Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.307
Cevap
46
Favori
145.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1500 çokmuş özelde 550 lira vermiştim ben.

ekşi sözlük
    gss prim borcu
    https://eksisozluk.com/entry/167364701

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• oki91 kullanıcısına yanıt

hocam yani linki okudumda ben niye böyle bir hizmeti alamıyorum neyi yanlış yapıyorum gittiğim yer eğitim ve araştırma devlet hastanesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 27 Ağustos 2024; 18:36:9 >
  • carpenic kullanıcısına yanıt

Bana hiç sms gelmedi, gözden kaçırma ihtimalim yok çünkü smsleri kontrol edip düzenli tutuyorum.

ptt ile “ödeme emri - haciz bildirimi” tebligatı geldi sadece. :/

• *GameOver* kullanıcısına yanıt

Sizin yazışmaları da okudum enteresanmış.

spas kısmındaki durumda bende de provizyon verilememiştir yazıyor ama önceki cümlede yakını veya borcu vardır gibi bir şey yazmıyor.

Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için provizyon verilememiştir yazıyor bende.

60g tc vatandaşı isteğe bağlı gss primi ödeyenler yazıyor tescil kapsamında.

sigortalı türü; diğer.

Araş hast gidip parasını verip muayene olabildim, devlet hast de keza öyle, tam ücreti ödeyerek.

sizin durum kısmındaki yazıdan kaynaklı bir problem var sanki, yakının borcu vb ibarelerinden mi kaynaklı acaba!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman0 -- 27 Ağustos 2024; 21:43:27 >
  • iceman0 İ kullanıcısına yanıt

yok hocam yakını veya kendisi derken beni kast ediyor aslında ve ayrıca bende de 30 gün veya 1 yıl içinde yatmış tutar yok gibi bişey yazıyordu zaten fakat ben 600tl ödeme yaptım hasteneye sırf gidebilmek için son 30 günü ödesem yeter diye öneride bulundu arkadaş daha öncede bunu duymuştum ve derhal ödemeyi yaptım ve 2-3 saat sonra mesaj bu şekilde güncellendi ve malesef hala yararlanamıyorum, zira sgk paranın tamamını (26k tl) tek seferde ödemem gerektiğini söyledi bugün sgk başkent ankara.

ve benim hiç bişeye güvenimde kalmadı ödesem hala çözüm olmayacakmış gibi düşünüyorum artık, paramı geride vermezler giden gider. şuan cumhurbaşkanlığı resmi gazete kararı ve sağlık bakanlığının sitesinde borçlu kişiler hastaneye gidebilir diyor ve ben gidemiyorsam neye güvencem

https://www.saglik.gov.tr/TR-101437/genel-saglik-sigortasi-prim-borcu-31-aralik-2024e-uzatildi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 27 Ağustos 2024; 21:48:31 >

Ben de bilemedim sizin durumu..

çok ikilemli durum zaten, yatırılsa dert yatırılmasa dert.

zulüm ettiler bize şu işi, cimere yazdım dün tepki olarak biraz, yazanlar çok olursa en azından faizi silseler. Ana borcu sileceklerini de pek sanmıyorum. çok düşük ihtimal.

sizin durumu ya hastanede ya sgkda sigorta işlerine hakim birisinin çözebileceğini düşünüyorum..

Sgk ya sorarsan tabiki hepsini yatır der,ne diyecek başka, ayrıca kan tahliline 1500 lirayı kim demiş.. daha geçen ay başkentte özel hastanede bile 350 ye yaptırdık kan tahlilini.. 1500 lira isteyen hangi devlet hastanesiymiş acaba?.. ayrıca 26 bin lira ödeyecek gücün var madem niye uğraşıyorsun, Gss denen başı sonu belli olmayan bir denklemle onuda hiç anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 28 Ağustos 2024; 2:27:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada haftalar geçti, bir Allah'ın kulu da şuraya GSS haciziyle ilgili tebligatını eklemedi..yani ismini cismini karalayıp, belge eklemek icat edileli de yıllar oldu halbuki.. neyse,forumun en trol konusu olmaya devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 28 Ağustos 2024; 0:29:36 >
  • olay trolluk değil, oturup burada icralık olmuş belgeyi belge icra no tc no adres ad soyad yetkili kişi imzası il müdürü ad soyad imzalı vb bir sürü şeyi silip belge niye paylaşayım. 20 tane satırı silmem gerek.

niye gündelik hayatımızı bırakıp gireceğiz trolleme yapacağız yani bu konuya.!?

twitterdan bir kullanıcı eklemiş hem onda il sgk müdürü imzası kaşesi var koskoca SGK yazıyor kaşede hâla trol diyorlar konuya. :D

twitterda yine aratınca en son aramaya göre çıkıyor. riskli belgeleri şeyleri niye paylaşsın insanlar herkese açık olarak?

ayrıca ekşisözlükte de açılmıştı ay başında konusu:

https://www.eksisozluk.com/2-agustos-2024-sgknin-issizleri-hacizle-tehdidi--7859224

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman0 -- 28 Ağustos 2024; 11:47:36 >

• iceman0 İ kullanıcısına yanıt
    ödemediyseniz sgk'ya gidip konuşun taksit yaparlar belki. uyap'a düştükten sonra geri dönüşü yok maalesef.

• Şimdi tabi ki sallamasyon haberler değil.Gerçekten gelen bir mesaj-zarf var.

Ama bunun sonucunda konulan bloke oldu mu ? Yoksa geçmişte de insanlara mesaj zarf gelmiş ama bir şey olmamıştı.

Mesajların çıktığı tarih 2 ay oluyor.Ee borçlu kişiye 2 ay önce zarf geldi 15 gün sonra bloke olacak deniliyor.Tamam.Peki oldu mu ? Bunu yazan yok.Zarf gelen herkes ödeme mi yaptı ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 28 Ağustos 2024; 13:17:53 >
  • @Bella Ciao

@iceman0

Değerli forum arkadaşlarım, öncelikle konuya olan ilginiz sebebiyle teşekkür ediyorum. Kişisel olarak ben de ortada bir iddia var ise onun belgesini görmek isterim lakin eğer kişiler paylaşmak istemiyorsa ısrar etmenin anlamı yoktur. Tabi paylaşmak istememeleri ille de meselenin doğru olmadığı anlamına da gelmez, doğru olduğu anlamına da gelmez. Karşılıklı hoşgörü içerisinde olalım lütfen. Saygılarımla

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Gelen bildirilerin paylaşıldığı görseller var Twitter ortamında .

• eyoruk E kullanıcısına yanıt

Ben icra kağıdına, Uyap Vatandaş ekran görüntüsüne inanmayı tercih ederim hocam doğrusu. Tabi üstte de bahsettiğim gibi kişiler bunları paylaşmak istemiyorsa da hoşgörü içerisinde olurum yapacak bir şey yok derim. Yani paylaşılmıyor diye doğru olduğu anlamına da gelmez, doğru olmadığı anlamına da gelmez.

• Sadece borç kağıdı var ödeme emri gibisinden.Benim demek istediğim ile sizin demek istediğiniz aynı kapıya çıkıyor o zaman.Ortada haciz edilmiş bir vatandaş yok henüz.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam buraya yazdığınıza göre biri mesajımı şikayet etmiş demek ki:).. sizinde dediğiniz gibi ,hukuk ispata dayanır,ortaya bir laf atıp devamını getirmemekse manipülasyon olur ve yanlıştır, hele hele şuraya satırlarca mesaj yazacak kadar zaman ayırıp ,belgenin üzerini kapatıp paylaşamam demek sizce ne kadar etiktir? Neticede,biz burda kimseye taraf değiliz,hatta aynı taraftayız,ama kimseyide yanlış yönlendirmenin gereği olmadığını düşünüyorum, hatta öyle ki,bakınız..herkesin konu hakkında bilgisi yeterli yada aynı olmadığı için yazılanlardan etkileniyor..selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 28 Ağustos 2024; 22:31:58 >
  • böyle bir haber yapılmış. belki gündem olur bu konu.

Normal prim borçluları için sanırım bu ? Bilemedim.

Ne sosyal medyada ne şikayet var sitesinde şu ana kadar haciz konuldu bloke konuldu yorumu ben görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 4 Eylül 2024; 10:41:13 >

hocam bugün hastaneye gidebildim bilgilendirmiş olayım, provizyon verilmemiştir yazısı duruyor fakat her muayne başına 7tl 7tl gidip sürekli vezneye ödeme yaparak hastane hizmetinden faydalanabildim muhtemelen bir çok şeyden faydalanabiliyoruz fakat ilaçların hiç birini kesinlikle karşılamıyorlar %100'ünü kendimiz ödememiz gerekiyormuş, malesef ben sağlık sorunlarıma gittiğim hastanede çözüm bulamadım doktor ileri tetkik filan dedi ve başka hastaneye yönlendirildim tekrar randevular aldım orayada haftaya gideceğim. 30 gün 1 yıl uyarısı alanlar sizin dediğiniz gibi son ayı öderse devlete gidebiliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 6 Eylül 2024; 19:9:41 >
    geçmiş olsun. bilmeyen varsa öğrenmiş oldu.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.