Şimdi Ara

Gtx 1070 darboğaz yaparmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: false shepherd

i7 2600, +4 carpan ve bclk ile 4 GHz'e overclock edilir. Bircok oyunda 1080 Ti ile bile tam kapasite kullanilabilir. Dx12'nin yayginlastigi bir donemde, 8 thread'li 4 GHz Sandy Bridge'den darbogaz beklemek garip olur.

Beklentiniz surekli %100 GPU kullanimi, 120 altini gormeyen FPS ise, onu 5 GHz 6700K da her oyunda saglayamiyor. GTA5 iyi bir ornek.

+1
    Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

i7 2600, +4 carpan ve bclk ile 4 GHz'e overclock edilir. Bircok oyunda 1080 Ti ile bile tam kapasite kullanilabilir. Dx12'nin yayginlastigi bir donemde, 8 thread'li 4 GHz Sandy Bridge'den darbogaz beklemek garip olur.

Beklentiniz surekli %100 GPU kullanimi, 120 altini gormeyen FPS ise, onu 5 GHz 6700K da her oyunda saglayamiyor. GTA5 iyi bir ornek.

Teşekkür ederim içimi rahatlatan bir yorum oldu ozaman gönül rahatlığıyla gtx 1070 alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Bende de i7 2600 server muadili xeon e3 1240 var stok 3.3. Biosu sıfırlamdan önce 3.7ghz'de kullanıyordum şu an 3.4ghz üstüne çıkamıyorum, Anakrt Gigabyte z77 d3h. Bclk artırınca sistem açılmıyor bende , 4ghz kullanabilen varsa iyiymiş.

i7 2600'nın, default olarak 3.4, turbo'da minimum 3.5 GHz çalıştığını düşünürsek, +4 çarpan ve bclk ile rahatlıkla 4 GHz görmesi gerekir(çekirdek kullanımı dördün altına inerse, 4 GHz'i geçer). Stok soğutma da, 4 GHz için yeterli olacaktır.
    Sandy Bridge ve Ivy Bridge'de, turbolu işlemcilerde +4 çarpan özelliği vardı. Haswell'da bu özellik kaldırıldı.

Belki Xeon'da da durum biraz farklıdır.

@AC Kiriklar, @ziel34

Rica ederim. Konuda, "10 GHz'e de çıkarsan Sandy Bridge'ten hayır gelmez. Mimarisi eski" diyenler olmuş. Neye dayanarak bu yorumlar yapılıyor, anlamak zor.
    GTX 1080 tanıtımı sonrası, forumda hype bir durum oluştu. Sürekli abartılı yorumlar görüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Mayıs 2016; 0:44:56 >

• Şuan I7 2600K işlemcimi 4.5 Ghz o.c ile Zotac Gtx 970 AMP Extreme Core Edition ekran kartıyla kullanıyorum.. Aynı oyunu aynı grafik ayarlarında arkadaşın yeni nesil 6700K işlemciye sahip bilgisayarında 1080p çözünürlükte test ettiğimizde yerine göre aradaki farkın 5-10 fpsden fazla olmadığını gördük.. Bf cod far cry gibi günümüz oyunlarını test ettik ve O.c edilmiş bir 2600Knin hala güçlü olduğunu düşünüyorum.. Tamam eski nesil bir işlemci ama geçenlerde bi konuda arkadaş yorum yazmıştı, Intel i7 2600K'i çıkardığına pişman olmuştur demişti.. İşlemci hala bi çok işin altından baya baya kalkıyor.. 2017`de İnşallah durumum el verirse Yepyeni son teknoloji bir kasa toplayacağım o zamana kadar bu şekilde beni idare etmesini umuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 9 Mayıs 2016; 10:47:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Şuan I7 2600K işlemcimi 4.5 Ghz o.c ile Zotac Gtx 970 AMP Extreme Core Edition ekran kartıyla kullanıyorum.. Aynı oyunu aynı grafik ayarlarında arkadaşın yeni nesil 6700K işlemciye sahip bilgisayarında 1080p çözünürlükte test ettiğimizde yerine göre aradaki farkın 5-10 fpsden fazla olmadığını gördük.. Bf cod far cry gibi günümüz oyunlarını test ettik ve O.c edilmiş bir 2600Knin hala güçlü olduğunu düşünüyorum.. Tamam eski nesil bir işlemci ama geçenlerde bi konuda arkadaş yorum yazmıştı, Intel i7 2600K'i çıkardığına pişman olmuştur demişti.. İşlemci hala bi çok işin altından baya baya kalkıyor.. 2017`de İnşallah durumum el verirse Yepyeni son teknoloji bir kasa toplayacağım o zamana kadar bu şekilde beni idare etmesini umuyorum..

Amd zenden sonra çıkacak intel işlemcileri beklemek lazım yoksa %20-25 fark için yeni işlemci alınmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Şuan I7 2600K işlemcimi 4.5 Ghz o.c ile Zotac Gtx 970 AMP Extreme Core Edition ekran kartıyla kullanıyorum.. Aynı oyunu aynı grafik ayarlarında arkadaşın yeni nesil 6700K işlemciye sahip bilgisayarında 1080p çözünürlükte test ettiğimizde yerine göre aradaki farkın 5-10 fpsden fazla olmadığını gördük.. Bf cod far cry gibi günümüz oyunlarını test ettik ve O.c edilmiş bir 2600Knin hala güçlü olduğunu düşünüyorum.. Tamam eski nesil bir işlemci ama geçenlerde bi konuda arkadaş yorum yazmıştı, Intel i7 2600K'i çıkardığına pişman olmuştur demişti.. İşlemci hala bi çok işin altından baya baya kalkıyor.. 2017`de İnşallah durumum el verirse Yepyeni son teknoloji bir kasa toplayacağım o zamana kadar bu şekilde beni idare etmesini umuyorum..

Amd zenden sonra çıkacak intel işlemcileri beklemek lazım yoksa %20-25 fark için yeni işlemci alınmaz.

Valla doğrudur... Hem yeni çikacak ekran kartlari hem yeni mimarilerin yerini sağlamlaştirmasi adina hemde şuan ki PC'min herhangi bi eksikliğini görmediğim için 2017'de bakalim artik son çikan ürünlerden bi kasa toplayip onunla bi 2-3 sene giderim diye düşünüyorum, Teknolojinin bu hizli gelişimiyle 2020'de 64 GB'lik ekran kartlari 24 çekirdek işlemciler 64 GB DDR5 ram sistemler Orta-Üst seviye PC'ler hayal olmaz herhalde.. Bellek yarişi Gigabyte yarişi nereye giderse... O zamana kadar kim öle kim kala..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Valla doğrudur... Hem yeni çikacak ekran kartlari hem yeni mimarilerin yerini sağlamlaştirmasi adina hemde şuan ki PC'min herhangi bi eksikliğini görmediğim için 2017'de bakalim artik son çikan ürünlerden bi kasa toplayip onunla bi 2-3 sene giderim diye düşünüyorum, Teknolojinin bu hizli gelişimiyle 2020'de 64 GB'lik ekran kartlari 24 çekirdek işlemciler 64 GB DDR5 ram sistemler Orta-Üst seviye PC'ler hayal olmaz herhalde.. Bellek yarişi Gigabyte yarişi nereye giderse... O zamana kadar kim öle kim kala..

Umarım şu amd zen mimarisini iyi yapmıştırda bu sayede intelden büyük performans sıçraması yapacak işlemciler görürüz sandy bridge gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 9 Mayıs 2016; 15:12:06 >

• adam q6600 + gtx 950 ile 1080p fallout 4 oynuyor arada kaç yıl kaç nesil var, siz ne yaptınız ya heme i7 leri çöp yaptınız..
  • bendede i7 2600 var gtx 1070 düşünüyorum bende.Dandik bir anakartım var.Çok sorun olur mu?
  • AMD şu aralar baya iddaali, ne kadar tehditkar olursa İntelde o kadar elinde avucunda ne kadar iyi mal varsa çikarir ortaya.. Sende bilirsin ki bu bizler için iyi olur.. Bakalim AMD neler yapacak...

@Macaroon Elindeki ram ve anakartta önemli.. Senin dediğin gibi dandik bi anakartin varsa tabi ki çok sorun olur doğru düzgün kullanamazsin, kartin performansindan yersin.. Benzetmek için söylüyorum, GTX 1070 senin bileşenlerle GTX 760 etkisi gösterebilir.. Hatta bu konuyu ele alan bi ton youtube videosu var darboğaz nedir diye.. Şuan aklima gelen teknopat'in bi videosu vardi ekran kartini bi eski anakart işlemcide bide yeni nesil anakart işlemcide test edip aradaki farki gösteriyodu.. Ayni oyun ayni grafik ayarlarinda bi yerde 80 90 fps alirken eski bileşenlerle 30 40'i zor görüyodu diye hatirliyorum..
  • i7 2600
    pegatron ipxsb-h61
    6gb ram
    hd6750 ekran kartı
    corsair vs650 güç kaynağı var

4-5 sene oldu bilgisayarı alalı.Bildiğimiz casper kasası , olmadı yeni pc toplarım artık :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macaroon

i7 2600
    pegatron ipxsb-h61
    6gb ram
    hd6750 ekran kartı
    corsair vs650 güç kaynağı var

4-5 sene oldu bilgisayarı alalı.Bildiğimiz casper kasası , olmadı yeni pc toplarım artık :(

Yeni kasa toplaman şart, bu bileşenlerle olmaz malesef.. Keşke zamaninda Hazir pc'e para vereceğine sağa sola bi sorsaydin veya foruma.. Bak bende kasami 2012'de topladim en son o zamandan bu yana kasaya eklediğim 1 2 yenilik dişinda hiç bişiy olmadi.. 2015 aralikta Ekran kartini güncelledim, bide geçen ay mevcut ramlerin aynisindan 8 gb daha taktim 16 GB'e çikardim o kadar.. Bilgisayar MaşAllah Canavar gibi programmiş oyunmuş ivir zivir banamisin demiyor.. Kasa toplarken Anakart çok önemli.. Zamaninda mevcut sistemde 3 5 kuruş tasarruf edeyim diye sağdaki soldaki adamin lafina kansaydim, şuan bende kitlenip kalacaktim, yeni PC toplamak zorunda kalacaktim.. Sana tavsiyem eğer Kasa toplayacaksan Acele etme bekle bi Nvidia ve AMD tüm kozlarini piyasaya sürsünler sakin acele etme pişman olabilirsin.. 1,5 ay falan önce arkadaşa yapma etme alma gtx 970 dedik yok dedi inat etti alacağim dedi ve bendekinin aynisini aldi.. Geçen gün GTX 1070'in çikacağini ve aşiri güçlü olduğunu görünce şimdi bin pişman keşke almasaydim moduna girdi bile..

• Arkadaslar manyak misiniz siz birkac fps fark icin girdiginiz hallere bak !

Sonucta butun oyunlardan alacaginiz fps 60i geciyorken ne akla hizmet ah vah olduk bittik triplerine giriyorsunyz.

O islemciler canavar gibi ve yeterli. İ5 ve i7 serisi islemcisi olan iki arkadas bana gore elinizdekilerin daha gideri var gule gule kullanin paranizida daha hayirli islere harcayin. 3 fps icin 1000 lira bayilcaksiniz ustelik oynanabilir fpsnin fersah fersah onundeyken...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macaroon kullanıcısına yanıt
    O bilgisayara dokunma iyi bir ekran karti 1070 1060 480 490 ve 250 gb ssd tak ve ucusun keyfini cikar.

Hala gideri var.

• İyi bir ekran kartı alıp 2-3yıl daha idare ederim heralde.120gb ssd var.Artık gittiği kadar.
  • Size şöyle soyleyim 2k da 6700k ile 2600k fps farkı 2 ile 3 arası 2side stok hızda o kadar abartmayın 980ti ile test yapılmış 1080p de fark 10 ile 15 arası degisiyor. İleriye dönük 2k monitör masrafı yaparsanız işlemciyi değiştirmeye gerek kalmaz ancak 1070 1080 testleri gelmeden almayın darboğaz oc yapmadığın sürece olur.

• GTX 1070 founders edition sisteminde çalışır ancak verim alamayabilirsin.Eski nesil bir işlemci ve anakarta yeni nesil bir ekran kartı takmak pek mantıklı değil açıkçası gtx 1070 founders edition 1850TL gelecek diyorlar ilk bir kaç ay içinde diyer firmalarında ekran kartı çıkartması ile fiyatlar 1500-1700 TL bandına inebilir. Ekran kartının yanında i5 6600 veya i5 6600k ve birde yeni anakart alırsan daha akıllıca olur. i7de alabilirsin bütçen yetiyorsa.
  • Darboğaz yapar diyenler neye göre yapar diyor. 1080p de 2600k ile 6700k fps farkı oluyor illaki ancak 2k ve sonrasında işlemci farkları 1-2 fps ye düşüyor. Youtube da bi kanalda adam 1500/8000 980ti ile 4.5ghz 2700k kullanıyordu darboğaz felan görmedim gpu %99 kullanımı vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_erkek

kesinlikle darboğaz yapacaktır

house M.D. gibi üyelerin intelin her işlemcisini şişirmesini kaileye almayın.
    bu gibi üyeler paranızı boşu boşuna çarçur ettirir.
    bunu etiketliyorum ki. ders alsın. ve sizde bunu bilin.
    i5 4460 gibi r9 390'a darboğaz yapan işlemciye darboğaz yapmaz diyen ve kendi gibi 3 tane daha çocuk olan arkadaşınada öyle dedirten insanları buna inandırmaya çalışan çocuk bunlar.
    bir amaçları yok tek amaçları içlerindeki gtx9xx serisi ile intel'i şişirip göklere çıkartmak.
    bir nevi marka fanatikleri gibi.
    eğer bu forumun sağlıklı bir şekilde ortada kalabilmesi için bunların temizlenip yalan yalnış bilgilerin gitmesi şart.

https://m.youtube.com/#/user/Breaking1337z videoda adam 2600k ile gtx 1080 kullanmış nerden çıkardın darboğaz olayını birçok oyun testi var ve işlemcide oc var mi yok mu bilmiyorum.insanlara boşu boşuna sistem yeniletmeyin. İşlemci anakarta basacağı parayı ekran kartına basar yada diğer bileşenlere ssd ram yükseltmek vs gibi.

• arkadaşlar bende i5 3570k var 5 ghz de çalışıyor sistem imzamda.

bende sıkıntı olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.