Şimdi Ara

GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
53.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hasta olduğunuz zaman erkekseniz şalvar kadınsanız çarşaf giyin arapça atmasyon konuşun bedava hizmet alıyorsunuz işte YENİ TÜRKİYE kısaca gerçek türkler bu beyler maalesef....yabancılara bedava ssk hizmeti....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemiş gibi görünüyorsun ayol
  • brnk kullanıcısına yanıt
    benimde şu mesajını okuyana kadar haberim yoktu okul ile ilişiğimi 1 ay önce kestim yaş 23 şuan işsizim 2 sene daha borç çıkmıyor değil mi araştırdığım kadarıyla e-devlete filanda baktım orada borç gözükmüyor sanada bir sorayım dedim :)
  • blissfrkn kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam çıkmaz, kızlarda evlenene kadar çıkmıyo erkekler 25 😅

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GSS Prim borcu olanlar. 2020 sonuna kadar sağlık hizmetlerinden yaralanabilecekler.

• soygar kullanıcısına yanıt
    Bu yıl erken seçim var demektir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • borçlar silinicek mi valla ben baya bir ödeme yaptım inşallah geri alırım en azından faizleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayastafanos05

Gss'nin kıymetini basit bir operasyon geçirmek zorunda kalırsanız anlarsınız. Bir devlet hastanesinde ön çapraz bağ ameliyatı oldum. Sağlık sigortamdan karşılanan tutar 17 bin lirayı aştı. GSS ile 88 liraya da bu kapsama (diş dahil) dahil oluyorsunuz ve bu büyük lüks. Siz bunu bir de şeker hastalığı, astım hastalığı, tansiyon hastalığı, epilepsi hastalığı gibi kronik hastalıklara sahip olan insanlarla tartışın. Ayda 88 TL'ye bu hastalıklarının kesintisiz tedavisine ulaşmanın nasıl bir nimet olduğunu onlardan dinleyin. Allah muhafaza bir kaza geçirseniz 10 bin liradan aşağı çıkamazsınız. Öğrenci iseniz ve 25 yaşınızı geçtiyseniz. İkametgahınızı öğrenci evinize alın. Geliriniz olmadığı için G0 dilimine girer ücretsiz bir şekilde sistemden faydalanmaya devam edersiniz. Hane geliriniz kişi başı asgari ücrerin 1/3'ünden daha azsa G0 dilimine girersiniz. GSS hakkı dünya standartlarının üzerinde bir bir sosyal devlet imkanıdır. Bunu şucu ya da bucu olarak söylemiyorum. Hem Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanı hem de Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri doktorantı olarak söylüyorum.
    Sen devlet memurusun ve gss mi anlatıyorsun? Sen o sigortanın kapsamında değilsin ki.
    Bu kadar iş biliyordun da kaza geçirsem o trafik sigortası ne işe yarıyormuş ondan haberin yok mu?
    Sen o ameliyatı emekli sandığı mı ssk mı artık hangisine tabi isen onunla yaptırdın. Gss=yeşil kart. Senle aynı muameleyi görmüyorlar. Ayrıca o ameliyata hangi doktorun girdiği de önemli ek para verip doçent falan soktun mu onu da yazmamışın.
    O gss'yi isteyenlere yapın bana ne epilepsi, tansiyonu olandan? Ona yarıyor diye bana da mı yarıyor? Hele o diş meselesi benim devlette diş tedavisini bekleyecek kadar ömrüm var mı? Diş çekmeye 1 ay sonra gel diyorlar.
    Devlet memuru olup atıp tutmak kolay. Sıkıysa işsiz ol, paran olmasın ve her ay gss yazsınlar bir de faiz işletsinler. Bende sgk'da çalışsam böyle ahkam keserim kolay tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Sadece keşke bununla kalsa ayrıca diğer ülkelere bakalım.

Avrupa’da her vatandaşın devlet tarafından sigortalandığı en eski sağlık sistemi, Almanya’da. 100 yıllık sistemden Alman vatandaşları oldukça memnun.

Sağlık ücretsiz olmalı dünya'daki en fazla vergi veren bir vatandaşım bırak da sağlık ve eğitim ücretsiz olsun.
    sağlık ücretsiz olmaz. olamaz. devletin tek görevi adaleti ve emniyeti sağlamaktır, bizde onlar bile yok; sağlık hiç yok. en son ne zaman devlet hastanesine gidip adam akıllı hizmet aldıgımı hatırlamıyorum, mecburen özele gitmek zorunda kalıyorum. hem deli gibi vergi veriyorum, hem de yetmiyor hizmet alamıyorum. devlette bu işler böyledir. bir şeyi devlete bırakırsanız, o işte kalite olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ray Kurzweil

Normal şartlarda bitirseydim bile 25 yaşında mezun oluyordum. %100 ingilizceydi okuduğum bölüm.

Alıntıları Göster
    Ben de 100 de 100 ingilizce okudum hocam ama 22 yasinda mezun oldum. Hazirlik okusaniz bile 23 de mezun olmaniz gerekir. Basiniza aksilik gelirse 24 bilemedin 25 de mezun olurdun. Sonrasinda gelir testi yaptirip odememeniz gerektigine karar verirlerse odemezsiniz zaten.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Gss yani genel sağlık sigortası sigorta kollarından birtanesi. Ben memur olarak genel sağlık sigortası da dahil olmak üzere tüm sigorta kollarından sigortalıyım. Gss primi ödeyenler de genel sağlık sigortası sigorta kolundan sigortalı oluyorlar. Üstelik bu sigorta kolu için benim bürüt maaşımdan toplam %12.5 kesinti yapılırken genel sağlık sigortalıları devlet tarafından sübvanse ediliyor ve onlar 88 liraya bu sigorta koluna tabi oluyorlar. Üstelik belirli bir gelir düzeyinim altındalarsa yani G0 gelir dilimindelerse primleri devlet tarafından ödeniyor. Sağlık sektörü gerçekten pahalı bir sektör. Basit bir ameliyat için harcanan paralar kokaylıkla 10 bin lirayı aşabiliyor. Sorunuza cevap olarak: hayır herhangi bir ek ödeme yapmadım. Normal bir devlet hastahanesinde normal bir doktora ameliyat oldum. Gss=yeşilkart değildir bu arada. Gelir düzeyinize göre Gss priminizi ya devlet öder ya da 88 lira olarak siz ödersiniz. Hanede kişi başı düşen gelir asgari ücretin 1/3'ünden azsa o zamam o zamam devlet öder. İşte o zaman yeşil kartlı sayılırsınız. Haklısınız ben hiç işsiz kalmadım. Mezun olmadan kendi işimi kurdum battım, borçlandım. İşçi olarak işe girdim. Borçlarımı ödedim. Çalıştım Kpss'yi kazandım memur oldum. Hiç işsiz kalmadım ama sandığınız kadar tuzum kuru değil. Üstelik son kullanıcıya temas eden noktada çalışıyorum. Bir söz var "o mahiler ki derya içindedirler deryayı bilmezler." tüm tecrübelerimle söylüyorum ki mevcut haliyle GSS sistemini artılarıyla ve eksileriyle değerlendirdiğinizde artıları ağır basar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• borcumuz varken ilaç alabiliyor muyuz %20sini vs ödeyerek? geçen sene borcum varken muayene olduğumda ilaç alamamıştım
  • Mr Thoth kullanıcısına yanıt
    Sağlık ücretsiz olsun diyen yokki

Devlet!dünya kadar üründen dolaylı vergi alıyor,yakıt,su,elektirik,taşıt,içeçek,giyecek,Tütün ürünleri gibi binlerce işten vergisini alıyor,GSS'yi TRT katkı payı gibi,Vergi alınan bütün ürünlere dağıtabilir

15 milyon GSS'li var
    Bunun 10 milyonu prim ödemiyor

Geri kalan 5 milyon pirim ödemeye mahkum,2012 yılından beri binlerce liralık borç birikmiş,Hastaneye sokulmuyor 5 milyon yurttaş,GSS sorunu böyle çözülmez,GSS pirimi,TRT katkı payı gibi bütün vergi alınan ürünlere dağıtılır,Dolaylı olarak herkes pirim ödemiş olur,5 milyon yurttaşta hastaneden dışlanmamış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soygar

Sağlık ücretsiz olsun diyen yokki

Devlet!dünya kadar üründen dolaylı vergi alıyor,yakıt,su,elektirik,taşıt,içeçek,giyecek,Tütün ürünleri gibi binlerce işten vergisini alıyor,GSS'yi TRT katkı payı gibi,Vergi alınan bütün ürünlere dağıtabilir

15 milyon GSS'li var
    Bunun 10 milyonu prim ödemiyor

Geri kalan 5 milyon pirim ödemeye mahkum,2012 yılından beri binlerce liralık borç birikmiş,Hastaneye sokulmuyor 5 milyon yurttaş,GSS sorunu böyle çözülmez,GSS pirimi,TRT katkı payı gibi bütün vergi alınan ürünlere dağıtılır,Dolaylı olarak herkes pirim ödemiş olur,5 milyon yurttaşta hastaneden dışlanmamış olur.
    o bahsettiğiniz adaletin uygulandığı ülkelerde olur. orta doğu bataklığına saplanmış bir ülkede herkes tutturabildiğin öper, kim güçlüyse onun dediği geçerli olur. ondan sonra da böyle birbirinden mantıksız alakasız uygulamalarla karşı karşıya kalırız sürekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: horizont1905

borçlar silinicek mi valla ben baya bir ödeme yaptım inşallah geri alırım en azından faizleri
    Borçlar silinir mi bilinmez ama bu sistem bu hali ile hiçbir zaman işlemeyecek. Ödeme yapanların da devletten para alma gibi bir durumu da söz konusu olamaz.

• Mr Thoth kullanıcısına yanıt
    Dolaylı vergi yoluyla gss pirimi toplansın

SGK!Şu anda topladığı gss piriminin 100 katını toplar

GSS sorununu çözmek çok kolay,ısrarla işi yokuşa sürüyorlar...
  • Bu GSS olayını büyük ihtimal fetöcüler getirdi bu ülkeye, bazılarının da işine gelince kaldı öyle.

GSS geldiği zaman 3 farklı ödeme seviyesi vardı ve büyük oranda millete 212 TL yazıyordu hatta hiç gelir testi yaptırmayan doğrudan 212 TL kapsamına giriyordu. Yani bu durumdan habersiz birçok fakir bu tutar ile borçlandırıldı zamanında. 7 yıl önceki 212 TL ile belki aylık evde karnını doyururdun. Çeyrek altın o zaman 160 TL imiş şimdi neredeyse 500 tl neredeyse 3 katı olmuş yani siz o 212 TL'yi şimdiki 636 TL ile hesaplayın. Yani her ay devlet 636 TL borç yazıyordu . Ya gelir testine girmediğin için doğrudan yazıyordu yada anne üzerine baba üzerine ev arsa var diye yazıyordu. Bu para o zaman ödenmeyecek kadar komik büyük bir paraydı. Ödeseniz zaten emekliliğe de fayda etmiyordu. Yani bu paranın ödenmeyeceği kesindi. Bunu ödeyeceğine her ay daha fazla et, balık , meyve , sebze ye zaten daha sağlıklı olursun. Hatta 212 TL yerine çok az daha fazla verip tarım sigortası yaptıran da vardı (hiç değilse emekliliğe yarıyor) Neyse sonra bu 212 tller birikti birikti 10.000 lere çıktı borçlar, kimisi 15 bin kimisi 13 bin.. Adam daha hastaneye girmemiş ama 15.000 TL borcu var. Zaten az biraz kafası çalışan adam bu borcu ödemezdi bu saatten sonra gider özel sigorta yapar paşalar gibi tedavi olurdu. Sonra ne oldu baktılar bu iş bekledikleri gibi olmayacak millet para vermiyor . Bu 212 yi silip herkesi 54 liradan hesapladılar. Bu belki mantıklı olabilirdi(bir ihtimal ) ama o 212 den biriken borçlar 10 binlerden şimdi 2-5 bine düşmüş oldu. Yine fazla para. Adam belki hastaneye girmemiş ama 4 bin TL ödemesi var. Bunu ödeyeceğine git özele daha iyi.

Neyse sistem yukarıda yazdığım 212 TL yani GSS nin başlangıcı nedeniyle tıkalı .Bu yüzden habire af geliyor bu af gelmese RTE in başkanlığı da gider akp %30 ları da görür. Yani affı yapmama gibi bir lüksleri yok. Sadece kimden ne yolarsak kârdır gözüyle hareket ediyorlar. Başlangıcı güzel yapsalar millet fatura öder gibi öderdi ama bu işin daha başı tıkalı.

Şimdi bu borçların hepsini silsinler 88 TL'yi 50 TL'ye çeksinler ilaçlar eczaneden sigortalıymış gibi ücretsiz/indirimli alınsın o zaman belki şuan aldıkları GSS parasının katlarcasını alacaklar.

• Hala " yok gss şöyle faydalı, böyle faydalı " deyip uygulamayı övmeye çalışanlar var.

Burada kimse sistemi tartışmıyor, burada tartışılan vatandaşlara dayatma bir uygulama olması. Böyle saçma şey olur mu, zorla sigorta olur mu?

Yap isteğe bağlı şu uygulamayı, isteyen gss'li olsun, istemeyen de olmasın.

Gss'li olmayan yarın öbür gün hastaneye işi düşerse, bırak kendi düşünsün halini.

Ama nasıl bedavadan vatandaş borçlandırılacak, nasıl para alınacak? Suriyeliysen tabii her şey bedava.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.