Şimdi Ara

GT640 aşırı zorlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir bilgisayar aldık bir yakınımız için. Lenovo H530 kasa ile beraber markası tam olarak belli olmayan 280W bir psu ile elimize geçti. Intel Core i5 4570T işlemciyi kullanıyor. Esonic Nvidia GeForce GT640 ekran kartını güncellemelerden sonra takıp çalıştırmak istediğimizde ilk başta görüntü gelmedi. Tekrar tekrar denememize rağmen bilgisayara görüntü gelmiyordu. Sonra kasadan çıkartıp benim kasama taktığımızda ekran kartı sorunsuz bir biçimde çalıştı. Sonra tekrar yeni gelen kasaya taktık oradada açıldı. Tüm ayarları yaptıktan sonra sıra oyuna geldi. GTA IV EFLC, CoD MW2 ve NFS Shift oyunlarında test ettik. İlk olarak NFS'ye girdiğimizde tam girişte ekran kartına yükleneceği sırada bilgisayar kilitlendi, hiçbir işlem yapamadık. Sistemi yeniden açıp denedik gene kilitlenip kaldı. Sonra CoD MW2'ye girdik. Onuda 1920x1080 çözünürlük en yüksek ayarlarda test etmek için girdik. Hem görüntü çok kasıyor, hemde görüntü tamamen bozulmuş sürekli saçma sapan şekiller çıkıyordu ekranda. GTA IV'dede test ettik ondada baya bir zorlandı 1280x720 çözünürlük medium ayarlarda bile kasıntıdan oynanmıyor, hatta bazen sistem gene kilitleniyordu. Sistemin tam özelliklerini yazayım:

CPU: Intel Core i5 4570T 2.90 GHz dual-core Haswell 22nm 35W LGA1150
    GPU: Esonic Nvidia GeForce GT640 2GB 128-bit GDDR3 50W
    RAM: 4GB DDR3 1600 MHz
    Sistem: Windows 7 Ultimate 64-bit

Benim bunun olmasındaki tahminlerim:
    1-) PSU'nun gücü ekran kartı ve işlemcinin tam yükte çalışmasına yetmiyor (Çok yüksek ihtimal)
    2-) Ekran kartının satıcısından anladığım kadarıyla ekran kartı çakma (Bir ihtimal)
    3-) RAM'lerde bir sıkıntı var, yetmiyor yada bozuk (Ki öyle olduğunu hiç zannetmiyorum)

Kasa yakın zamanda elimize geçerse 500W bir psu alıp onda test edeceğiz. Ancak o zamana kadar en azından kafamda birkaç şeyi kesinleştirmek istiyorum. Sizinde desteğinizle bunu yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 11 Temmuz 2015; 6:45:20 >

• bir başka psu ile deneyin (500 wattan yüksek olsun)
    gpu-z indirin orada kartın ismi falan yazar çakmaysa oradan anlarsınız (%99 orjinaldir)
    o karttan pek birşey beklemeyin giriş seviye bir karttır kendisi performansı çok azdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerbahceli07

Yeni bir bilgisayar aldık bir yakınımız için. Lenovo H530 kasa ile beraber markası tam olarak belli olmayan 280W bir psu ile elimize geçti. Intel Core i5 4570T işlemciyi kullanıyor. Esonic Nvidia GeForce GT640 ekran kartını güncellemelerden sonra takıp çalıştırmak istediğimizde ilk başta görüntü gelmedi. Tekrar tekrar denememize rağmen bilgisayara görüntü gelmiyordu. Sonra kasadan çıkartıp benim kasama taktığımızda ekran kartı sorunsuz bir biçimde çalıştı. Sonra tekrar yeni gelen kasaya taktık oradada açıldı. Tüm ayarları yaptıktan sonra sıra oyuna geldi. GTA IV EFLC, CoD MW2 ve NFS Shift oyunlarında test ettik. İlk olarak NFS'ye girdiğimizde tam girişte ekran kartına yükleneceği sırada bilgisayar kilitlendi, hiçbir işlem yapamadık. Sistemi yeniden açıp denedik gene kilitlenip kaldı. Sonra CoD MW2'ye girdik. Onuda 1920x1080 çözünürlük en yüksek ayarlarda test etmek için girdik. Hem görüntü çok kasıyor, hemde görüntü tamamen bozulmuş sürekli saçma sapan şekiller çıkıyordu ekranda. GTA IV'dede test ettik ondada baya bir zorlandı 1280x720 çözünürlük medium ayarlarda bile kasıntıdan oynanmıyor, hatta bazen sistem gene kilitleniyordu. Sistemin tam özelliklerini yazayım:

CPU: Intel Core i5 4570T 2.90 GHz dual-core Haswell 22nm 35W LGA1150
    GPU: Esonic Nvidia GeForce GT640 2GB 128-bit GDDR3 50W
    RAM: 4GB DDR3 1600 MHz
    Sistem: Windows 7 Ultimate 64-bit

Benim bunun olmasındaki tahminlerim:
    1-) PSU'nun gücü ekran kartı ve işlemcinin tam yükte çalışmasına yetmiyor (Çok yüksek ihtimal)
    2-) Ekran kartının satıcısından anladığım kadarıyla ekran kartı çakma (Bir ihtimal)
    3-) RAM'lerde bir sıkıntı var, yetmiyor yada bozuk (Ki öyle olduğunu hiç zannetmiyorum)

Kasa yakın zamanda elimize geçerse 500W bir psu alıp onda test edeceğiz. Ancak o zamana kadar en azından kafamda birkaç şeyi kesinleştirmek istiyorum. Sizinde desteğinizle bunu yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

ramler kesin sağlamdır o konuda probleminiz olmasın

• psu ve ekran kartı gerçekten kötü o oyunlar için.yani full hd açmışsın oyunları oynamaması çok doğal :)
  • Hocam internetten testlerine baktığımda Far Cry 3 gibi oyunları high ayarlarda 1280x720 çözünürlükte 25 FPS veriyor. Ancak biz bu performansı CoD MW2 (2010'da çıkan bir oyun)'de alamıyoruz. Bundan dolayı size sormak istedim. Çünkü adamlar BF4 bile oynuyordu Medium 1440x900'de ve 40 FPS gibi değerler verebiliyor. Benim bilgisayarım 5 senelik ve BF4'ü kaldırmıyor fakat şu anki GT640'ın performansıda benim bilgisayarımdan farksız. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Konu güncel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 11 Temmuz 2015; 16:20:34 >
  • quote:

Hocam internetten testlerine baktığımda Far Cry 3 gibi oyunları high ayarlarda 1280x720 çözünürlükte 25 FPS veriyor. Ancak biz bu performansı CoD MW2 (2010'da çıkan bir oyun)'de alamıyoruz. Bundan dolayı size sormak istedim. Çünkü adamlar BF4 bile oynuyordu Medium 1440x900'de ve 40 FPS gibi değerler verebiliyor. Benim bilgisayarım 5 senelik ve BF4'ü kaldırmıyor fakat şu anki GT640'ın performansıda benim bilgisayarımdan farksız. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Konu güncel...

Valla mw2 yi az once eski kartimla denedim (gt 630) en yuksek ayarlar 1920 1080 20 fps falan
    psu degisip deneyin bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam deneyeceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sağolun hocam deneyeceğiz.

hocam biraz hortlattım sanırım ama sonuç ne ekran kartı çakma mıymış ben de ucuz diye almayı düşünüyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: taner97

quote:

Sağolun hocam deneyeceğiz.

hocam biraz hortlattım sanırım ama sonuç ne ekran kartı çakma mıymış ben de ucuz diye almayı düşünüyordum

Toptan 129 TL'ye satıyorlar. Bende alsam mı diyorum, daha önce satıcıya mesaj gönderdim toptan fiyatının 129 TL olduğunu söyledi.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-ekran-karti-geforce-gt640-2gb-128bit-ddr3-sifir-sok-fiyat-129-228062603/detay

• Yani perakende olarak ayni marka kart 145e satiliyor yine de ucuz o performanstaki bir karta gore. Ama bi kac yerde baktigima gore dandik eski bi kartina 640 biosu flaslayip satiyorlarmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun psudadir. Guc yetmeyince goruntu gelmiyor ben bizzat sahit oldum kasama takviye fan baglantisi yapayim dedim fan calisti ama ekrana goruntu gelmiyordu cikardim ole acildi sonra tekrar fani taktim acildi ama sistemde yavaslama oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.