Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
20.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam ekran kartı değiştiriyor, psu değiştiriyor, format atmıyor.

Şaka gibi resmen.
  • psu değişiminde formata gerek yoktur ;
    psunun formatla alakası yoktur...isterseniz 10 bin tane psu değiştirin (güç kaynağı)
    ama dediğim gibi ekran kartı cpu hdd üçlüsü kilit bileşenler ; donanım değişikliğinde formata gereksinim duyulabiliyor.... geri kalan donanımlar da windows bir nane mollalık yapmazsa formata ve yeniden işletim sistemi kurmaya gerek yok.....
    windows nane mollalık yapmıcakta biz o günleri göreceğiz
    ben böyle windowsun
    win7 desen aynı naneyi yiyor
    en iyisi macos işletim sistemi ; en azından onda böyle aptallıklar oluşmuyor.. macos hala üretiliyor mu yahu ?
    sanırım apple macosu bırakıp kendi sistemlerine win7 kurmaya başladı........

• Turbocat' Cumartesi Format Attırıcam Bakalım inşallah düzelir.Çok sağol demekki format atmak gerekiyormuş anladım sağol.
  • Turbocat Msn adresini verirmisin detaylı konusalım
  • ne uzun konu olmuş bu
    bi ara okumam lağzım merak ettim o kadar sayfa ne çözüm buldular
  • dünya en uzun konu rekoru için bu konuya devam arkadaşlar guiness rekorlar kitabından bir yetkili bu konuyu inceliyor ; dünyanın en uzun gtx460 sorunu konusu ve tabiki 9000 kusur kişi incelemiş ...
    adminim sabit konu yapalım konuyu işin ucunda 100 bin dolar var
    sayın lorente msn adresimi maalesef veremiyorum ; ben yapmanız gerekeni yazdım zaten .... artı gtx 550 kartından full hd de (1920*1080) aa8x af 16x de ful high seviyesinde grafik ayarlarında bazı oyunlarda yeterli performans beklemeyiniz....
    ama emin olun o kart 1280*1024 de hemen hemen tüm oyunları full high seviye grafik seviyesinde rahat oynatır.. oynatamadığı takılma yapan oyunlar optimizasyon özürlü cpuya yüklenen oyunlardır...... ancak o oyunların orjinalini kurmak gerekiyor...
    optimizasyon özürlü oyunların korsanı sorunludur ; zaten oyunlarda sorun var ; birde oyun illegal olunca ekran kartı ne yapsın yahu ?
    optimizasyon sorunu olmayan korsan oyunlarda bile sorunlara rastlanıyor....
    sorunsuz oyun için orjinal oyunlara yönelin ama maalesef bu Türkiyede mümkün değil.... adamlar hala 5 senelik oyunu 40-50 tlye satıyorsa (çünkü oyun en beğenilen oyunlardan biri-Türkiyede çok beğenilen oyunların fiyatı el yakıyor.beğenilmeyen oyunun orjinalini 9.99 tlye almanız mümkün.hatta 5 tlye bile carrefoursada satılan oyunlar var. ben mesela face of war oyununu 5 tlye aldığımı hatırlıyorum. ki oyun çok güzel bir oyun ve korsanındaki kasma sorunları orjinalde yok yahu)
    gerisini siz düşünün artık...
    hala call of duty world of war 40-50 tl ise ayıp yani vatandaşa geçiriyorlar... zenginsen korsan alma orjinal kullan ; çalışıyorsan orjinal kullanmalısınız.. her hafta vatandaş kız arkadaşına en az 100 tl harcıyor ; yemek yeme çıkma vs ; sonra adam orjinal oyuna programa gelince çok pahalı diyor; böylelerine çok kızıyorum yahu ..

çalışmayan adamın bile aslında korsan oyun alması bile Hıristiyanlıkta Yahudilikte İslamiyette kul hakkına giriyor..... ama adam ne yapsın yahu ?

adam evlidir ; sonra şöyle diyor ben evliyim abi evi geçindirmem lazım orjinal oyuna para vermek bana koyar demekte... gerçi böylelerine hak versemde kul hakkı kul hakkıdır...
    bende de korsan oyunlar var ; ve ekran kartımda oyunların orjinali ile korsanını test etme imkanım oldu... ve virüsler keylogerlar ; oyunların sorunlu olması korsan oyunların çoğunda görülebilen şeylerden....

ama bende bazı oyunları korsan aldım ; çünkü pahalıydı ; ama kul hakkına girmekteyim...
    Türkiye şartlarında insanların orjinal oyun alması bu fiyatlarla zor arkadaşlar.... (işi gücü olmayan insanlar için söyledim ; tabiki askeri ücret alan bir vatandaşı ; ev geçindiren vatandaşıda buna dahil edebiliriz..)
    kısacası sayın arkadaşlar sisteminiz high seviye sistem olsa bile korsan oyunlarda takılma sorun vs görme olasılığınız orjinal oyunlardan çok çok daha fazladır...
    işin özü eğer illegal oyunlarda takılma sorunu varsa boşu boşuna insanlar konu açmasın..
    ati amd ve nvida sürücüleri illegal oyunlara içindeki crack lara destek vermez ;
    her iki kurumda sürücülerini yazarken orjinal oyunlara göre sürücüleri yapılandırırlar....

bu yüzden illegal oyunlarda ekran kartlarınızda sorun görmeniz olasılık olarak çok çok yüksektir...çünkü iki kurumda illegale destek vermiyor...

• Turbocat Bende Önceden 9600 Gt ekran kartı vardı.Zaten o ekran kartında full özelliklerde oynamıyordum.Ayrıca Oyunları ben torrentten indiriyorum.9600 GT'de ilk ilk 2-3 ay hiç sorun yaşamadan oyunları oynuyordum.Sonra takılmalar başladı.Dedim ki herhalde ekran kartım yetmiyor gittim ZotaC Gtx 460 ekran kartı aldım.Ve gene Takılmalar oldu.MSı 550 GTx ti ekran kartı aldım gene takılma oluyor.Hemde oyunun grafik özelliklerini düşürdüğüm halde.Bir Sorunu Çözemedik anlayacağın.Bakalım Format Attırcam İnşallah Düzelir Bu Sefer.Ben oyunlarda çözünürlük olarak 1680x1050 de oynuyorum.Peki MSı 550 GTx ti ekran kartında rahat oynayabılırmıyım?

Turbocat Kasam Zaten Yeni Pc'min Özelliklerinide bir değerlendirmeni istiyorum.İntel Core i5 750 İşlemci,Anakartım İntel Corpration DP55WB Modeli Pcı Express x16 slot.Ram'ım A-Data 4 Gb 667 Hz.500 Gb Hdd Markası Samsung.İşlemci Hızı 2.70 Ekran kartı Msı 550 GTX Ti.Bir uyumsuzluk problemi olabilirmi bu özelliklere göre?

• hangi çözünürlükte hangi ayarlarda oynuyorsun? onları da yazmalısın
  • sisteminiz orta seviye bir sistem için mükemmel .. (high seviye sstemler biraz uçuktur..)
    bu sistemde 1280-1024 çözünürlükte full high grafik ayarlarında 8xaa 16 af de oyunları rahat oynamanız gerekir...
    sisteminize format atmadığınız için o sorunlarla karşılaşıyorsunuz ; ama full hd çözünürlükte aa8x af16x ayarlarda full grafik seviyesinde bir kaç oyunda fps problemleri yaşamanız mümkün o ekran kartıyla....
    ama kartınız gtx 550 ti gayet iyi bir kart ; ve sizin sistemde tam performansını verir..eğer gtx 590 kullansaydınız tam performans alamayacaktınız ... nedeni cpu frenlemesi dar boğazı ; ekran kartı cpuya yüklenen oyunlarda cpuya uymak zorunda kalacaktı... cpuyu bekleyecekti yani....

cpuya yüklenen oyunlarda ekran kartı cpunun işlemi yapmasını beklemek zorunda ve birlikte hareket etmek zorundalar ; tabiki bu sebeple düşük cpularda ekran kartınız güçlü bile olsa takılma sorunları düşük fps sorunları yaşamanız mümkün...

ekran kartına yüklenen oyunlarda ise ekran kartı ikinci bir cpu gibi davranıyor ; cpunuz düşük hızlı bile olsa yada düşük model olsa ekran kartı gpusu cpuya işlemlerde yardım ediyor ; cpunun çoğu yapacağı işlemi gpu üzerine aldığından ; millet şaşkın şaşkın 4650 agpde p4 3ghz de nasıl blacks ops oynanıyor diye internette soruyor...

işlemleri üzerine aldığında gpu ; cpumuz rahatlayacağından cpu basit işlemler için kullanılıyor oyunlarda.... ve sonuçta takılacak sanılan oyun full high grafik seviyesinde oynanınca millet şaşırıyor...
    işin içine opencl direct compute teknolojileride girince gpunun cpuya yardımı dahada artıyor...tabiki oyunların open cl ve direct compute desteği olması lazım....

ve tabiki sonuçta ben emektar sistemimde ; p4 3ghz ht 2gb ram his 4650 agp (opencl destekli) yeni oyunların çoğunu 1024*768 de rahat oynuyorum orta -high seviye arası grafik seviyesinde....tabiki ekran kartına yüklenen çift çekirdek isteyen oyunları ...... cpuya yüklenen çift çekirdek isteyen oyunları benim sistemle oynamam hayal..ancak belki cpu hızını 3 ghz den 4ghz e overclocklarsam mümkün olabilir....şu an işlemci soğutucum buna izin verebiliyor........
    ama overclock sakat iş ; b.ktan bir oyun için sistemi riske atmaya değmez arkadaşlar.....

sorunuza gelince o söylediğiniz çözünürlükte oyunların çoğunu çok çok rahat oynamanız lazım... (high seviyede) oynayamadığınız bir kaç oyun ya optimizasyon sorunlu yada gerçektende çok iyi konfigrasyon isteyen oyunlardır... ama o çözünürlükte aa8x ve af16 xx açmadan rahat oynarsınız full high grafik seviyesinde.........

baktınız oyun o çözünürlükte kasıyor ; aa ve af yi kapatın... aa aşırı performans kaybına neden olan bir teknoloji... çizimlerde ki basamaklama etkisini yumuşatıp kırılgan görünen yüzeyleri daha düzgün hale getiriyor.. yani merdiveni aa açılmamış bir hal gibi düşünün ; aa açtığınızda merdivendeki basamaklar kalkıp düz bir yol oluyor...
    hangisi daha hoş görünür ; girintili çıkıntılı çizimler mi yoksa düz çizgilerle oluşmuş çizimler mi ?
    köşe yumuşatmada denebilir.....

ben 4650 agpde 3dmark 2003 te aa açmadan default ayarlarda 18500 civarları alırken ; aa 8x yapınca 7 bin 8bin puanlara düşüyor puan ; fpsnin aşırı düşmeside cabası....

ama güncel ekran kartlarında aa açılmadanda mükemmel grafikler alınabiliyor oyunlarda .... kapatın gitsin yani... sizinkide güncel zaten...

af ise (anostoptric fitre -ben bu ingilizce terminolojinin telefuzu bile zor )
    ekranınızın önüne renkli bir cam koyun ve ne görüyorsunuz ? göreceğiniz şey grafiklerin renklerinin değişmesi grafiklerin daha canlı gözükmesi vs vs etkiler göreceksiniz....
    işte aa bu işe yarıyor ; cansız görüntüdeki cansız görünen yüzeyleri filtreleyip ekrana daha canlı daha hoş grafik getirme ve tabiki de daha gerçekci ; grafikler görmemize yardım ediyor...

ancak kapatıldığında trilinear yada blinear filtreme kullanarakda aynı canlı görüntüleri elde etmeniz mümkün ; ama af kadar iyi sonuçlar vermez bu 2 teknoloji.......
    ama bilinear filtreleme yapısından dolayı oyunlarda uçarsınız ; af ise biraz yük bindirir ve performans kaybına uğrarsınız.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 9 Eylül 2011; 9:32:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

Şu sorununun çözümünü kesin olarak bulana çeyrek altın alıcam

bana da yüz lira versene kanka
  • üst mesajım güncellenmiştir...
  • Konuyu ben açtım arada bakıyorum ama konu bayağı gitmiş tabi benim sorunuma çözüm bulunmadı ama bence benim hem anakart hemde işlemciyi değişmem lazım biraz eski kaldılar GTX460 yanında (q6600 - pcie 1.1) overclock işe yaramadı ram overclock işe yaramadı format zaten atıldı 550 W güç kaynağı var ama ne yaptıysam olmadı burdaki bütün önerileride denedim. Ne yapalım değişicez artık :D
  • Metalizmm Ben format atıcam bakalım inşallah düzelir.Zotac GTx 460'tan Kurtuldum
  • Sorun ekran kartında degılkı ıslemcı kaldırmıyor :D
  • Turbocat metalizmm format atmış ama sorun gene de düzelmemiş bende öyle olmaz inşallah.Ama Metalizmm'in Pc özellikleri Benden düşük.Metalizmm Pc özelliklerini Sayarmısın.Turbocat Bir Değerlendirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

Konuyu ben açtım arada bakıyorum ama konu bayağı gitmiş tabi benim sorunuma çözüm bulunmadı ama bence benim hem anakart hemde işlemciyi değişmem lazım biraz eski kaldılar GTX460 yanında (q6600 - pcie 1.1) overclock işe yaramadı ram overclock işe yaramadı format zaten atıldı 550 W güç kaynağı var ama ne yaptıysam olmadı burdaki bütün önerileride denedim. Ne yapalım değişicez artık :D

hangi çözünürlükte hangi ayarda oynuyorsun arkadaşım yazarmısın

• baktım arkadaşın sistemine ;
    quad core 4 çekirdekli bir işlemci açıkçası işlemci hakkında yorum yapamıyacağım..
    ramınız 4 gb ve iyi (oyunlar için) win7 de makul ....
    arkadaştaki sorun oyunların grafik ayarlarından kaynaklanabileceği gibi ; işlemcinin 4 çekirdeği randımanlı kullanamasından kaynaklı olabilir.... ama ilk mesajındaki callops black mafia gibi oyunlarda optimizasyon sorunu olan oyunlar olduğunu arkadaşlar benden daha iyi biliyor....bunların orjinalini kullanıp yamalarını yapınca patchleyince yani sorun morun kalmaz.....
    gtx 460 ın o işlemcide iyi sonuç vermesi gerekirdi... ancak eğer gtx 460 ekran kartınız msi gibi bir marka değilde bazı sorunlu modellerdense ki internette bazı gtx 460 modellerinde sorun olduğu yönünde yazılar var....
    ben dikkat ediyorumda hep sorun çıkartanlar zotac gibi markalar....
    neden winfast leadtek msi gibi markalar sorun çıkartmazken hep aynı üreticilerin aynı modellerinde sorun yaşanır.... ?

ekran kartını almadan önce interneti takip etseydiniz nvidia gtx 4xx serisi modellerinin bazılarında bazı sorunlar yaşandığı hakkında duyumlar var gibi hatırlıyorum..
    ama hangi üreticilerindi emin değilim ;

bu saatten sonra pciex kullanıcıları gtx 5xx ati amd kullanıcıları 6xxx serisine yönelsinler....tabiki ekran kartı alıpda güncel teknolojiyi istiyorum diyenler için.........

benim gibi insanlar için ati amd 4650 agp bile haliyle yetiyor..... hd film seyretmek için ati amd 4xxx serisi haliyle yeter ....... öyle 6xxx 5xxx serisinin uç modellerini almaya gerek yok.... yada bu serilerin ucuz modelleri........

nvdiada ise hd film için gtx 2xx tarzı ucuz model haliyle yeter (nvidia 8xxx-9xxx serisi yetsede hd filmler için ; gtx 2xx serisi gpulardaki özellikler ati amd 4xxx serisi ile örtüşür hd film seyretme açısından ; hatta 46xx serisi gibi seriler zaten ati amd 5xxx serisinin hd film teknolojisini barındırır ; uvd 2.2 desteği vardır........
    yani ha 46xx serisi bir kart almışsınız ha 5xxx serisi bir kart almışsınız ; hd film
    teknolojisi yönünden dxva yönünden aynı teknolojiyi kullandıklarından bir fark olmuyor ...

tek fark nvidia cuda kullanırken ati amd steam (yada stream ; bu ingilizce terminolojinin ben ) teknolojisi kullanılır...
    ikiside farklı teknoloji olmasına rağmen emin olun ki 2 side benzer özellikleri gösteriyor...
    kısacası hd film için nvida ve ati amd nin ucuz modelleri iş görür..

ama bu saatten sonra hd film için ati amd 3xxx ve altı ; nvida 9xxx ve altı almayınız..
    çünkü hd film teknolojileri güncel değildir...mesela ati amd 3xxx de bluray level 5.1 full hd film hızlandırma bulunmaz ; desteklemez ; internette bulunan 5.1 kodlu mkv filmleri bu seri ile hızlandıramazsınız dolayısıyla tüm yük işlemcinize binecektir.........

ey halkım paranızı boşuna sokağa atmayınız ; bilinçli olunuz ; insanların sizi kandırmasına izin vermeyiniz ; bazı pc parça satıcıları kötü niyetli olabiliyor...
    90 tl ye aynı işi görecek ekran kartı yerine size 400 tl lik ekran kartı satabilirler....

internette ilim öğreniniz ; araştırınız yani pcniz varsa donanım bileşenlerini araştırmanızı tavsiye ederim ; ilerde parça alırken kazıklanmayanız diye ..
    donanım forum gibi forumları takip ediniz ; sorunuz forumdaki arkadaşlara bilmemek ayıp değildir... forumda herşeyi sorabileceğiniz yerler mevcut ; herşeyi derken pc ile ilgili herşeyi dedim...

sakın .rotic bilgilerle ilgili bir şey sormaya kalkmayında ; onun forumu haydar dümen @ .........

• Turbocat Dediğin gibi Zotac Gtx 460'ı alırken forumlara hiç gözatmamıştım.Dediğin gibi sorun hep zotac'ta oluyor.Metalizmm ve bendeki sorunla karşılaşan zotac gtx 460'la 4-5 kişiye daha rastladım.Format Atınca İnşallah Düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

Konuyu ben açtım arada bakıyorum ama konu bayağı gitmiş tabi benim sorunuma çözüm bulunmadı ama bence benim hem anakart hemde işlemciyi değişmem lazım biraz eski kaldılar GTX460 yanında (q6600 - pcie 1.1) overclock işe yaramadı ram overclock işe yaramadı format zaten atıldı 550 W güç kaynağı var ama ne yaptıysam olmadı burdaki bütün önerileride denedim. Ne yapalım değişicez artık :D

hangi çözünürlükte hangi ayarda oynuyorsun arkadaşım yazarmısın

1440*900 yüksek ayarlar 16x AF, aa kapalı, vsync kapalı

• hocam 16 x filtering az birşey değil o ayarda high detail seviyesinde tabii ki kasar
    ayrıca ekran kartınız o ayarda çalışırken işlemci yetişemeyebilir 8x te ve 4x teki sonuçları yazarmısın ve hangi oyunlarda kaç fps olduğunu
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.