Şimdi Ara

GTA 5 / Ramden kaynaklı ani FPS düşmesinin olası çözümü!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir çoğumuz ramden kaynaklı ani fps düşmeleri yaşıyoruz. Oyuna girdikten 30-60 dk sonra ani fps düşüşleri oluyor.

Benim ani fps düşüşlerimin sebebi ram kullanımının 4.5 gb'tan başlayıp 5-5.5 gb'lara kadar çıkmasıydı.

Sizde bu sorunu yaşayıp yaşamadığınızı msi afterburner'la kontrol edebilirsiniz. (Kurulumla beraber gelen rivaturner'i kurmayı unutmayın!!)

Şimdi bu sorunu yaşayanlar için reddit'te gördüğüm çözümü anlatıyorum.

1. Olası çözüm

Bu linkten CacheBoost Professional programını indirin. ( 30 günlük deneme süresi var )

Programı kurduktan sonra aşağıdaki adımları izleyin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Programı yönetici olarak çalıştırın ve kapatmayın.

2. Olası Çözüm

C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V gidin.

Steam kullanıyorsanız; C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Rockstar Games\Grand Theft Auto V klasörüne gidin.

Oyunu farklı bi yere kurduysanız hangi klasörde ise oraya gidin.

"Yeni metin belgesi" oluşturup adını "commandline" yapın.

Metin belgesinin içine

Low ayarlarda oynuyorsanız. -memrestrict 230686720 yazın, kaydedin.

Medium ayarlarda oynuyorsanız. -memrestrict 314572800 yazın, kaydedin.

High-Ultra ayarlarda oynuyorsanız -memrestrict 681574400 yazın, kaydedin.

Benim sorunumu 1. çözüm çözdü, eğer 1. çözüm yaramazsa 2. çözümü deneyin. Umarım bu çözümler işinize yarar. Lütfen işinize yararsa veya yaramazsa bu konuya yazın.

Ayrıca oyun ilk başta 4-4.5 gb arası ram kullanıyor o yüzden 4 gb ram'i olan arkadaşlara maddi durumu imkan veriyorsa, 4 gb daha ram almalarını tavsiye ederim. Diğer türlü 4 gb ram ile fps düşmeleri hep olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canconix -- 2 Mayıs 2015; 20:45:40 >

• Msi afterburner ile ölçtüm. Donmalar esnasında 4gb ramin 3.2gb'sini kullanıyor. İşlemciyi de zorlamıyor. Ekran kartını da zorlamıyor. Neden donuyor bu oyun bi türlü anlamıyorum. Yukarıdaki 2 çözüm de bende işe yaramadı. Ayarları very low yapsam da ultra yapsam da kasıyor. Ama oyun ne ekran kartını zorluyor, ne de işlemciyi. Ramin de 3.2gb'sini yiyor.
    Sistem: i5-4200H işlemci, gtx850m, 4gb ram.
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık ne durumda peki? Sanırım laptopta oynuyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canconix

Sıcaklık ne durumda peki? Sanırım laptopta oynuyorsun.

Gpu 55, Cpu 68. Bu sonuçları oyuna girer girmez benchmark testte yaparak elde ettim. Benchmarktta da çok felaket donmalar oldu. Özellikle uçak ve araba sürülen yerler dona dona oynattı.
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Cpu sıcaklığı yüksek sanırım sıcaklıktan dolayı takılma, donmalar vb oluyor. Ki benchmarkte bu sıcaklığı görmek çok fazla. Fan temizleme ve macun değiştirmeyi biliyorsan yapmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: canconix

Cpu sıcaklığı yüksek sanırım sıcaklıktan dolayı takılma, donmalar vb oluyor. Ki benchmarkte bu sıcaklığı görmek çok fazla. Fan temizleme ve macun değiştirmeyi biliyorsan yapmanı tavsiye ederim.

Far cry 4'te 84 derece olduğunu bilirim ama en ufak takılma bile yoktu. Ayrıca işlemciyi sömüren dolphin emulatöründe de en ufak donma olmuyor. Bence sorun ramde. Çünkü youtubeye benim pcnin aynısının 8 ve 12'lik gta v test koymuşlar ve en ufak donma yok. 4gblisini de koymuşlar ve onda da takılıyor.

• Bu oyunda minimum 8 gb ram şart hatta o bile yeterli gelmiyor arkadaşın dediği çözüm yöntemlerini bir deneyeceğim ama bu sorunu rockstar bir güncelleme ile rahat çözebilir hala çözülememesi ilginç

• 12 gb ram var düşüşler yaşıyorum çözüm olurmu bunlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.