 4 hocam sadece örnek için verdim tabi i3 350m biraz eski bir işlemci. Buna rağmen işlemci yetersiz ram 4gb yapmiştım fakat browserda biraz yavaş surf deneyimi sunmakta bu da sinir bozuyor ekranda küçük olunca satma kararı aldım.

Letgoya gelince sizin çevrenizdeki ürün satanları sizin konumunuzu kullanarak buluyor. Siz o kişiye mesaj atıyorsunuz. Pazarlık yapıyorsunuz en son ne olur gibisinden. Anlaşınca buluşup ürünü inceleyip son bir pazarlık daha yapıp alıyorsunuz hocam. Benim aldığım ürün çevremde ki herkes şaşırdı fiyatına gerçekten çok temiz bir ürün aldım. Sizde eğer almayı düşünüyorsanız önce satmak icin ilan açın letgodan sonra bana ulaşabilirsiniz buradan piyasayı iki haftada çözdüm. Hocam acele etmeyin mutlaka düşüyor uygun bilgisayar sadece bir kac gününüzü alır.

Bu da aldığım bilgisayarın resmi hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoftRock -- 22 Şubat 2017; 18:6:9 >

Sizın aldığınız ürünün fiyatına be yazmıştı satıcı ve sizin pazarlıkla 350 tl ye aldınız?

piyasayı iki haftada çözdüm derken nasıl hocam?
    Ben de açıkçası öğrenmek isterim.

Ya küçük olmasının söyle bir avantajı oluyor heryere taşıyabiliyorsun. Çantada vs heryerde kullanılıyor büyük Laptop gibi sıkıntısı olmuyor. Dışarıya götüreceğim zaman alıyorum hemen kullanması daha pratik. mesela tv nin yanında küçük olduğu için çok iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 22 Şubat 2017; 18:11:34 >
  • quote:

Sizın aldığınız ürünün fiyatına be yazmıştı satıcı ve sizin pazarlıkla 350 tl ye aldınız?

piyasayı iki haftada çözdüm derken nasıl hocam?
    Ben de açıkçası öğrenmek isterim.

Ya küçük olmasının söyle bir avantajı oluyor heryere taşıyabiliyorsun. Çantada vs heryerde kullanılıyor büyük Laptop gibi sıkıntısı olmuyor. Dışarıya götüreceğim zaman alıyorum hemen kullanması daha pratik. mesela tv nin yanında küçük olduğu için çok iyi oluyor.

Ben 350 yuvarlak hesap yazdım hocam tam olarak 340tlye aldım 370tl yazmıştı. Piyasayı bir çok ürüne mesaj attım indirebildiğim kadar indirdim benzer ürünlerde aynı fiyata indiklerinde insanlar, ha bunun piyasası bu diyor insan ve çözüyor 500den yukarı ürünlerde en az 50tl pazarlık payı koyuyorlar hocam. 450 tlye konulan bir ürün rahatlıkla 50tl düşüyor ama 300lerde bu oran düşüyor.

Memnunsanız bence kullanın hocam işimi görüyor diyorsunuz herkesin beklentisi farklı sonuçta. Bende o zamanlar durumum olmadığı için grundig baya uygundu sıfırı o yüzden performansının farkında olarak almıştım. Chrome üzerinden 1080p açınca hafif kasılıyor o pc de ama firefox üzerinden video performansı daha iyi nedense.

İyi almışsınız. Ben baktım 370 é yoktu zaten 2 tane gördüm oda başka ilerde 500-600 yazmıslardı.

• ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    Hocam Windows 10 nun edıtlenmis sürümünün adı ve link nedir acaba?

Bende Windows 7 var ama dediğiniz sürümü kurmayı düşünüyorum. Siz daha önce 7 kurmusmuydunuz?

Hangisi daha iyiydi şuanki wın10 mu yoksa wın7 mi?

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Az Önce baktım suan önümde bataryada çalışıyor.% 99 -100. ekadar kullanıyor bir sorun yok. Sizde bir sorun var. Güç yönetimden ayarları kontrol edin. Benim ustelık guc tasarrufu modunda

• quote:

Az Önce baktım suan önümde bataryada çalışıyor.% 99 -100. ekadar kullanıyor bir sorun yok. Sizde bir sorun var. Güç yönetimden ayarları kontrol edin. Benim ustelık guc tasarrufu modunda

Kontrol ettim, işlemci durumu %100, soğutma ilkesi etkin, orda bir problem yok gibi gözüküyor. Ancak yine de 1,14 ghz, %50-52 yi geçemiyor. Güç tasarruf modunu denedim, orda 0,50-1,14 arası dalgalanıyor, yine %50-52 de takılıyor. Aşağıda resimleri paylaştım. Sizde hangi windows sürümü vardı bu arada?

Bataryada iken:

Prize takılı iken:

ReCKLeSS17: Hocam sizde windows 10 yüklüymüş. Sizde de böyle mi durum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Şubat 2017; 19:30:8 >

Ben de Windows 7 var. Gördüm belki wın10 ile ilgili olabilir. Ben de böyle bir sorun yok.
    Bu arada işlemci düşük hızda çalışınca olumsuz bir durum oluşuyor mu hissediyor musunuz?
    Windows 10 edıtlenmis sürüm mu yoksa normal mi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 23 Şubat 2017; 22:4:15 >
  • quote:

Ben de Windows 7 var. Gördüm belki wın10 ile ilgili olabilir. Ben de böyle bir sorun yok.
    Bu arada işlemci düşük hızda çalışınca olumsuz bir durum oluşuyor mu hissediyor musunuz?
    Windows 10 edıtlenmis sürüm mu yoksa normal mi var

Normal sürüm var. Cihaz 8.1 ile gelmişti, onun üzerinden 10'a güncelledim. 8.1 iken böyle bir sorun var mıydı hatırlamıyorum. Kullanımı tabi ki etkiliyor. Cihaz biraz daha kasıyormuş gibi geliyor, bazı yüksek boyutlu 1080p filmleri oynatamıyor. Prize takıncı sorunsuz oynatıyor. Windows 10 dan dolayı mı böyle, yoksa cihaz ilk geldiğinde 8.1 ile de böyle miydi, bilemiyorum.

Anormal ve Laptop kullanma keyfini olumsuz etkileyecek bir durum.

• quote:

Anormal ve Laptop kullanma keyfini olumsuz etkileyecek bir durum.

Hocam çözdüm sonunda, cihazda HotKey diye bir program varmış. Bugün simgesine çift tıklayınca gördüm, Control center diye bir yer açılıyor. Sessiz, tasarruf, performans, eğlence modları var. Benim cihaz eğlence modundaymış, performansa alır almaz 2,40 ghz'i gördüm. Haliyle windows üzerinden yaptığım ayarlar bu program yüzünden pek bir işe yaramamış, program kontrol ediyormuş işlemci hızını. Şimdi düzeldi performansı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 1 Mart 2017; 17:16:55 >
    Programı Sonradan mı yüklemiştiniz?

Sevindim sorunu çözdüğünüze.

• quote:

Programı Sonradan mı yüklemiştiniz?

Sevindim sorunu çözdüğünüze.

Yok ben kurmadım, geldiğinde cihazda vardı sanırım. Windows 10'a güncellerken kendisi kurmuş da olabilir tabi.

Evet içinde kendinden vardı sanırım. Ayarları değiştirilmiştir belki dediğiniz gibi.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.