Dedigim gibi beyler pc de oynadığım bütün oyunlar 2 dakikada bir 60 FPS den 59'a düşünce oyun anlık takılıyor.1 FPS yüzünden çektigimiz çile bu işte.Ben zaten anakart-ram ve psu degıstırcem sorun çözülmez ise artık kasada ne degıstırecegimi bilmiyorum birtek HDD ve İŞlemci Kaldı herkes İntel COre i5 750'nin sorun çıkartma şansı % 5 diyorlar.Bu arada Sezogs sen Yani Bu anlık takılmaların Sebebi DPC LATENCY mi.BİOS Benim dedigim gibi güncel degıl şuanki pc deki bios sürümü 23 KAsım 2010'a ait.Benim ekran kartım ise çıkış tarihi 15 MART 2011.Sezogs Dedigin gibi Bios Güncellemesi Anakartın yeni donanımlara uyum sağlamasını sağlıyormuş.Dedigim gibi işte İşte bu.Ayrıca turbocat korsan oyun kısmına katılmıyorum.Herkes korsan oynuyor nerdeyse ve böyle takılma yaşanlar yok (1 FPS yüzünden.) Ayrıca bir sorum var OYunlarda diyelim 60 FPS stabil oynuyorsun örneğin böyle ara ara FPS düşmelerinin olması gerekmiyormu zaten önemli olan FPS düşünce oyunun takılmaması degılmı.1 FPS yüzünden oyunun takılması mantıklı degıl dimi onu demek istiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: turbocat1
Bu neyin kafası?
Selam Beyler Şu sistemde herhangi bir donanımsal uyumsuzluk olabilirmi sistem bu şekilde
Anakart:Asus P7P55D-e lx İşlemci:İntel Core i5 750 2.70 GHZ Ram:4Gb 1600 MHz Corsair Non ECC Güç Kaynağı:Xilence Gaming Edition 700 Watt Ekran Kartı:MSI GTX 550 Ti Harddisk:Samsung HD502HJ 500 GB Sata 2
Sİzce Beyler Bu sistemde herhangi en ufak bir uyumsuzluk olabilrmi bu donma problemi yani anlık takılma problemi ortadan kalkar mı?
Ya biriniz cevap verin yahu 1 FPS'den dolayı oyun takılıyor 1 FPs yahuuuuu 1 FPs neden olabilir ne olur mantıklı çözümler sunun format felan demeyin atıldı çünkü.Ekran kartı da demeyin degıstırdım.Tek korktugum yukardaki sistemi toplayınca aynı sorunun gene devam etmesi
belki basit bi cvp olacak ama oyunlarda fpsyi görmek için kullandığın programı oyun açıkken kapalı tut bakalım takılma devam edecek mi?
Ya Sabır Yahu Evet Evet.Bütün oyunlarda bu takılma oluyor.PC'ye Yeni ekran kartı takınca bu sorun olmaya başladı eski ekran kartında böyle bir sorun yoktu.Format Fayda etmedi.Oyunlar 60 FPS stabil calısırken 2 dakikada bir FPS 59'a düşüyor veya 58'e o an anlık takılma oluyor ve bu sık sık tekrarlanıyor.Biraz mantıklı çözümler söyleyin sorun neyde olabilir.Bu arada anakart bios güncel degıl
Millet yardımcı olmaya çalışıyor. Sen mantık falan diyorsun. BIOS u güncelle diyorum beceremiyorsun. Başka bişey öneriyorum özelden olmaz diyorsun. Milletin işi gücü yok senle mi uğraşacak kardeşim. Ayrıca Ahmet1040 önerisini mantıksız buluyorsun ama çok doğru tespit yapmış. Sorun zaman zaman bundan olabilir fraps gibi programlar bazen takılma yaratabiliyor. İşi bilmiyorsun bilenin önerisine de mantıksız diyosun.
Fraps olmadan da aynı takılma var.Sezogs
Boyle giderse dx 12 cikacak, gtx 460 8800 gts gibi eski kalacak, ancak bu konu bitmeyecek.
Bu konu Efsane ve favori konumdur haci...Daha çözemedinmi Sorununu ?=
Konu Biticek Parçalar tek tek başka bir pc de denenicek ve sorun çözülecek bu kadar basit.Kimse böyle birşey söylemedi daha önce demiyorlarki kardesım hic ugrasma git bir pc'ci ye Parçalarını tek tek denettir sorun zaten ortaya çıkar demiyor kimse.Yok Darbogaz,Yok Format,İntel core i5 750 nasıl darbogaz yapar yahu.Ayrıca format atıldı gene devam ediyor aynı sorun.Yeni ekran kartı takılınca böyle oldu eski 9600 Gt'de böyle birşey yoktu
quote:
Orijinalden alıntı: Llorente
Ya biriniz cevap verin yahu 1 FPS'den dolayı oyun takılıyor 1 FPs yahuuuuu 1 FPs neden olabilir ne olur mantıklı çözümler sunun format felan demeyin atıldı çünkü.Ekran kartı da demeyin degıstırdım.Tek korktugum yukardaki sistemi toplayınca aynı sorunun gene devam etmesi
Systemdeki anlık 1 sıkışmadan ötürü 1 fps düşüş görüyorsun, bunu e. kartına bağlamak kesinlik'le yanlış, çünkü e. kartından kaynaklı 1 fps düşüş olsa bu durum 60fps gibi 1 değerde kesinlikle herhangi 1 rahatsızlık yaratmaz, arka planda çalışan; virüs / antivirüs / hizmetler yada systemin anlık sıkışmasına neden olabilicek buna benzer yazılımlardan kaynaklı 1 durum olabilir, en kötü ihtimal'de bahsedildiği gibi oyundaki crack'in yada oyunun kendinden olan sorunudur, update 'i vardır çözebilir v.s. Yani 1 fps düşüşün'ki (60 fps'den bahsediyorsun) rahatsızlık veriyor olması akla e. kartı dışında herşeyi getirebilir ve normali budur, üstelik o düşüş esnasında sen 1 fps olduğunu görüyorsundur, aslında fps 59'a değil 0'a bile iniyor olabilir (çünkü bahsettiğin rahatsızlık ancak bu durumda oluşabilir,) fakat o anki o minik kilitlenmede ölçümü yaptığın yazılım'da o saniyelik/saliselik donmadan nasibini aldığı için (system sıkışması) yaşadığın anda 59'da donup kalıyor ve fps'nin 0 olduğunu (öylesine anlık 1 sürede) gösteremiyordur bile, kısaca bu olaya illede donanımsal olarak bakılırsa , durumun sorumlusu en kötü ihtimal şu sıralamayla olur; Bellek / HDD / CPU. Fakat farkındasındır'ki bunların hepsi VGA'da dahil 1-1 'ine gebe olan şeyler ve böyle 1 sıkışmada faturayı direk VGA'ya kesmek çok mantıksız ve saçmadır, oyunda değil'de donaımsal'da ısrar edersen, en fazla şunu'da denemeni önerebiliriz; anakart biosuna girersin, pci latency timer'ı (32 ise 64 / 64 ise 128) şeklinde'de değiştirir denersin ama bu ayarın bile sorununu çözme olasılığı yinede düşük, çünkü en baştada bahsettiğin üzre 1 oyunda'ki sıkışmadan bahsediyoruz. Niçin faturayı VGA'ya kestin ? Tahminimce ekrandaki 1 sıkışma olduğu için, iyi monitörüne kesmemişin faturayı.
Öyle Diyorsun da Yazılım diyorsun Format Atıldı gene aynı sorun.Size Diyorum ki Pc De bu ekran kartını almadan önce 9600 GT ekran kartı vardı.Ve böyle bir takılma yoktu.Yeni ekran kartı taktırır taktırmaz bu sorun baş gösterdi.Peki Dhante Bu sorunu benim pc deki parçaları başka bir sistemde tek tek bütün parçaları deneyerek çözemezmiyim böyle bir imkan yokmu?Bu arada Dhante PCI Latency Timer Ne işe yarıyor Bunu nasıl 64'e çıkartabilirim bilgisayarcı zaten güncellicek bios'u ona öyle derim alır 64'e alsa yani bu PCI Latency Timer'den olabilirmi.Yazılımsal olacagını sanmıyorum.Çünkü Windows Orjinal Hemde Format Yedi zaten PC Dedigim Gibi yeni ekran kartını alınca bu sorun ortaya çıktı.Olay bundan ibaret tek çözüm başka bir pc de benim sistemdeki parçaları teker teker denemek galiba...
Hocam eğer oyun "splinter cell conviction" ise, oyunla-kart arasındaki bi' optimizasyon probleminden kaynaklanıyor olabilir. Bende Asus g53sw var. Bunda da GTX 460 mevcut. Battlefield 3 gibi oyunu yüksek ayarlarda 30+fps'de oynayabiliyorken, bu lanetli oyunu oynayamadım. Birkaç yabancı forumda da benzer sorunlara rastladım ama, malasef çözüm bulamadım ve oyun oynayamadan kaldı elimde.
Ancak okuyabildiğim kadarıyla Mafia 2'de de sorunun varmış. Ben onu full+physx ile bitirdiğimi hatırlıyorum. O yüzden sorunların aynı olmayabileceği ihtimali de var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme