Şimdi Ara

GTX 3X0 GPU su hakkında dedikodular çıkmaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nvidia; 55nm GT200b projesini iptal edip 45nm G3X0 GPU'larını hayata geçirmeye karar verdiği söyleniyor. Yeni GPU'nun 384 SP, 256bit veriyolu ve 850/1000 (4000) hızlara ve GDDR5 ram'lere sahip olacağı söyleniyor.

http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=3710

Not: Çeviri hataları olabilir.

• hiç sanmıyorum GT200 ün bu kadar kısa süreli bi ömrü olcağını...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark alien

hiç sanmıyorum GT200 ün bu kadar kısa süreli bi ömrü olcağını...

Yeni GPU 2009 ikinci çeyrek gibi çıkacak zaten.
    Nividia'nın 6ay da bir yeni GPU felsefesine de uyuyor.
  • verdigin linkin altındaki yorumlar bomba
  • Bu ne hızdır Allah Allah. Ekran kartı kadar çabuk değerini yitiren bir parça yok herhalde. Ama bu hızı rekabet de sağlıyor, ya değilse nvidia g 92 yi yeni diye satmazdı önceden...
  • Transistöre daha da abanmak işine yaramıyor şu an nVidia'nın. Mesela 8800GT'deki paralel işlem birimi , transistör / zar boyutunu karşılaştırırsan GTX280 ile, GTX280 nin potansiyelini kullanamadığını görürsün. Yeni mimari gerekiyor. Ayrıca sağlam sallamamışlar, üretici firma TSMC, adamlar 45nm üretim yapmıyor, yapacağını da söylemedi, 55 den direk 40'a geçecekler. Misafir olarak birisi ne yazmış aşağıya yorum olarak (biraz bozuk bir İngilizceyle) : "B.kum mora dönüp, meyvalı karışık dondurma gibi koktuğunda inanırım."

Ayrıca aynı sitedeki haberlerde 4870 X2'nin GTX280'i %80 daha hızlı olarak tokatlayacağını da yazmışlar, 9300-9400 entegre grafik işlemcilerinin CUDA çalıştıracağını da. Bu siteyi tanımıyorum ama tabloid yayın yapan bir site de olabilir.
  • hehe nvidianın vidası çıktı:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o habermi be haber bu

Atinin önümüzdeki en geç 5 ay içerisinde 5870x2 işlemcisini hazırladığı söyleniyor teknik özellikleri ise 1100/6600 olacağı söylenir ve shader hızı ise 2750 mhz olacağı söyleniyor haberin kaynağı

www.yalanhaberler.comcom.tr.x5/5870x2gelioyor/php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *AMD_ATHLON* -- 10 Temmuz 2008; 17:51:24 >

• Aslında yapağı en doğru karar direk 45nm'ye geçmesi olurdu 384sp koysada zar botu şimdiki kadar olmaz transistör sayısı'da daha az olacağından daha az güç çeker performansıda süper olurdu

Bu kadar kısa süredemi ? Gerçek olması dileğiyle

quote:

Orjinalden alıntı: *AMD_ATHLON*

o haberimi be haber bu

Atinin önümüzdeki en geç 5 ay içerisinde 5870x2 işlemcisini hazırladığı söyleniyor teknik özellikleri ise 1100/6600 olacağı söylenir ve shader hızı ise 2750 mhz olacağı söyleniyor habrin kaynağı

Verdiğin fake link çalşsaydı bari

Shader hızı 2750mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Temmuz 2008; 18:04:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Aslında yapağı en doğru karar direk 45nm'ye geçmesi olurdu 384sp koysada zar botu şimdiki kadar olmaz transistör sayısı'da daha az olacağından daha az güç çeker performansıda süper olurdu

Bu kadar kısa süredemi ? Gerçek olması dileğiyle

quote:

Orjinalden alıntı: *AMD_ATHLON*

o haberimi be haber bu

Atinin önümüzdeki en geç 5 ay içerisinde 5870x2 işlemcisini hazırladığı söyleniyor teknik özellikleri ise 1100/6600 olacağı söylenir ve shader hızı ise 2750 mhz olacağı söyleniyor habrin kaynağı

Verdiğin fake link çalşsaydı bari

Shader hızı 2750mhz

linkte sorun var galiba site yalan haberlerden dolayı kapatılmış olabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Aslında yapağı en doğru karar direk 45nm'ye geçmesi olurdu 384sp koysada zar botu şimdiki kadar olmaz transistör sayısı'da daha az olacağından daha az güç çeker performansıda süper olurdu

Birebir katılıyor ve daha ucuz (en azından şimdiki GTX280'e göre) olabileceğini ilave etmekte sakınca görmüyorum. Gerçek olması dileğinizede destek veriyorum.

Haberin sahteliği üzerine yorum yapan arkadaşlara:
    Elbetteki haber asparagas olabilir. Hemen sazan gibi atlamanın bir anlamı yok. O yüzden haber başlığında özellikle dedikodu olduğunu ifade ettim.

• COK COK Buyuk yalan bu haber.

daha bi half-node shrink yapip 55nm'e gecememisken, 40nm'e gecmesi, 384 SP (16 cluster oha), 850MHz.... falan filan... direk yalan. NVidia'nin 2009'da bile boyle bir cip yapabilecegi supheli
  • anlamiyorum ya her ay yeni bir kart haberi geliyor..bu ekran karti piyasasi cep telefonu piyasasina dondu cesit baya bol
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aspirin_Gripin

anlamiyorum ya her ay yeni bir kart haberi geliyor..bu ekran karti piyasasi cep telefonu piyasasina dondu cesit baya bol

bide cep telefonu piyasası gibi hemen ucuzlasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 10 Temmuz 2008; 18:54:20 >
  • cep telefonu piyasasından hızlı ucuzluyor (son 1 sene için konuşuyorum), farkında olmayabilirsiniz ama,
    cep telefonunun ikinci eli az para ediyor, bilgisayarın biraz daha fazla ona göre,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.