Şimdi Ara

GSS için gelir testi şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: m.sukru Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 25 yaşıma girdim. Otomatik GSS'ye girecek fakat bilmediğim bir şey var.

Bir akrabamız iş bulamıyor diye 800 TL GSS borcu ödemiş. Gelir testi yaptırmış ve şimdi de aylık 180 TL ödeyerek sağlık hizmeti alıyormuş.

Benim bildiğim 2017 Nisan'da gelir testi zorunluluğu kalktı. 2019 yılı için 76 TL GSS primi şartı varmış.

Bu akrabam gelir testi yaptırarak büyük bir hata mı yaptı yoksa gelir testi hala zorunlu mu?

Ben direkt SGK'ya gidip aylık 76 TL ödemeli sağlık hizmeti almak istiyordum fakat gerçekten öyle mi olacak bilmiyorum. Yarın doktorda randevum var ve yazacağı ilaç 120 TL değerinde. Eczaneye kim bilir ne kadar para ödeyeceğim. SGK'ya ise en erken cuma günü gidebilirim

Son zamanlarda 25 yaşından büyük olup GSS'ye başvuran var mı?

• Gelir testi yaptırmayın,ailenizin geliri hesaplanıyor.Ben 76 tl ödemeye devam ediyorum gelir testi yaptırmadım.Edevletten müstehaklık sorgulayıp provizyon verildiyse hastaneye gidin.Yoksa hastanede yapacağınız her işlem için para ödemeniz gerekiyor.Malesef 76 tl ödemeden olmuyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya 76 ödüyorsun ya hiç sanırım, yaptırmaya gerek yok o yüzden.
  • Bornova17 kullanıcısına yanıt
    Hocam gelir testi yapılırsa tahminen 76 TL'den fazla bir aylık ücret çıkar

İş bulana kadar aylık 76 TL ödemeye razıyım.

SGK'ya gidip ben 25 yaşıma girdim, aylık 76 TL ödeme ile GSS hizmeti almak istiyorum desem bir sorun çıkartma ihtimalleri nedir?

Form mu dolduruyoruz ya da kimlik yeterli mi? Başvurduktan sonra hemen rahatlıkla sağlık hizmeti alabilir miyiz?
  • Hallettim beyler

Diyelim ki 1 ocak doğumlusunuz. 2 ocakta sağlık hizmeti ve ilaç alabildim. 3 ocak'ta provizyon yok göründü. Sistem böyle sanırım dikkat edin mağdur olmayın

Ayrıca gelir durumunuz iyise gelir testi yaptırmayın. 76 TL'den fazla para ödersiniz. Bizim akraba 180 TL ödüyor büyük hata yapmış

Kimliği verdim, işlem 1 dk sürdü. Aylık 76 TL ödeyerek işe girene kadar hizmet alabilirsin dedi

Hemen gittiğim için de borç vb. görünmedi. 25 yaşına girdiğiniz an SGK'ya koşun halledin. Borç çıkarsa ya da hasta olursanız çok zor iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 11 Ocak 2019; 18:38:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.