Şimdi Ara

GTA 4 - Yeni %200 Türkçe Yama (TAMAMLANDI) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
46
Favori
29.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TayfunKey

Zaten oyunun hikayesine ve içeriklerine güvendikleri için PC sürümünü umursamıyorlar. Ne olursa olsun yine satın alıp oynuyoruz. Hatta Complete Edition olunca sanki yeni bir oyun çıkmış edasında özleyip yeniden oynadım. Oyun çıkalı bugün tam 12 sene oluyor. Bu hissi veren çok az oyun var.

Yine o dönemi düşünecek olursak, PS3 nesline yakışan bir gerçeklikte ve fizik motoruyla beni kendine aşık eden, fragmanlarındaki New York cazibesi ile cezbedip, ömrümde ilk kez PS3 satın almama sebep olan bambaşka yapımdı. O kadar yeni ve gerçekçiydi ki, şu an sayebileceğimiz binlerce kusuru o an göremiyorduk. Bir diğer konu da PS3'te inanılmaz optimize ve güzel grafikler sunuyor olması. Şu an o konsolun yüzüne bakmadığımız gibi, oyun da PC'de de rahatsız edici. Teknik olarak da her açıdan sorunlu ama firmanın da yeni motoru, yeni deneyimi derken umursamıyorsun. GTA III'te de aynısı yaşanmıştı. Liberty City'lerin kaderi bu zaten.

Ama aynı teknoloji ile GTA V'i bence kusursuz yaptılar. Bir diğer sorun da şu ki: GTA 6 gelse belki 5 için aynı şeyleri hissedeceğiz. Ne zaman daha iyisini yapamazlar dediysem, daha iyisi yaptılar. Düşünün ki kendi serisi içinde bu yorumu yapıyoruz. Her seferinde kendilerini geliştirdiler de GTA IV'ü kötü görüyoruz. GTA V'i görmesek halen güzel gelebilirdi belki.

Rockstar'ın kötü bir huyu var. Remake ile pek uğraşmıyorlar. Az bir şey düzenlemeler ve değişiklikle olduğu gibi oyunları sonraki nesile aktarıyorlar. Windows 10 gibi güncellemeler olmasa GTA IV'e de şu an el atmazlardı bence.
    ---

Diğer konu v.1.0.4.0'ü halleden arkadaşa sevindim. X GXT Editor, çok geç çıkan bir tooldu ve onda çeviri yapmak eğlenceli oluyordu. Diğerleri gibi işkence değildi. Yine de 1.0.4.0 oyuncuları çok az. Benim tavsiyeme göre yama tamamlanınca bir yandan da ona göre uyarlanmışıyla ikisini bir arada paylaşabilirsen harika olabilir.
    Gta iv ps3 üzerinde 640p çözünürlükte ultra low grafik ayarlarıyla çalışıyordu yani tabir-i caizse grafikler berbattı.

Duygusal bakmışsınız biraz olaya ama olan bu malesef :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Deniz Kuru D kullanıcısına yanıt
    Hocam video işe yaradı teşekkürler, metin belgesi hata verdi maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

Gta iv ps3 üzerinde 640p çözünürlükte ultra low grafik ayarlarıyla çalışıyordu yani tabir-i caizse grafikler berbattı.

Duygusal bakmışsınız biraz olaya ama olan bu malesef :)

Alıntıları Göster
    Bunun dolandırıcılıktan farkı yok düpedüz bozuk oyun satmışlar ve hala satıyorlar.2 gündür bu aptal oyunla boşuna uğraşmışım

• Klasik Rockstar/2K/Take-Two PC portları. Bakınız L.A.Noire, GTA IV, Mafia 2, RDR 2 hatta GTA V. Adamlar yıllardır Konsolcu kafasından bir türlü vazgeçmediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

Klasik Rockstar/2K/Take-Two PC portları. Bakınız L.A.Noire, GTA IV, Mafia 2, RDR 2 hatta GTA V. Adamlar yıllardır Konsolcu kafasından bir türlü vazgeçmediler.
    Gta V'nin pc optimzasyonu gayet iyi hocam fakat diğerleri dediğiniz gibi berbat malesef.

Mevcut nesil konsollar aslında pc mimarisi ile aynı yapıda olmasına rağmen nasıl böyle rezil portlar çıkarabiliyorlar anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

Gta V'nin pc optimzasyonu gayet iyi hocam fakat diğerleri dediğiniz gibi berbat malesef.

Mevcut nesil konsollar aslında pc mimarisi ile aynı yapıda olmasına rağmen nasıl böyle rezil portlar çıkarabiliyorlar anlamış değilim.

Alıntıları Göster
    belki de üstüne fazla uğraşıp masraf etmek istemiyorlardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MortoZorto

belki de üstüne fazla uğraşıp masraf etmek istemiyorlardır

Alıntıları Göster
    Pc oyuncuları para ödemiyor mu oyuna? :) Milyonlarca insan var orjinal oyun satın alan.

Konsollar ve pc'ler artık aynı mimaride o yüzden buna rağmen kötü optimizasyon olayı resmen rezillik.
  • Maalesef Rockstar games oyunlarını konsola odaklı yaptığı için pc oyuncularını 2. plana atıyor oyun portu işinde çok kötüler.

Ha bir de unutmadan eğer ayarlarda gölgeyi ne kadar kısarsanız o kadar performansınız artar. Benim önerim gece gölgeleri kapalı normal gölgeler orta ayarda kalması.

Metin belgesi için bir şey diyemem hocam bende işe yaramıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz Kuru -- 1 Mayıs 2020; 18:1:43 >
  • Deniz Kuru D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, ama ben sildim oyunu, bu şekilde oynamak eziyet olur sadece.İlaçlıydı benimki zaten iyi ki bu ahlaksızlara para kaptırmamışım
  • Rica ederim yardım edebildiysem ne güzel iyi akşamlar

• Çeviri çok kaliteli olmuş gerçekten.Belirtmek istedim.Her kelimenin oyundaki karşılığını anlıyorsun.Oyun gectigimiz aylarda yeniden satışa eklendi bır ufak güncellemede almış anlık fps düşüşleri büyük oranda stabil hale gelmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 2 Mayıs 2020; 0:6:2 >
  • Yıllar boyunca GTA 4'ün ne kadar kötü bir optimizasyona sahip olduğuyla ilgili şikayet edip durdular ama ben bu oyunu ultrada GT 430 gibi bir kartla bitirdim defalarca. Sonra 630'da bile oynayıp bitirdim ne kasma gördüm ne de bir şey. Açıkçası kim uyduruyor bu oyunun kastığını bu kadar anlamadım. Ben bu iki çöp kartla bu oyunu oynadıysam en yüksek ayarlarda nasıl üst düzey kartlar oynatmıyor?
  • STENSTEN kullanıcısına yanıt
    Mesajına cevap yazdım zannediyordum yazmamışım :)

Dostum eğer konsol oyuncusuysan veya o zamanlar hep o tarz sistemlerle oyun oynamşsan gözün 30 FPS'ye alışmış demektir. Oyun 30'a kilitlendiği sürece sorun çıkartmıyor. Fakat PC'de son derece "normal" olan 60 FPS seviyesine gelince sık sık 30'lara düşüşler saç baş yoldurtabiliyor. Hatta bu yüzdendir ki herhalde Rockstar ya bilmeden, ya da bilerekten zamanın son güncellemesiyle V-Sync açtığında FPS'yi 53'e kilitledi ki düşüşler daha az rahatsız etsin.

O yüzden insanlara da aslında yüksek FPS alma umuduyla ayarları düşürmek yerine 40-50 arası gidip gelicek şekilde ayarları yüksek tutmalarını ve gözlerini buna alıştırmayı öneririm. O düşüşler olacak, yapacak bir şey yok.

Ha bir de tabii ki "kasma" diye kısaltmak yanlış olabilir o konuda sana hak veririm. Çünkü dediğim gibi sorun anlık düşüşler. Genel olarak 'lag' denilen şey falan söz konusu değil.

• 50 ana görev bitmiş. Tam sürümü bekliyoruz kardeşim :)
  • ortalama yama ne zaman biter tahmini bir tarih verebiliyormusunuz ?
  • KarıncaBesleyenAdam kullanıcısına yanıt
    Biliyorum uzun bir süre gibi gelebilir ama bu ayın sonuna tam sürümü hazır etmeyi hedefliyorum.
  • 51 görev bitti şu Little Jacob ile helikopterden helicoptere rpg gönderdiğimiz görevde ingilizce içerik vardı. Sanırım oraya kadar çevirmişsiniz. Biraz mola verdim umarım kısa zamanda çeviri biter. Kolay gelsin
  • Ayarlarda Yansıma Çözünürşüğü olarak yazılmış. Çözünürlüğü olacak.
  • eline sağlık türkçe bölümleri oynadım full bekliyorum kolay gelsin
  • extrmesports kullanıcısına yanıt
    Düzeltildi, teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.