Şimdi Ara

GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
53.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Askerden döndükten sonra, Şubat 2018'den beri ödüyorum 800 lirayı geçti.
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Sağlık sigortan yoksa ilacı indirimsiz fiyattan alıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    2022 ye kadar TBMM den geçmiş yasa.

• hala nasıl oy veriyorlar bunlara anlamıyorum kaşıkla veriyorlar kepçe ile geri alıyorlar cidden midem bulandı artık.
  • GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı!
  • GSS borcu olan yaklaşık 5 milyon insan varmış bu kadar insandan hiçbir güç para tahsil edemez.

Ya düzenlemeyi iptal edecekler ya da biriken borçları seve seve düşürecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayastafanos05

Gss yani genel sağlık sigortası sigorta kollarından birtanesi. Ben memur olarak genel sağlık sigortası da dahil olmak üzere tüm sigorta kollarından sigortalıyım. Gss primi ödeyenler de genel sağlık sigortası sigorta kolundan sigortalı oluyorlar. Üstelik bu sigorta kolu için benim bürüt maaşımdan toplam %12.5 kesinti yapılırken genel sağlık sigortalıları devlet tarafından sübvanse ediliyor ve onlar 88 liraya bu sigorta koluna tabi oluyorlar. Üstelik belirli bir gelir düzeyinim altındalarsa yani G0 gelir dilimindelerse primleri devlet tarafından ödeniyor. Sağlık sektörü gerçekten pahalı bir sektör. Basit bir ameliyat için harcanan paralar kokaylıkla 10 bin lirayı aşabiliyor. Sorunuza cevap olarak: hayır herhangi bir ek ödeme yapmadım. Normal bir devlet hastahanesinde normal bir doktora ameliyat oldum. Gss=yeşilkart değildir bu arada. Gelir düzeyinize göre Gss priminizi ya devlet öder ya da 88 lira olarak siz ödersiniz. Hanede kişi başı düşen gelir asgari ücretin 1/3'ünden azsa o zamam o zamam devlet öder. İşte o zaman yeşil kartlı sayılırsınız. Haklısınız ben hiç işsiz kalmadım. Mezun olmadan kendi işimi kurdum battım, borçlandım. İşçi olarak işe girdim. Borçlarımı ödedim. Çalıştım Kpss'yi kazandım memur oldum. Hiç işsiz kalmadım ama sandığınız kadar tuzum kuru değil. Üstelik son kullanıcıya temas eden noktada çalışıyorum. Bir söz var "o mahiler ki derya içindedirler deryayı bilmezler." tüm tecrübelerimle söylüyorum ki mevcut haliyle GSS sistemini artılarıyla ve eksileriyle değerlendirdiğinizde artıları ağır basar.
    Yakışıklı memur kardeşim almadığım hizmetin bedeli olur mu yahu?bu sigortayı isteyen yaptırsın istemeyen yaptırmasın.ben belki devlet hastanesinde bakılmak istemiyorum.yaptırırım özel sigortamı keyfime bakarım.yada hiçbirini yaptırmam.yok adresini oraya aldırda yok buraya aldırda.kafana göre sen gss lisin mecbrusun 88 tl vereceksin demek hangi ortaçağ zihniyetidir?

İşin özeti isteğe bağlı değilse bu iş haraca benzer.işsiz adamlardan haraç toplamakta harika bir fikir olmalı.

• Beyler simdi kafama takilan bir mevzu var, sigorta islerinde tecrubeli abiler yanitlarsa sevinirim. Yas yeni 24 oldu, uniden mezun olali 1.5 sene oldu. Normalde işsizsen de 25 yasina kadar devlette saglik sigortalisin diyorlar tamam orada sikinti yok. Simdi mevzu şu, ben mezun olduktan sonra İlk 1 sene neredeyse full işsizdim, son bir kac aydir da Orada burada özel ders gibi günübirlik islerle cep harcligini cikarmaya calisiyorum, sigortasiz tabi. Bugünlerde sigortali bir işe girme ihtimalim var, fakat iş ayda sadece 2-3 gün olacak, yani 1 ayda 2-3 gün sigortali olacagim. Benim kalan günler icin prim borcum falan mi cikacak simdi devlete, ya da saglik sigortam bozulmus mu olacak ? 300 lira gelir gelsin derken zarar etmiş olur muyum bu durumda ?

• Aylık 20 TL yapsınlar çoğu kişi kabul eder. Ama 88 TL olmaz bu işte, kimse ödemiyor geçmişte ödeyenlerin parası da boşa gitti. Af çıkarınca çoğu kişi ben niye ödedim bunu diye isyan etti. Yani bu sistem tutmaz 5 milyon kişiden de bu parayı tahsil edemezler etseler bile 50,100 bini geçmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 8 Ocak 2020; 14:22:7 >
  • Türkiyenin paraları Arap sığınmacılara gitti sağlık her şey araplara bedava arapça konuş GSS sigortası bedavaya gelsin Murooo

• ayastafanos05 kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim ilkokul mezunu değilim. O gss olayını 2008'den beri biliyorum. O maaşlardan kesilen %12.5 orana kadar biliyorum o gss'yi. Bizde o sosyal sigortalarla ilgili dersler aldık devletin sınavlarında soruldu o 5510 sayılı kanun. O kanun çıkarken herkes sigortalı olacak diye gaz verildi sonradan ne halt olduğu ortaya çıktı.
    Bana yok gelirine göre ödersin ödemezsin falan deme. Emekli annemle aynı evde yaşarken bile bana g0 çıkmaz. Ee benim gelirim sıfır. Annemin maaşı benim gibi 30'u geçmiş işsize ortak mı? Ne zorunluluğu var bana bakmaya? Buna bakarak beni nasıl borçlandıracaksın? Bu resmen haraçtır evde maaş alan biri varken hangi çekirdek ailede g0 çıkmış?
    Ayrıca ben niye prim ödüyorum? İstemiyorum bu sigorta ne ver ne al. Zorla sigorta mı olur? Ayrıca devlet hastanesine muayene için gidince parasıyla yine muayene olunuyor.
    Sen devlete girmişin kendini kurtarmışın 657 şemsiyesi altında böyle bize anlatıyorsun sana dokunan yok. Hastaneye gitmemişim 3-4 bin borcum olmuş ne aldım ki borcum oldu? İsteğe bağlı bağkur olsa hadi emekliliği var bunda gitmediğim hastanenin parasını niye ödeyeyim.

• Hükümran kullanıcısına yanıt
    bir işe yaramıyor o zaman asıl para ilaçlar zaten. çok sık doktora gitmeyen ödemeden devam edebilir ama
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    bu zamana kadar af çıkmadı. (faiz & 25 yaş altı olup borç yazılanlar hariç)
  • ayastafanos05 kullanıcısına yanıt
    Bu gün en düşük memur maaşı net 4000tl oldu ne anlatıyorsunuz herseyinizi bu halk karşılıyor ama doğru tok açın halinden anlamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: asrayl

Gss borcundan dolayı hastaneye gidemeyeceğim için sıcak sıcak bugün borcumu ödedim .

İşsizmisin çalışmıyormusun?Hastaneye gelip bizi uğraştırma yaşama öl diyorlar kısaca
    borcu boşamı ödedik şimdi
  • MusaRami kullanıcısına yanıt
    Bu meseleyi ali tezel e twitterden ulaşarak en ince detay şeklinde sor ulaşamazsan çevrende varsa tanıdık muhasebeci onlarla görüş ama bence gss borcun olabilir bunu e devlet üzerinden rahatlıkla sorgulatabilirsin borcun gözükürse şaşırma birde ayda 3 günlük çalışmayla sigorta dönmez olmaz ama yukarıda yazdığım gibi o kişilerle detaylı olarak görüş
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Peki sorayim tesekkurler

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen bir daha yorum yapma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asrayl

borcu boşamı ödedik şimdi

Alıntıları Göster
    Borcunu şu son 1 haftada ödeyen veya aman başıma bir borç çıkmasın yok ödenmeyen borçların faizi ile uraşmayayım diye yıllardır ödeyenler ne için ödedğini bilmiyor şuan için. Bu iş isteğe bağlı yapılmadığı sürece tam bir haraç kesmedir. Vatandaşa soracaksın, sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen ve durumu olmayan kişilerin primini zaten gelir testi sonrası Devlet ödüyor. Yok vatandaş istemiyorsa ödemez ise sağlık hizmeti almak istemiyorsa ozaman başka.
    Bu sistemi mecburi kılmak baştan tamamen zaten yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efesb -- 8 Ocak 2020; 16:37:54 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.