Şimdi Ara

Gtx 1070 darboğaz yaparmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1070 çıktı mı ki darboğaz yapar ya da yapmaz diyorsunuz?Ne idüğü belirsiz 3d mark testleri var sadece.Üstelik i7 2600 tek çekirdek performansı çok üst düzey bir işlemci.Pascal'ı bırakın,bir üst neslin tek gpulu en iyi kartını dahi kaldırır.(980Ti'dan %25-30 kadar hızlı olsa bile)Kaldırmaz derseniz i5 3xxx/4xxx de kaldırmaz demiş olursunuz ki bu işlemcilerin tek çekirdek performansı neredeyse aynı. "ziel34" hocam siz insanları boşverin.Elinizdeki işlemci sandığınızdan çok daha güçlü.Overclock yapmaya dahi ihtiyacınız yok ki BCLK overclock ile anakartınızın izin verdiği ölçüde 600 mhz değerine kadar hızaşırtma yapabilirsiniz.Minimum 1080p çözünürlük kullandığınız müddetçe hiçbir sorun yaşamazsınız.Rahat olun.Garip bir şekilde yeni şeyler aldırma isteği var forumdakilerin.Tamam alışveriş yapmak çok keyifli ve eğlenceli birşey de kendi cebinizden kendinize birşeyler alırken fevri davranın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 7 Mayıs 2016; 23:24:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Yapar frekans düşük o.c da yapamıyorsun eğer anakartın elverişli ise bunu satıp k serisi alabilirsen daha iyi olur.

neye göre konuşuyorsun arkadaşım, daha kartlar çıkmadı , sentetik testler bile ortada yokken bu neyin telaşesi
  • spyae kullanıcısına yanıt
    Sentetik testler çıkmamış olsa da ne olacağı belli, 980ti ayarında bir kart var ortada, bir tek ben değilim darboğaz yapar diyen ayrıca digital foundry'nin titanx ile yapılan 2011'den şimdiye kadarki i7 işlemcileri yarıştırdığı bir test var orada %35 fark mevcut.
    Tamam Sandy bridge iyi olabilir ama abartmayın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghost37 kullanıcısına yanıt
    4790k en hayırlısı olur ikinci elde satıp yine ikinci elden almanız. Ortada bayağı güçlü bir kart var, eldeki cpu o frekansta 980ti'a darboğaz yaptığına göre ona da yapıcak ;eğer öyle çıkarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 8 Mayıs 2016; 8:12:04 >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    4790K'yı da i7 2600 kullandığı anakarta takıp kullanacak değil mi?Süpersiniz...Hatta Skylake işlemci alsın.Ram de değiştirmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 8 Mayıs 2016; 15:22:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Oyun testlerini bekleyelim diyorum ben, ama şu tabloyu da şuraya ekleyelim. Bakalım denildiği gibi 980 Ti / Titan X gücünde mi göreceğiz.

15 gün sonra testler gelmeye başlar. Ayrıca bu konular için henüz erken arkadaşlar, testler gelsin her şey daha iyi belli olur.

Bakarsınız eski işlemcilerle de test eden siteler olur. O zaman daha iyi fikir sahibi olunur. Sırf GPU için yapacağınız upgrade, aradaki FPS farkına değmeyebilir yani.

Böyle olunca da masrafınız artacak, durumu sadece GPU'ya yeterli olanlar için sıkıntı olur.

Gtx 1070 darboğaz yaparmı ?

Görmeyi özlediğimiz mantıklı bir arkadaş ve yorumu... Ek olarak tabloda 6700K dışında oc edilmiş işlemci yok.GTA5'te MSAA açmamak saçma olmuş.Msaa açmayacaksan üst düzey kartı neden alıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 8 Mayıs 2016; 15:26:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

4790K'yı da i7 2600 kullandığı anakarta takıp kullanacak değil mi?Süpersiniz...Hatta Skylake işlemci alsın.Ram de değiştirmesin.

Cevap verdiğim kişiye de bakma zahmetinde bulunsaydınız keşke de gülünç duruma düşmeseydiniz.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Gtx 1070 darboğaz yaparmı ?

• Yapar diyenler neye göre diyorlar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 8 Mayıs 2016; 18:18:02 >
    Konu sahibi tavsiye istiyor ghost nickli kişi tavsiye istemiyor. Siz kendi kendinize gelin güvey olmuşsununz.4570 idare eder mi sorusunun cedvabı 4790 alın değildir.Bunu anlamak zor mu diye düşünüyorum ama cevap bulamıyorum.Üstelik nerden bakarsanız bakıın saçmalamışsınıız.4570 sahibine işlemci tavsiye edecek kadar bilgisizseniz tavsiye vermeyin forumda.Gidin kendi kendinize alıp satın.Yani yaptıklarınız kendinizi bağlasın.Saçma sapan tavsiyeler de vermeyin.4570 takılabilecek her anakarta 4790 takılamayacağıını bilmiyorsunuz bu 1.Anakartı Z87 mi Z97 mi belli değil.Her Z87'de kullanılamıyor.İkincisi 4570'e neyin kafasıyla 4790 öneriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 8 Mayıs 2016; 19:25:03 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Bakın sizi severim sayarım ama arkadaş oraya soru yazıp soru işaretini koymuş sizce öneri gerekiyor mu yoksa gerekmiyor mu?
    O zaman ben size sorayım haswell işlemcisi var aynı anakarta haswell refresh takılamıyor mu?
    Takılıyor e o zaman ben burda bir hata göremiyorum, açıklayın ben de hatamı öğreniyim.

Mesajımı editledim. "4570 takılabilecek her anakarta 4790 takılamayacağıını bilmiyorsunuz bu 1.Anakartı Z87 mi Z97 mi belli değil.Her Z87'de kullanılamıyor.İkincisi 4570'e neyin kafasıyla 4790 öneriyorsunuz?" bunu söylebilmek için 4570'in yetersiz olması lazım.Yani yazınızın ne kadar saçma olduğunu farkedememişsiniz bile.Mümkün olduğu kadar yumuşak yazmaya çalışıyorum ama gerçekten "kendinizi komik durumua düşürmüşsünüz" falan diyerek tansiyonu siz yükseltiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 8 Mayıs 2016; 19:27:41 >
    O zaman 4770 alsın, bios güncellemesi ile her anakarta destek sunuldu diye biliyordum demekki yanlış biliyormuşum teşekkürler.

Evet 4570'den 4770'e geçişte fiyat farkı kadar performans farkı almayabilir haklısınız ben sonuna kadar haksızım.

Hocam ne 2600 ne de 4570 yetersiz işlemciler değil.Hangi konuya yazdım hatırlamıyorum.100+fps alınacak yerlerde güncel skylake işlemcilerle eski nesil işlemciler arasında 20 fps civarı fark oluyor.Fps 60'a doğru düştükçe fark 3-4 fpsye düşüyor ya da fark kalmıyor.Yani ne konu sahibi ne de 4570 sahibi,sadece oyuncuysa,render işleriyle uğraşmayacaksa,çekirdek sayısı önemli değilse,işlemci parasına 1070/1080 alsın baksın keyfine.Bunun savaşınıı veriyorum kaç gündür herkeste yeni işlemci aldırma sevdası var.Bir türlü anlamıyorum.100fps alacakken neden 120-130 alamıyorum diyorsanız işlemci değiştirebilirsiniz.85 alacakken neden 80 alacağım diyebiliyorsanız işlemci değiştirilmeli.Değiştirilmesi konusunda tavsiye verilmeli.Yazık adama belki 3-5 fps umurunda değil.Belki 100fpsden sonra kaç fps aldığıına bakmıyor bile.

Özellikle bazı oyun testlerinde art niyet var.Adam 980Ti ile test etmiş.6700K ve 2500K ile.2500K overclocksuz,6700K overclocklu...GTA5 testi yapmış MSAA kapalı.MSAA kapatacaksan 980ti neden alıyorsun?Aç MSAA'yı görelim.2500K stok hızda 60 alırken,6700K 4.5Ghz ile hala 80 fps alabilecek misin bakalım?Yani bir saçmalık dönüyor ve biz kullanıcıılar buna prim vermemeliyiz. İşlemci testleri var.En kasıntı en arızalı oyunlar...Rome total war 2 gibi...En iyi işlemcilerle bile ekran kartı %100 kullanılamıyor.GTA5...Yerine göre ekran kartı %100 kulanılamıyor.

4570 sahibinin 4770'e geçmesi için gerçekten 8 çekirdek kullanan uygulama kullanması gerekir.Yoksa %5 fark bile yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 8 Mayıs 2016; 19:40:40 >

Doğru o 100 fps 130 fps olayı da anca 144 hz'de anlaşılabilecek bir şey o da çok elzem değil çoğunun 144 hz monitörü yok. 2k monitörler ucuzladı deyip onun yerine 2k monitör alsa o zaman da darboğaz belki sıfıra inecek o yüzden o kadar da mühim değil.

Doğru msaa gerçekten de gerekli bir şey olmadığında çekilmiyor.

• Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim h97 pro anakrt ile 4770k ya oc yapılırmı

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Hocam ne 2600 ne de 4570 yetersiz işlemciler değil.Hangi konuya yazdım hatırlamıyorum.100+fps alınacak yerlerde güncel skylake işlemcilerle eski nesil işlemciler arasında 20 fps civarı fark oluyor.Fps 60'a doğru düştükçe fark 3-4 fpsye düşüyor ya da fark kalmıyor.Yani ne konu sahibi ne de 4570 sahibi,sadece oyuncuysa,render işleriyle uğraşmayacaksa,çekirdek sayısı önemli değilse,işlemci parasına 1070/1080 alsın baksın keyfine.Bunun savaşınıı veriyorum kaç gündür herkeste yeni işlemci aldırma sevdası var.Bir türlü anlamıyorum.100fps alacakken neden 120-130 alamıyorum diyorsanız işlemci değiştirebilirsiniz.85 alacakken neden 80 alacağım diyebiliyorsanız işlemci değiştirilmeli.Değiştirilmesi konusunda tavsiye verilmeli.Yazık adama belki 3-5 fps umurunda değil.Belki 100fpsden sonra kaç fps aldığıına bakmıyor bile.

Özellikle bazı oyun testlerinde art niyet var.Adam 980Ti ile test etmiş.6700K ve 2500K ile.2500K overclocksuz,6700K overclocklu...GTA5 testi yapmış MSAA kapalı.MSAA kapatacaksan 980ti neden alıyorsun?Aç MSAA'yı görelim.2500K stok hızda 60 alırken,6700K 4.5Ghz ile hala 80 fps alabilecek misin bakalım?Yani bir saçmalık dönüyor ve biz kullanıcıılar buna prim vermemeliyiz. İşlemci testleri var.En kasıntı en arızalı oyunlar...Rome total war 2 gibi...En iyi işlemcilerle bile ekran kartı %100 kullanılamıyor.GTA5...Yerine göre ekran kartı %100 kulanılamıyor.

4570 sahibinin 4770'e geçmesi için gerçekten 8 çekirdek kullanan uygulama kullanması gerekir.Yoksa %5 fark bile yoktur.

Gtx 1070 alırsam battlefield 1'de en yüksek ayarlarda x4 msaa'da 80-90 fps versin bu işlemciyle bana yeterli olur.

• i7 2600, +4 carpan ve bclk ile 4 GHz'e overclock edilir. Bircok oyunda 1080 Ti ile bile tam kapasite kullanilabilir. Dx12'nin yayginlastigi bir donemde, 8 thread'li 4 GHz Sandy Bridge'den darbogaz beklemek garip olur.

Beklentiniz surekli %100 GPU kullanimi, 120 altini gormeyen FPS ise, onu 5 GHz 6700K da her oyunda saglayamiyor. GTA5 iyi bir ornek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Mayıs 2016; 20:16:24 >
  • Bende de i7 2600 server muadili xeon e3 1240 var stok 3.3. Biosu sıfırlamdan önce 3.7ghz'de kullanıyordum şu an 3.4ghz üstüne çıkamıyorum, Anakrt Gigabyte z77 d3h. Bclk artırınca sistem açılmıyor bende , 4ghz kullanabilen varsa iyiymiş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.