Şimdi Ara

GTX 460 ve E7400 Performans Sıkıntısı ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşlar gtx460 768mb ekran kartı ve e7400 işlemci 2gb ddr2 800mhz ram kullanıyorum makinada. İşlemciyi 3.22 ghz de çalıştırıyorum ekran kartınıdı 750-960-1505 hızlarına overclock yaptım ama nedense oyunlarda takılma sorunu yaşıyorum , çok ciddi ve uzun değil bu takılmalar ama herşey tam olduğu halde bu takılmaların sebebini çözemiyorum (Driver son sürüm formatladım ama gene aynı) . Kasa 600w power hiç bir sıkıntı yaşatmıyor. Monitör 19 inc asus 1440x900 çözünürlükte çalıştırıyorum. Nvidia kontrol paneldende oyun içindende ayarları bir miktar kısıyorum. Örneğin need for speed hot pursuit oyununda virajlarda çok araba olan kısımlarda vs gecikmeler meydana geliyor. Ne olabilir problem fikri olan varmı ?

• Gecikmeden kastınız nedir? FPS düşüşümü? FRAPS ile nfs hp oyununda fps yi takip edermisiniz? Bende o oyunda hiç bir sahnede 60 fps altına düşmüyor. Sürekli 60 ta. (zaten limit var) Forumda bir arkadaş daha bu oyunun işlemciye çok yüklendiğinden ve 2-3 çekirdekli işlemcilerin dahi yer yer yetertsiz kaldığından bahsediyordu.
  • benim sistem sizden daha düşük ama o oyunda hiç takılma yaşamadım.1680x1050 ve high ayarlarda aa kapalı..
  • 3dmark vantage testi yapar mısınız bi ? birde kartınızın modeli nedir?
  • MÜŞAVİR

arkdaşıma katılıyorum yer yer 3-4 çekirdekli işlemciler bile yetersiz kalıyor fullde
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Gecikmeden kastınız nedir? FPS düşüşümü? FRAPS ile nfs hp oyununda fps yi takip edermisiniz? Bende o oyunda hiç bir sahnede 60 fps altına düşmüyor. Sürekli 60 ta. (zaten limit var) Forumda bir arkadaş daha bu oyunun işlemciye çok yüklendiğinden ve 2-3 çekirdekli işlemcilerin dahi yer yer yetertsiz kaldığından bahsediyordu.

Gecikmeden kastım özellikle virajlarda ve araçların bir arada olduğu yerlerde anlık takılmalar oluyor , görüntü takılarak devam ediyor taki o kısmı geçene kadar sonra normal, Hİç fps kontrolü yapmadım takılmalar yaşandığı için.
    Ama ekran kartına furmark ile stabilite testi yaptım yaklaşık 45 dakika en düşük 73 fps en yüksek 147 fps yazıyor. ısı 75 dereceyi geçmedi ekran kartına yüklenim %99 yazıyordu. Bu testte herhangi bir takılma vs yaşanmıyor test boyunca. Aklıma gelen herşeyi denedim. İşlemci 2.8 ghz default ben 3.22 ghz de çalıştırıyorum ram 2gb ddr2 800 mhz. işlemci darboğazımı diye düşünüyorum. Varmı fikri olan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tony Tony

MÜŞAVİR

arkdaşıma katılıyorum yer yer 3-4 çekirdekli işlemciler bile yetersiz kalıyor fullde

Bu oyunu çif çekirdekte hd5770 ile sıkıntısız oynayanlar var. Yukarda bir arkadaşta ''sistemim seninkinden daha düşük full oynuyorum'' dedi, Nvidia control panel ayarlarını komple nasıl yapmalıyım ? Zaten full ayar açmıyorum oynları takılma olunca ayarları kıstım biraz oyun içinden. Motion blur kapalı yaptım sahadow leveli low yaptım. Nvidia ayarlarındanda AA vs kapalı yaptım genede takılmalar devam ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kavrama

quote:

MÜŞAVİR

Bu oyunu çif çekirdekte hd5770 ile sıkıntısız oynayanlar var. Yukarda bir arkadaşta ''sistemim seninkinden daha düşük full oynuyorum'' dedi, Nvidia control panel ayarlarını komple nasıl yapmalıyım ? Zaten full ayar açmıyorum oynları takılma olunca ayarları kıstım biraz oyun içinden. Motion blur kapalı yaptım sahadow leveli low yaptım. Nvidia ayarlarındanda AA vs kapalı yaptım genede takılmalar devam ediyor.

işlemciye yuklenen işleri azaltarak dene . mesela çözünürlüğü düşür. 800x600 yapabilirsin. çözünürlüğü düşürmek aynı zamanda ekran kartının da iş yükünü azaltacaktır. bunun için aa ve af yi aç ki ekran kartının yükü değişen çözünürlüğe rağmen düşmesin. eğer takılma olmazsa sorun işlemci kaynaklı diyebiliriz. sorun hala devam ederse oyun detay seviyesini düşürüp oyle dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çardakçı -- 4 Mart 2011; 14:54:00 >

• bu takilmalar min ya da en dusuk fps'nin dusuk olmasindan kaynaklaniyor.o oyun cekirdek canavari ve x2 islemciyle islemciye oc para etmeyebilir.musavir sabit 60 oynuyor cunku x6 kullaniyor.karttan da degil islemci yetmedikten sonra 5770 ile 6850 arasinda fark olmadigini gordum ikisi de ayni fpsyi aliyor.kardesimin makinesinde x3 phenom 3.2 islemciyi 2 cekirdek ayarladim yani cekirdegin birini kapattim ve birak koselerde takilmayi nitroya bastigimda bile takildi.1.02 patchi var ama bir ise yaramiyor ve bu patchin notlarinda islemci kullanimi ile ilgili bir madde var yani oyun sorunlu ugrasmayin.
  • oyunda kart ve işlemci ısısı ne durumda oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

quote:

quote:

MÜŞAVİR

işlemciye yuklenen işleri azaltarak dene . mesela çözünürlüğü düşür. 800x600 yapabilirsin. çözünürlüğü düşürmek aynı zamanda ekran kartının da iş yükünü azaltacaktır. bunun için aa ve af yi aç ki ekran kartının yükü değişen çözünürlüğe rağmen düşmesin. eğer takılma olmazsa sorun işlemci kaynaklı diyebiliriz. sorun hala devam ederse oyun detay seviyesini düşürüp oyle dene.

Aksine çözünürlüğü düşürdüğünüzde ekrankartına binen yük azalır fps artar ama işlemci darboğaz yaptığı için takılmalar artar.

Oyunu çözünürlüğünü ve detay seviyesini açıp dene ayrıca arkadaşların dediğigibi fraps programı ile fpsyi takip et fps düşmüyorsa işlemci darboğaz yapıyordur. Son olarak işlemcini emin olabildiğin kadar o/c yap ekrankartını default değerlerde çalıştırmayıdene.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

quote:

quote:

MÜŞAVİR

Aksine çözünürlüğü düşürdüğünüzde ekrankartına binen yük azalır fps artar ama işlemci darboğaz yaptığı için takılmalar artar.

Oyunu çözünürlüğünü ve detay seviyesini açıp dene ayrıca arkadaşların dediğigibi fraps programı ile fpsyi takip et fps düşmüyorsa işlemci darboğaz yapıyordur. Son olarak işlemcini emin olabildiğin kadar o/c yap ekrankartını default değerlerde çalıştırmayıdene.

Fps düşmüyorsa işlemci darboğaz yapıyordur demişsiniz siz ama yukarıda @.45 ACP arkadaşımız tam tersini söyledi. HAngisi doğru ??????

• fps düşüyorsa ayunı zamanda gpu kullanımındada bir düşüş meydana geldiyse eğer cpu darboğaz yapıyordur. (ki o cpu bu karta darboğaz yapar)

2 hata yaptınız 1) gtx 460 768mb almakla 2) yeni nesil bi kartı e7400 gibi çift çekridek le kullanmakla

bunları telafi edereniz sorun kalmaz, ha bide ram leri 4gb yapın. (2gb bazen yetersiz geleibliyor özlelikle crysis very highde)
  • arkadas diger basliginda nfs icin fraps testi yapmis.

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    10966, 216503, 18, 61, 50.651

http://forum.donanimhaber.com/m_47215644/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47226415
  • nfs serısının en son oyunu hangısı?

ayrıca kullanlan sıstem bellegı nedır?belkı ram yetmeme durumu olabılır.malum 32 bıt xp den 64 bıt w7 terfıısı 2 gb ram ı bulunan sıstemlerde bellek sıkıntısını da beraberınde getırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 5 Mart 2011; 0:22:59 >
  • donuslerde takiliyormus, donuslerdeki lastik dumani efektini yani fizik efektini islemci degil ramler yapiyor diyorsun supermis.vahiy indirsek inanmayacak sanirim bazilari.
  • nvidia control panelden fizik ayarını gpu olarak seç bir de öyle test alsana bi. o ayar default olarak otomatik de duruyor. dolayısı ile fiziğe ihtiyaç duyulmadığı vakit ( yani yolda düz giderken kaza filan yapmadan ) yazılım o an gpu ya yük bindiği için fiziği işlemciye bindiriyor olabilir. sende virajı aniden döndüğün zaman işlemcin düşük olduğu için fps çakılması yaşıyor olabilirsin. dediğim gibi yap öyle test et bakalım sonuç değişiecek mi.
  • eğer win7 kullanıyorsan 2gb ram sorun yaratıyor hele hele yüksek çözünürlüklü oyunlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

donuslerde takiliyormus, donuslerdeki lastik dumani efektini yani fizik efektini islemci degil ramler yapiyor diyorsun supermis.vahiy indirsek inanmayacak sanirim bazilari.

ben ramlerın yetememe durumunu belırtmek ıstedım.agresıflesmeye gerek yok bılge ınsan
  • ram miktarı yetmeyebilir.
    monitör yüksek çözünürlük, yüksek hz de sıkıntı veriyor olabilir. 1024 çözünürlükte 50hz de bir deneme yapmak lazım.
    özellikle blueray filmlerde patlama vs zor sahnelerde lcd tv kalitesini gösterir. bunda da benzer sıkıntı durumu olabilir..
    en kötü geri planda çalışan bir uygulama için task managerdan kontrol edilmeli, oyunu ve e.kartını başka bir pc de deneme yapmalı.
    vs.vs..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.