Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
20.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Türk_

Kasayı komple değiştir.

• Bir soru sorucam Bende ki Msı Gtx 550'ti Normal ısı değeri 40-45 derece.Oyunlarda girdiğim zaman 68 felan oluyor.Sizce fazlamı yoksa normalmi?Bir de Samsuung 500 Gb Harddisk Var ısı değeri 40 derece normal mi sizce?
  • Arkadaşım önce git şu pc ne güzel bir format çek o pc 2 yıldır çığlık atıyordur kesin
  • oyunlardaki ısınız normal yazın 75-76 rahat olur ;son çıkan kartlar 90 derecede bile stabil aylarca çalışacak şekilde dizayn edilmiştir....
    zaten 100 dereceden sonra termal korumanın devreye girerek gpuyu sıfırlaması gerekir....kısaca pc reset yada oyundan atma olayları..........

ekran kartları eskisi gibi değil artık ; 3 senede çok şeyler değişti ; ısıya dayanıklılıkları arttı ; yüksek ısılarda aylarca stabil çalışacak şekilde dayanıklı yapılıyorlar artık...
    bir ekran kartına overclock yapmadığınız sürece ; ekran kartının üstündeki devre elemanlarında fanında soğutmasında problem olmadığı sürece (mesala üretim hatası) kolay kolay 95 derecede bozulmazlar.100 derecede bile stabil çalışanları bile var ; ama yüksek ısıdan sadece ekran kartının kullanım ömründen yersiniz o kadar...............

60 derecede çalışan bir ekran kartını 5 sene kullanıyorsanız 95 derecede çalışan bir ekran kartını 3 sene kadar anca kullanırsınız.. (tabiki ekran kartının üstündeki bileşenler kaliteli ise )
    zaten genellikle Tse tarafından kullanım ömürleri 7 sene -10 sene olarak tescil edilmiştir....

ama ne zaman bozulacağı ALLAH ın takdiri bir olay ; 10 gün sonrada bozulabilir ; 10 sene sonrada....
    ekran kartını sıfır bile alsanız durum böyle....

• Turbocat Keşke istanbul'da oturuyor olsaydın.Gelip Şu Pc'nin Derdine Derman bulsaydın:) Neden 2 yıl çok mu fazla süre.Turbocat birde Şu mafia 2 de test kısmı var.Orda yaptım Ortalama 52 FPS geldi.Ancak Oyunda Takılmalar ve aralarda donma oluyor.52 FPS azmı? Phsyx açık
  • Turbocat öyle diyorsun ama Metalizmm Format atmış pc'sine onda neden sorun hala çözülmemiş peki ? Nedeni ne olabilir.Bıktım Bu takılmadan artık 7 aydır problemi çözemedim bir türlü format atılınca da çözülmesse ne olucak bilmiyorum inşallah çözülür bu mesele her kafadan bi ses çıkıyor.Yok Psu,yok ısınma,anlamadığım şey Ben bu oyunları ilk başta güzelce kasmadan oynuyordum.Daha sonra nasıl oluyorda böyle takılmalar oluyor anlamıyorum.Bıktım artık :S
  • Bu nasıl bir konudur yahu!
  • Deli olcam ya Mafia 2'de Benchmark testi yaptım.Phsyx açık Ortalama 51 Fps Geldi.Ancak Oyunda Donmalar oluyor.Bunun sebebi nedir beyler?
  • Beyler konuda tartışma çıkmasın lütfen Leroyy arkadaşım biz burda bir sorunumuz paylaşıyoruz arkadaşlar bazen buraya gelip farklı önerilerde bulunuyor bizde yapıyoruz Llorente arkadaşım pcden fazla anlamayabilir format atmayı bilmez ama böle konuyu kitleyin gibi laflar hoş olmuyor biz sonuçta destek istiyoruz forumun mantığı bu değilmidir.O yüzden ortam gerilmesin boşu boşuna Llorente dostum sende herşeyi bırak şu pcne artık bir format attır ondan sonra gel yaz çünkü format atmıyalı uzun zaman olmuş.
  • Format konusunda herkes 1 yıl 2 yıldan söz ediyor, ben 2 gün önce topladığım sistemde bu takılma sorununu yaşıyorum yine de format atmam yada parçaları söküp takmam gerekir mi?

i5 760 2.8 GHz 8 MB
    Asus P7H55-USB3 anakart
    3*4GB DDR3 1600Mhz GEIL Plus LV
    Asus 1GB HD6870 256BIT GDDR5
    Win 7 Home Premium
  • The 127 sistemin çok iyi nasıl böyle takılma yapıyor anlamadım.Format at diyenler The 127'nin sistemini ve pc'yi 2 gün önce toplattığını gördünüz? The 127'de ki sorun nedir? açıklayın bakalım ısınmamı:D ram mi yetmiyor:D darboğazmı:D format atılması mı gerek söyleyin haydi? Bu sistemlerde oyunlar takılıyorsa ben hıc bısı bılmıorum ya da siz değerli yorum atanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

Beyler benim GTX 460 ekran kartım ,İşlemcim Q6600 Ram ise 4 GB örnek olarak Splinter Cell Conviction , Mafia II , Call of Duty Black Ops gibi oyunlarda takılma ve yavaşlama yapıyor.Mesela Splinter Cell oyununda oyun ekrana fazla nesne dolduğunda ağırlaşıyor ve arkamı döndüğümde hızlanıyor Mafia II de oyunu ilk açtığımda etrafıma baktığımda takılmalar oluyor etrafımda yeteri kadar tur döndüğümde takılmalar gidiyor ama yolda giderken ara ara bunu yapıyor.Sanki oyunu ilk açtığımda etrafımı dönerken cisimleri ve haritaları tam anlamıyla yükleyemediği için takılıyormış gibi. Black Ops ta ise ara ara 1 saniyelik duraklayıp devam etmeler oluyor mesela ilk bölümde barda kapıdan çıkmadan önce polisler gelirken bu düzenli olarak oluyor tabi farklı farklı oyunlarda bunun gibi farklı sorunlar yaşıyorum. Bu konu hakkında bir bilgisi olan arkadaş varsa beni aydınlatabilirmi bir bir türlü çözüm bulamadım.

Hocam o belirttiğin şey bende vardı. Mesela ilk başladığımda bölüme şöyle sağa sola döndürünce sanki map'i okuyo gibi oluyor. Anlık gibi ama sonra geçiyor. Bu şeyler bende HIS HD 5770 kartımda oldu. BF:Bad company 2'de ve Deus EX;Human revolationda oluyordu. Şimdi bende MSI N460 GTX CYCLONE aldım. Şuan o tarz bir sorun yok fakat ben hdd'me güvenmiyorum. Ondan olabilir.

• Takılma sürekli var GTA IV oynanmıyor mesela Pentium II sistemde çalıştırıyorum sanki :D

Benim aklıma gelen parçaların yanlış takılması, vidasının fazla sıkılması, bir kenarından kötü oturmuş olması vs. olabilir mi?

Beyler ben açıkçası bilgisayar toplamaktan pek de anlamıyorum zamanında bi Casper Neo aldım 3. seneyi doldurmadan cortladı. Hazır bilgisayarın para etmediğini anlayınca interneti araştırarak topladım sistemi.

Ama Windows'un yüklü olduğu harddisk (WD 320 GB) Casper'dan kalma ve 3 senelik. Sırf bu yüzden sorun HDD'den kaynaklı olabilir mi? Casper'ın laneti mi acaba..

Windows derecelendirmesi 5.9 o da HDD'nin puanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The127

Takılma sürekli var GTA IV oynanmıyor mesela Pentium II sistemde çalıştırıyorum sanki :D

Benim aklıma gelen parçaların yanlış takılması, vidasının fazla sıkılması, bir kenarından kötü oturmuş olması vs. olabilir mi?

Beyler ben açıkçası bilgisayar toplamaktan pek de anlamıyorum zamanında bi Casper Neo aldım 3. seneyi doldurmadan cortladı. Hazır bilgisayarın para etmediğini anlayınca interneti araştırarak topladım sistemi.

Ama Windows'un yüklü olduğu harddisk (WD 320 GB) Casper'dan kalma ve 3 senelik. Sırf bu yüzden sorun HDD'den kaynaklı olabilir mi? Casper'ın laneti mi acaba..

Windows derecelendirmesi 5.9 o da HDD'nin puanı.

arkadaşım probleminin HDD kaynaklı olduğunu sanmıyorum. herkesdede bi SSD yok şu günlerde söylediğin prob. takılmalar donmalar bana ya Sıcaklık yüzünden yada Ram'den olabileceğini düşündürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnduriLXx -- 16 Ekim 2011; 13:24:33 >

• Egzap Peki Sendeki yani msı gtx 460'ı almadan önce o sorun vardı 1-).Peki 5770 ekran kartının olduğu zaman mı fortmat attın? 2-) Yoksa format atmayıp Msı Gtx 460'ı mı aldın. 3-)Yoksa Msı GTx 460'ı alıp format mı attın? Bu Çok önemli cevabını beklıyorum. 3 seçekenkten birini söyle ?
  • Çünkü Egzap Bende Ge Force 9600 Gt ekran kartı vardı,böyle bir sorun yani dediğin gibi sağa sola dönünce sanki map'ı okuyor yani anlık takılma gibi.Bu sorun 9600 Gt yani ilk ekran kartım bunda yoktu.Sonra ZotaC Gtx 460 aldım.Bu sorun ortaya çıktı.Sonra Msı GTx 550 Ti aldım gene aynı sorun devam ediyor.Format atmaktan başka çarem kalmadı galiba.Egzap cevabın çok önemli 3 şıktan birini belirt
  • Yaw aynı sorunu Xfx Hd6850 ile yaşıyorum apaynısı..kaç kere farklı iso larla format attım değişen birşey yok.Driver güncel 11.10 hemde.550 watt peak psumu yetmıor acaba.12 V kanalından 400 w cıkıyor=?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnduriLXx

takılmalar donmalar bana ya Sıcaklık yüzünden yada Ram'den olabileceğini düşündürüyor

Asus'un smart doctor diye bir yazılımı var ekran kartının sıcaklığını oyun oynarken 55 derece gösteriyor. Bu sizce normal mi?

Ayrıca "asla dolduramazsın" denmesine rağmen 12 gb ram taktım bunun neresi yetmez, ramler yada başka birşey bozuk belkide.

Ekran kartının abartı bir güç sarfedip 750 W Power supply'ın yetersiz kalması mümkünmüdür?

• quote:

Orijinalden alıntı: The127

quote:

Orijinalden alıntı: AnduriLXx

takılmalar donmalar bana ya Sıcaklık yüzünden yada Ram'den olabileceğini düşündürüyor

Asus'un smart doctor diye bir yazılımı var ekran kartının sıcaklığını oyun oynarken 55 derece gösteriyor. Bu sizce normal mi?

Ayrıca "asla dolduramazsın" denmesine rağmen 12 gb ram taktım bunun neresi yetmez, ramler yada başka birşey bozuk belkide.

Ekran kartının abartı bir güç sarfedip 750 W Power supply'ın yetersiz kalması mümkünmüdür?

arkadaşım verdiğin değerler gayet normal senin problemine karar verdim %70 yazılımsal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnduriLXx -- 16 Ekim 2011; 20:07:02 >

• Ekran kartının drivelrini güncel tutmassak sıkıntı olur mu ?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.