Şimdi Ara

••• Grup Yeniçağ FAN CLUP ••• Ah Dünya Yine Çıktın Karşıma Atamıyorum Seni Sonsuza - Grup Yeniçağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Grup Yeniçağ, güçlü bir müzik altyapısına sahip, newage formunda Türkçe sözlü eserleri ile dikkat çeken bir Türk müzik grubu.

Yeniçağ; üç yakın dostun (Ferhat Özgür Kale, Serdar Kiper ve Ömer Faruk Narlı) 15-20 yıllık arkadaşlıklarının ardından müzik bilgilerini ve yeteneklerini birleştirerek topluma sunma amacıyla oluşturdukları bir gruptur.

••• Grup Yeniçağ FAN CLUP ••• Ah Dünya Yine Çıktın Karşıma Atamıyorum Seni Sonsuza - Grup Yeniçağ

Albümleri
    Şarkımız (1994) İlk albümleri olup o zaman ki adı Marmara Ajans olan Marmara Müzik'ten 1994'ün Aralık ayında çıktı. Kısıtlı olanaklara rağmen kendi yazmış oldukları şarkı sözlerinin yanısıra Necip Fazıl Kısakürek'in Şarkımız ile O Erler Ki ve de iki muhtelif anonim şiire beste yaptılar. Hitap ettikleri kesim için synthesizer tabanlı elektronik müziği işleyenlerin ilki oldular.

Albümdeki parçalar. Şarkımız.
    . O Erler Ki
    . Hayaller
    . Hüzün Seli
    . Na't
    . Şehadet Nakışları
    . Son Defa
    . O Erler Ki (enstrumantal)

Azap (1997) İkinci albümleri 1997 Mart'ında FSF'den çıktı. İlk albümlerine oranla daha sağlam altyapı ve besteler ile sadece kendilerine ait sözler içeriyordu. Orijinal bir enstrumantel müzik de mevcuttu. Albümün kapağındaki hazin yazının "ve bizi size bıraktık..." şeklinde bitmesi hayranlarınca ümitsizliğe yol açtı. Kendilerinden senelerce ses seda çıkmaması kapandıklarına yorulurken, Ekim 2002'de müzik hayatına tekrar dönüş yaptılar.

Albümdeki parçalar . Azap
    . Veda
    . Son Yıldız
    . Manzara
    . Zamanlar ve Ben
    . Kayıp Bir Şey
    . Öyle Bir Sevgili
    . Cuma (Fon)

Gölgeler (2002) Bu kez de Marmara Müzik tarafından Ekim ayında yayınlanan üçüncü albümleri ilk defa geniş kapaklı ve kasetin beraberinde cd olarak çıktı. Böylece elektronik müziklerinin tam kalitesi dinleyiciye ulaşmış oldu. Kendi söz ve bestelerinin haricinde M. Fethullah Gülen'in üç şiirine orijinal besteler yaptılar. Beş buçuk yıllık arada kendilerini geliştirmişlerdi ve her parçanın ritm, melodi ve altyapısı kuvvetli, kullanılan enstrumanlar oldukça zengindi.

Albümdeki parçalar. Ya Hayy
    . Gün Gelir
    . Şahit Olsun
    . Onun Yolunda
    . Sen
    . Gölgeler
    . Ezeli Nur
    . Rüzgar

Sebep (2005) Gecikmeyle de olsa 2005'in Ekim'inde yayınlanan "Sebep" adını verdikleri albümün mana ismi "ay ve güneş"ti. Yine orijinal sesler, besteler, güfteler, altyapılar ve vokallerle kendilerini göstermişlerdi. Her albümleri gibi bunun da tarzı farklıydı. İlk defa orchestral symphony, progressive, trance, fusion, techno, blues, jazz, trip hop vb. türleri bol efektlerle harmanladıkları altyapılarıyla yine orijinal olan bestelerinin vokal yorumları tempolu ve esnekti. Farklı altyapının farklı vokalle aynı seviyede konuştuğu bir albüm olan "sebep"te işlenen konu "naat"tır (Peygamber Muhammed'e övgü). Albümün on buçuk dakika süren son parçasında kronolojik olarak mazilerinde bıraktıkları besteleri sıralayarak hüzünlü melodinin akabinde yağmurla bitirmeleri yine müziğe ara verecekleri fikrini uyandırmaktadır.

Albümdeki parçalar İllallah 1.Kısım
    - İllallah 2.Kısım
    - Sebep
    - Gitmedim
    - Sel
    - Güneş
    - Gezdiğin Tepelerde
    - Yeniçağ(KRONOLOJİ)

İMZA
    birazdan

Üyeler

• -SOA-
    • PirateToSupport
    • LaZPaRaToR
    • 4190fth
    • -REMANIA-
    • Capt. Jack Sparrow
    • SıkçaSorulanSorular
    • -REMANIA-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -quasar -- 4 Ocak 2015; 4:49:06 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -quasar -- 14 Ağustos 2009; 14:24:13 >
  • Yaz dostum benide Grup Yeniçağ "Ezeli Nur" müziği çok hoşuma gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PirateToSupport

Yaz dostum benide Grup Yeniçağ "Ezeli Nur" müziği çok hoşuma gidiyor.

Yazdım kardeşim diğer Ezgilerinide dinlesen eminim hepsi hoşuna gidicek. Hepsi birbirinden güzel parçalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SOA-

quote:

Orijinalden alıntı: PirateToSupport

Yaz dostum benide Grup Yeniçağ "Ezeli Nur" müziği çok hoşuma gidiyor.

Yazdım kardeşim diğer Ezgilerinide dinlesen eminim hepsi hoşuna gidicek. Hepsi birbirinden güzel parçalar.

Şüphesiz Hele şu videodaki 2.ci parça tüylerimi diken diken eder her zaman. Ezgileri ile insanlığı Allah aşkıyla doyuruyorlar.

Edit: Yazım Hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFarez -- 14 Ağustos 2009; 19:00:45 >

• Benide yaz kardeşim,ezgilerini çok dinledim zamanında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ...Nat 2.Şarkı
  • canları cehenneme
  • Nurdan çehrende ki bu nikapta ne?Ekle benide
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spell Of Destruction

canları cehenneme
    Senin hayatın cehennemlik olmuş zaten

Yaz benide çok severim bu grubu hele o erler ki parçası çok hoşuma gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICES NMB -- 14 Ağustos 2009; 18:57:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -REMANIA-

quote:

Orijinalden alıntı: Spell Of Destruction

canları cehenneme
    Senin hayatın cehennemlik olmuş zaten

Yaz benide çok severim bu grubu hele o erler ki parçası çok hoşuma gider

hemen ne kızıyon læ bende severim kasetleri falan var eskiden kalma..

canları cehenneme

• Yaz
  • Biri imza hazırlaya bilirse güzel olur ben arkadaşları eklemeye başlıyım
  • evet beyler sahurdan sonra sabaha doğru huzur vericek ve ruhunuza faydalı olucak bi kaç parçasını paylaşıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -quasar -- 21 Ağustos 2010; 4:35:35 >

• "O Erler ki" ile çocukluk dimağıma altın harflerle kazınan, nice zaman sonda "ya hayy" ile benliğime dönüşünü muhteşem yapar grup.

konuyu hortlatsam da pişman değilim.

o değil de saçma sapan hayyıdı huyyudu ilahilere prim verip, şu adamları anlamadılar ya ne diyeyim...
  • Şimdilerde bir albüm çıkartsalar büyük ses getirecekler ama daha neyi bekliyorlar anlamış değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar yıllar geçmiş olsa da, hala konuyu takip ediyorsanız beni de yazın... Ben de çok severim, zaten ben sadece ezgi dinlerim, popla raple vs. işim olmaz. Ama yeniçağın kendi ezgi albümüm içindeki yeri de benim için apayrıdır.

Eğer islamiyet gibi bir dertleri olmasaydı, bugün Türkiyede favori olmuşlardı. Ve zannımca; hiçbir anlam ifade etmeyen, sanatsız, kıytırık poplar sadece müzikalite açısından bile önümüzdeki yüzyıl içerisinde onlara yetişemiyecek.
    Keşke bi kaç albüm daha çıkarsalardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benide eklermisiniz yıllardır dinlerim yeniçağ ı
  • Grup Yeniçağ nerde neler yapar bilen var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.