Şimdi Ara

GTX 1070 için PSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Zotac GTX1070 AMP! ekran kartı aldım fakat şuan kullandığım PSU'mun yetmeyeceğini düşündüğümden takmadım ve sizlerinde fikrini almak istedim.

Şuan ki sistemim;

CPU: Intel Core I5 6500 Skylake
    MOBO: MSI B150M Bazooka
    RAM: 2 x 8GB Kingston Savage DDR4 2133Mhz
    GPU: Zotac GTX 660 AMP!
    HDD: 3x SSD ve 1x 7.2k RPM 1TB Disk
    PSU: HPC-500-H12S -> Diğer adıyla HighPower Element Serisi 500W. LINK

GTX 660'ı çıkartıp yerine GTX 1070'i takacağım ve arkadaşımın 1 gün dahi kullanmadığı (ihtiyacı kalmadı, sıfır resmen) Corsair VS650'yi uygun bir fiyata almayı düşünüyorum. Yabancı forumlarda bu VS650'yi baya baya gömmüşler tabiri caizse :) Çok fazlada bütçe konusunda açılmak istemiyorum fakat sizin önerileriniz nedir? VS650'ye onay verirmisiniz?

• 12v kanalından 400W veriyor, yani sıkıntı yaratır. VS650'yi almanız yararınıza olur.
  • @Night Rain
    Aynen hesaplamalarda da yeterli gelecek gibi gözüküyordu fakat eski olması ve sanki biraz sınırda kalması sebebi ile kasaya şimdilik takmadım.

@_Dominic_Toretto_
    Yukarıda yazdığım düşüncedeyim bende, 12v kanalının max 400W ve sınırda gibi gözükmesi hem endişelendirdi hemde sorun çıkabileceği izlemini verdi.

En nihayetinde VS650'yi alacağım. Her zaman daha iyisi vardır fakat bu civarlarda, +-50TL diyelim, şunu alsan belki daha iyi olabilir diyeceğiniz modeller var mıdır? Yoksa bu noktada iyi olarak düşündüğümüz tek seçenek VS650 midir?
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    Bütçe ne kadar ?
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    300 - 350TL civarında kalmaya çalışıyorum.
  • Corsair olarak vizyon ve hedefimiz her zaman bulunduğu kategoride premium olarak algılanan ürünler üretip bu ürünleri son kullanıcı ile buluşturmaktır. Corsair var olan güven ve müşteri odaklı çalışma algısını var etmek için senelerce uğraşmış olduğu düşünülecek olursa bunun aksini gösterecek bir ürünü piyasaya sürüp satıyor olması düşünülemez bile.

Üretim teknikleri ve var olan teknoloji bize %100 fail free ürünler üretebilmemize maalesef ki izin vermemekte, şu anki üretim tekniklerinde bir üründe %1 en kötü %2 lik bir oranın arızalanma ihtimali normal kabul edilmekte. Zaten bu noktada da Corsair'in güç kaynaklarının arkasında vermiş olduğu garanti ile durmakta. Olası bir problemde ürün test edilir ve hiç bir şekilde tamir işlemi gerçekleştirilmeden üründe problem varsa ürünün kendisi ürünün aksesuarında bir problem varsa da o aksesuar yenisi ile değiştirilir.

Bu yüzden içiniz rahat olsun.

• tech guru kullanıcısına yanıt
    Aldım taktım kullanıyorum hocam. Şuanlık bir sorun gözükmüyor, teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gtx 680 vs r9 270x ? yardım
    10 yıl önce açıldı
    i7 4770 ile GTX 1070 DarBoğaz ?
    7 yıl önce açıldı
    RX480 + FreeSync vs GTX 1060
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HighPower Element Serisi 500W ile gtx 1070 kurtarırdi, sonucta gtx 970 ten daha az güç çeken bi gpu, hayırlı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın.
  • Evga supernova 550 G2 yeter mi acaba?

• PSU'da 600W altına düşme, mutlaka biraz aralık olsun. Bu aralık PSU'nun çabuk yıpranmasını geciktirir, limitlerde gezen PSU'lar ne kadar kaliteli olursa olsun ömürleri daha kısa olur.
  • -Oxy.gen- kullanıcısına yanıt
    Yeterli olduğu söyleniyor fakat arkadaşında dediği gibi bir tık üstünü almak daha sağlıklı olabilir eğer almadıysanız.

• alito kullanıcısına yanıt
    mylord92 kullanıcısına yanıt
    henüz almadım. amazonda takip ediyorum evga, corsair felan hangisi denk gelirse alıcam. şu an için 650w olarak evga 650 GQ var. bunu alayım o zaman 72$ civarı.
    Güzel olur. Markalar arası tercih konusunda pek bir şey diyemem ama bilindik markaların performansı ve kalitesi hemen hemen aynıdır.
    Aklını bulandırmak gibi olmasın, tavsiye ve öneri anlamında söylüyorum.

Sistemini bilmiyorum, ancak kendi kullandığım PSU'yu veya denk olan bir alt ya da üst (sistem ihtiyacına göre) öneririm.

Kaliteli materyal, elektrik veya ani güç kaybı sırasında kendisini korumaya alması, modüler olması gibi bir çok acantajı var.

https://www.amazon.com/EVGA-SuperNOVA-Modular-Warranty-220-G2-0750-XR/dp/B00IKDETOW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1481732966&sr=8-1&keywords=evga+supernova+750

Benim aldığımdan biraz daha ucuz şuanda amazonda

• quote:

Orijinalden alıntı: marshall_fb

Aklını bulandırmak gibi olmasın, tavsiye ve öneri anlamında söylüyorum.

Sistemini bilmiyorum, ancak kendi kullandığım PSU'yu veya denk olan bir alt ya da üst (sistem ihtiyacına göre) öneririm.

Kaliteli materyal, elektrik veya ani güç kaybı sırasında kendisini korumaya alması, modüler olması gibi bir çok acantajı var.

https://www.amazon.com/EVGA-SuperNOVA-Modular-Warranty-220-G2-0750-XR/dp/B00IKDETOW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1481732966&sr=8-1&keywords=evga+supernova+750

Benim aldığımdan biraz daha ucuz şuanda amazonda

tavsiye öneri demişsinde aklım bulandı şaka bi yana bende zaten yukarıda G2 olan bi modelden bahsettim ama 550w olması düşündürücü. bunun fiyatı kargo vergi derken 450tlyi buluyor. işin ilginci 650w ile 750w fiyatları aynı o yüzden 300 tlye kadar bi limit koydum psu için artık amazonda ne denk gelirse.. benimde gönlüm G2 olan 650 veya daha üstü bi psudan yana ama işte dolar kuru derken uçuk oluyo fiyat..

Haklısın, maalesef kur çok yükseldi.
    Ben aldığımda totalde 140$'a geldi kargo gümrük herşey birlikte ancak döviz kuru 50 kuruş daha düşüktü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylord92

300 - 350TL civarında kalmaya çalışıyorum.

Buyur:
    https://www.amazon.com/EVGA-BRONZE-Warranty-Tester-100-B1-0600-KR/dp/B00EON40CS/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1481744658&sr=1-3&keywords=evga+power+supply

https://www.amazon.com/EVGA-Modular-Warranty-Supply-210-GQ-0650-V1/dp/B017HA3SQ8/ref=sr_1_7?s=pc&ie=UTF8&qid=1481744819&sr=1-7&keywords=evga+power+supply

Alttakini alırdım yerinde olsam, gold,yarı moduler vs...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.