Şimdi Ara

GSM SİSTEMLERİ*****TEKNİK BİLGİLER*****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu konuyu GSM sistemleri ve alt yapısı hakkında sizlerin sorularına yanıt vermek için açtım. GSM haberleşmesi kapsamında aklınıza gelen her türlü soruyu sorabilirsiniz. Elimden geldiğince sizlere durumu açıklamaya çalışırım.
    İyi forumlar şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp.yanar -- 31 Mart 2007; 1:21:59 >

• ben şeyi soracaktım
    bu baz istasyonları var yani hani
    gerçekten sağlık problemine sebep olduğu doğru mu ?
    çok yakında bir tane varda turkcell in
    eğer doğruysa şikayet edecem de
  • Baz istasyonları manyetık alan kaynagıdır. Ama şöyle biri durup etrafına bak. Manyetık alan kaynagı olmayan bişey gorebılır mısın? Uydu antenleri, elektrık direkleri, evin kullandıgın elektronık aletler, beyaz esyalar, mikrodalga fırınlar, lambalar, evindeki eletrik hattı, bilgisayar, cep telefonu vs vs vs. Kısacası her tarafımız manyetik alan yuvası.
    Ancak artık bu ürünler üretilirken belli standartlara göre üretiliyor. Baz istasyonlarına gelince:
    Belirli planlamalar sonucunda yerleştirlmesi gereken yerlere yerleştiriliyorlar. Operatörler kafalarına göre her yere baz istasyonu koyamazlar.
  • yani demek istiyorsun ki zaten hayatımız manyatik olmuş
    iki baz istasyonu verse ne olur ??
  • dedik ya kardeş planlaması var hesaplaması var. nereye koyuyorsun 2 baz istasyonunu
    ama 2 tane koyarsan zarar ıhtımalı artar.
  • peki hat alırken şirkete verdiğim kişisel bilgiler nasıl saklanıyor
    bu bilgilere herhangi bi şirket yetkilisi veya çalışanı ulaşabilirmi??
  • teknık soru dedım kardeş
    neyse, bilgiler kanımca databaselerde saklanıyor. ama bu bilgiler özel oldugu için baskası ulaşamaz. yasal değildir. sen bilgilerini baskasının bilmesini ister misin. ama zannedersem şirket gerekirse bilgilerini kullanabılyor. sözleşmede bu tip bir ibare olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTC -- 25 Mart 2007; 20:04:22 >
  • gerektıgınde sana ulaşabilmek için ya da ne bıleyım abone portresını cıkarmak için olabilir. bu secenekler arttırılabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: MTC

quote:

şirket gerekirse bilgilerini kullanabılyor

bende onu soruyorum işte
    nasıl bi durumlar için gerekiyor
  • quote:

peki hat alırken şirkete verdiğim kişisel bilgiler nasıl saklanıyor
    bu bilgilere herhangi bi şirket yetkilisi veya çalışanı ulaşabilirmi??

Elbette ki ulaşabilir.
    Şikayet sitelerini incelerseniz buna benzer sıkıntıları görebilirsiniz.

Sadece bir tane örnek;
     GSM SİSTEMLERİ*****TEKNİK BİLGİLER*****

Ulaşılabilir.
    İşlem talebi teyitlerinde de karşılaştırma yapılır.

• bu tip bir durumda yasal haklarınızı arama hakkı dogar ki operatorler bunu göz önüne almak zorundadırlar.
  • bu baz istasyonlarının fiyatı ne kadrdır yani 1 baz istasyonu ne kadar mal oluyo operatöre.
  • GRPS altyapısı hakkında merak ettiklerimi sorayım..

GRPS'de Edge ile daha hızlandırılması için farklı baz istasyonları mı olması gerekiyor? Yoksa yeni nesil baz istasyonları mı kullanılıyor?

Ayrıca GRPS üzerinden SMS olayını neden tüm marka telefonlarda GPRS üzerinden SMS modu aktif olsa bile gsm altyapısı desteklemeyebiliyor?

Teşekkürler.
  • @nacde:
    bir baz istasyonu ortalama 40-50 bin $ civarı. Kaliteye göre bu fiyat artıyor tabi. Tam emin değilim ama 80.000 $ a kadar çıkıyor fiyatlar.

@basturkemin
    1) EDGE; GPRS'in 3 katı daha hızlı veri transferini sağlar. Operatörlerin bu hizmeti verebilmesi için (ör: Vodafone) baz istasyonunun EDGE uyumlu olması gerekir. Vodafone'un mevcut baz istasyonlarında upgrade yapması gerekiyor bu hizmeti vermek için.

2) aslında sorunun cevabını kendin vermişsin:) Sonuçta operatör gprs üzerinden sms gönderme altyapısına sahipse ve tlfndan gprs üzerinden sms gönderme modu aktifse sms gprs kanalından iletilir. Bu altyapıya sahıp olamayan operatörlerden gprs üzerinden sms gönderilmek istenildiğinde, operatör sms i göndermek için ilgili gprs kanalı ile bağlantı kuramaz ve GPRS ten SMS GÖNDERME MODU aktif olsa bile gönderilemez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp.yanar
    @basturkemin
    Bu altyapıya sahıp olamayan operatörlerden gprs üzerinden sms gönderilmek istenildiğinde, operatör sms i göndermek için ilgili gprs kanalı ile bağlantı kuramaz ve GPRS ten SMS GÖNDERME MODU aktif olsa bile gönderilemez.

GPRS üzerinen SMS gönderme hizmeti veren bir yeni nesil GSM operatörü müşterisiyim. Ancak telefonumda da SMS over GRPS aktif olmasına rağmen, GSM şebekesinin bu hizmeti vermesine rağmen, altyapının Nokia ve Sony Ericsson'u destekleme gibi bir mantığı bulunabilirmi? Yani altyapı eğer bu hizmeti sunuyorsa teknik olarak nasıl telefon markası seçimi yapabilir? Baz istasyonu ve sistemdeki ürünlerin desteklediği markalar ile ilgilimidir bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

GRPS altyapısı hakkında merak ettiklerimi sorayım..

GRPS'de Edge ile daha hızlandırılması için farklı baz istasyonları mı olması gerekiyor? Yoksa yeni nesil baz istasyonları mı kullanılıyor?

Ayrıca GRPS üzerinden SMS olayını neden tüm marka telefonlarda GPRS üzerinden SMS modu aktif olsa bile gsm altyapısı desteklemeyebiliyor?

Teşekkürler.

hocam güzel sorular sen sormasan ben soracaktım
    sen önce davranmışsın

şu soruyu
    GRPS'de Edge ile daha hızlandırılması için farklı baz istasyonları mı olması gerekiyor?

biraz değiştirmek istiyorum...!!

önce ucuz ve kalitesiz teknolojiyi bi kakalayalım
    elde kalmasın
    sonra yavaş yavaş gelişiyoruz ayaklarıyla yükseliriz
    mantığımı var acaba ?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alp.yanar
    @basturkemin
    Bu altyapıya sahıp olamayan operatörlerden gprs üzerinden sms gönderilmek istenildiğinde, operatör sms i göndermek için ilgili gprs kanalı ile bağlantı kuramaz ve GPRS ten SMS GÖNDERME MODU aktif olsa bile gönderilemez.

GPRS üzerinen SMS gönderme hizmeti veren bir yeni nesil GSM operatörü müşterisiyim. Ancak telefonumda da SMS over GRPS aktif olmasına rağmen, GSM şebekesinin bu hizmeti vermesine rağmen, altyapının Nokia ve Sony Ericsson'u destekleme gibi bir mantığı bulunabilirmi? Yani altyapı eğer bu hizmeti sunuyorsa teknik olarak nasıl telefon markası seçimi yapabilir? Baz istasyonu ve sistemdeki ürünlerin desteklediği markalar ile ilgilimidir bu?

haberleşme iki nokta arasındaki bilgi alış verişidir. Bu iki nokta arasında düzgün bir baglantı kurulması gerek dolayısıyla iki nokta uctan uca birbiriyle uyumlu olmalıdır. yanı ilgili haberleşme için bir standart belirlenmişse o haberleşme hattı boyunca dizilen tüm donanım ve yazılımlar bütünü birbiriyle uyumlu olmalıdır. Nasıl ki adsl e bağlanmak için adsl modem, dial-up a baglanmak için normalde modem gerekiyorsa.
    kısacası belirttigin durum olasıdır yani gprs üzerinden sms için uyumlu donanım gereklidir.
    Tesekkurler

• @mtc

Tabii ki farklı baz istasyonları olması gerekiyor, nasılki mp3'ten melodi çalması için telefonun o özelliği olması gerekiyorsa baz istasyonunda EDGE destekli yeni nesilden olması gerekiyor. Benim aslında sorduğum baz istasyonuna ek bişi takılarak performans artışı mı yaptırılıyor yoksa yeni nesil baz istasyonları mı konuluyor şeklindeydi. Neyse zaten beklediğim cevabı aldım ki, zaten şebekemin neredeyse her baz istasyonunda EDGE desteği mevcut. Gerçi internet ücretleri pahalı, hızlı olsa ne yazar.

edit: mesaj ortada kalmış, kime olduğunu ekledim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 26 Mart 2007; 0:01:00 >
  • iyi de bu her alanda böyle. pazarlamanın mantıgı bu. sonucta o baz istasyonu da onu üreten firma tarafından geliştiriliyor ve oradan operatörlere satılıyor. operatör de ona göre servisini geliştiriyor.
    biraz garip bir örnek olacak ama ultra prima gibi düşün, durmadan daha iyisi cıkıyor :) ya da bilgisayar parçaları gib ;)
    quote:

quote:

GRPS altyapısı hakkında merak ettiklerimi sorayım..

Teşekkürler.

hocam güzel sorular sen sormasan ben soracaktım
    sen önce davranmışsın

şu soruyu
    GRPS'de Edge ile daha hızlandırılması için farklı baz istasyonları mı olması gerekiyor?

biraz değiştirmek istiyorum...!!

önce ucuz ve kalitesiz teknolojiyi bi kakalayalım
    elde kalmasın
    sonra yavaş yavaş gelişiyoruz ayaklarıyla yükseliriz
    mantığımı var acaba ?

• yanlız şöyle birşey var:
    edge desteği için HER baz istasyonunun tamamen değişmesi gerekmiyor. bu baz istasyonuna göre değişiyor. mesela ülkemize gsm haberleşmesinin ilk geldigi yıllarda yerleşirilen baz istasyonları tamamen değiştirilmeli ama edge teknolojisinin gelmesine yakın olan dönemde takılanlar ise edge modülü uyumlu baz istasyonlarıdır.
    buradaki en can alıcı nokta maalesef yine pazarlama taktigi olarak karsımıza cıkıyor.
    quote:

@mtc

Tabii ki farklı baz istasyonları olması gerekiyor, nasılki mp3'ten melodi çalması için telefonun o özelliği olması gerekiyorsa baz istasyonunda EDGE destekli yeni nesilden olması gerekiyor. Benim aslında sorduğum baz istasyonuna ek bişi takılarak performans artışı mı yaptırılıyor yoksa yeni nesil baz istasyonları mı konuluyor şeklindeydi. Neyse zaten beklediğim cevabı aldım ki, zaten şebekemin neredeyse her baz istasyonunda EDGE desteği mevcut. Gerçi internet ücretleri pahalı, hızlı olsa ne yazar.

edit: mesaj ortada kalmış, kime olduğunu ekledim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp.yanar -- 26 Mart 2007; 0:20:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.