Şimdi Ara

gtx 1070 + i5 4460 DARBOĞAZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ddr 3 sistemim var bi kaç sorum olacak bilen arkadaşlara
    öncelikle işlemcim core i5 4460 ekran kartım şuan 750 ti 24 inch full hd 1ms tepki süreli asus ekranım var ve ekranda oyunlarda
    titreşimler oluyor ekran kartı büyük bir ekranı besleyemediği için olduğunu düşünüyorum zaten bi ekran kartı alacaktım sizce sebebi nedir

ikinci sorum 4460 ile gtx 1070 yada 980 alsam darboğaz yaparmı yada sizler nvidia bir kart önerirmisiniz teşekkürler

• 122105asd 1 kullanıcısına yanıt
    2500K ile kullanacağım. En ufak bile bir karamsarlığa kapılmadım. Bence siz de 1,5 senelik bir işlemci için karamsarlığa düşmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belirli oyunlarda gtx780 ve i5 4590 ile darbogaz yasadim. i7 ye gecince kendine geldi. Dedigim gibi her oyunda olmasada acik dunya oyunlarinda ve kalabalik multiplayerlarda darbogaz yasarsiniz.
  • draw distance ayarları varsa en alta getir uzaklar bölgelerin çiziminde işlemci çok fazla harcanıyor oyunlarda...
  • 1440p çözünürlük bütün ayarlar sonda işlemci darboğazı olmaz.
  • Bareminiz 60 FPS ise, ne yazık ki evet.

İşlemciye aç oyunlarda zorluk çekersiniz. Örneğin AC: Unity'de GPU kullanımım %65 civarlarındayken bile 56 FPS üstünü göremediğim bölgeler oluyordu. Sebebi ise yapay zeka ve fizik hesaplamaları muhtemelen.

Modlanmış Skyrim ( ya da Creation Engine oyunlarında) ise 30 FPS görürseniz şanslısınız.

Kesinlikle hız aşırtılan bir model seçin.
  • Darboğaz yapar ama kullanılmayacak kadar yapmaz tabii ki. Rx480 o işlemciye daha dengeli bir seçim olur. Gtx1070 veya rx480 fark etmez alın takın bilgisayarınıza oyundan zevk almaya bakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    1080p ve üzerinde hiçbir problem yaşamazsınız.Endişe edecek herhangi birşeyiniz yok.GTX1070 980Ti'dan yavaş bir kart.Testlerde 980ti kullanılmış.

i5 6500 vs i5 4460

i5 6400 vs 4460

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 19 Haziran 2016; 1:20:13 >

• arkadaşlar darboğaz yaşarsın diyende var yaşamassın diyende var örneğin i7 ler ile 80 fps alırken ben i5 ile 70 fps alacaksam benim için sorun yok ama bundan cok daha fazla düşüş olurmu ozaman ekran kartımı verimli kullanamadığım için üzülürüm açıkcası fikir yada önerilerinizi bekliyorum
    bunun tam anlaşılması için kartın çıkmış olması lazım testlere göre karar verilir tahminle olmaz.

eğer gpu kullanımı yüzde 100 ise o zaman tam olarak kullanılıyor demektir
  • aynı soruyu 980 yada 970 için sorayım madem darboğaz yaşatırmı
    Darboğaz görecelidir 980ti yanına i7 5960x takarsınız 80fps alırsınız i7 4790 takarsınız 78fps alırsınız misal, bu durumda i7 4790 darboğaz mı yapıyor?...hayır
    i5 4460 ile belki üst segment i7 lere göre sadece bazı sahnelerde 5-10 fps daha az alırsınız ama bu sizin oyundan aldığınız zevki baltalamaz
    En iyi işlemciyle 70fps alınıyorsa siz 60-65 alırsınız gibisinden. Kullandığınız işlemci çok güçlü, ama gidip de athlon x2 takarsanız 15fps alırsınız ki asıl darboğaz budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 122105asd

arkadaşlar darboğaz yaşarsın diyende var yaşamassın diyende var örneğin i7 ler ile 80 fps alırken ben i5 ile 70 fps alacaksam benim için sorun yok ama bundan cok daha fazla düşüş olurmu ozaman ekran kartımı verimli kullanamadığım için üzülürüm açıkcası fikir yada önerilerinizi bekliyorum

O tarzda degil hocam daha cok kalabalik sahnelerda anlik dususler oluyor. dususun oldugu fps yine akici oluyor. Misalen 70 den 60-65 e dusuyor. Fps dususunu hissediyorsunuz rahatsizlik weren o yoksa stabil 65 olsa onada kabul derim sahsen. Beni rahatsiz eden sey fps dalgalanmalari.
    quote:

Orijinalden alıntı: 122105asd

arkadaşlar darboğaz yaşarsın diyende var yaşamassın diyende var örneğin i7 ler ile 80 fps alırken ben i5 ile 70 fps alacaksam benim için sorun yok ama bundan cok daha fazla düşüş olurmu ozaman ekran kartımı verimli kullanamadığım için üzülürüm açıkcası fikir yada önerilerinizi bekliyorum

Forumda 10000 mesajlı adam bile utanmadan i5 6500 1080'e darboğaz yapar diyebiliyor.Size video attım. 4460 ile i5 6400 arasında 3-7 fps fark var.4460 ile 6500 arasında 7-10 fps fark var.İzin verin de 2 yıl önce çıkan işlemci 7-8 fps az versin dimi?İnsanlar 7-8 fps az veriyor diye darboğaz yapıyor diyorlar.Beyin yapılarını anlamak mümkün değil.Üstelik DX12'nin an itibariyle tek getirisi düşen işlemci kullanımları...DX12 oyunları çıktığında o 7-8 fpslik farkın da kalmayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 19 Haziran 2016; 17:14:34 >

• cevaplar için çok teşekkür ederim bütçeme uygun olursa 4460 + gtx 1070 kullanıcam , inşallah dediğiniz gibi darboğaz sadece 5-10 fps olur ki bu benim için sorun değil ekran kartı özelliğini ortaya çıkartmasına engel değil bu düşüş
  • Darboğaz ne kelime hırtleğene çöker

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.