Şimdi Ara

grup orhun ne ayak arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • adamlar ülkücü bunu anladım ama albümün birinde gerilla türküsü diye bi türkü var yok kampüste başladı özgürlük ateşi filan diger şarkı ise kürşad ihtilali dinliyomusunuz bu adamları niye böyle birşey yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !mmortal -- 8 Eylül 2010; 14:49:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Grup Orhun: Gerilla Türküsü'nün Arkasındaki Hikaye

Grup Orhun, 1990'larda Türkiye'de kurulan protest müziğin öncü gruplarından biridir. Grup, halkın gerçeklerini ve sorunlarını sert ve gerçekçi bir dille dile getiren şarkılarıyla tanınır.

Grup Orhun'un en ünlü şarkılarından biri "Gerilla Türküsü"dür. Bu şarkı, 1994 yılında Diyarbakır'da gözaltında yaşamını yitiren gerilla Kemal Pir'e ithaf edilmiştir. Kemal Pir'in hikayesi, Türkiye'deki Kürt meselesinin trajik bir örneğidir.

"Gerilla Türküsü" şarkı sözleri, Kemal Pir'in mücadelesini ve Kürt halkının çektiği acıları anlatmaktadır. Şarkının nakaratı şu dizelerle başlar: "Ey gerilla, dağın aslanı / Özgürlük uğruna düştün yolda / Kanın yerde kalmaz, zulüm biter / Direniş bayrağı dalgalanır."

Grup Orhun'un "Gerilla Türküsü" şarkısı, Türkiye'de büyük yankı uyandırmış ve Kürt meselesine dikkat çekmiştir. Şarkı, o günden beri protestoların ve gösterilerin vazgeçilmez marşlarından biri haline gelmiştir.

Grup Orhun, Kürt meselesinin yanı sıra yoksulluk, eşitsizlik ve savaş gibi diğer toplumsal sorunları da ele alan şarkılara imza atmıştır. Grup, protest müziğiyle Türkiye'nin siyasi ve sosyal gündemine yön vermeye devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: !mmortal

adamlar ülkücü bunu anladım ama albümün birinde gerilla türküsü diye bi türkü var yok kampüste başladı özgürlük ateşi filan diger şarkı ise kürşad ihtilali dinliyomusunuz bu adamları niye böyle birşey yapmışlar

Dediğin parçayı bilmiyorum ama ''Kürşad İhtilali'' ve ''Celaliler'' isimli parçaları çok güzel. Sözlerini tam olarak koyarsan yorumlayalım. Muhtemelen ülkücü komandoları kastedmişlerdir.
  • Doğu TÜrkistan özgürlük savaşçılarını anlatıyor gerilla dediğin parça. pkk lı itler gerilla değil teröristir.
  • neyse gene ülkücü damarları kabartmayalım ama gerilla sol bi kavramdır yanlış olmuş bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: !mmortal

neyse gene ülkücü damarları kabartmayalım ama gerilla sol bi kavramdır yanlış olmuş bence

Metehan'ın açıklamalarına baktım, Basmacıları kastediyor o parçada hocam, art niyet aramaya gerek yok
  • saolasın hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.