Herkese merhaba arkadaşlar... Büyük bekleyiş son buldu ve nvidia'da sır gibi sakladığı ekran kartını gtx 680 piyasaya çıkardı. Çoğu test siteside testlerini sundu. Peki şimdi en akıllıca, verilen paranın karşılığı gerçekten almak için yapmamız gereken şey nedir? Elinde Asus Matrix GTX 580'i olan biri olarak soruyorum...
1. Gtx 580'nin yanına bir tane daha ekleyip diğer mimariye kadar kafa dinlemek mi? 2. Yeni teknolojidir adı üstünde gtx 680'dir deyip eldeki gtx 580'ni satıp üste para ekleyip gtx 680 almak mı? 3. Daha ucuzdur gtx 680 ile arasında fazla fark yoktur ve yeni teknolojidir deyip hd 7970'e mi yönelmek...
Mantıklı açıklayıcı şekilde bilgiler verirsek sevinirim. Bide tartışmayalım gözünüzü seveym :) herkese saygılar...
başlığa göre cevaplayacak olursak fadimenin düğününde halay çekeceğiz
750-800 liraya düstügünde 7950 almak en iyisi bence.Tabi 660-670de gelcek işler karışcak iyice beklemenin sonu yok maalesef Bu arada 660-670 lansmanı ne zaman bilgisi olan var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: PC_mk
Hocam Matrix varken kart değiştirilmez saçmalık olur
kimse hiçbirşey yapmadan en az 3 ay beklesin
3 ay sonra 680 nin fiyatı 900 lira.ahan da yazdım buraya
quote:
Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))
aynen katılıyorum bekleyin, fiyat en azından 999 liraya iner
gtx580 i olan adamın gtx680 çıktı ne yapalım demesi kadar saçma bir şey olamaz. he kardeşim he sli yap 3 way sli yap.
quote:
İşlerimden dolayı yeni pc'yi 10. veya 11. ay gibi toplayacağım dediğin gibi olmazsa seni bulacağım olummm
quote:
Orijinalden alıntı: tonimotto
quote:
İşlerimden dolayı yeni pc'yi 10. veya 11. ay gibi toplayacağım dediğin gibi olmazsa seni bulacağım olummm
daha da iddalı konuşuyorum ve diyorum ki gk110 canavarını 680 den en az %40 hızlı yaparlarsa ki öyle olması gerekiyor,o canavarı 11.veya 12. ayda 1900tl ye bile alabilirsin
Dostum acele edecek birşey yok, gül gibi GTX580'in var. Fiyatların biraz normal seviyelere gelmesini bekle, illa ki değiştireceksen o zaman değiştirirsin. GTX680 güzel kart ancak dün astronomik bir fiyatla Vatan'da satışa konuldu sonra da duman oldu gitti Fiyatları bekle derim
Pclabs demiş ki
quote:
Bir kere her şeyden önce, Nvidia için dönüm noktası olarak değerlendirebileceğimiz bir model olmuş GTX 680. Rakibi AMD Radeon HD 7970'ten daha düşük güç tüketimine sahip, daha sessiz çalışıyor ve performansı daha iyi.
Tabii çoğu zaman (hatta hepsinde bile diyebiliriz) tüm bunları 'burun farkı' ile başardığını da atlamayalım. Yani iki kart arasında hiç bir oyunda kayda değer (yani pratikte fark edeceğiniz) bir fark yok. Hatta pek çoğunda Nvidia önde olsa da, bazılarında AMD de öne geçmiş. Keza güç tüketimi, ses vb. diğer kriterlerde de tablo benzer.
Özetle Nvidia ancak atbaşı önde. :)
Bununla beraber Nvidia'nın turnayı gözünden vurduğu asıl nokta güç tüketimi. Bildiğimiz gibi Nvidia uzun bir süreden beri rakibinin karşısında bu noktada yetersiz kalıyordu. İşte şimdi yenilenen mimarisi ve GPU Boost özelliği ile birlikte şeytanın bacağını kırmayı başarmış. Atıl konumda her iki model de benzer bir tüketime sahip olsa da yük altında Nvidia'nın belirgin bir üstünlüğü var. Keza aynı şeyi ses seviyesinde de söylememiz mümkün. Sıcaklık ise iki modelde de benzer değerlerde seyrediyor.
Testlere baktığımızda modelin selefi GTX 580'in üzerine yuvarlak %15-%25 fazla performans koyduğunu görüyoruz. Yurtdışı fiyatı (500 dolar) uygun sayılır. Dinamik hızaşırtma özelliği sorunsuz biçimde işini görüyor keza OC potansiyeli de yüksek. HDMI ve DP çıkışlarının tam boyutlu olması güzel, tek kartla 4 ekrana kadar destek sunması ise bir diğer artısı. PCI-Express 3.0, DirectX 11.1, CUDA ve PhysX teknolojileri de atlamayalım tabii. Özellikle PhysX'e yönelik geliştirmeler göz doldurucu.
Eksilerine baktığımızda ise, dinamik hızaşırtma özelliğinin kapatılamadığını görüyoruz. Keza elle hızaşırtma işlemi de epey bir karışık olmuş. Gerilim ayarları düzenleyebileceğimiz veya görüntüleyebileceğimiz bir yazılım yok maalesef. Bazı sitelerin 3B modunda gürültülü çalıştığını söylemesi dikkatimizden kaçmadı. AMD'nin ZeroCore teknolojisine alternatif bir teknoloji barındırmaması da bir diğer eksisi olarak değerlendirilebilir bu arada.
Peki netice?
Bir kere ilk olarak Radeon HD 7970 için dediğimizin aynısını burada da tekrarlayalım. Eğer halihazırda GTX 560 veya HD 5850 türü bir kartınız var ise -ve eğer Eyefinity gibi kurulumlar kullanmıyorsanız- kesinlikle bu kartı almanıza gerek yok. Paşa paşa yeter çünkü bu kartlar halen. Tabii eğer 'en iyisi bende olsun' türünden bir takıntınız varsa keyfinize kalmış. Dediğimiz gibi güç tüketimi iyileştirmeleri muazzam ama performans babında bir devrim falan yok ortada.
Bir diğer tavsiyemiz ise bir kaç hafta beklememiz. Çünkü bu karta halihazırda kesinlikle 2,000 TL verilmez. Yine Vatan'dan örnekleyecek olursak, 1,500 TL'ye HD 7970 alabiliyorsunuz mesela. İki kart arasında 500 TL'lik farkı bırakın 250TL'lik fark bile yok.
Tabii seçim sizin, biz sadece her zaman olduğu gibi, son kullanıcı tarafında yer alıp, sizi uyarıyoruz. :)
PC Labs güzel yazmış.Ne zaman PC grafikleri yükselişe geçer o zaman Kart alacağım. Bu da yeni nesil konsollar çıkmadan zor görünüyor yani 2 sene.
quote:
Orijinalden alıntı: *Furious*
PC Labs güzel yazmış.Ne zaman PC grafikleri yükselişe geçer o zaman Kart alacağım. Bu da yeni nesil konsollar çıkmadan zor görünüyor yani 2 sene.
Tamamen katılıyorum. Hala 4850 kullanıyorum. Bazı oyunlarda full hd çözünürlükte fps kaybı yaşasada bana göre gereksiz 1-2 efekti kısıp hala akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Yeni konsollar heralde atinin 9xxx serisi ile çıkacaktır. O gün geldiğinde bakarız :)
Ne yapıcaz kartları almıycaz paramızı daha uygun ürünlere harcıycaz.İlle ekran kartı alıcaksak benim favori modellerimden olan 580 alıcaz.Yada indirimli 7950 alıcaz.
Hd 7850'yi bekleyip ondan alacağız, 2000 tl ne demektir(Amd içinde aynı durum geçerli), 2000 tl= 700+700+600 bu para için 3 ay çalışan insanlar var. Yazık günah değil mi resmen çöpe atıyorsunuz o parayı. Şimdi birkaçı çıkacak zevkim değil mi falan diyecek, yazık 100 tl löseve bağış yapmıyor insaımız 2000 tlyi bir anda bir ekran kartına veriyor.
Satıcıların insafa gelip daha insancıl bir fiyattan satmalarını beleyeceğiz..
Sorma ya o kadar bekledim gtx 680 çıktı. Az önce vatandan ASUS VG278H 3d monitör aldım iyimi :). Elimde Ekran kartı için ayrıdığım paradan fazlasını monitöre verdik iyimi :).şimdi bi de ekran kartını yenilemek için(büyük ihtimal gtx 680 dc 2 yada ligtning(tf 3 te olabilir ) ) tekrardan bekleyeceğiz. 2 3 ay da onun için dişimizi sıkarız :)
quote:
Orijinalden alıntı: alito
quote:
aynen katılıyorum bekleyin, fiyat en azından 999 liraya iner
Şuanda 15 Ocak 2013 yani tam 10 ay sonrası ve GTX 680'in fiyatı 1647 TL - 1384 TL arasında..
quote: