Şimdi Ara

GTA 4 - Yeni %200 Türkçe Yama (TAMAMLANDI) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
46
Favori
28.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eline sağlık fakat yama 1.4 sürüm ile uyumlu değil bu yüzden çalışmıyor.Bende grafik ve modlar yüzünden 1.4 ü yükseltemiyorum.American.gxt yi 1.4 sürümü için uyumlu yapabilirmisin.
  • claudecan kullanıcısına yanıt
    Dostum dil dosyası 1.0.7.0 sürümünden ve bu iki sürümün arasında dosya sistemi açısından çok fark var. Bir ara görmüştüm kodlar falan çok değişmiş, yani mümkün görünmüyor.

Oyunu 1.0.7.0 yaptıktan sonra modları tektrar yüklesen olmaz mı?
  • Yapacak bir şey yok artık Kısmet. Modlar maalesef ki enb modu 1.4 e uyumlu ve 1.7 ye uygun enb modları çok parlak ve ışık sorunları var.Modlar da bu oyunda tamamen 1.4 e uyumlu malesef ki.Aslında gxt editor ile açtım dil dosyalarını fakat bozuk çıkıyor türkçe karakterler bozululuyordu.Siz hangi programla açtınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 28 Nisan 2020; 22:58:3 >
    Ben Open IV ile açtım fakat "à, í, á, ï" gibi karakterler görüyorsan onlar normal. Tabii tamamı bozuk çıkıyor herhalde. Rar dosyasındakileri tek tek elle atmayı da denemiş miydin?

Bir de şu an oyunda hiç mi değişiklik olmuyor, yoksa karakterler falan bozuk mu görünüyor?
  • Pc textures dosyalarindakileri attım ve American gxt attım. 1.7 gxt yi 1.4 e atınca menüler gozukmuyor baş harfler çıkıyor.Oyun içinde yazılar kaybolup mesela oyna yerine B harfi yaziyo sadece oyun icinde yazilar sadece tek bir harf olarak geliyor ve bozuk bozuk harfler beliriyor kod farkından ötürü.Ayrıca 1.4 kullanan sayısı bır hayli fazla olduğu için sitenizde 1.7 için olduğunu belirtmeniz daha güzel olur.Zira 1.4 kullananlar da dil tamamen bozulmus olucaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 29 Nisan 2020; 0:55:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aslında yazmıştım ama tamam biraz daha değiştireyim cümleyi. Yardım etmeyi çok isterdim ama şu an elimden gelen bir şey yok. Teşekkür ederim uyarı için.

Varsa bir programcı baba yiğit çözsün bu meseleyi
  • Sanırım malum sürümleri kullanan arkadaşlar v.1.0.4.0 sürümünü kullanıyor ya da en stabil onu görüyorlar. Aslında o sürümü kullanan arkadaşlara v.1.0.7.0 ya da v.1.0.8.0'a geçmelerini öneririm.

Oyunun en değerli ve en önemli iki sürümü vardı. Biri v.1.0.4.0 diğer v1.0.7.0 sürümüydü. Bu iki sürüm maalesef TEXT dosyaları olarak uyumsuz olduğu için o harf ve yazıların gözükmeme hatası ile karşılaşıyorsunuz. Konu fonts textureları ile alakalı değil.

Türkçe yamayı indirdiğiniz an X GXT Editor v2.2 ile american.gxt'yi açıp kaydetme kısmında v.1.0.4.0 olarak dosyayı kaydederseniz o sorunu çözebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • TayfunKey kullanıcısına yanıt
    Gxt bilgilendirmesi için teşekkürler,Tayfun ağabey bır deniyeyim.1.4 sürümü en stabil fps değerlerinin alındığı sürümdü.Ayrıca enb grafik modları olarak en güzel görsel kaliteyi veren bir sürümdü,maalesef ki oyunun orjinal versiyonu elimde olmasına rağmen kurmadım malum oyunun en iyi radyosu vladivostok fm müzikleri yok.1.7 ise grafik modları için uygun değil ve fps stabil değildi.Bu sebeplerden 1.4 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 29 Nisan 2020; 4:38:33 >
  • TayfunKey kullanıcısına yanıt
    Oyunun teknik olarak neresinden tut elinde kalıyor ama adamlar öyle bir oyun ve dünya yapmış ki kopamıyorsun.
    RDR2 grafiğinde bi GTA 4 remake yapsalar keşke.
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Gta 4 ten sonra gta v i sevemedim hiç,sanki gta 4 yapay zeka ve oynanış fiziği olarak 5 ten sonra çıkmış gibi.Gta v in tek iyi tarafı yüksek uzak çizim mesafesi ışıklandırma ve optimizasyon

• Bir ara "Nicobelick" gibi bir çeviri vardı.Oyundaki şiveli konuşmaları,daha çok siyahi karakterlerin olanları da yapmışlardı.Oldukça iyiydi o çeviri.Sonra ne oldu bilmiyorum.

Bu çevirinin bitmesini bekliyorum.Oyunu da Steam'da istek listesine ekledim güzel indirim olunca satın alacağım.Allahsız Rockstar oyunun fiyatını yüksletmiş ne yazık ki...
  • Halettim sorunsuz çalışıyor 1.4 te
  • X GXT ile mi yaptın? Vay be öyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum. Eğer öyleyse ben de kullanıp o sürümde oynayanlar için ekleme yapayım.

Olduğuna sevindim bu arada, iyi oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Player 01 -- 29 Nisan 2020; 15:36:16 >
  • Evet sağol. save as 8bit özelliğini seçtim ve oldu.Ama dosyanızdaki pc textures dosyalarınıda oyuna atmak gerekiyor
    Linki size de atıyım düzenlenmiş halidir;Hiç bir kelime sorunu da yoktur https://www105.zippyshare.com/v/hwsa56nG/file.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 29 Nisan 2020; 16:24:10 >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    Zaten oyunun hikayesine ve içeriklerine güvendikleri için PC sürümünü umursamıyorlar. Ne olursa olsun yine satın alıp oynuyoruz. Hatta Complete Edition olunca sanki yeni bir oyun çıkmış edasında özleyip yeniden oynadım. Oyun çıkalı bugün tam 12 sene oluyor. Bu hissi veren çok az oyun var.

Yine o dönemi düşünecek olursak, PS3 nesline yakışan bir gerçeklikte ve fizik motoruyla beni kendine aşık eden, fragmanlarındaki New York cazibesi ile cezbedip, ömrümde ilk kez PS3 satın almama sebep olan bambaşka yapımdı. O kadar yeni ve gerçekçiydi ki, şu an sayebileceğimiz binlerce kusuru o an göremiyorduk. Bir diğer konu da PS3'te inanılmaz optimize ve güzel grafikler sunuyor olması. Şu an o konsolun yüzüne bakmadığımız gibi, oyun da PC'de de rahatsız edici. Teknik olarak da her açıdan sorunlu ama firmanın da yeni motoru, yeni deneyimi derken umursamıyorsun. GTA III'te de aynısı yaşanmıştı. Liberty City'lerin kaderi bu zaten.

Ama aynı teknoloji ile GTA V'i bence kusursuz yaptılar. Bir diğer sorun da şu ki: GTA 6 gelse belki 5 için aynı şeyleri hissedeceğiz. Ne zaman daha iyisini yapamazlar dediysem, daha iyisi yaptılar. Düşünün ki kendi serisi içinde bu yorumu yapıyoruz. Her seferinde kendilerini geliştirdiler de GTA IV'ü kötü görüyoruz. GTA V'i görmesek halen güzel gelebilirdi belki.

Rockstar'ın kötü bir huyu var. Remake ile pek uğraşmıyorlar. Az bir şey düzenlemeler ve değişiklikle olduğu gibi oyunları sonraki nesile aktarıyorlar. Windows 10 gibi güncellemeler olmasa GTA IV'e de şu an el atmazlardı bence.
    ---

Diğer konu v.1.0.4.0'ü halleden arkadaşa sevindim. X GXT Editor, çok geç çıkan bir tooldu ve onda çeviri yapmak eğlenceli oluyordu. Diğerleri gibi işkence değildi. Yine de 1.0.4.0 oyuncuları çok az. Benim tavsiyeme göre yama tamamlanınca bir yandan da ona göre uyarlanmışıyla ikisini bir arada paylaşabilirsen harika olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• vay be
  • Arkadaşlar ben 1.0.7.0 sürümünü kullanıyorum fakat görüntü çamur gibi, binalar falan sonradan geliyor hep.Bu problemi çözebilirsem yamayı kurup oynayacağım fakat fps'de 30'a sabitlenmiş.Sistemim gtx 1050 i5 7300hq laptop.Daha fazla fps almam gerek diye düşünüyorum.1080p full ayarlarda oynuyorum.Ama asıl problem görüntünün çamur gibi olması nasıl çözebilirim acaba?
  • Oyun optimizasyon olarak cok kotu durumda.Tam konsol portu birde 1.7 gölge kalitesinden ötürü performansı çok düşük en stabil performans 1.4 surumudur.1.4 kurup denemelisiniz Aslında 30 ve 40 fps arasında oynarsiniz o sistemle
    Ayarlar dan vsync kapatın ve gölge kalitesini medium yapıp denermisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 30 Nisan 2020; 22:34:5 >
    Hocam dediklerinizi yapınca 50-60 fps oldu.Ama fps çok dalgalanıyor bir de sık sık fps drop oluyor birden 7-8 fps ye düşüyor, sonra birkaç saniye 20 lerde takılıp 50 ye fırlıyor,çizgilerde cabası.Sanırım oynayamayacağım bu oyunu.

edit:Hocam 1.4 denedim şimdi 1.7 den daha iyi ama bu da oynanacak gibi değil.Artık ilerde desktop toplarsam onda oynarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-98B36D602 -- 30 Nisan 2020; 23:34:46 >
  • Hocam bende yaşadım sorunu aşağıdakileri yaparak daha iyi bir performans elde ettim

İlk bu videoyu izle
    Tekno IFMyoutube
    GTA 4 KASMA SORUNU ÇÖZÜMÜ + LİNK [2020]
    https://www.youtube.com/watch?v=7ADcvIeQf2k&list=LLcQuOTkTEHNUy6zkAgRa4lA&index=98&t=1s

sonra ise commandline adlı bir metin belgesi aç içine alttaki yazdığım şeyleri kopyala yapıştır yap belgenin içine

-memrestrict 699145600

-forcehighqualitymirrors

-notimefix

-novblank

-noprecache

-framelimit 30

-novblank

-noprecache

-norestrictions

-noswapdelay

-renderquality 4

-shadowdensity 0

-viewdistance 30

-detailquality 100

-shadowquality 2

-reflectionquality 4

-reflectionresolution 2048

-shadowresolution 2048

-waterquality 0

-waterreflectionquality 5

-minspecaudio

-dx10

/high

Umarım yardımcı olmuşumdur iyi oyunlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz Kuru -- 30 Nisan 2020; 23:36:58 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.