Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Bilgisayar prize takılı değilken cpu hızı en fazla 1,12-1,14 ghz oluyor ve cpu kullanımı %50-%52 de takılıyor, uygulama ne kadar zorlarsa zorlasın üstüne çıkmıyor. Prizdeyken sorun yok, 2.40 ghz'e kadar çıkıyor, %100 kullanıyor. Muhtemelen enerji tasarrufu ile ilgili bir şey. İlk geldiği zaman ki bios kurulu, değiştirmedim. Sizde de aynı şekilde mi çalışıyor?

(Windows üzerinde bütün ayarları yaptım, yüksek performans, işlemci yönetimi %100 vs ama bir değişiklik olmadı.)

Bende de aynı durum var. sorunu çözebildiniz mi?
  • yaklasik 4 aydir lxle 16.04 32bit versiyonunu kullaniyorum kesinlike tavsiye ederim opera ile birlikte oldukca stabil. kerneli pae patchli ve 4gb ramin kullanilmama sorunu da yok. Ayrica onceki postlarda verdigim fan kontrol programi ile sistemi tamamen sessiz yapabilirsiniz. windows 10 kullanıp ozel verilerinizi microsofta ve abdye vermek istemiyorsaniz acik kaynak ve ozgur yazilimlari kullanin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner97 -- 9 Mart 2017; 13:14:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcanturk

quote:

Bilgisayar prize takılı değilken cpu hızı en fazla 1,12-1,14 ghz oluyor ve cpu kullanımı %50-%52 de takılıyor, uygulama ne kadar zorlarsa zorlasın üstüne çıkmıyor. Prizdeyken sorun yok, 2.40 ghz'e kadar çıkıyor, %100 kullanıyor. Muhtemelen enerji tasarrufu ile ilgili bir şey. İlk geldiği zaman ki bios kurulu, değiştirmedim. Sizde de aynı şekilde mi çalışıyor?

(Windows üzerinde bütün ayarları yaptım, yüksek performans, işlemci yönetimi %100 vs ama bir değişiklik olmadı.)

Hocam önceki mesajlarda yazmıştım. Cihazda HotKey diye bir program yüklüymüş, sağ en alttaki simge durumundaki programlarda gözüküyor. Ona çift tıklayınca modlar geliyor, performans moduna alınca çözüldü benim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gcanturk

quote:

Hocam önceki mesajlarda yazmıştım. Cihazda HotKey diye bir program yüklüymüş, sağ en alttaki simge durumundaki programlarda gözüküyor. Ona çift tıklayınca modlar geliyor, performans moduna alınca çözüldü benim.

Cevabın için teşekkürler. Daha önceki mesajlarda bulamamıştım.

• iyi forumlar arkadaşlar.

Bu cihaz orijinal halindeyken sistem çökmüş. Format attık windows 7 kurduk. Ama seste şöyle bir problem oldu

-Normal hoparlör çalışıyor ancak kulaklık takınca ses hoparlörden gelmeye devam ediyor
    Sonra orijinal fabrika haline geri getirmeye karar verdik ama Recovery dosyaları zarar gördüğü için üzerinde yüklü olan Windows versiyonunu internetten araştırdım "Windows 8.1 Single Language BING" versiyonunu kullanıyormuş.

Windowsun kendi sitesinden, orijinal işletim sistemi indirme programı yükledim. İşletim sistemini "Windows > Türkçe > 8.1 > Single language" olarak seçip iso olarak indirdim.(BING versiyonu olmadığı için bunu indirdim) Biosa gömülü olan keyi buldum. Merak ettiğim bu keyle Windows 8.1 Sinle language etkinleştirebilir miyiz ? Yoksa illa BING versiyonu mu olması gerekli ? Yardım ederseniz çok sevinirim...

• Olur sıkıntı olmaz,diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu laptop ile hdmi çıkışı ile lcd tv görüntü aktaran oldu mu
  • atoxi A kullanıcısına yanıt
    Oldu oluyor ben sürekli yapıyorum

• bu cihaza xp kurabilen oldumu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taner97

Linux için fan kontrol programı. terminalden sudo sh yukle.sh komutuyla yükleyebilirsiniz. yine terminalden clevo-indicator ile çalıştırılır. Sağ üst bildirim çubuğundaki menüden fanı ayarlayabilirsiniz.
     GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü
    Link=https://yadi.sk/d/AmpV6dMf39W673

github SkyLandTW:clevo-indicator forkudur. (https://github.com/SkyLandTW/clevo-indicator)

Merhaba hocam. Programı sayenizde xubuntu yar kurdum güzel çalişiyor. Ama şu tarz bir sorunum var. terminali kapatınca programda kapanıyor. Açılışta otomatik çalişmasi için nasıl bir komut vermem gerekiyor acaba

• KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Session and startup, türkçe oturum ve başlangıç seçeneklerinde autostart applications sekmesinden "gksudo clevo-indicator" komutunu ekleyerek kullanabilirsiniz hocam. Açılışta şifrenizi soracaktır.

• Bayramdan önce pc nin içini açıp ram değiştirmiştim. Daha sonra hdmi girişi çalişmamaya başladı.muhtemelen zarar verdim kasayı açıp kapatırken. Servise verdim belki yaparlar diye. Sağolsunlar anakartı değişmişler. Biosuda güncellemişler açılırken Cleo note yazıyor pcde.

Başka servis olsa kullanıcı hatası der para takep ederdi. Grundig servisi gerçekten başarılıymış. Daha öncede fan değişimi yapmışlardı.

Servise gidip kendiniz mi verdiniz?

il il garanti servisleri var mı yoksa tek İstanbuldan mı garanti hizmeti veriliyor

• ellekem kullanıcısına yanıt
    İstanbul Pendikteki servise teslim ettim ondan sonra onlar ne yaptı bilmiyorum. muhtemelen merkeze göndermişlerdir. Teslim ettiğim yer sadece beyaz eşya tamiri yapıyordu çünkü.

Başka bir laptop alırsam ileride tekrar grundig alabilirim. Servis 10 numara

Anladım siz verdiğiniz servisi internetten mi buldunuz birde size servis fişi verdiler mi?

• ellekem kullanıcısına yanıt
    İnterner sitesinde yetkili servisler var oradan yakın olanına gittim.herhangi bir fiş vermiyorlar işlemler için

• Dün gece n11' den Kingston SMS200S3/60G model numaralı SSD siparişi verdim. Geldiğinde 4GB RAM ile beraber takacağım. SSD msata olduğu için HDD yerinde duracak. Aslında HDD yi de değiştireceğim. Yerine 1TB 7200RPM bir disk takacağım. Sanırım iyi olacak eskiye göre.
  • Arkadaşlar elimde sadece 2 ay kullanılmış GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook vardır. Sıfır gibidir. Jelatinleri üstünde durmaktadır. Fiyat olarak 400tl belirledim. Kutusu yok , faturası vardır. İsteyen pm ile ulaşabilir.
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6-7 ay oldu bilgisayarımı alalı. Bilgisayar dit dit öttükten sonra kapanıyor. İşlemci sıcaklığı mı sorun diye baktığımda işlemci 47-50 derece civarı gösteriyor. Fan düzgün çalışıyor, termal macunu yeni değiştirdim. Videosu şurada:

https://youtu.be/AUu83OgRyZI

Sorun nedir sizce?

Not: Öterken sıcaklığa bakıyorum ve 47-50 civarı.

• daha önce grundig laptop klavye değiştiren arkadaş var mı?

model: gnb 1567

acaba alttan klavyeye bağlı vida var mı yoksa direkt olarak klavyenin çevresindeki çıtalardan esneterek mi çıkartıyoruz?

teşekkürler.

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.