Şimdi Ara

GT 5 oynarken input lag sorunu yaşayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gran turismo yu 1080p oynamak için full lcd tv alacaktım fakat araştırırken 'input lag' diye bir olayla karşılaştım gerçi genelde first-person shooter tarzı oyunlarda daha belirgin yaşanan bir sorunmuş sanırım. siz gt5 oynarken bununla karşılaştınız mı?

ayrıca samsung c650 de oynamıştım . görüntüde kırılmalar yaşanıyordu. bana özeliikle tavsiye edebileceğiniz bir model var mı? ben aşağıdaki 2 tvden birini almayı düşünüyorum bütçemin el verdiği kadarıyla..

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=90236&ad=SONY-KDL-40EX401-402-40-(102cm)-FULL-HD-LCD-TV-LCD-TV---LED-TV---Plazmalar

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=91176&ad=SAMSUNG-LE-40C530-40-(102cm)-FULL-HD-LCD-TV.-LCD-TV---LED-TV---Plazmalar

biri bi fikir versin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrth87 -- 11 Ocak 2011; 0:52:33 >

• Ms oranları. 2. linkteki ürünün 5ms iken, 1. ürün 8ms.
  • evet ama sony in sekronize olma özelliği varmış ps3le
  • Samsung'da da oyun modu var:

Game (Oyun) Modu
    Video oyunlari oynarken SAMSUNG DLP® TV'ler kendinizi oyunun içinde hissetmeniz için otomatik olarak tepki süresini düşürür ve dinamik kontrast oranını en üst seviyeye çıkartır. Böylece en ufak gecikme yaşamadan en keskin görüntü eşliğinde oyunun zevkini çıkarabilirsiniz.

diyor.

Edit: Ama sony'ninkide fena değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_jericho -- 11 Ocak 2011; 1:12:28 >
  • ms az olursami iyi cok olursami?
  • bende bu tv var kac ms acaba bi yardimci olurmusunuz SAMSUNG UE46C8790
  • MS'in az olması tabiki iyidir. Bende 40M87BD kullanıyorum ince ayarları yaptığım halde kırılmaları yaşıyorum ve benden başka birçok kişide bunu yaşadığını yazmıştı. Bu yüzden alacağın tv'nin Samsung veya Sony olması kırılmayı engelleyebileceğini düşünmüyorum. Bunun için oyun çözünürlüğünü 720p'ye alanlar bunun azaldığını söylemişlerdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mi 11 ultra ısınma sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nasil bir kirilma bu ben farkedemedim belki bendede vardir
  • görüntü ortadan kırılıp birbirinin üstüne biniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: route666

görüntü ortadan kırılıp birbirinin üstüne biniyor

Aynı sorun bende de var, 100hz lcd kullanıyorum...Bu sorunun tv ile alakalı olduğunu sanmıyorum...Anlık bir kırılma şeklinde oluyor, Bence oyunla ilgili...Daha öncede konuşuldu forumda...

bende toshiba var bende kırılma oluyor sanki ekranı duz bı cızgı ıle kesıyorsun goruntu farklı oluyor 2-3 sn lik bi olay..
  • bende'de toshiba ve lg var ikisinde'De denedim üsten bazen kırılma oluyo bende'De tv'den kaynaklanmıyo oyun ile ilgili bir sıkıntı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: prostt

bende'de toshiba ve lg var ikisinde'De denedim üsten bazen kırılma oluyo bende'De tv'den kaynaklanmıyo oyun ile ilgili bir sıkıntı var

yok artık ... oyunla ne alakası var? aldığınız tvlerde tepki süresi fazla.. böyle amatörce yorum yazmak yerine önce bir araştırın..
  • 2.linkteki tv bende de var ve hiç sorun yaşamadım GT oynarken..rahatlıkla alabilirsin hem güzel hem uygun bir tv
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

bende'de toshiba ve lg var ikisinde'De denedim üsten bazen kırılma oluyo bende'De tv'den kaynaklanmıyo oyun ile ilgili bir sıkıntı var

yok artık ... oyunla ne alakası var? aldığınız tvlerde tepki süresi fazla.. böyle amatörce yorum yazmak yerine önce bir araştırın..

Tepkime süresi 2 MS olan tv'de bile bu olurken nasıl olurda oyun'dan olmaz çok garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeisJustaGame -- 26 Ocak 2011; 16:00:52 >
  • Uzmanların yorumlarını okursanız gaming inputlag'in tv'nin açıklamasında yazandan kat be kat fazla olduğunu ve tv'nin satın alırken okuduğunuz tepki sürelerinin düzmece olduğuyla ilgili fikir sahibi olurdunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 26 Ocak 2011; 10:17:31 >
  • quote:

Uzmanların yorumlarını okursanız gaming inputlag'in tv'nin açıklamasında yazandan kat be kat fazla olduğunu ve tv'nin satın alırken okuduğunuz tepki sürelerinin düzmece olduğuyla ilgili fikir sahibi olurdunuz..

Uzman denilen kişilerin yaptıkları bu yorum bence şehir efsanesinden öteye gitmez. Tv'yi satanlar bu tepkime süresi için sözlü bir beyan vermiyorlar çünkü elinde bu tv'nin böyle olduğuna dair belgeler mevcut ne diye olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip kendilerini riske atsın koca firmalar bence çok saçma olur.
  • Belki tepki süresi ile alakalı olabilir. Bende de 32 sony w5730 var.Tepki süresi 8 ms.Genelde ps3 oyunlarında özellikle hareketli olanlarda bir kasma hissediyorum.Ama bu GT5 deki kırılma olayı çok da TV nin kabahatiymiş gibi gelmiyor bana.

quote:

quote:

• PS3 ün çıkışını sadece 720p ye ayarlayın. 1080i ve 1080p işaretli olmasın. Daha sonra GT5 in görüntü ayarları menüsünden TİTREŞİM AZALTICI yı aktif hale getirin.
    Kırılmalar, lag, tırtıklanmalar en aza iniyor dikkatli bakmazsanız farketmiyorsunuz. Ben defalarca denedim en iyi sonucu bu şekilde aldım.
  • Hocam bunu deneyeceğim.Ama 720p yapınca da görüntü kalitesi düşüyor.GT5 'in ayarlarındaki keskin seçeneğini denedinmi?720p yapıp menüden keskin desek nasıl olur acaba?

Birde benim tv sony bravia 32 W5730 Lcd.Tvnin menüsünde titreşim azaltıcı diye bir seçenek var.Bunuda mı aktif etmeliyim?

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

PS3 ün çıkışını sadece 720p ye ayarlayın. 1080i ve 1080p işaretli olmasın. Daha sonra GT5 in görüntü ayarları menüsünden TİTREŞİM AZALTICI yı aktif hale getirin.
    Kırılmalar, lag, tırtıklanmalar en aza iniyor dikkatli bakmazsanız farketmiyorsunuz. Ben defalarca denedim en iyi sonucu bu şekilde aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurmer -- 28 Ocak 2011; 15:28:00 >
  • Ben de Samsung tv var. Oyun modunda bir deneme yaparım. Oyun moduna girince renkler soluyor biraz pek kullanmamıştım. Ama böyle etkileri olduğunu bilmiyordum.
    .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.