Şimdi Ara

GTA V Sorunlar & Hatalar İçin Yardımlaşma Konusu [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
15
Favori
78.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Unshaken Darkness

quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pakan

quote:

Orijinalden alıntı: Floki46

Arabayla hızlı giderken textureler ve objeler çok geç yükleniyor birde silahla hedef alındığı zaman rakip biraz geç belirginleşiyor.

Sistem FX8350 4.0 8çekirdek, HD7950 3GB 356Bit ve 8gb DDR3 Ripjaws RAM

İşlemciden Kaynaklanıyor dostum Yakından Onunla ilgili bir yama gelecek AMD uyumsuzmuş bu oyuna Açıklama geldi.

Hocam Intel işlemci kullanıyorum bende de var bu sorun.

Arabayla hızlı giderken, aynı kaplama sorunu bende de var. Arabayı durdurunca 5-10 sn sonra kaplamalar geliyor.

İşlemcim İntel Core 2 duo 3 ghz, grafik kartım amd R9 270.
    Acaba bu sorun, işlemcim 4 çekirdekli olmadığı, yani yetersiz olduğu için mi yapıyor, yoksa AMD nin sürücü hatası mı ? Bunu bilmiyoruz.

Büyük ihtimalle bu sorun işlemciden kaynaklanıyor. Çünkü Rockstar oyunun minimum işlemci gereksinimi olarak en az 4 çekirdekli olmasının gerekliliğini herhal de boşu boşuna yazmamış dır diye düşünüyorum.

Değil sistemle hocam o alakalı.Ben o sorunu çözdüm şuan 30fps de oynuyorum oyunu.

Merhaba,
    konuyu nasıl çözdünüz, anlamadım ?

Hocam şans eseri çözdüm.Eski HDD'mi takmıştım PC'ye oyunu tekrar yüklemiştim düzeldi.Eski HDD W8.1 idi taktığım ise W7 sistemdi.

O zaman forumda ki arkadaşlara soralım.

WIN7 li sistemlerde mi, yoksa WIN8.1 li sistemlerde mi daha çok GTA5 bu tarz kaplama sorunu çıkarıyor ?

Hocam her iki sistemde de sorun çıkarıyor.Farklı bir konuda var texture ile ilgili orada uzun uzun tartıştık.Bir arkadaşta benim gibi bu şekilde çözdü.

http://forum.donanimhaber.com/m_104781830/tm.htm

Dostum , yardımcı olduğun için teşekkürler.

Verdiğin linki inceledim, aydınlandım.

Görünen o ki, GTA5 tüm eski veya yeni bazı donanımları iyi kullanamıyor. Buna mukabil hiç sorun yaşamayıp düzgün kullananlar da var.

Ancak sorunlar ağırlıklı olarak eski donanımlar da görünüyor.

Fakat şöyle bir şey de var:
    Her ne kadar kör topal oyunu oynasak da, çoğumuz donanımsal açıdan GTA5 in istediği donanıma sahip değiliz.

Mesela benden örnek verecek olursak,
    Her ne kadar grafik kartım R9 270 gibi üst segmente yakın bir kart olsa da, işlemcimin 4 çekirdekli değil 2 çekirdekli oluşu,
    Sata arayüzünün sata3 değil sata2 oluşu, Grafik kartının takıldığı PCIx16 arayüzünün PCI 2.0 değil, PCI 1.1 olması.
    Düşünün günümüz de PCI 3.0 arayüzü çıkmış.
    Bütün bunlar hepsi birleşerek bir dar boğaz oluşturuyor. Ve GTA5 gibi çok çekirdekli işlemciyi kullanan ve yüksek veri akışı gerektiren,
    kullanan bir oyun da kaplama gecikmesi gibi hatalar ortaya çıkıyor. Kaplama hatası olmasa bile fps düşmeleri oluyor.

Tüm bu yaşadıklarım, zaten uzun süredir terfi etmeyi düşündüğüm 6 yıllık bilgisayar sistemimi terfi ettirme kararı aldırdı.
    Yeni nesil 4 çekirdekli Intel Haswell Core I5 işlemcisi ve Sata 3, PCI 3 arayüzü olan anakartlı olan bir sisteme terfi edeceğim.

Bu yeni sistemim üzerin de GTA5 oynayıp sonucu buraya yazarım.

Aynen hocam haklısınız.Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.Sonucu bekliyoruz.

Sağol.

• Merhaba arkadaşlar
    aşağıda fotoğrafta görünen hatayı almaktayım, oyunu aldığım günden beri bu hata var, pc'im de herşey güncel, denilen her şeyi yaptım fakat olmuyor, x64b.rpf dosyasında orjinal'de olması gereken " x64b.rpf - 70af24cd4fe2c8ee58edb902f018a558 " diye buluyorum forumlarda fakat bendeki ile aynı değil, bu dosyanın istendiği gibi olanını nereden bulabilirim ? bunu düzeltsem sorunum düzelir mi sizce ? yardım lütfen.
    bendeki bu " x64b.rpf - bef3689e53a6beb8430b27ab25097d31 "

GTA V Sorunlar & Hatalar İçin Yardımlaşma Konusu [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi My_UnwanteD -- 22 Nisan 2015; 21:07:05 >

• GTA 5 yüklerken 9. cd de bu hatayı alıyorumı aynı hatayı alıp çözebilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inflect -- 22 Nisan 2015; 21:13:40 >
  • My_UnwanteD M kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırma aynı çıkmıyorsa o dosyayı silip launceri tekrar çalıştırın o gerekeni yapacaktır.
  • Abi Franklin le görev yaparken oyundan atıyor. Bu eve geliyor karılar cığlık atıp spor yapıyorlar falan sonra Franklin ve 2 kişi silah dükkanına gidip tüfek alıyor morlu bi adamın mekanındayken polis basıyor falan o bölümdeyken dışarı çıkıp arabayla kaçarken oyundan atıyor çözümünü bulan veya başına gelen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhoenixBurn

Bunu deneyin. Her seferinde yapmanız gerekir.

Eğer belgelerimde o dosya yoksa ilk aşamayı atla. Bir sonraki girişlerinde uygularsın

1) Delete settings.xml file in Documents Folder
    2) Open Catalyst Control Center and set GTA5.exe and GTA5Launcher to Power Saving.
    3) Launch GTA V from the desktop icon.
    4) You'll get an error saying Minimum Hardware Recommended Check Failure, leave it opened and don't press anything yet.
    5) Go to the Catalyst Control Center and change GTA5.exe and GTA5Launcher back to High Performance.
    6) Press OK on the pop up error you got from GTA V.
    7) Now the game is running.

kölen olayım loo oyun açıldı loooo çooooooookkkkkkkkkkk teşekkür ederim fakat oyun hunharca kasıyor bunu nasıl düzeltebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3708045A4 -- 22 Nisan 2015; 22:46:59 >

• trevor un tüm arabalı görevlerinde, araçtan ateş etmek için mouse un sağ tuşuna basılınca oyundan atıyor, çözümü bilen ?
  • 2 gündür oyunda görüntü bozukluğu yaşıyorum. ilk sadece trevor da var sandım ama micheal ve franklin de var.

telden çektiğim için net değil ama çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: luser78

Karşılaştırma aynı çıkmıyorsa o dosyayı silip launceri tekrar çalıştırın o gerekeni yapacaktır.

karşılaştırmadan kastın nedir anlayamadım da kusura bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_fb_

2 gündür oyunda görüntü bozukluğu yaşıyorum. ilk sadece trevor da var sandım ama micheal ve franklin de var.

telden çektiğim için net değil ama çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Başka oyunlarda da oluyor mu o çizgi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xandrodis

arkadaşlar uzaklarda söyle bi sorun var onun haricinde oyun 30 fps gayet stabil oynatiyor.

Uzaklar değil yakınlar aşağı taraf hepsi sorunlu. Havada duruyor gibisin. Ekran kartından kaynaklanıyor model nedir? Ayarlar düşük sanırım ondan da olabilir

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    hayır diğer oyunlar sorunsuz. yeni oldu bu sorunda.

böyle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_fb_

hayır diğer oyunlar sorunsuz. yeni oldu bu sorunda.

böyle oluyor.

Ekran kartının driverını güncelle
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    nvidia'nın gta v çıkardığı son güncellemeyı yükledim 350.12 olan sürüm.

ekran kartı asus gtx 560
  • Arkadaşlar hd 5850 , amd phenom 2 x4 945 ve 4gb ddr3 ram lı sistemde, normal ayarlarda ve 1440x900 çozünürlükte kasıyor oyun. Son driver yüklü. Gpu kullanımı 55 in üstüne çıkmadı hiç.(cpu kullanımı 80-90 arası) Fps max 45 min 23 falan oluyor ve arasıra fps drop oluyor. Normal mi sizce hd5850 ile bu değerler? birde gpu neden %55 lerde kalıyor?
  • Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir sorum olucak. GTA 5'in single player'ni internet olmadan oynamak mümkünmü? Yani Social Club ve s. İnternet bağlantısı olmadığında sorun çıkarırmı?
    Ve GTA 5'i nereden almayı önerirsiniz sorunsuz çalışdırmak için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen siper alırken çalıştırmayı durdurdu hatası verip oyundan atıyoru. Bunun b ir çözümü var mı ?

• Arkadaşlar oyunu nuuvem den almıştık.Ekran kartı gtx650ti boost..Son driverlar yüklü..Yollar bu şekilde ve fazlasıda var araba yoldan aşağı düşüyor..Bu sorunla karşılaşıp farklı bir yöntemle sorunu çözen varmıdır acaba?Youtube videosunun yorumlarında belirtilen yöntemleri denedim ama nafile..

• quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

Orijinalden alıntı: Xandrodis

arkadaşlar uzaklarda söyle bi sorun var onun haricinde oyun 30 fps gayet stabil oynatiyor.

Uzaklar değil yakınlar aşağı taraf hepsi sorunlu. Havada duruyor gibisin. Ekran kartından kaynaklanıyor model nedir? Ayarlar düşük sanırım ondan da olabilir

Dx 10.1 'e alınca düzeldi hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: CooperCrew

Beyler bende oyunu kutulu aldım, düzgünce kurdum ama setup bittikten sonra otomatik açılan bu bölümü geçemiyorum. fikri olan varmıdır ?

Hocam bu sorunu şu şekilde çözdüm ve oyuna nihayet girebildim.

Bilgisayarınızda yeni bir kullanıcı oluşturun. ( Yönetici olsun)
    Oluşturduğunuz oturumda DNS'leri 8.8.8.8 - 8.8.4.4 yapın.
    GTA 5 yükleme aracını "Yönetici olarak çalışır" butonuyla çalıştırın.
    Kurulum tamamlandıktan sonra açtığınız kullanıcıyı silebilirsiniz.

Fakat şimdide başka bir sorunum var. Oyunu ilk başta direk C ye yüklüyor. Başka bir yere yükleme seçeneği vermiyor. Oyun tamamiyle yüklendikten sonra oyunu baya bir boş olan harddiskime kopyaladım. tekrar oyuna girmek istediğimde oyunu sıfırdan tekrar yine C ye kurmaya çalışıyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim arkadaşlar? Yoksa C kısmında hiç boş yerim kalmıyor yani.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.