Şimdi Ara

GTX 680 Kitlenme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Nereden başlayacağım bilemedim o yüzden sadece neler yaptığımı anlatayım.

Windows 7-8-8.1-10 sürümlerinin hemen hemen bütün Basic home pro ultimate gibi bütün versiyonlarını yükledim sorun devam ediyor.

Sistemin Gpu - CPU - Bellek - Power - Anakart ve HDD ler dahil max sıcaklığı 30'u geçmiyor GPu sadece yük altında 58 derece.

Sistemde bütün driverler her marka kendi sitesinden en günceli ile yapıldı sorun devam ediyor.

İşlemciyi değiştirdim. RAM'leri değiştirdim. Anakartı değiştirdim. HDD'leri değiştirdim.

Sorun devam ediyor.

Pointblank CS:GO gibi oyunlarda sıkıntı yok. Ne zaman GTA5 ya da Call of duty tarzı oyunlara girsem 10 dk içinde sistem kitleniyor ctrl-alt-delete çalışmıyor mause donuyor mecbur reset atıyorum.

Elimde farkı ekran kartı olmadığı için ekran kartını test edemedim. Ne yapmam lazım bilemedim ekran kartım bozuk olabilir mi ?

Ne yapmam lazım Sistem özellikleri kabaca şöyle
    i7 3770
    16 GB DDR3 RAM
    GTX 680 vga
    760 watt power
    z77 anakart

Teşekkür ederim kolay gelsin.

• gpu ve ram hizini ayri ayri dusurerek deneyin masi afterburner isinizi gorur once gpu hizini atiyorum 100 mhz dusurun sorun cozulurse sorun yapmayacagi degere kadar arttirirsiniz gpu hizini dusurmek sorunu cozmesse ram hizini dusurmeyi denersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun psu daymış gibi geldi bana
  • bugün 12 saat Point oynadım hiç kitlenmedi dedim heralde düzeldi GTA 5 girdim 10 dk geçmedi pat kitlendi :D Oyundandır diye kaldırdım tekrar yükledim utanmazlar 10 gb Update yaptılar bide ama yok yine 15 dk oynadım kitlendi. PSU kontrol ettim
    Seasonic 760 watt 80 + plus gold X serisi 12 volt tek 63 amper testlerinde sorun gözükmüyor.

Frekans hızlarını ram ile gpu 100 olarak düşürdüm sonuç değişmedi kitliyor. Ekran kartını yoracak bir oyun açınca kitleniyor bunu anladım.. Mesela GTA 5 i en düşük ayarlarda 2 saat üzeri oynuorum Ne zaman High moduna alsam 10 dk geçmiyor ama şuda var Ekran kartının Kullanımıda izliyorum %70-80 load üzerindeyken kitleniyor. %60 a kadar hiç bir problem yok.
  • Eski bir surucu denedinizmi hocam ekran karti icin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığınız sorunun neredeyse aynısını ben gigabyte marka GTX 670 OC ekran kartı ile yaşadım.
    Bu kartı forumdan bir üyeden almıştım. Kart geldi taktım driver falan yükledim sorun yok. İnternet ofis işleri mükemmel.
    Ancak ağır bir oyun açtığımda 10 veya 15 dakika sonra sistem kilitleniyor ve reset atıyor . İlk başlarda PSU dan şüphelendim (PSU olarak OCZ 550watt 80+ Fatality kullanıyordum)
    Sonra kartı iade ettim. Kartı satan arkadaş kendi bilgisayarında hiçbir sorun olmadığını belirtmişti. Sorunun PSU dan olduğunu düşünerek düşük güç tüketimli kartlara yöneldim.
    Sonra gün geldi iki tane HD7950 de taktım, GTX780 de R9 290x de taktım aynı psu ya saatlerce full ayarlarda hiç ısınma problemi bile yaşamadan oyun bile oynadım. Sonra anladım ki sorun PSU dan değilmiş.

Size tavsiyem
    1) Kartınızı başka bir PC de deneyiniz
    2) Başka bir ekran kartı bularak kendi sisteminizi test ediniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.