Şimdi Ara

GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknofone

asi_genc6134, bence Türk Telekom'un Vodafone'u geçmesi imkansız değil kısa vadede bu olmaz ama uzun vadede Vodafone çok zorlanacaktır. Alt yapı bakımından Turkcell ve Türk Telekom benzer konumdalar ama Vodafone çok yetersiz. Online işlem merkezi dahi daha yeni toparlandı, paket yenilemelerinde sistem hataları sebebiyle sorunlar çıkıyor forumda bolca konusu var, sistem hatalarından kaynaklanan kodlar ile insanlar kendi başlarına paket tanımlıyor forumda bununda yüzlerce örneği var. Normalde sadece belli bir gruba açık olan tarifeler kodlar sayesinde herkes tarafından tanımlanabiliyor, sadece bu konu bile sistemlerinin ne kadar sağlıksız çalıştığının göstergesi.

Şu an Türk Telekom'da olan devlet eli Turkcell'inde üzerinde. Bu sebeple alt yapı tedarik zinciri bakımından birçok ortak noktaları oluştu. Ayrıca sadece devlete ait olan Türksat'da birçok hizmetini yine Türk Telekom kanalı ile yürütüyor ve bu Türk Telekom'a büyük bir güç kazandırıyor.

Vodafone ülkemize geldiğinde en çok sevinenlerden biriydim ancak gerekli yatırımları yapmakta pek istekli olmadılar ve yurt dışı Vodafone kalitesini hiçbir zaman yaşatmadılar. Bunları da oldukça tarafsız bir gözle yazıyorum, 3 hattı da kullanıyorum ve aktif olarak kullandığım 2 hat Turkcell ve Vodafone, bu sebeple kıyaslama şansım çok oluyor. Ayrıca hani bunlar pek konuşulmaz ama Vodafone çalışanları da çalışma şartlarından memnun değiller, Telsim zamanındaki bolluktan eser kalmamış. Ayni ve nakti yardımlar kalmamış ve personelin çalışma isteği eskisi kadar yoğun değilmiş. Bunları bizzat hala aktif olarak çalışan arkadaşlarımdan öğreniyorum. Turkcell'e veya Türk Telekom'a geçmek için can atıyorlar.

sis651, özelleştirme kanunlarına pek uygun olduğu söylenemez ve tüketici dernekleri bu sebeple dava açmaya hazırlanıyormuş. Tabi ben pek bir şey çıkacağını sanmıyorum çünkü yapılan işler devlet destekli olarak yapılıyor ve artık ülkemizde arkasında devlet desteği olan işleri durdurmak için kanun gücü yeterli değil.

Vergi konusunda haklısınız bu birleşmenin ülke için getirisi kadar götürüsü de olacak ama biz ne desek boş olacağı için tartışmayı gerekli görmüyorum. Vodafone işini yürütür ama Vodafone'un dünyadaki bir yapılanması vardır ve çalıştıkları ülkelerde 1. veya 2. sırada olmayı tercih ederler, 3. konuma düşüyorlarsa o ülkeden çekiliyorlar.

Fransız SFR'nin %44'ü Vodafone grubunundu ve SFR'de istediğini elde edemediğinde hisselerini satıp çekildi. Aynı şekilde asla çekilmez denilen Çin ve Japonya pazarından da yeteri kadar kar edemiyorum ve lider konumda değilim diyerek çekildi. Polonya başta olmak üzere azınlık hissesine sahip olduğu neredeyse bütün ülkelerden de çekilmeye başladı. Vodafone'un partner sistemi tüm dünyada çökmeye başladı bu sebeple artık 1. veya 2. sırada olmadığı ülkelerde durmuyor.

Bu ve daha fazlasını Google'da araştırırsanız haklı olduğumu görebilirsiniz. Eğer Vodafone 3. konuma düşerse zaten az kazandığı ülkemizden gidecektir. Vodafone bunu kaldıramaz.

Vodafone yatırım yapmakta isteksiz değilde
    Yatirim yapmak için gelirin iyi olması lazım yani ciro iyi olması lazım vodafone ilk başlarda cirosu iyi olmadığı için yatırım yapmadı
    Bundan dolayıdır bi sistemsel problemler
    Burda birisi paylaştı vodafone 3 veya 4 ay içinde kendi sistemine geçiyor telsimden kalma sistemden yani
    Vodafone en kazı satın aldı kolay değil en kazı düzeltmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asi_genc6134
    Yatirim yapmak için gelirin iyi olması lazım yani ciro iyi olması lazım vodafone ilk başlarda cirosu iyi olmadığı için yatırım yapmadı
    Burda birisi paylaştı vodafone 3 veya 4 ay içinde kendi sistemine geçiyor telsimden kalma sistemden yani

Vodafone Telsim'i 2005'de aldı aradan 11 yıl geçti ama hala Telsim'den kalma sorunlar devam ediyor. 11 yıl bence yenilik için yeterli bir zaman.

Vodafone, Telsim'i alırken yatırım sözü verdi ve bunu Telsim'den para kazanmadan iç kaynaklarını kullanarak yapacaktı ama yapmadılar. Yatırım sözü vererek piyasa değerinin altında bir rakama adlılar ama sözlerini tutmadılar. Ben Telsim'den önce kazanayım sonra yatırım yapayım diye bir dünya yok, operatör satın alıyorsanız söz verdiğiniz gerekli yatırımları yapacaksınız.

Vodafone, Telsim'den kalma sistemini kurumsal'da değiştirdi ve geliştirdi. Yakında bireysel kullanıcıları da bu sisteme taşıyacak ama emin olun bu sistemde hala bir Turkcell veya Türk Telekom kalitesinde değil.

Enkaz konusunda haklısınız ama Vodafone markası da çok büyük bir marka. Aradan da 11 yıl geçmiş 11 yılda sorunların büyük kısmını çözmesi gerekirdi, daha faturasız hatlarda paket yenileme döngüsünü düzeltemedi. Paket bittikten 10-15 dakika sonra paket yenileniyor ve arada kullanım olursa ücretlendirme oluyor. Şikayet var sitesi benzer yüzlerce şikayetle dolu ve bu aradaki 10-15 dakikalık gereksiz ücreti iade etmiyor. Turkcell ve Türk Telekom ise benzer durumda iade ediyor ve paket geçiş döngüsü çok daha kısa.

Hiçbir operatör benim babamın malı değil, babamın malı bile olsa yanlış gördüğüm kısımlarını yazarım. Yazdığım her şeyde BTK'nın açıkladığı raporlarda birçok ifade edilen genel konular. Bana göre Vodafone Türk halkına yeterli değeri göstermedi, Vodafone UK ve benzerlerindeki kalite hiçbir zaman yakalanamadı, yakalanmak istenmedi. Bilmiyorum yurt dışına hiç çıktınız mı ama ben çıktığımda ilk tercihim Vodafone oluyor. En ufak sorunda yurt dışı Vodafone operatörleri sorunumu çözmek için seferber oluyor, Vodafone TR ise kendimden örnek vereyim benden 3-4 sene önce haksız bir 20 lira tahsis etti, arayıp söylediğimde haksız olduğunu kabul ettiler ve iade edeceklerini söylediler ancak uzun süre iade edemediler, sonra da sistemden iade olamıyor diye iade etmediler. Böyle basit bir şekilde operatör işletilmez.

• quote:

quote:

Vodafone Telsim'i 2005'de aldı aradan 11 yıl geçti ama hala Telsim'den kalma sorunlar devam ediyor. 11 yıl bence yenilik için yeterli bir zaman.

Vodafone, Telsim'i alırken yatırım sözü verdi ve bunu Telsim'den para kazanmadan iç kaynaklarını kullanarak yapacaktı ama yapmadılar. Yatırım sözü vererek piyasa değerinin altında bir rakama adlılar ama sözlerini tutmadılar. Ben Telsim'den önce kazanayım sonra yatırım yapayım diye bir dünya yok, operatör satın alıyorsanız söz verdiğiniz gerekli yatırımları yapacaksınız.

Vodafone, Telsim'den kalma sistemini kurumsal'da değiştirdi ve geliştirdi. Yakında bireysel kullanıcıları da bu sisteme taşıyacak ama emin olun bu sistemde hala bir Turkcell veya Türk Telekom kalitesinde değil.

Enkaz konusunda haklısınız ama Vodafone markası da çok büyük bir marka. Aradan da 11 yıl geçmiş 11 yılda sorunların büyük kısmını çözmesi gerekirdi, daha faturasız hatlarda paket yenileme döngüsünü düzeltemedi. Paket bittikten 10-15 dakika sonra paket yenileniyor ve arada kullanım olursa ücretlendirme oluyor. Şikayet var sitesi benzer yüzlerce şikayetle dolu ve bu aradaki 10-15 dakikalık gereksiz ücreti iade etmiyor. Turkcell ve Türk Telekom ise benzer durumda iade ediyor ve paket geçiş döngüsü çok daha kısa.

Hiçbir operatör benim babamın malı değil, babamın malı bile olsa yanlış gördüğüm kısımlarını yazarım. Yazdığım her şeyde BTK'nın açıkladığı raporlarda birçok ifade edilen genel konular. Bana göre Vodafone Türk halkına yeterli değeri göstermedi, Vodafone UK ve benzerlerindeki kalite hiçbir zaman yakalanamadı, yakalanmak istenmedi. Bilmiyorum yurt dışına hiç çıktınız mı ama ben çıktığımda ilk tercihim Vodafone oluyor. En ufak sorunda yurt dışı Vodafone operatörleri sorunumu çözmek için seferber oluyor, Vodafone TR ise kendimden örnek vereyim benden 3-4 sene önce haksız bir 20 lira tahsis etti, arayıp söylediğimde haksız olduğunu kabul ettiler ve iade edeceklerini söylediler ancak uzun süre iade edemediler, sonra da sistemden iade olamıyor diye iade etmediler. Böyle basit bir şekilde operatör işletilmez.

Yurt dışına çıkmadım
    İngilizcem olsaydı vodafone ye merkezine mail atmak isterdim

• Vodafone eli armut toplamıyor.
    En iyi hız testlerini Vodafone'de görmüş biri olarak şunu söylemek istiyorum.Vodafone altyapı sorununu türk telekom yarattı daima önüne çıktı ama nafile şimdi İzmir ve İstanbul altyapı testleri yapıyor.Daha sonra yayılacak coğu baz istasyonuna fiber altyapı çekiyor forumda arkadaşlar bahsediyor.Ayrıca Vodafone Net binlerce kişi geçmeye çalışıyor ve baya kişi geçti sistemleri kilitleniyor.Memleketime gittiğimde Avea 3g'yi bırak 2g çekmiyordu doğru düzgün.Türkcell bütün köylerde 3g yakaladım.Vodafone ise 100 köyden 60 ında yakaladım.Aslında bütün köylerde çekiyordu kopukluk yaşıyordum.3 operatöründe 3G frekans'ı aynıdır.Şehirde 3g çekmek mesele değil her yerde 3g çekiyor mu?Türk telekom yane avea daha çok uzun yolu var.Türk telekom bu gidişle batar kaç yıldır insanları sömürdü.Adam gibi sistemleri olsa santrale bilgili insanları koyar.Sistemleri çok kötü bir çok şikayet var.Vodafone yakında kendi sistemini kuracaktır.Sistemi otursa Türkcell ile kapışır emin olun.İleride göreceğiz kim eğri kim doğru.
    Vodafone Net 16 Mb/sn 240 gb 69 TL
    Türk telekom kendi altyapısı 16Mb/sn 100 gb 61 TL
    Bunuda açıklarmısın ne fark var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 11 Şubat 2016; 3:11:07 >

• quote:

Yurt dışına çıkmadım
    İngilizcem olsaydı vodafone ye merkezine mail atmak isterdim

Merkeze mail göndermeniz sorunları çözmüyor. Ben bir sorun yaşadığımda şirket yurt dışı kaynaklıysa direk olarak yurt dışındaki merkezine mail gönderiyorum, örnek vermek gerekirse imzamdaki Asus konusunu okuyabilirsiniz. Merkez düzelecek, yapılacak dese dahi Türkiye'deki yönetim kadrosu ayrı olduğu için merkezden gelen direktifler pek dikkate alınmıyor veya dikkate alınmak istenmiyor.

Ben Vodafone TR'nin bir Vodafone UK kalitesinde olmasını isterim ve bu olursa Vodafone'un en büyük destekçilerinden olurum. Ben bir Türk Vatandaşı olarak İngiliz Vatandaşı kadar değerli olduğumu düşünüyorum ama Vodafone TR benimle aynı görüşte değil. Gerek çalışanına gerek abonelerine gerekli değeri vermiyor. Yurt dışında yapamayacağı haksız uygulamaları tıpkı diğer şirketler gibi burada yapmaktan çekinmiyor.

Şirketlerin ilk amacı kar etmektir, Vodafone UK'da kar etmek için çalışıyor ancak bunu yaparken müşterisine gerekli saygıyı gösteriyor, sorun yaşadığında çözüyor. Bizde ise haksız ücret aldığında iade etmemek için 88 ayrı takla atıyor, bir sorun olduğunda çözüm önerisi sunmak yerine kestirip atmayı tercih ediyor, kronik sorunları yıllar geçmesine rağmen çözmüyor. Uzun bir dönem bayilerinde 64K sorunlu sim kartları dağıttı, sorunu fark etmelerine rağmen yine bu simler uzun dönem toplatılmadı. Forumda bu konularla ilgili yüzlerce yazılmış içerik mevcut, Turkcell ve Türk Telekom'da da sorun oluyor onlarda %100 kalitede değiller ancak sorun olduğunda çözülebiliyor, iade alınabiliyor, sistemleri çok daha sorunsuz çalışıyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Vodafone dünyadaki kalitesini 11 yıl geçtiği halde ülkemize yansıtmadı. Ben Vodafone kalitesindeki bir şirkete ülkemde verdiği kalitesiz hizmeti yakıştıramıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Bir fark yok ve buna en çok kızanlardan biriyim. Türk Telekom ADSL, Türk Telekom Sabit ve Türk Telekom Mobil'i ayrı tutuyorum. ADSL konusunda haksız rekabet yapıyor tıpkı sabit telefonda yaptığı gibi. Ben imkan olduğu için internet ve sabit telefon hizmetini Türk Telekom'dan almıyorum ve almayı da asla düşünmüyorum.

Konuda mobil alan karşılaştırıldığı için bu alanda yazıp çiziyoruz, diğer tüm eleştirilerinize aynen bende katılıyorum ve destek veriyorum.

Mobil alana gelirsek 3G'de aynı frekanstalar biliyorum ancak eski Avea yeni Türk Telekom'a bu alanda haksızlık yapılıyordu. Turkcell'e 93, Telsim'e 94'de çok iyi yerler tahsis edilmişti, baz istasyonu konumları çok önemlidir. En iyi noktayı bulmak gerekir ve bu noktalar genelde Turkcell ve Vodafone'un elindeydi. Avea nereyi müsait bulursa oraya baz istasyonu koyuyordu ve bu sebeple kapsamasında sorun yaşanıyordu.

Avea, Aria ve Aycell birleşmesinden doğduğunda ulusal roaming istedi. Asıl istediği şey özellikle Turkcell'in en iyi olduğu noktalara kendi baz istasyonlarını koyabilmekti ama Turkcell buna izin vermedi. Yani devlet bana göre kendi eliyle haksızlık yaptı, eğer Avea'da Turkcell ve Telsim'in faaliyete başladığı zamanda faaliyete geçseydi ve iyi yerler kendisine tahsis edilseydi bu durumda olmazdı. 2G'deki sıkıntıları zaten ortada.

Şimdi Türk Telekom'a 900 MHz kullanım izni verdiler, hemen etkileri görülmeye başlandı. Ayrıca PTT NMT'den kalma 6000 noktayı Türk Telekom birleşmesi sayesinde kullanabilecek. Ben yıllardır forumdayım ve Allah izin verirse önümüzdeki yıllarda da forumdayım, 2 sene içinde Türk Telekom'daki bariz iyileşmeyi hep birlikte göreceğiz, 2 sene sonra bu konuyu hatırlatabilirsiniz.

3 operatöründe kurum içi eğitimlerini bizzat yerinde izledim, Türk Telekom ve Turkcell içinde siyasi torpil nedeniyle bazı sıkıntılar olsa da Turkcell ve Türk Telekom kurum içi eğitimleri çok daha kaliteli ve geleceğe yönelik.

Vodafone'da daha iyi olsun sorunsuz çalışsın isterim ama buna pek inancım yok. İnşallah ben haksız çıkarım ve 2 sene sonra gerekirse sizden özür dilerim.

• Türk telekomun başında araplar var.Fiberden ne anlar araplar demek isterim.Şöyle bir mantık izliyorlar ne kadar para kazanıp insanları sömürebiriz.Beyin değişmediği sürece vücut gene aynı vücut olarak kalır.Emin olun türk telekom birleşmesinde ki amaç türk adıyla insanları kendine çekmek , Bütün paket yapıp satmak internet,telefon,ev telefonu toplu paket Türk telekom 3.cü çeyrekte zarar etmesi , İnternetten baya bir kullanıcı kaybı son zamanlarda anne kızlık soyadı gerçeğiyle alakası olmaması nedeniyle bilerek kafalarına göre değiştiriyorlar , Bütün kurallara rağmen zarar ettiğini görünce bütün kuralları hiçe sayması ve türk halkını rezil eder gibi reklam çekip her yerde yayınlaması çok gereksiz ve trilyonlar harcıyana kadar fiber altyapı çekse daha mantıklı olurdu.Beyin aynı olduğu sürece pek bir icraat beklemem şu insanlara Türk telekom demeyin isim kötülüyorlar.Oger Telekom deyiniz.Türklerin elinde olmayan şirket türk ismini kullanmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 11 Şubat 2016; 3:49:15 >

• quote:

quote:

Bir fark yok ve buna en çok kızanlardan biriyim. Türk Telekom ADSL, Türk Telekom Sabit ve Türk Telekom Mobil'i ayrı tutuyorum. ADSL konusunda haksız rekabet yapıyor tıpkı sabit telefonda yaptığı gibi. Ben imkan olduğu için internet ve sabit telefon hizmetini Türk Telekom'dan almıyorum ve almayı da asla düşünmüyorum.

Konuda mobil alan karşılaştırıldığı için bu alanda yazıp çiziyoruz, diğer tüm eleştirilerinize aynen bende katılıyorum ve destek veriyorum.

Mobil alana gelirsek 3G'de aynı frekanstalar biliyorum ancak eski Avea yeni Türk Telekom'a bu alanda haksızlık yapılıyordu. Turkcell'e 93, Telsim'e 94'de çok iyi yerler tahsis edilmişti, baz istasyonu konumları çok önemlidir. En iyi noktayı bulmak gerekir ve bu noktalar genelde Turkcell ve Vodafone'un elindeydi. Avea nereyi müsait bulursa oraya baz istasyonu koyuyordu ve bu sebeple kapsamasında sorun yaşanıyordu.

Avea, Aria ve Aycell birleşmesinden doğduğunda ulusal roaming istedi. Asıl istediği şey özellikle Turkcell'in en iyi olduğu noktalara kendi baz istasyonlarını koyabilmekti ama Turkcell buna izin vermedi. Yani devlet bana göre kendi eliyle haksızlık yaptı, eğer Avea'da Turkcell ve Telsim'in faaliyete başladığı zamanda faaliyete geçseydi ve iyi yerler kendisine tahsis edilseydi bu durumda olmazdı. 2G'deki sıkıntıları zaten ortada.

Şimdi Türk Telekom'a 900 MHz kullanım izni verdiler, hemen etkileri görülmeye başlandı. Ayrıca PTT NMT'den kalma 6000 noktayı Türk Telekom birleşmesi sayesinde kullanabilecek. Ben yıllardır forumdayım ve Allah izin verirse önümüzdeki yıllarda da forumdayım, 2 sene içinde Türk Telekom'daki bariz iyileşmeyi hep birlikte göreceğiz, 2 sene sonra bu konuyu hatırlatabilirsiniz.

3 operatöründe kurum içi eğitimlerini bizzat yerinde izledim, Türk Telekom ve Turkcell içinde siyasi torpil nedeniyle bazı sıkıntılar olsa da Turkcell ve Türk Telekom kurum içi eğitimleri çok daha kaliteli ve geleceğe yönelik.

Vodafone'da daha iyi olsun sorunsuz çalışsın isterim ama buna pek inancım yok. İnşallah ben haksız çıkarım ve 2 sene sonra gerekirse sizden özür dilerim.

vodafonenin yönetimi değişmesi gerekmektedir o zaman
    bence vodafonenin başına eski turkcell ceosu süreyya ciliv yakışır
    gokhan öğüt danoneden gelme ben market sektöründe olduğum için danone satış grafiğini iyi bilirim
    bence bu olanlar gökhan öğütten kaynaklanıyordur
    benim fikrim

• quote:

Türk telekomun başında araplar var.Fiberden ne anlar araplar demek isterim.Şöyle bir mantık izliyorlar ne kadar para kazanıp insanları sömürebiriz.Beyin değişmediği sürece vücut gene aynı vücut olarak kalır.Emin olun türk telekom birleşmesinde ki amaç türk adıyla insanları kendine çekmek , Bütün paket yapıp satmak internet,telefon,ev telefonu toplu paket Türk telekom 3.cü çeyrekte zarar etmesi , İnternetten baya bir kullanıcı kaybı son zamanlarda anne kızlık soyadı gerçeğiyle alakası olmaması nedeniyle bilerek kafalarına göre değiştiriyorlar , Bütün kurallara rağmen zarar ettiğini görünce bütün kuralları hiçe sayması ve türk halkını rezil eder gibi reklam çekip her yerde yayınlaması çok gereksiz ve trilyonlar harcıyana kadar fiber altyapı çekse daha mantıklı olurdu.Beyin aynı olduğu sürece pek bir icraat beklemem şu insanlara Türk telekom demeyin isim kötülüyorlar.Oger Telekom deyiniz.Türklerin elinde olmayan şirket türk ismini kullanmasın.

Arap işi biraz hikaye aslında. Konunun yeri burası değil ama malum bir örgütün lideri ve şu an öldürülmüş olan şahsın tüm ailesi ABD'de yaşıyor ve orada büyük holdingleri yönetiyorlar. Bunlar sözde Arap ama Araplarla bağı yok. Oger içinde aynı şey söz konusu görünüşte Arap ancak Vodafone ne kadar İngiliz ise Oger'de o kadar İngiliz. Yatırımları orta doğuya değil İngiltere, Amerika gibi ülkelere yapıyorlar ve oralarda yaşıyorlar.

Türk Telekom'un ADSL tekelini, sabit telefon tekelini iyi biliyorum ve forumda en çok eleştiri yapanlardan birisi benim. Mobil şebekeyi diğerlerinden ayrı tutarak yorum yapmaya çalışıyorum, ADSL ve sabitten aldığı yüksek ücretleri mobil şebekeden almıyordu.

Fiber konusunda da size katılıyorum 4 milyon civarı fiber hat döşemesi gerekirken diğerleri de yapmıyor bahanesi ile 200.000 km fiber hat döşediler.

Türk ismi eleştirinize katılıyorum ama bu durumda Turkcell'inde isim değiştirip Telia Sonera olması gerekiyor. Bu şirketlerin isim değiştirdiğini sanmıyorum, Turkcell eğer Telia Sonera olsaydı şu an kullanıcısı yarı yarıya azalırdı ama Türk ismi ile prim yapılıyor. Şimdi aynı şeyi Türk Telekom'da yapacak, eh burada da vatandaş uyanık olmalı.

• quote:

gokhan öğüt danoneden gelme ben market sektöründe olduğum için danone satış grafiğini iyi bilirim
    benim fikrim

Ben bu konuda Vodafone'a önerilerimi yazıyorum forumdan da yazayım.

* CEO değişebilir, ülke şartlarını iyi bilen bir CEO lazım.
    * Vodafone UK'daki özel hizmetlerinde Türkiye'de uygulanabilir olması şart.
    * Bayi sistemi baştan aşağı değişmeli, prim sistemleri de öyle.
    * Cep merkezleri gereksiz cezalardan şikayetçi ve bu sebeple Türk Telekom'a geçenler var. Ceza sistemi yenilenmeli.
    * Kurum içi eğitimler yenilenmeli, vasıfsız eleman sayısı azaltılmalı.
    * Her ilçeye eski Turkcell mavi yakalı gibi bir ekip lideri atanmalı ve kendi ilçesindeki bayileri her hafta denetlemeli.
    * Vodafone'un bireysel müşterilerinin kullandığı sorunlu alt yapı ve online işlem merkezi yenilenmeli.
    * Tarifeler daha sade olmalı ve fiyat / performans odağı sağlanmalı.
    * Sadece Vodafone RED tarifesi ile sunulan ayrıcalıklar Vodafone'un global gücünü hissettirerek diğer tarifelerde olanlarında hizmetine sunulmalı.
    * Telefon kampanyaları pahalı, gerekirse bir süre minimum kar ile telefon kampanyası yapılmalı.
    * Baz istasyonları ara geçişi için kullandıkları yazılımlar değişmeli, baz istasyonları arasında kullanıcı bazlı anlık değişim çok fazla.
    * Mobil ödeme gibi sorunlar kısa vadede çözülmeli.
    * Sadakat ve kulüp programları yenilenmeli, markalarda indirim sağlayan kampanyalar gözden geçirilmeli.
    * 4.5G ile birlikte gerekli yatırım yapılmalı, Turkcell gibi tüm il ve ilçe merkezlerinde 4.5G desteği olmalı.
    * Bayilik sisteminde ağalık rejimine son verilmeli, genç girişimciler desteklenmeli, sadece önceden bayisi olanlara değil girişimcilere de bayi verilebilmeli.
    * Vodafone silver sisteminde bayiliği olanlardan başarılı olanlar seçilmeli ve üst bayilik segmentine alınıp normal cep shop yapılmalı.
    * Reklam algısı değiştirilmeli, Vodafone'un dünyanın lider operatörü olduğu ve kalitesi "Türk halkının seviyesine inecek şekilde" vurgulanmalı.

asi_genc6134, Vodafone bunları yaparsa kurtulur ve Turkcell ile yarışır. Bu yazdıklarımı eminim Vodafone'da biliyordur ama uygulamaya koymuyorlar.

• quote:

quote:

benim fikrim

Ben bu konuda Vodafone'a önerilerimi yazıyorum forumdan da yazayım.

* CEO değişebilir, ülke şartlarını iyi bilen bir CEO lazım.
    * Vodafone UK'daki özel hizmetlerinde Türkiye'de uygulanabilir olması şart.
    * Bayi sistemi baştan aşağı değişmeli, prim sistemleri de öyle.
    * Cep merkezleri gereksiz cezalardan şikayetçi ve bu sebeple Türk Telekom'a geçenler var. Ceza sistemi yenilenmeli.
    * Kurum içi eğitimler yenilenmeli, vasıfsız eleman sayısı azaltılmalı.
    * Her ilçeye eski Turkcell mavi yakalı gibi bir ekip lideri atanmalı ve kendi ilçesindeki bayileri her hafta denetlemeli.
    * Vodafone'un bireysel müşterilerinin kullandığı sorunlu alt yapı ve online işlem merkezi yenilenmeli.
    * Tarifeler daha sade olmalı ve fiyat / performans odağı sağlanmalı.
    * Sadece Vodafone RED tarifesi ile sunulan ayrıcalıklar Vodafone'un global gücünü hissettirerek diğer tarifelerde olanlarında hizmetine sunulmalı.
    * Telefon kampanyaları pahalı, gerekirse bir süre minimum kar ile telefon kampanyası yapılmalı.
    * Baz istasyonları ara geçişi için kullandıkları yazılımlar değişmeli, baz istasyonları arasında kullanıcı bazlı anlık değişim çok fazla.
    * Mobil ödeme gibi sorunlar kısa vadede çözülmeli.
    * Sadakat ve kulüp programları yenilenmeli, markalarda indirim sağlayan kampanyalar gözden geçirilmeli.
    * 4.5G ile birlikte gerekli yatırım yapılmalı, Turkcell gibi tüm il ve ilçe merkezlerinde 4.5G desteği olmalı.
    * Bayilik sisteminde ağalık rejimine son verilmeli, genç girişimciler desteklenmeli, sadece önceden bayisi olanlara değil girişimcilere de bayi verilebilmeli.
    * Vodafone silver sisteminde bayiliği olanlardan başarılı olanlar seçilmeli ve üst bayilik segmentine alınıp normal cep shop yapılmalı.
    * Reklam algısı değiştirilmeli, Vodafone'un dünyanın lider operatörü olduğu ve kalitesi "Türk halkının seviyesine inecek şekilde" vurgulanmalı.

asi_genc6134, Vodafone bunları yaparsa kurtulur ve Turkcell ile yarışır. Bu yazdıklarımı eminim Vodafone'da biliyordur ama uygulamaya koymuyorlar.

Önerini bende alıntı yapıp vodafone ye mail atayım müsadenle

• 4.5g faaliyete geçmedi daha turkcell her il ve ilçeye yatırım ne zaman yaptin

• quote:

Önerini bende alıntı yapıp vodafone ye mail atayım müsadenle

Sorun değil gönderebilirsiniz.
  • Bu önerini birde vodafone merkeze gönder ingilizcen var galiba önemserler yazıyı

• quote:

4.5g faaliyete geçmedi daha turkcell her il ve ilçeye yatırım ne zaman yaptin

Turkcell, 3G faaliyete geçmeden çok önce 81 il ve ilçe merkezine 3G yatırımını yapmıştı. İl ve ilçe merkezi demek tüm ili ve ilçeyi kapsıyor demek anlamına gelmiyor. Atıyorum İstanbul'un merkez ilçesi Fatih diyelim. Nüfusu 500.000 olarak kabul ediliyor. Fatih ilçesininde merkezini Topkapı olarak kabul edelim, genelde orayı merkez sayıyorlar. Turkcell gidip Topkayı ilçe merkezindeki baz istasyonlarına 4.5G desteği kazandırdığında İstanbul ili, ilçe merkezini kapsama altına almış oluyor.

Ancak Fatih ilçesinde var 57 tane mahalle. Turkcell ilçe merkezine bu özelliği kazandırdı ama geri kalan 56 mahallede bu hizmeti vermeyebilir. Tüm ilçelerde de benzer durum yaşandığında 81 ilin tüm ilçe merkezlerini kapsamış oluyor.

Bunu daha net anlatırsam Turkcell'in 30.000 baz istasyonu var ancak bunlardan 6000 kadarı il ve ilçe merkezlerinde. Turkcell'de bu 6000 kadar olana yatırım yaptı diye kabul edebiliriz ancak ülke geneli baz alındığında doğal olarak bu çok yetersiz kalıyor. (%20'lik bir kısma yatırım yaptı diye kabul edebiliriz)

1 nisan 2016'da Turkcell tüm il ve ilçe merkezlerinde 4.5G desteği sunacak, bulunduğunuz ilin il ve ilçe merkezi neresiyse oraya gidip 4.5G'yi kullanabileceksiniz ancak ülkenin her yerini kapsaması 8 seneyi bulacak. En azından ön görülen tarih bu.

• quote:

Bu önerini birde vodafone merkeze gönder ingilizcen var galiba önemserler yazıyı

Merak etmeyin Vodafone benden bıkmış durumda. 2 hat kullanıyorum ve 1 tanesi Vodafone. Vodafone gruba yazdığım şikayet ve öneri sayısı 50'yi geçmiştir, gereken yapılacak deniyor ama sorunlar çözülmüyor. Vodafone grubu Türkiye'de uzun zaman zarar etti, yeni yeni kar etmeye başladılar bu sebeple ülkemizi pek önemsediklerini sanmıyorum.
  • gökhan öğüt un danoneden vodafone a geçtiğini şimdi öğrendim. Serpil timuray da danone şirketinden vodafone ceo su olmuştu. Ilk zamanlarda yeni radikal değişim dalgası olmuştu.bu değişimler yüzünden müşterisini kaybetmişti. Daha sonradan toparlanmıştı. Vodafone un en büyük sorunu şu an sistemi.Her gece yarısı bakıma alınıyor. Geçici olarak servis dışıdır sürekli görüyoruz. Ve internet sitelerini yenilemeleri gerek. Eski kampanyalar hala sitelerinde duruyor. Adam diğer operatörden geçmek istiyor ama o web sayfasında eski yeni bütün tarife kampanya paketler gözüküyor. Haliyle insanların kafası karışıyor. Bu iki soruna önce bir çözüm bulsa çok iyi olur.

• Vodafone'a ülkeye geldiğinden beridir yazıyorum ama fazla dikkate almadılar. Ülkeye gelmeden önce yurt dışında kullandığım için oldukça sevinçliydim ancak hüsrana uğradım. Şimdi kurumsal'daki biraz daha iyi olan sistemini bireysel'e taşıyacak deniyor, olursa biraz daha iyi olur.

Vodafone için büyük bir sorunda bayilerin verdiği hatalı bilgiler. 2 sene önce numara taşıma yaparken bayisi, 2 hafta önce başka operatöre taşıyıp geri geldiğiniz için taşıma olmaz 3 ay sınırı var diye iddia etmişti. 1 gün bile kalsam taşıyabilirim diye ısrar edip epey tartışmıştım ve sonra Vodafone merkezi arayıp gerçeği öğrenmişti. Bunu yapan bayinini çalışanı değil sorumlusuydu. Gerekli kurum içi eğitimler tam verilse bu sorunlar olmayacak ama verilmiyor.
  • 1 nisan 2016'da Turkcell tüm il ve ilçe merkezlerinde 4.5G desteği sunacak derken böyle bir bilgi nerede paylaşıldı acaba, daha önce hiç denk gelmedim. Hani bulunduğum yerde zaten ilçe merkezinde de 4G olmaz da, memlekette son olarak Vodafone baz istasyonu güncellenmişti. Muhtemelen Vodafone 4G vermeye başlayabilir ilçemde, ama Turkcell istasyonunda bir çalışma yoktu ve o küçük radyolinklerle çalışma olacağını da sanmıyorum. Hani tüm il merkezlerinde 4G hizmete girecek ama tüm ilçe merkezlerini kapsaması kolay bir şey değil. 3G'de bile 5 yılda falan ulaştılar bu yaygınlığa, 4G gibi daha karmaşık ve maliyetli bir kurulum gerektiren sistemde daha da uzun bile olabilir. 8 yılda il ve ilçe merkezlerinin nüfus oranının %90'ının kapsanması gerekecekti sanırım.
    Ayrıca Turkcell şu anda çoğu baz istasyonunu çok taşıyıcı için çift RRU ile güncelledi ve devam ediyor, bu da acaba 4G'de her yerde çok aceleci olmayacaklar mı diye düşündürüyor beni. Yoksa neden 3G kapsamasını arttırmaya devam etsinler hala. Müşteri memnuniyeti mi sadece? Bilemiyorum.

• Oparatörlerin bile fanları var.millet iş güç okul siyaset tartısır biz burda oparatörleri tartısıyorz.bize maaş niye bağlamıyolar 😊

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.