Şimdi Ara

Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
28
Favori
45.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim hocam..
    A650'yi deneyimleme şansınız oldu mu peki?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • drangela61 D kullanıcısına yanıt

rica ederim . maaleasef a650 kullanmadım

ben t650 kullandim hocam a650 denemedim acikcasi. ama bass performansinda gsb950 yi cok daha basarili bulmustum. t650 basslari titretiyordu evi evet ama dolgunluk yoktu. dusuk frekanslarda gelen bass ugultusu vardir ya onu severim baya. bu olay t650 de hic yoktu malesef. gsb950 bass konusunda cok daha derin frekanslari veriyor. tizlerde basabas gibiydi. mid ve diyaloglarda t650 bi tik daha iyiydi hatirladigim kadariyla. ama genel anlamda gsb950 nin sesini daha detayli , daha doyurucu ve temiz bulmustum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, şu an ne kullanıyorsunuz?
    Açıkçası ben de bas delisi bir adamım, her ne kadar yaş geçmeye başlasa da 😃
    Şimdi siz Grundig bas'ta daha iyi dediniz, kafam da karıştı.. Tabii bunu t650 ile kıyasta yaptınız ama a650 devam modeli zaten.. Fark var mıdır bilemiyorum.. 🤔
    Z906'ya gücüm yetmez de gidip z623 mü alsam ikinci el diyorum bazen.. Bas olarak bunlardan iyidir diye düşünüyorum, siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangela61 -- 25 Temmuz 2022; 23:47:54 >
  • nhtgrck N kullanıcısına yanıt
    tu8500 modelde a650 nasıl gözle görülür bir fark oluşturmadı hocam, anlamadım..
    Ben Q80r için almayı düşünüyor iken..
    Boşuna mı para veriyoruz bu aletlere 🤔

Q80R eminim benim televizyonumdan çok daha iyi hoparlöre sahiptir. Bu yüzden A650'yi almanızı tavsiye etmem. Alacaksanız cidden iyi bir şey almalısınız farkı hissetmek için. Samsung için Q70'den başlamak daha mantıklı gibi.

Beni şaşırttınız hocam, ne yalan söyleyeyim..
    Q70 serisi 5000'den aşağı yok, o fiyat da soundbar için beni aşar..
    Grundig bas konusunda daha iyi ise ona da bakabilirim ya da dediğim gibi ikinci el bir z623 bakacağım 🤔

• Grundig 4949 liraya çıkmış..
    Bu fiyata 1 tane satsın ben de bir şey bilmiyorum..

valla hocam ben de bilemiyorum a650 ve t650 farkı var mıdır diye..a650 devam modeli olduğu için daha iyidir diye düşünüyorum.

ben şu an hala gsb 950 kullanıyorum ve baya memnunum. a650 siparişi vermişsiniz zaten. ürün geldiğinde beğenirseniz aklınızı daha çok bulandırmayın derim, o mu bu mu derken insan çıldırıyor bi süre sonra :) logitech'lerde bi tecrübem olmadı ama biraz demode cihazlar, bluetooth olmaması , dolby vs desteklemeleleri sıkıntı bence. özellikle müzik dinlerken bluetooth'un değeri daha iyi anlaşılıyor. ayrıca bi bluetooth adaptör almanız gerekir.

Doğru söylüyorsunuz hocam..
    O bile 450 liradan aşağı yok.. Evet, Logitech eski nesilde kaldı ama z623'ün bas performansı bugünkü pahalı hi-fi sistemleri dışında çoğu cihazda yok gibi.. En kötü sağlam bir ses kablosuyla TV'ye bağlarım, YouTube, Spotify vs her şey var zaten Tv'de.. Hiç değilse gerçek bas deneyimi yaşarız 😃
    Gelelim A650'ye, bence kötü bir cihaz değil çünkü okuduğum ya da dinlediğim çoğu yorumda cihaz övülmüş lakin sizin de üzerinde durduğunuz gibi dip bas'ta pek iyi iş göremiyor gibi ve Grundig bunu daha iyi yapıyor sanki.. Bu durum a650 adına tabii ki can sıkıcı..
    Rtings sitesi bile bu duruma değinmiş hocam ki bu konularda referans bir sitedir..
    Ekran görüntülerini atıyorum:
    Genel değerlendirme:
    Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W

Bas ve genel ses değerlendirmesi:
    Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W

evet hocam şimdi a650 rtings incelemesine de baktım dip basslarda malesef o da başarılı görünmüyor . t650 dip baslarda 43 hz'ye inebilirken, a650 41.8'e inebiliyor. a650 bir tık daha iyi demek ki bu noktada ama t650'a kıyasla kulakla hissedilecek bi fark olur mu bilemiyorum.

yine de önemli olan kullanıcı deneyimi elbette, deneyip bakın siz. olmadı iade edip gsb 950 düşünebilirsiniz ama onun da fiyatı uçmuş durumda :(

• Elimden geldiğince forumun farklı konularında bu fırsatı paylaştım. Çok iyi bir fırsat olmasına rağmen pek rağbet görmedi. Şu an 2000 tl'ye kadar alınabilecek ve güncel bir televizyonun sesinden iyi olabilecek bir soundbar zaten yok. En yakın A650 vardı, onun da fiyatı 2900'dü. Alanlar bence çok iyi yaptı. Grundig Türkiye de çok hızlı gönderdi. Biraz önce teslim aldım. Henüz açmadım ama iade etmeyi düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 26 Temmuz 2022; 17:25:23 >

evet hocam paylaştığınız fiyatı görmüştüm çok iyiydi. etrafımda soundbara ihtiyacı olan olmuş olsa direkt aldırırdım ona :) açtıktan sonra da yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim. beğenirsiniz diye umuyorum

Hocam Grundig de bildiğim kadarıyla 40hz'a kadar inebiliyor.. Aslında aralarında sadece 1,8hz var ki bunun kulak tarafından hissedilebilmesi çok zor..
    Genel performansa da bakıldığında a650 daha iyi zaten.. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi aradaki fiyat farkı (o da kampanyalarla) belki Grundig'i mantıklı kılıyordu ama şu hâliyle Grundig zaten satamaz..
    Bu arada siparişi iptal ettim..
    Zaten aciliyeti var mıydı diye kendime sorup duruyordum bir de buradaki yorumlar aklımı karıştırdı.. Zaten 2900'e almıştım, şu an da 3200 lira.. Öyle aman aman bir indirim söz konusu değildi.. Beklemeye karar verdim, denk getirebilirsem z623 alıp deneyeceğim, olmadı para biriktirip her şeyiyle tam bir ürün almaya çalışacağım..
    Bu arada rtings sitesi 35hz ve altını iyi kabul ediyor.. Bunu da göz önünde bulundururuz artık 👍

hocam grundig 40 hz yazıyor evet ama bence daha da derin , yani baya iyi bassları :) bu arada logitech z623 ikinci el bakabilirsiniz. edifier x600 , m3200 gibi eski ama sesi çok iyi olan uygun fiyatlı modellere de bakabilirsiniz ikinci el olarak. bende bir dönem edifier m1335 vardı mesela bassları çok iyiydi. ikinci elleri 400-800 arası bulunabilir diye düşünüyorum bu modellerin. dolby atmos gibi efektler yok elbette ama tizleri bassları vs çok iyi oluyor. bazen ben bile bi edifier x600 ve bluetooth müzik alıcısı alıp gsb 950 yi satsam mı diye bile düşünüyorum :) ama temiz sorunsuz olanını bulmak zor o cihazların çünkü eski modeller.

• Buradaki arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda grundig 950 aldım elime ulaşınca yorumları yazarım cihaz daire içinde kullanımda benim için yeterli olacağını düşünüyorum fakat LG tv kullanıyorum dts desteği yok soundbarda dts yokmuş ben bu tarz bir film izlemek istediğimde ses alamaz mıyım cihazdan media playerdan çıkış aldığımda dts ses verir mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fizikci F kullanıcısına yanıt
    Ses alırsınız ancak aldığınız ses DTS olmaz. Zaten DTS artık pek yok gibi. Truehd Atmos mümkünse bu formatta izleyin medialarinizi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk izlenimlerim oldukça iyi, beni oldukça şaşırttı, ses performansını bu kadar iyi beklemiyordum (3.800 lira falan versem bir sorgulardım tabi). Açık bir şekilde önceki soundbarlarımın (yukarıda yazmıştım) hepsinden daha iyi. Fiyat ve özellikleri açısından benzer (satın aldığımda öyleydi) olduğu A650'den de fark edilebilir düzeyde daha iyi. A650 center hoparlör olmasına rağmen diyalogları GSB 950 kadar temiz ve yüksek veremiyordu. Filmlerin aksiyon sahnesinde A650'nın basları seyir zevkimi öldürmüştü açıkçası. Ne kadar ayar yaparsam yapayım tatmin etmemişti. Grundig GSB950 tam ayarında veriyor titreşimleri ve basları. Sony HT-X8500 zaten A650'den daha kötü bir soundbar. Onunla karşılaştırmaya gerek bile yok. Diğer soundbarları kullanırken televizyonun kendi sesine dönüp dururdum, farkı anlamak için (bas harici). GSB 950'nin çok daha iyi olduğunu ilk dinlediğinizde anlıyorsunuz. Benim tecrübem bu şekilde.

Yalnız, soundbarın ekranındaki yazıyı kapatamıyorsunuz. Ancak ışığını kısabiliyorsunuz. Gece her şeyi soluk bir ARC yazısına bakarak izlemek pek hoş olmayacak, orası açık. Yani şunu kapatmak ne kadar zor olabilir? Nasıl bir mühendislik isteyebilir? Bunu üreten fason firmaya amaçlarının ne olduğun sormak isterdim. Bu handikapı daha önce bilsem, almayabilirdim. Benim için o kadar büyük bir eksi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 26 Temmuz 2022; 21:33:58 >

Bas performansı a650'den daha iyi mi diyorsunuz hocam?
    Hayırlı olsun bu arada..
    Eğer yine benzer bir indirim olursa bu sefer şansımı deneyebilirim.. Hayırlısı..

• Ürün elime ulaştı çok fazla kullanma şansım olmadı ama deneyimlediğim kadarıyla tam bir fiyat performans ürünü
    Ben 2450 gibi fiyata aldım bu fiyata atmos destekli ikinci el soundbar satmıyorlar
    müzik performansı iyi berrak ve net bir sesi var basslar belki biraz zayıf gelebilir ama apartman dairesi için son derece yeterli volume 20 geçtikten sonra komşularla kavga kesin olur
    Film performansı denediğim filmlerde yeterli sorround beklentimin üstünde Buradaki arkadaşlara teşekkür ediyorum güzel yorum ve incelemeleri sonucunda karar verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizikci -- 30 Temmuz 2022; 14:19:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.