Merhaba. Son 1 aydır ara sıra yaşadığım bir problemi anlatmak istiyorum. Bazen bilgisayarı kullanırken aniden görüntü gidiyor ama kasa çalışır bir durumda kalıyor. O an ne yapıyorsam ses falan gelmeye devam ediyor. Bu sorunu genellikle oyun oynarken yaşıyorum fakat normal masaüstündeyken bir kere kere başıma geldi. Hatta şöyle bir durumla da karşılaştım; görüntü gitti 10 saniye sonra görüntü geldi fakat Windows'un pencereleri falan Windows 7 gibi gözüküyordu 5 saniye sonra tekrar görüntü gidip geldi bu sefer pencerelerin görünümü normal Windows 10 halini aldı. Ama genel itibariyle PC'yi resetlemeden düzelmiyor ve bu sorun ne zaman başıma gelse internet bağlantısı da gidiyor. Ağ kablosu takılı değil yazıyor. PC'yi yeniden başlatmama rağmen bazen interneti tekrar getirmek çok zaman alıyor. Şöyle bir bilgide vermek istiyorum, PC'ye ne zaman format atsam ilk açtığımda internet bağlantım olmuyor. İnternet bağlantısı ekran kartı driver'ini yükleyince geliyor. Aksi halde ne yaparsam yapayım ekran kartı driver'ini yüklemeden internet gelmiyor.
Benim denediğim çözüm yolları: -Ekran kartı driver'ini Display Driver Unistaller ile güvenli modda tamamen kaldırıp en son güncel ekran kartı driver'ini kurdum. -Norton Security lisanslı kullanıyorum derin virüs taraması yaptım. - Windows en güncel sürümde. (Windows 10 Pro lisanslı) Bunlara rağmen sorun devam ediyor.
Sistem hakkında bilgi: Anakart : MSI P67A - GD55 (B3) Ekran kartı : ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 İşlemci : i5 2500 RAM : Kingston Hyperx 1600MHz 8GB HDD : İşletim sistemi için İntel 330 series 120 GB SSD - Depolama için Seagate 1 TB 7200rpm Monitör : LG 2381 Full HD Led
Sistemi 6-7 yıldır kullanıyorum sadece belli aralıklarla kompresör ile kasanın içinde oluşan tozları temizledim. Bu zamana kadar hiç bir donanım bileşenini anakarttan sökmedim. Kablolara dokunmadım. Sistem nasıl kurulduysa 6-7 yıldır o şekilde duruyor.