Şimdi Ara

GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
2.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi toplam kapasite ve bunu bir reklam yanıltmacası ile sanki tek kişi kullanacakmış gibi lanse ediyorlar.

919 ilçenin hepsinde olma muhabbeti gerçek ama arada bir fark var. Vaat şu, her ilde 375 Mbit hız vermek onu da önceki mesajda yazdım, her ilde en az 1 baz istasyonu 375 Mbit hız verecek. Her ilçede ise böyle bir şart yok belki sizin ilçede 50 Mbit hız verecek ama şebeke arama yapınca Turkcell 4G'yi ekranda göreceksiniz. Tabi bunu görebilmeniz içinde ilçenin merkezinde olmanız gerekiyor.

Turkcell bu, yapacağım dediyse bir yolunu bulur yapar ama hangi kalitede yapar orası belli değil. 1 nisan'a az kaldı hep beraber bekleyip göreceğiz.
  • 40-50 gb gibi 4g tarifeleri çıkarırlar mı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: köfteciŞakir

40-50 gb gibi 4g tarifeleri çıkarırlar mı sizce?

Çok zor. Mobil internet kullanımı akıllı telefonlar sayesinde inanılmaz arttı ve ekranlar büyüdükçe ve video izleme oranları arttıkça artık baz istasyonları kaldırmaz duruma geldi. 20 GB paket belki olabilir ama 40-50 GB çok zor.

Operatörler lisans bedelleri için bu kadar uçuk bedeller ödemese ve bunu alt yapıya harcasa belki bu olurdu ancak o kadar çok para ödüyorlar ki bunu çıkarması 3-4 seneleri alacak bu 3-4 sene kar odaklı çalışacaklardır.

Ayrıca 5G çalışmaları var, 5G 2018'de rayına oturacak gibi görünüyor yani 2 sene var. 2020'de aktif kullanıma geçmesi bekleniyor, şu an yeniden ihale olmayacak deniyor ama devletimiz ihalesiz para almadan frekans tahsisi yapmaz. 3.5G ihalesi yaptıklarında da 4G ihalesi olmayacak denmişti ama oldu, 5G içinde aynısı olacaktır.

Türkiye'de 4.5G 2018 gibi rayına oturur ama o zaman da 5G'nin ayak sesleri duyumaya başlar. 3G'den 6 sene para kazandılar hala kazanmaya devam ediyorlar ancak 4.5G çok uzun ömürlü olmayacak. Bu sebeple operatörler kendilerini kurtarmaya bakacaklardır, 50 GB paket yapmaya kalkarlarsa o zaman baz istasyonu sayısını ikiye katlamaları ve her yere fiber götürmeleri gerekir. Bu sebeple kısa vadede 40-50 GB kota çok zor.

• Lisans ihalesi olmadan lisanslar bedava verilmiş olsaydı da operatörler o parayı büyük olasılıkla yine yatırıma ayırmazlardı. Ha şu da var, 3G yatırımlarının karşılığını aldığını düşünmüyor henüz operatörler.

İl merkezlerinde 375 Mbit vermek sorun olmaz. Birden fazla istasyondan verebileceklerdir bunu. İl merkezlerinde uzun zaman önce kurulmuş yüksek kapasiteli toplama kuleleri oluyor zaten, bunların çoğuna da fiber gitmiş durumda. Tekirdağ'daki mesela Vodafone'un herhalde 5, Turkcell'inki de 3 yıl falandır fiberli durumda. Avea zaten TT santralini kullanıyor. Hani il merkezlerinde iyi hızlar vereceklerdir. Ama ilçe merkezlerinde büyük ilçelerde verebilirler ama bizim gibi trafiği 40 - 50 KM'den gelen radyolink ağıyla vermezler sanırım. Ama 800 ile verseler bizim ilçeyi kapsar zaten, 900 bile çoğunlukla kapsıyordu ama kör noktalarda sıkıntı idi. Ama hız 3G'den düşük mü yüksek mi olur onu bilmem sonra. Ne de olsa 3G hala iki istasyondan veriliyor ve 22 Mbit gördüm ikisinde de. :) Neyse, yaza memlekete dönünce göreceğim bakalım.

• türkcell 4g her ilde ve ilçelerde olacak diyor
    ama bizim rizede ve ilçelerde hala türkcell LTE sinyalini görmedim
    aksine vodafone rus gürcistan operatörleri ile rize ve ilçelrinde 4g sinyal testi alıyorum

bu arada bizim köyde avea tt mobil 3g yi hala hiç görmedik
    oysa bizim köye türkcell ve vodafone çoktan 3g geldi

resimlerin üzerinde test yaptığım şehirlerin adını yazdım
     GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni
     GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 14 Şubat 2016; 6:44:03 >

• Şu anda İzmir'in tüm semtlerinde şebeke aramasında Türk Telekom LTE,3G,2G görünüyor. Ancak LTE henüz kullanıma değil ama sinyal var. Bir yerlerde Türk Telekom'un LTE testi için erişim noktası ayarları paylaşılmıştı. Hala bu ayarlar kullanılabiliyorsa belki denemekte fayda var. Bu arada İzmir'deki gibi tüm ilçeler ve semtlerde yani tüm baz istasyonlarında LTE görünüyorsa Turkcell'in her ilçede en az bir baz istasyonu olayı çok komik kalır.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    İstanbulda da hemen hemen her yerde turk telekom lte var. 2g 3g kapsamasinin sikintili oldugu noktalarda da sebeke seçerken cikio.

• Bizim burada sadece Türk Telekom LTE var o da çok tuhaf. Dışarda sinyal aradığımda TT LTE çıkıyor ama evin içinde çıkmıyor. 4G hangi banddan kullanılıyor ki bizim evden çekmiyor ama 2100 MHz bandda ki 3G full çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizum lumia 1520

türkcell 4g her ilde ve ilçelerde olacak diyor
    aksine vodafone rus gürcistan operatörleri ile rize ve ilçelrinde 4g sinyal testi alıyorum

GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni

Hangi marka telefon kullaniyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Bizim burada sadece Türk Telekom LTE var o da çok tuhaf. Dışarda sinyal aradığımda TT LTE çıkıyor ama evin içinde çıkmıyor. 4G hangi banddan kullanılıyor ki bizim evden çekmiyor ama 2100 MHz bandda ki 3G full çekiyor.

Başlamadıkı 4.5g

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Türk telekomun başında araplar var.Fiberden ne anlar araplar demek isterim.Şöyle bir mantık izliyorlar ne kadar para kazanıp insanları sömürebiriz.Beyin değişmediği sürece vücut gene aynı vücut olarak kalır.Emin olun türk telekom birleşmesinde ki amaç türk adıyla insanları kendine çekmek , Bütün paket yapıp satmak internet,telefon,ev telefonu toplu paket Türk telekom 3.cü çeyrekte zarar etmesi , İnternetten baya bir kullanıcı kaybı son zamanlarda anne kızlık soyadı gerçeğiyle alakası olmaması nedeniyle bilerek kafalarına göre değiştiriyorlar , Bütün kurallara rağmen zarar ettiğini görünce bütün kuralları hiçe sayması ve türk halkını rezil eder gibi reklam çekip her yerde yayınlaması çok gereksiz ve trilyonlar harcıyana kadar fiber altyapı çekse daha mantıklı olurdu.Beyin aynı olduğu sürece pek bir icraat beklemem şu insanlara Türk telekom demeyin isim kötülüyorlar.Oger Telekom deyiniz.Türklerin elinde olmayan şirket türk ismini kullanmasın.

HAHAHA

fiberden ne anlar araplar ne demek yav?

Kuveyt'de Katar'da kaç yıldır LTE kullanılıyor biliyor musun? En düşük paketleri 100 GB'dan başlıyor. adamlar çöle fiber döşemiş sen burada arapları küçümsüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backend -- 14 Şubat 2016; 20:46:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asi_genc6134

quote:

Orijinalden alıntı: bizum lumia 1520

türkcell 4g her ilde ve ilçelerde olacak diyor

Hangi marka telefon kullaniyorsun

Nokia lumia win 10

• nokia lumia 735

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlamadığını biliyorum çünkü seçtiğimde sinyal alamıyorum. Ama 1 Nisan geldiğinde evin önünde 4G oluca içinde olmayacak herhalde, yada deneme yapılıyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    4G sinyalini aldığınız baz istasyonu 3G aldığınız istasyon değildir, daha uzakta yer alan bir istasyondur. Bu yüzden sinyal açık alanda çekse de içeride çekmiyordur. Bu arada dışarıda da sinyal alanimayabilirsiniz. Çünkü listede adını görmek kullanabilecek olmak değil düşük sinyal seviyelerinde.
    Büyükşehir vs. ise Nisan'a kadar bölgenizi de kapsarlar belki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rizede vodafone Lt çıkıyorsa vodafone çalışıyor demekki

• Bir direge hem 2g 3g hem 4.5g takilabiliniyormu

• Arap ülkelerinin nüfusa ve yüz ölçümüne göre LTE geçme oranı ortada.

Kuveyt 4G LTE Geçme Oranı %86 Yüz ölçümü 17.818 km2 olan ülkenin nüfusu 2010 tahminiyle yaklaşık 2,7 milyondur.
    Bahreyn 4G LTE Geçme Oranı %79 Yüz ölçümü 765.3 km2 olan ülkenin nüfusu 2009 tahminiyle yaklaşık 1.3 milyondur.
    Katar 4G LTE Geçme Oranı %75 Yüz ölçümü 11.586 km2 olan ülkenin nüfusu 2014 tahminiyle yaklaşık 2.2 milyondur.
    Türkiye 4G LTE Geçme Oranı %0 Yüz ölçümü 783,562 km2 olan ülkenin nüfusu 2015 tahminiyle yaklaşık 78.8 milyondur.
    Güney Kore 4G LTE Geçme Oranı %97 Yüz ölçümü 100.210 km2 olan ülkenin nüfusu 2013 tahminiyle yaklaşık 50.3 milyondur.
    Japonya 4G LTE Geçme Oranı %90 Yüz ölçümü 377.944 km2 olan ülkenin nüfusu 2012 tahminiyle yaklaşık 126.7 milyondur.
    ABD 4G LTE Geçme Oranı %78 Yüz ölçümü 9,629,091 km2 olan ülkenin nüfusu 2015 tahminiyle yaklaşık 322.3 milyondur.

Zannediyorum ki araplar 4G geçmiş olabilir ama 3G'den daha düşük hızlarda nüfusun azlığı sebebiyle yüksek kotalı internetler sunmaktadır.

Araştırma yapmadan yorum yapan insanlar sinir ediyor beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 14 Şubat 2016; 22:40:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Kuveyt 4G LTE Geçme Oranı %86 Yüz ölçümü 17.818 km2 olan ülkenin nüfusu 2010 tahminiyle yaklaşık 2,7 milyondur.
    Bahreyn 4G LTE Geçme Oranı %79 Yüz ölçümü 765.3 km2 olan ülkenin nüfusu 2009 tahminiyle yaklaşık 1.3 milyondur.
    Katar 4G LTE Geçme Oranı %75 Yüz ölçümü 11.586 km2 olan ülkenin nüfusu 2014 tahminiyle yaklaşık 2.2 milyondur.
    Türkiye 4G LTE Geçme Oranı %0 Yüz ölçümü 783,562 km2 olan ülkenin nüfusu 2015 tahminiyle yaklaşık 78.8 milyondur.
    Güney Kore 4G LTE Geçme Oranı %97 Yüz ölçümü 100.210 km2 olan ülkenin nüfusu 2013 tahminiyle yaklaşık 50.3 milyondur.
    Japonya 4G LTE Geçme Oranı %90 Yüz ölçümü 377.944 km2 olan ülkenin nüfusu 2012 tahminiyle yaklaşık 126.7 milyondur.
    ABD 4G LTE Geçme Oranı %78 Yüz ölçümü 9,629,091 km2 olan ülkenin nüfusu 2015 tahminiyle yaklaşık 322.3 milyondur.

Arap ülkelerinin nüfusa ve yüz ölçümüne göre LTE geçme oranı ortada.

Zannediyorum ki araplar 4G geçmiş olabilir ama 3G'den daha düşük hızlarda nüfusun azlığı sebebiyle yüksek kotalı internetler sunmaktadır.

Araştırma yapmadan yorum yapan insanlar sinir ediyor beni

Sonuçta senden önce geçmişler tabloda Kuveyt,Katar gibi ülkelerin hızlarını göremiyorum ve tablo eski ve kaynağı belli değil.

• Tablo Kaynağı:http://blog.tamindir.com/turkiyenin-internet-hizi-hakkinda-bizi-dusunduren-seyler_9336/
    Üstteki LTE Geçiş oranı ise kaynağı:https://tr.wikipedia.org/wiki/LTE

Kuveyt ve Katar 4G hızı:

Kaynak:http://www.techinside.com/4gnin-en-hizli-oldugu-ulkeler/

Çok boş konuşuyorsun dostum araştırma yaparsan sevinirim.Halen savunma şu arap ülkelerini

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.