Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.317
Cevap
46
Favori
145.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 25 yaşını geceli 3 yıl olyuor e devlete 60/1c gözüküyor gelir testi yapmadm borç ta gözükmüyor anlamadm

• Kalan Borç Tutarı 7.803,81 TL

• Mesajlar gelmeye devam ediyor ,ama henüz hesaplara bloke mesajı yok.

• Aylığı ödemeye başlasam faizden mi düşer ana paradan mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • et3rn4l kullanıcısına yanıt
    aylık borçtan düşer. her ay 600 lira gelir. anapara ve faizi ayrıca toplam borç olarak beraber ödersin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    ekşide konu açılmış gündem olmuş.konuyu açan kişi banka hesaplarına bloke konulanların olduğunu söylemiş.

• Peki bloke konulduktan sonra hemen kredi kartı ile ödense hesaplar normale dönüyor mu ? Nasıl oluyor süreç

hiçbir fikrim yok hocam.

En geç bir gün sonra döner

• Teşekkürler.

Şu sistemi halen tam bilmeyenler varmış.10 yıl oldu anlatamadılar insanlara.Sitesine girdim baktım adam gibi bilgi yok.GSS kapsamı nedir normal sigortadan emeklilik hariç farkı nedir bilgi yok ortada.Komedi resmen.

4-5 yıl sonra planlarım doğrultusunda artık çalışmam diyorum.Ama tabi emeklilik yaşı gelmeyecek .Bu süreden sonra gss primi ve özel sağlık sigortası birlikte götürürüm diyordum.Ama gss kapsamında olunca ilaç bile alamıyorsun diyen var ,alıyorsun diyen var.Çorba olmuş hepsi.

Neyse 5 yıla zaten ne durumda oluruz bilinmez.

• Bana az önce yine sms geldi. Bu 3. SMS oldu 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpenic -- 9 Eylül 2024; 20:26:57 >
  • bu haracı mecburi durumlar harici ödeyenin kendine saygısı yoktur. ÖDEMEYİN, gidin o para ile güzel bir yemek yiyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 9 Eylül 2024; 20:48:4 >
  • carpenic kullanıcısına yanıt

yıllar önce SGK'yı blokladım, bana gelen yok  sabaha kadar gönderebilirler, otomatik imha edilir.

bir halt olacağı yok, 5 milyon kişinin %10'unu kafalasalar 5 milyar TL toplarlar ,iyi para. bu para ile yandaşlarını ve suri,paki,afgan'ı fonlayacaklar.

• power-pc P kullanıcısına yanıt
    haciz gelirse ne olacak? banka hesabından otomatik çekecek yine.

• ....

Bugüne GSS prim borçlarına birçok defa af geldi. Hatırlayabildiklerimi sıralayayım. 2017 yılında çıkan afla 2017 Mart ay öncesi GSS prim borcu olanlara af getirildi. Ardından Nisan 2018 öncesi prim borcu olanlara 31 Aralık 2018’e kadar borçlarını ödemeleri halinde gecikme faizi ve gecikme zammı ödemeyeceklerine yönelik bir af daha çıktı. 2021 yılındaki düzenleme ile 2021 Nisan ayı da dahil öncesine ait genel sağlık sigortası prim borcu olanlara yapılandırma fırsatı tanındı. Son olarak da bu yılın başındaki kanun ile Aralık 2022 öncesine ait GSS prim borcu olanlara af getirildi...

Hangi kanun imiş son gelen ? Aralık 2022 öncesinden benim borcum var o silinmemiş ?

Sen o diyenlere bakma,bu milletin başına ne geliyorsa cahıllikten geliyor zaten..Gss'li isen tabiki aynı Sgk'lı gibi ilaçlarını farkını ödeyerek alabilirsin ,ama şu an normal sigortalı bile çoğu ilacı, Sgk kapsamında alamıyor zaten,çünkü liste her ay güncelleniyor,misal göz damlasını ,gargarayı bile ödemiyor artık..
    Gss sisteminin en büyük handikapı, ödenen primlerin emeklilik sistemine sayılmamasıydı..esasen bu sistemi doğru düzgün kurslar ,kimse bugün şikayet etmezdi..Ekonominin durumu ortada, millet işsiz güçsüz birde üstüne tutup, Gss ile otomatik borçlandırıyorsun,aklın, mantığın bittiği yerdeyiz artık..sırf şu yüzden bile evlerde babayla oğulun arasını açtılar..başka bir saçmalıksa,bu ülkede kız olursan, bu sorunların hiçbirisi yok..yani babanın sigortasıyla bile, hastanelerden ücretsiz yararlanabiliyorsun..ölünce emekli maaşınıda alabiliyorsun,hadi eskiden kadın çalışmıyor vs.deniliyordu ama şimdi kadınlar iş hayatında çok aktifler, hatta erkeklerden daha da kolay iş buluyorlar ,lakin bir Allah'ın kulu da çıkıp hâlâ şu durumu sorgulamıyor.
    Ülkede enerji diyip ,kara para aklayan Polatlar bile hapisten çıktı, üstüne şimdi ,içerde kaldıkları süre içinde devletten tazminat istiyorlarmış ,bir taraftada işsiz milyonlar Gss belasıyla uğraşacak ,ödemedi diye esms ehaciz vs.. uğraşıp duracak,hale bak..muhalefetten zaten tık yok,bu hükümet gitmedikçe hiçbir şey düzelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 9 Eylül 2024; 21:44:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• oki91 kullanıcısına yanıt
    Normalde e-haciz hukuken vergi borçlarına getirilir sadece,yani Gss'yi vergi borcu olarak gösterirlerse, amme alacaklarına dahil ederlerse, anca öyle olabilir , kısaca,bu iflas ekonomisiyle hukuk dışına çıkarak yaparlarsa anca o şekilde olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 9 Eylül 2024; 21:43:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün ben de yasal takip başlatılacaktır mesajı aldım. Yemin ediyorum şu gss denen zımbırtı çıktığından beri sürekli uğraşıyorum. İlk üniversite zamanı çıktı öğrenci belgesi ile öğrenci olduğunu ispatla borç silinecek dediler öyle bir sildirdim. Mezun oldum olur olmaz gene borç çıktı bu sefer gelir testi yaptır duruma göre silinecek dediler gelir testi ile borcu sildirdim. Şimdi seneler sonra işsiz kaldım (1.5 ay önce) sigortadan düştüğüm gibi gene gss borcu zırvası karşıma çıktı. Yarın bakalım kaymakamlıkta aile ve sosyal yardım ilgileniyormuş bu konu ile gidip durumun ne olduğunu soracağım. Ulan yıllarca çalıştım zaten maaşımdan kesinti, sigorta vs vs sürekli bir şeyler ödedim bir işsiz kaldım şimdi ise gss den yasal takip diye bildirim geliyor. Sıkıldım bu saçma sapan düzenden. Bana bu borcu ödeme zorunluluğu sunarlarsa beni borcu dilan ve engin polat çifti ödesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Normal sigortalı bile alamıyor olduğunu bilmiyordum.Bazı ilaçların temini sıkıntıydı onu biliyorum ama 1,2 yıldır ilaç ile işim olmadığı için diğer detaydan haberim yoktu.

GSS emeklilik detayı handikap evet haklısın en basından beri ben bu düşüncedeyim.Emeklilik sistemine azıcık ucundan bile katılma sağlansa çoğu kişi o primleri öderdi bi şekilde.Ama artık geçti.Bu saatten sonra sistemi buna çevirseler bile emeklilik kalmadı.Ben umudu kestim kendim yatırımlarımı yapıyorum bir süredir.Yapmasınlar emekli zaten 2 kuruş para verecekler..

Valla son yazdıklarına çok yazacak şey var ama işte ,yeri değil.Şimdi biri gelir saçma sapan cevap verir başımız ağrımasın.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Eylül 2024; 22:5:39 >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.