Bildirim
GTX 1060 Fan Hızının Artmaması
Orret Home Dijital Mutfak Terazisi, Paslanmaz Çelik Yüzeyli Hassas Tartı, Dara İşlevi, LCD Ekran,Piller Dahil 5 Birim Dönüştürme, Otomatik Kapanma Özellikli, 5 kg Kapasite : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
19 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Bios sıcaklığı maksimum 80 derecede tutmaya ayarlanmış. %65 hiç de yavaş bir değer değil. İsterseniz custom fan curve ayarlayıp, daha hızlı döndürebilir, kartı daha serin tutabilirsiniz, ama gerek yok. 80 derece 1060 için çok yüksek. Kartın modeli ne? Kasa ne?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: gobl1n
Bios sıcaklığı maksimum 80 derecede tutmaya ayarlanmış. %65 hiç de yavaş bir değer değil. İsterseniz custom fan curve ayarlayıp, daha hızlı döndürebilir, kartı daha serin tutabilirsiniz, ama gerek yok. 80 derece 1060 için çok yüksek. Kartın modeli ne? Kasa ne?
Kasam önceden hazır alarak büyük bir hata yaptığım casperin kötü bir kasası. Kartım EVGA GTX 1060 SC. Fanı daha hızlı döndürmeye gerek yok ama 80 derece çok fazla demişsiniz. Ne yapmamı önerirsiniz? Ayrıca eskiden böyle bir problem yoktu kart zaten fazla eski değil. Sorunun sebebi ne olabilir? Donanımsal bir sorun olabilir mi sensörler falan bozulmamıştır umarım. -
Gerek yok, çünkü mühendisler öyle ayarlamışlar. 80 üstünü riskli görmüşler. Kapalı kasada 60 Watt üstü oyun kartı tavsiye etmiyorum. Temiz havanın içeri girmesi, sıcak havanın dışarı atılması gerekiyor. Sıcaklık gürültünün artmasına ve donanımların ömürlerinin kısalmasına sebep olur. Gürültüyü kendiniz duyabilirsiniz. Ömürle ilgili Google'ın HDD araştırması var. Kasayı değiştirmek lazım. Değiştirene kadar, oyunları vsync'le oynayın. Donanım zorlanmayacağı için, ısınmaz.
quote:
Gerek yok, çünkü mühendisler öyle ayarlamışlar. 80 üstünü riskli görmüşler. Kapalı kasada 60 Watt üstü oyun kartı tavsiye etmiyorum. Temiz havanın içeri girmesi, sıcak havanın dışarı atılması gerekiyor. Sıcaklık gürültünün artmasına ve donanımların ömürlerinin kısalmasına sebep olur. Gürültüyü kendiniz duyabilirsiniz. Ömürle ilgili Google'ın HDD araştırması var. Kasayı değiştirmek lazım. Değiştirene kadar, oyunları vsync'le oynayın. Donanım zorlanmayacağı için, ısınmaz.
Şu ana kadar 80 dereceye çıkmaması yakın zamanda çıkması beni korkuttu. Kasayı açık kullanıyorum kartı aldığımdan beri. Oyunları genelde vsync ile oynuyorum. Zaten bu ısı sorunu bir çok oyunda yok yani 65 dereceyi 70 dereceyi geçmiyor. Şu ana kadar witcher 3'de başıma geldi sadece bu kadar sıcaklık ama daha önceden witcherda da 75 dereceyi geçmiyordu.
-
Kapak açıksa iyi. En azından sıcak hava sıkışıp kalmıyor, diğer donanımları ısıtmıyor. Oda sıcaklığı yükselmiştir; Witcher da kartı zorluyor, GPU kullanımı artıyor; sıcaklık yükseliyor. 80 korkulacak bir sıcaklık değil.
quote:
Kapak açıksa iyi. En azından sıcak hava sıkışıp kalmıyor, diğer donanımları ısıtmıyor. Oda sıcaklığı yükselmiştir; Witcher da kartı zorluyor, GPU kullanımı artıyor; sıcaklık yükseliyor. 80 korkulacak bir sıcaklık değil.
Tamamdır teşekkür ederim. Zaten EVGA GTX 1060 SC modeli için 83 dereceye kadar sıcaklığı yükselebilir diyorlar sanırsam. Donanımsal bir sorun olması ihtimaline korktum açıkçası. Kasa alınca da sıcaklık 5 derece daha düşer sanırsam. -
Bence olacak şey yine 80'de, daha düşük fan hızıyla çalışması. MSI Gaming X alsaydınız, böyle sorunlarınız olmazdı. SC'nin soğutucusu giriş seviye. Tasalanacak bir şey yok. Biraz gürültü çekeceksiniz. Karta bir şey olmaz.
quote:
Bence olacak şey yine 80'de, daha düşük fan hızıyla çalışması. MSI Gaming X alsaydınız, böyle sorunlarınız olmazdı. SC'nin soğutucusu giriş seviye. Tasalanacak bir şey yok. Biraz gürültü çekeceksiniz. Karta bir şey olmaz.
Teşekkürler cevaplar için. Gürültü problemi benim için problem değil hem kulaklık kullanabiliyorum hemde kasa yer seviyesinde sese biraz uzağım yani. Karta bir şey olmadığı sürece problem yok yani.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X