GTX 1050 Ti PCI-Express slotuna taktım ama görüntü alamadım. Onboard'dan görüntü almayı denediğim zaman görüntü alabildim. BIOS'a baktığım zaman hangisinin kullanabileceğini seçme gibi bir ayar yoktu bu yüzden otomatik algıladığını düşünüyorum. Kartın fanı dönüyor ama kesinlikle görüntü alamıyorum. (başka bir anakartta denedim ve onda da fanı çalıştı ama işlemci bozuk olduğu için görüntü veriyor mu kontrol edemedim.) Dönüştürücü kullanmıyorum direkt HDMI kablosu ile görüntü almayı denedim. 3 farklı PSU ile denedim yani PSU'nun problemli olduğunu düşünmüyorum. (400W ASUS PSU kullanıyorum şu anlık.) Nasıl sorunu çözebilirim? Anakart: H61H2-M17 İşlemci: Intel Celeron G550 2.6 GHz (amacım kartın görüntü verip vermediğine bakmak yani kullanmayacağım.) Not: Elimde başka bir kart ne yazık ki yok. |
GTX 1050 Tİ Takılı Olduğu Halde Görüntü Vermiyor
-
-
Aygıt yöneticisinden ekran kartı algılanıyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçi görüntü alamıyrosanız bakamazsınız da...
Kartı başka bir bilgisayara takın hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ekran kartı takılı olduğu halde onboard'dan görüntü alabiliyorum. GTX 1050 Tİ fanı dönüyor ve güç çekiyor çünkü 250w psu ile onboard bile çalışmıyordu. Şu an 400w PSU ile bu durumda.
Ne yazık ki başka bir bilgisayar elimde yok ama ben PCI-Express slotunda sorun olduğunu düşünüyorum.
-
Hocam gözükmüyor ne yazık ki. Sadece İntel HD Graphics gözüküyor.
-
günaydın.
onboard ekran kartı ile görüntü alabildiğinizde, BIOS seçeneklerinin ekran görüntülerini atabilir misiniz?
genellikle bu seçenek yer alır BIOS'da, belki gözünüzden kaçmıştır...
-
Günaydın, şu an bilgisayarda değilim ama 1-2 saat içeresinde ekran görüntüsü atabilirim. Ama gördüğüm kadarıyla ben göremedim ve dikkatli bir şekilde baktım. Ekstradan bios güncel, daha geçen hafta güncelledim.
-
Şimdi baktım ve bios pilinin bittiğini öğrendim bu yüzden olma ihtimali var mı?
-
Şimdi şöyle; h61 chipset kullanan anakartların bazılarında anakartın çıktığı zamandan günümüze daha yakın olan, yani daha güncel bir e.kartı kullanılmak istendiğinde anakartın biosunu güncellemek gerekiyor, öncelikle anakartın sitesinde mevcut biosundan daha güncel bir bios varsa güncellemen lazım, pilin bitik olması çok birşey değiştirmez ancak işte sana, biosu 0 la da öyle bir dene demilmesinn de önüne geçilmiş oluyor, yine de sen psu fişine çek bir süre bekle tak bir dene.
Düzenleme:
Şimdi anakartın sitesine baktığımda destek bölümünde VGA listesi de var ve orada 1050TI yada 4gb bellekli herhangi bir kart ta görünmüyor ancak bunn da çok bir önemi yoktur.
Burası da download sayfası, sayfada işletim sistemi kısmından bios seçersin, son sürümü sendekiyle aynı değilse o biosa becerebiliyorsan güncellersin : https://www.ecs.com.tw/en/Product/Motherboard/H61H2-M17_V1.0/download
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Eylül 2023; 14:3:0 >
-
Hocam güncelleme yaptım üstte dediğim gibi ve bios sürümünü en az 4-5 kere kontrol ettim ama yanlış attığımı düşünmüyorum. Zaten bios versiyonuna baktığımda en son sürüm gözüküyor. Bios sıfırlanıp durduğu için acaba onboard'ı seçiyor olabilir mi diye merak etmiştim. Kartta problem var ise fanının dönmeyeceğini düşünüyorum ve 400w psu yeterli sanırım. İşlemci ile alakası olabilir mi? Amacım kartın çalışıp çalışmadığını anlamak ama sonuçta celeron bir işlemci yani. Önceden bilgisayarda İ7 3770 var iken görüntü alabilmiştim. (İ7 3770 bozuldu o yüzden eski işlemcisi olan G550'yi taktım.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graiden -- 7 Eylül 2023; 14:40:32 > -
Biosta açılışta onboard veya pcx seçimi yapılamıyorsa pcx slotu doluysa otomatik olrk onu seçiyordur, yine de biosu kurcalayabilirsin onboard onboard veya external seçeneği görrsen seçersin, bu seöimden sonra yada biosta yapacağın herhangi bir değişiklikte sistem açık kaldığı sürece (yani sistemi kapatana kadar,) biosta bir değişiklik olmaz.
Fakat bios güncel ve anakartta onboard ile çalışmasında sıkıntı yok ise ben direk e.kartını şüpheli bulurum, masaüstünde bugünkü en güç çeken kartlarda kullanılsa düşük güç verebilen psu lar ile fln çalışır, yüke girince sapıtırlar sistemi kapattırrlar v.s.
-
Hocam yaptığım halde görüntü vermedi hala bu yüzden olmadığını düşünmüştüm. Sanırım ekran kartı bozuk dediğiniz gibi ama önceden İ7 3770 ile çalışıyordu. Teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X