Şimdi Ara

Gtx 670 vs HD 7970 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• %25'le almıcaksan, o fiyatlar yüksek.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-n670-power-edition-2gd5oc-g-gtx670-2gb-gddr5-256-bit-ekran-karti-.aspx

Bunu düşünebilirsin.

Bence 670 ve 680, 7970'e göre daha mantıklı. Performans açısından benzer, frametime gibi problemleri yaşatmıyorlar(AMD 13.2'yi resmi olarak yayınlayınca büyük ölçüde çözülecek) ve PhysX, daha gelişmiş sürücü seçenekleri, oturmuş 3D desteği gibi avantajlara sahipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ocak 2013; 18:46:11 >

• hd7970 lightning yada gtx670 pe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence gtx 670. bana göre cuda ve physX önemli ayrıca sürücü desteği amd den daha iyi nvidianın. hemde ben bf3 oynuyorum de bf3de geforcelar radeon hd lerden daha iyi performans veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_wizard006

bence gtx 670. bana göre cuda ve physX önemli ayrıca sürücü desteği amd den daha iyi nvidianın. hemde ben bf3 oynuyorum de bf3de geforcelar radeon hd lerden daha iyi performans veriyor.

Neye göre ? kime göre ?
    />
  • stok durumu gelince ise size vatan bilgisayardan asus matrix 7970 plantium serisi alınmalı. ama o kartlar yerine inventus veya eksenden gigabyte 670 öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

bence gtx 670. bana göre cuda ve physX önemli ayrıca sürücü desteği amd den daha iyi nvidianın. hemde ben bf3 oynuyorum de bf3de geforcelar radeon hd lerden daha iyi performans veriyor.

Neye göre ? kime göre ?
    />

kardeşim yüzlerce origin ve steam oyunum var borderlands 2 de PhysX açamadıkdan sonra 1200 tl vermenin ne anlamı var. 7970e lafım yok . çok iyi kart fakat bi gtx 670 kullanıcısı olarak benim kartım benim için daha kullanışlı. birazda overclock yaptığım zaman 13.1 li 7970 kadar performans elde ediyorum bf3de ayrıca oturmuş bi 3d desteği var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 570 vs GTX 970
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Neye göre ? kime göre ?
    />

kardeşim yüzlerce origin ve steam oyunum var borderlands 2 de PhysX açamadıkdan sonra 1200 tl vermenin ne anlamı var. 7970e lafım yok . çok iyi kart fakat bi gtx 670 kullanıcısı olarak benim kartım benim için daha kullanışlı. birazda overclock yaptığım zaman 13.1 li 7970 kadar performans elde ediyorum bf3de ayrıca oturmuş bi 3d desteği var.

İyide dostum herkes borderlands 2 oynamıyor, ben oynamıyorum mesela ve physx'in benim için bir önemi yok ha bunları önemli görenler zaten nvidia kart alırlar

•  Gtx 670 vs HD 7970 ?

http://www.techspot.com/review/603-best-graphics-cards/page4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 22 Ocak 2013; 19:56:12 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neye göre ? kime göre ?
    />

İyide dostum herkes borderlands 2 oynamıyor, ben oynamıyorum mesela ve physx'in benim için bir önemi yok ha bunları önemli görenler zaten nvidia kart alırlar

bende onu diyorum zaten hocam. bana göre gtx 670 tam ihtiyacımın kartı . senin için cuda falan önemli değildir başka kart alırsın

• quote:

Neye göre ? kime göre ?
    />

Son fiyat durumundan sonra HD7970 daha iyi bir seçenektir ama bu tabloyu koymaktan sıkılmadınız mı? Hani tam manası ile doğruları yansıtıyor olsa eyvallaha diyeceğim de o da yok. Orda AMD'nin performans sürücüsü kullanılmış, peki Nvidia'nın sürücüleri ne durumda? Ayrıca Tech Report'un ortaya çıkardığı, AMD'nin ise kabul ettiği frametime sorununu hiç dile getirmiyorsunuz. 12.11 sürücüsünün getirisi kadar götürüsü de var.

Nvidia kartlardaki artı özellikler geçtim, AMD'nin sürücüleri sebebiyle, kendi yaşadığım ilginç sorunlar üzerine 12.11 sürücüsü ve devam eden süreçte kullanıcıların nasıl canından bezdiğini gördüğüm için, sırf sürücülerden dolayı %5 daha fazla para verip Nvidia alınır derim artık. Zaten yıllardır satıcılar bunun farkında olduğu için Nvidia kartları daha pahalı satıyorlar. Ama yine de belirteyim, iki firmanın da son sürücüleri ve güncel ayarları oyunlar kullanılırsa, kartlar kafakafaya gelmektedir: HD7970 GE - GTX680, HD7970 - GTX670... Oyuna göre arada bazı farklar olabilir, ama bu kartların tamamı, (yurtdışı) fiyatlarına göre konumlandırılmıştır. Bizim ülkede ise Nvidia + Asus durumundan dolayı, gereksiz bir fiyat artışı görülebilir.

Konu sahibi arkadaşa tavsiyem, %25-30 indirimini bekleyip, fiyatları gördükten sonra tercih yapması. Referans tasarım HD7970'in 800 lira'ya satıldığını gördükten sonra, benim gözümde tek gpu'lu hiçbir kart 1000 lira'nın üzerinde bir fiyat etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 22 Ocak 2013; 21:25:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Neye göre ? kime göre ?
    />

Son fiyat durumundan sonra HD7970 daha iyi bir seçenektir ama bu tabloyu koymaktan sıkılmadınız mı? Hani tam manası ile doğruları yansıtıyor olsa eyvallaha diyeceğim de o da yok. Orda AMD'nin performans sürücüsü kullanılmış, peki Nvidia'nın sürücüleri ne durumda? Ayrıca Tech Report'un ortaya çıkardığı, AMD'nin ise kabul ettiği frametime sorununu hiç dile getirmiyorsunuz. 12.11 sürücüsünün getirisi kadar götürüsü de var.

Nvidia kartlardaki artı özellikler geçtim, AMD'nin sürücüleri sebebiyle, kendi yaşadığım ilginç sorunlar üzerine 12.11 sürücüsü ve devam eden süreçte kullanıcıların nasıl canından bezdiğini gördüğüm için, sırf sürücülerden dolayı %5 daha fazla para verip Nvidia alınır derim artık. Zaten yıllardır satıcılar bunun farkında olduğu için Nvidia kartları daha pahalı satıyorlar. Ama yine de belirteyim, iki firmanın da son sürücüleri ve güncel ayarları oyunlar kullanılırsa, kartlar kafakafaya gelmektedir: HD7970 GE - GTX680, HD7970 - GTX670... Oyuna göre arada bazı farklar olabilir, ama bu kartların tamamı, (yurtdışı) fiyatlarına göre konumlandırılmıştır. Bizim ülkede ise Nvidia + Asus durumundan dolayı, gereksiz bir fiyat artışı görülebilir.

Konu sahibi arkadaşa tavsiyem, %25-30 indirimini bekleyip, fiyatları gördükten sonra tercih yapması. Referans tasarım HD7970'in 800 lira'ya satıldığını gördükten sonra, benim gözümde tek gpu'lu hiçbir kart 1000 lira'nın üzerinde bir fiyat etmez.

800 liraya 7970 varsa gtx 670 vs 7970 tartışması bile son derece saçma olur, o kartı alıp az bir oc ile ghz edition performansı alırsın zaten

• hd 7970 o.c alın bence çok hızlı bir kart gtx 670 den daha hızlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeXsuS

Tamam arkadaşlar gözlediğim duruma göre

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-matrix-hd7970-p-3gd5-hd7970-matrix-platinium-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63260

Vatan stoklara gelince alıcam.Teşekkürler

sakın aklından bile geçirme 2 tane kullandım eğerki oc yapacaksan kart hayal kırıklığı

• 1ghz üzeri kartlara oc yapmak isteyip yapamayanlara, 1ghz altı kartlarada çok iyi oc oluyor diyenlere şaşıyorum.
    ben olsam gtx670 tercih ederdim, çünkü physx cuda ve driver nedeniyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Tamam arkadaşlar gözlediğim duruma göre

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-matrix-hd7970-p-3gd5-hd7970-matrix-platinium-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63260

Vatan stoklara gelince alıcam.Teşekkürler

sakın aklından bile geçirme 2 tane kullandım eğerki oc yapacaksan kart hayal kırıklığı

peki o.c potsansiyeli olarak hangisini önerirsin veya o.clu marka mı seçmeliyim ?

• quote:

peki o.c potsansiyeli olarak hangisini önerirsin veya o.clu marka mı seçmeliyim ?

tamamen şans işi hangisini alırsan al belirli miktarda oc oluyor zaten gerisi artık gpu nun gidişatına bakıyor 7970 matrix gibi oc yapmak için üretilmiş kartlar dahi 1200 de stabil çalışmayabiliyor mesele orada 50 mhz veya 100 mhz arttırmak 1300 ve üzerini görmek değil okadar para veriyorsan biraz ayrıcalığı olmalı kartın yoksa 900 civarı diğer marka kartlarda var aynı işi onlarda görüyor
  • Hardware Canucks eski ATI'cidir. Malum canuck Kanadalı anlamına gelir ATI AMD almadan önce Kanada menşeili bir firmaydı. Ben HardwareCanuck'un testlerini diğer Guru Techpowerup Ananadtech'e göre daha mantıklı bulurum. Çünkü adamlar teste oyunun hangi bölümümnü kullandığını açıklar. Oyunun daha akıcı kısmında bazı kartlar daha üstün bir grafik skoru yazabilir. Burada önemli olan ağır bölümlerde ne olacağıdır. HWCanucks Bf3'de Rcok And A hard Place bölümünü, Dirt3'de Mcihginan Track bölümünü seçmiş mesela.

Aşağıda AMD never settle driver ile Bf3 Full ULTRA test almışlar ama hiç bir karta öyle 90-100 fps görememişler. BU TESTTE NVİDİA'nın SON %15 Performans Driverı 310.90 yoktur. Olsa da aşağıdaki skorların üzerine zaten şak diye +%15 yapacağını sanmıyorum. Başka bir kaç sitede gördüğüm bir detaya daha var performans driverlarında ben Min fps artışını pek göremedim.
     Gtx 670 vs HD 7970 ?

Tamamını okumak isteyenler için;
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/57413-amd-12-11-never-settle-driver-performance.html

Yani özetle testi nerede aldığınız önemlidir. 60 fps altında kalabilen bir yerde test alındığında hangi oyun hangi marka kart olursa olsun sonuçlar abartıldığı kadar olmayabilir.

Mesela bu sayfayı okursanız AMD driverının AMD oyunu olan Dirt3'de iyi bir perfromans artışıaldığını görürsünüz ama zaten 670 ile 100 fps gören Nvidia'nın şimdi buna da bir daha driver yazması mı lazım? Ya da alemi cihanda 60 fps' göremeyen Metro2033'de diğeri öbürünü 5 fps geçmiş ise bana ne fayda?

GTX670 7970'den pahalı veya aynı fiyata satılıyorsa haliyle 7970 almak daha mantıklıdır. GTX680 ise bu tablo ve skorlara göre zaten zevk meselesi olarak kalmaktadır.

Crysis3 AMD odaklı olarak çıkacakmış hayırlısı.....

***Edit: Mesajıma cevap vermek isteyenler lütfen alıntı yapmayınız.***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 23 Ocak 2013; 17:19:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.