Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
534
Cevap
0
Favori
21.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sorununun çözümünü kesin olarak bulana çeyrek altın alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

altair sen kapattınmı gadgeti.ben yapamadım sorunun çözüldümü?

kaldırdım tamamen ama bi işe yarama dı.
  • Altair günü Msı gts 450 cyclone ekran kartı alıcam.Salı günü ise pc ye format attırcam inşallah sorun çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: altair_57

quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

altair sen kapattınmı gadgeti.ben yapamadım sorunun çözüldümü?

kaldırdım tamamen ama bi işe yarama dı.

o zaman yapacak tek şey var elinizdeki kartı bir an evvel değiştirmek
    bu takılma olayını yaşayanların çoğunluğu zotac kullanıcısı ise demekki zotac 460 larda bir sorun var demektir artık bu saate kadar driver gadget vs denemedik şey bırakmamışsınızdır zaten ( tüm bu konuya yazanlar için söylüyorum )
    kartı değiştirmek farklı bir marka ve modele yönelmek en iyisi sanırım
  • Bencede en iyisi bu o değil kartı kaça satıyım onu düşünüyorum 200 Tl Ye razıyım
  • Bu sorun bende de var arkadaşlar ilginç bir şekilde 80 fps lerden 29a 30a düşüyor donmalar oluyor bu nasıl iştir ya
  • Powered by Unigine Engine

Heaven Benchmark v2.5 Basic

FPS:
    22.8
    Scores:
    575
    Min FPS:
    6.3
    Max FPS:
    58.8
    Hardware

Binary:
    Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 1 2011
    Operating system:
    Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 32bit
    CPU model:
    Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz
    CPU flags:
    3059MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE41 SSE42 HTT
    GPU model:
    NVIDIA GeForce GTX 460 8.17.12.8019 768Mb
    Settings

Render:
    direct3d11
    Mode:
    1366x768 8xAA fullscreen
    Shaders:
    high
    Textures:
    high
    Filter:
    trilinear
    Anisotropy:
    16x
    Occlusion:
    enabled
    Refraction:
    enabled
    Volumetric:
    enabled
    Tessellation:
    extreme
    Unigine Corp. © 2005-2011

Ben böyle bir sistemde bencmarktan bu sonucu aldım sizce nasıl ben anlamam pek.

• Kekeleme Sorununu geçtim.Örneğin bilgisayarımda fifa 11 oynarken o kadar ağır oluyorki oyun sanki top ağır çekimde gidiyor.Arkadaşın Pc sinde oynuyoruz onun pc özellikleri benimkinden düşük ancak onda böyle bir sorun yok.Acayip bir ağırlaşma var bilgisayarımda.Format atsam çözülürmü acaba? 2 yıldır Pc format yemedi.Pc de 1 yıl virüs programı yoktu sonradan yükledim.Format Atarsam Bu oyunlardaki ağırlaşma geçermi?
  • Zotac GTX460 kullanan tüm arkadaşlar ben 460'ın ilk çıktığı zamanlarda 1 hafta kadar Palit Sonic GTX460 yine 1 hafta kadar Gigabyte GTX460 veEylül 2010'dan Nisan 2011'e kadar MSI GTX460 CYCLONE'u p45+E8500 ile kullandım sorun yaşamadım performans iyiydi de ama bu konuyu o zaman da takipettiğimde 4 çekirdekli core i5 ile daha iyi olduğu yazılmıştı burada. Nisan'da kurlar iyiyken ve güzel bir kampanya ile SB B3 rev MSI p67 GD53 aldım 2500k işlemciyle kullanmaya devam ettiğim CYCLONE ile BC2'de %25'e kadar perfromans artışı oldu ve kart fabrika OC değeri 725 olarak kaldı hep. 2 hafta önce sattım. Bu arada kuzenime Nisan ayında benim eski C2d sistemi sattım ve ona da CYCLONE aldırdım o da mennun hatta onun kart bir hafta bende kaldı MSI GTX460 CYLONE SLI yaptım oyunlar resmen ağladı diyebilirim. Eğer sistemleriniz eskiyse sorun olması mümkün ama mesela eski bile olsa 4 çekirdekli bir sistemde Zotac 460 bunları yapıyorsa gidin servise verin. Birkaç tane şikayet gelince kayıtsız kalamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 19 Ağustos 2011; 0:30:42 >

• Biri kitlesin artık şu konuyu da rahat edelim
  • arkadaşlar önereceğim çözüm biraz basit gelebilir;windows 7 kullanan arkadaşlar denetim masası-güç seçenekleri kısmından yüksek performans'a alıp bi denesinler.aynısı başıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzaf -- 22 Ağustos 2011; 1:05:22 >
  • deli olcam ya 200 kısı yorum yaptı kimse bi bulamadı sorunu offffffffffff.Bilgisayarcılar bile bulamıor ben böyle işin tövbe tövbe.
  • Beyler MSI NGTS 550 GTX Ti ekran kartı aldım pc ye fakat aynı sorun devam etmekte.Aynı donmalar gene oluyor.Ekran Kartı Güç Kaynağım 550 W.Herhalde Sorun bunda dedik.800 W Taktık Gene Aynı sorun oldu.Sizce Format Bu sorunu Geçirirmi? Yoksa sorun neyde biri söylesin artık ekran kartı ve güç kaynagında olmadıgı kesin virüs felan mı girdi acaba.Pc'ye 2 yıldır format atmadım.hemde ilk 10 ay pc de virüs programı yoktu.Tek Çözüm Format Gibi Geldi bana Sizde Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Belirttiğim gibi sorun ekran kartı veya güç kaynağı değil.
  • bırak artık yeni pc al, sat ounu. Sen de kurtul biz de. Rekora gidiyorsun. Bence uğraşma bu kadar. i5 2500k al, q6600'ü satıp. anakart veya işlemcinde problem var, oyunlar kopya veya optimizasyon problemli olabilir. Senin yerinde olsam pc'yi satıp param olmasa da 2.elden athlon x4 sisteme geçmiştim.
  • 2 yıldır format atmayıp bir de av siz kullanıp herşeye bir kulp takıp dönüp duran adama kusura bakma da gülerler.

Millet driver kaynaklı sorun olduğunda bile direkt basıyor formatı sen neyin peşindesin daha?
  • gtx550 almış hala aynı sorun devam ediyormuş.

Allah rızası için bir admin şu konuyu kilitlesin. Bu kadar boş bir konu görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

gtx550 almış hala aynı sorun devam ediyormuş.

Allah rızası için bir admin şu konuyu kilitlesin. Bu kadar boş bir konu görmedim.

+1
  • Tmm Beyler Sinirlenmeyin Sorunun Ne olduğunu sizde bulamıyorsunuz hemen konu kapansın diye uğraşıyorsunuz bi çözüm üretin.Sorun Ekran Kartı ve Ekran kartı Güç kaynağında Değil.İçinizden pc'den anlayan biri yol göstersin.
  • yeni ekran kartı taktığınızda bazen sisteme format gerekebiliyor... sorunlar çıktığını anlarsınız zaten ;
    takılma problemleri ;performans kayıpları ;fps kayıpları vs vs
    mutlaka makineye format atmanız gerekiyor...
    bu kadar konuya mesaj yazan olmuş ; ve siz makineye formatın 2 senedir atılmadığını baştan söyleseydiniz... eski ekran kartınızdada sistemden kaynaklı bir sorun oluştuğunu anlamanız gerekirdi...
    ALLAH bilir eski ekran kartını yeni format atmadan direk anakarta takmışsınızdır... ekran kartı değişimlerinde bazen format gerekir ; yeni işletim sistemi kurmak farzdır.........
    ben bu olayı 1-2 defa yaşadım ; özellikle atiden nvidia ya nvidadan atiye geçişte format gerekebiliyor....
    nvidiadan nvidiaya geçiştede format gerekebiliyor ; ben bunu yaşadım... sorun kayıt defterinde eski ekran kartına ait kayıtların kalması ve siz ekran kartını kaldırsanız bile onlar maalesef silinmiyor..pciex slot bilgilerindeki eski ekran kartına ait hatalı regedit kayıtları ; eski kartın donanım idsi gibi veriler yüzünden yeni taktığınız ekran kartı çakışıyor yada hatalı çalışıyor...

sonuçta takılma ; fps kayıpları ;reset problemleri vs vs vs vs vs vs

tek çözüm ya registerdaki eski ekran kartının kayıtlarını elle bulup temizledikten sonra yeni kartın driverını tanıtacaksınız ; yada direk format....
    ilk işlem sakat olacağı için ( sürücü kalıntılarından bahsetmiyorum ; pciex vendor bilgileri vs vs vs )
    ; çünkü kayıdın ne halta yaradığını anlayamayacağınızdan ufak bir silme hatası sistemi göçertir ; kesin çözüm formattır...

sadece eski sürücü kalıntılarından olsa problem elle kayıt defterinden nvidia bilgilerini silebilirdiniz ; sorun eski donanımı siz sistemden kaldırsanız bile kayıt defterindeki eski donanım id bilgileri vs nedeni ile yeni ekran kartı çakışma yapıyor...
    sistem aslında 2 ekran kartı varmış gibi algılıyor..... ama siz aygıt yöneticisinden yeni ekran kartını görüyorsunuz ; sorun yok zannediyorsunuz ; ama donanım id bilgisi çakışması var.......

tek kesin çözüm format.... bu anlattığım sebepden dolayı insanlar yeni ekran kartı değiştirdiğinde ilerde sorun yaşanmasın diye mutlaka sıfır işletim sistemi yeniden kursunlar....

ekran kartı değişimlerinde formata gerek yoktur diyenlerede inanmayınız ; onlar register kayıtlarını elle silebildiğinden sorun tabiki yaşamıyorlar yada yeni ekran kartı nasılsa çalışıyor diye yeniden sistem kurmuyorlar.... ama sorun olmasına rağmen bazen soruna denk gelmiyorlar ; ne zaman dxva cuda vs kullanmaya çalıştıklarında sistem birden reset atınca yada yeşil ekran sorunları vs vs vs bir sorun olduğunu anlıyorlar... mecburen format..........

söylediklerim kanıtlanmış gerçeklerdir... harddisk değişimlerinde format atmaya gerek duyulur; cpu değişimleri bazen formata gerek duymakta ; ram değişimlerinde gerek yok ; dvd cd rw bluray değişimlerinde nadirde olsa dma mod çalışmayıp sadece pio mod seçili halde kalabiliyor ; pio modtan dma moda geçemiyorsunuz..çünkü eski dvrw vs yenisi ile çakışıyor ; register kayıtlarından dolayı.............
    yine registerdan anlamayan biri için tek çözüm format... kısacası her donanım değişikliği yaptığınızda ne zaman sorun çıkıp çıkmayacağını anlayamıyorsunuz... tamamen ALLAH ın takdiri ; ve işletim sisteminizin sorun çıkarmamasına bağlı...
    donanım değişikliğinde sorunların %99 u windows kayıt defteri kaynaklıdır ; kalan %1 donanım arızalıdır yada donanım uyuşmazlığı vardır...
    kayıt defterinden anlamayan için tek çözüm format...

eğer eski nvidia yada ati amd sürücüsü yüzünden hatalar varsa kayıt defterini elle temizleme işlemini siz bile yapabilir ; formata gerek kalmazdı....
    ama benim söylediğim donanım idsi pciex vendor bilgileri vs olayları biraz teknik profesyonel konudur.. kayıt defterinde bir sürü pciex slotu ile ilgili kayıt var...işin yoksa eski ekran kartının donanım id bilgilerini vs elle bul temizle...
    kayıt defteri temizleme programları bu kalan bilgileri temizleyemiyor ; sadece sürücü bilgilerini temizleyebiliyor......

sorun aslında işletim sisteminde ; çok salakça yazmışlar windowsu ; her donanım değişiklikliğinde eski donanımı kaldırdığınızda o bilgilerin silinmesi gerekiyor ; ama maalesef donanımı kaldırdığınızda sistemi baştan restart ettiğinizde gel görki o kalkması gereken kayıtların çoğu kalkmıyor... işletim sistemi kayıtların çoğunu silemiyor.....

bilmeyen için tek çözüm format..........

ben konun başından itibaren pek takip etmedim... yani konun başına eğer 2 senedir format atmayıp eski ekran kartını çıkartıp yeni ekran kartını taktığınızı söyleseydiniz ; bu benim söylediklerimi 12 yaşında bilgisayardan anlayan bir çocuk bile söylerdi.
    ve konunun bu kadar uzamasına gerek yoktu ; insanlar size direk format sonra kartı kurun derdi...
    birde tabiki virüsten kaynaklı donma kilitlenme sorunları var;

2 senedir format atmamışsınız ; eğer antivirüs programıda kullanmıyorsanız ; bence önce sisteminize format atıp güzel bir internet security alıp kurup ; sıfır windowsa ekran kartınızı da kurduktan sonra sorunların kalktığını göreceksiniz....

yada eski 2 senedir kullandığınız sistemin acronis le backubını alıp yani yedekleyip ; sıfır windows kurup sadece ekran kartı driverını kurup öyle takılma sorun olup olmadığını deneyebilirsiniz..
    baktınız sorun yok eski yedeği silebilirsiniz ; yok eğer sorun varsa yeni windowsta eski ve yeni sürücüleri deneyip ekran kartını denersiniz ;
    yine sorun varsa sorun kullandığınız oyunların illegal olmasından kaynaklı olabileceği gibi ; (bu denemeleri orjinal oyun kullanarak yaptığınızı varsayıyorum ve umarım windowsunuz orjinaldir..orjinal olmayan windowsta bu sorunlar çıkabiliyor) donanımınızda bir sorun oluşmuş olabilir... anakart problemleri ram uyuşmazlığı psu yetmezliği cpunun güçsüz gelmesi vs vs vs vs gibi sorunlar...

sorun hala devam ediyorsa eski 2 senelik sistemin backubını yedeğini tekrar kullanabilirsiniz...

sorun yoksa yeni windowsta ; eski sistemin yedeğini silebilirsiniz .... yanlız lütfen paraya kıyıpda bir internet security alınız..güvenlik bölümündeki arkadaşlar size yardımcı olabilir...

bütün cevapları verdim umarım ; konu kilitlenmiştir desemde ben admin değilim ; adminin makamına göz koydum ama admine inat konu kilitlenmiştir
    hep bunu söylemek istemişimdir ; oh be içimde kalmıştı rahatladım yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 8 Eylül 2011; 15:31:31 >

• 2 Yıldır format atmadın mı
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.