İnsan neden sahibi olmadığı borcun peşinden koşar anlamak mümkün değil... |
GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (48. sayfa)
-
-
neden olacak enayilikten, kimse bu haracı ödemese çoktan kaldırmışlardı.
-
hastanelerde 7 tl ödeyip muayene oluyorduk yeni dönemde nasıl olacak bir de burun ameliyatı olmam gerekiyor ne kadar ödeme çıkacağını net bir şekilde nasıl öğrenebilirim? Ayrıca üniversite hastanesi ve devlet hastanesinde yapılan ameliyatlarda fiyat farkı oluyor mu? -
30k borç var hala ödemiyorum 12 senedir çalışmıyorum aynı zamanda. hiç birşey alamazlar eğer üstünüze para mal mülk varsa haciz koyarlar yoksa kendileri yazar kendileri oynar
hem eğitim vermeyeceksin hemde işgücüne dahil etmeyeceksin bende ödemem. gelde al bakalım alabiliyormusun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OttomanTurks -- 3 Ocak 2025; 7:37:38 > -
ödemiyorum ödemeyeceğim +1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 3 Ocak 2025; 8:50:22 > -
9 sene once 26 yasındayken benim de başıma gelmişti aynı durum. 25 yaşına kadar olan borçlarımı sildirmiştim öğrenciyim diye. 25 den sonra olan borçları seve seve ödedim.
Biraz uğraşın silerler illaki. Ben sildirmiştim.. İşi bilen birilerini bulmak önemli sgk'da. Çık yukarılara vs ofislere gir rica et böyle bir durum var yardımcı olur musunuz de. Birinin iyi gününe denk gelirsen halleder. Geçmiş olsun.
-
Arkadaşlar, benim GSS borcum var. Ancak adresim yurtdışı olduğu için borç yazılmıyor. Şimdi adresimi Türkiye'ye aldım ve doktora gittiğimde 300 TL muayene ücreti ödedim. İlaç yazıldı, fakat henüz onu alıp bakmadım. Görünen o ki, ilerleyen zamanda hastaneye sık sık gitmem ve ilaç kullanmam gerekecek.
Bu durumda en mantıklı ne yapmalıyım? Gelir testi yaptırmayı düşünüyorum, ancak Yeşil Kart çıkarmıyorlar çoğu kişiye; büyük ihtimalle bana da çıkmaz. Diyelim ki G1 çıktı, bu durumda her ay borç yazılacak, fakat ödeme durumum yok. Böyle bir durumda muayene ve ilaç masrafları, yurtdışı adresimde göründüğüm zamanki gibi mi ödenir? -
gelir testine gidersen bu sözde borcu zımmen kabul etmiş olursun, gelir testi yaptırma ve beş kuruş ödeme, tek çözüm bu.
-
sözde gss borcu olanlar 1 ocak 2025 itibari ile devlet hastanelerine acil hariç giremeyecek, çok ta iyi oldu, ama sözde borçlar yazmaya devam ediyor, yarın bunlar kaybettiğinde yargıda bu anayasaya aykırı borçları çok rahat sildireceksiniz. bu sözde borcu yazan kamu görevlileri başlarına iş alıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 3 Ocak 2025; 19:0:33 > -
peki gss pirim borçlarını öden kişiler bu anayasaya aykırı olan borçların yasal faizi ile ödenmesini talep ettiğinde anayasa mahkemesi bizi haklı bulup bu sözde borçları devlete geri ödettirir mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: dreamblue35peki gss pirim borçlarını öden kişiler bu anayasaya aykırı olan borçların yasal faizi ile ödenmesini talep ettiğinde anayasa mahkemesi bizi haklı bulup bu sözde borçları devlete geri ödettirir mi?
anayasaya saygılı yeni bir yönetim olursa, evet faizi ile geri alırsınız.ama şu anda alamazsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X