Kartın kim yerlerde 7970ten hızlı kim yerlerde yavas oldugu soyleniyor. Beni esaas soke eden nvidianın performans watt basarımında amdyi gececek olması. kartın fiyatı 550usd civarı olacak deniyor...
kartın fiyatını ve nereye konumlandırılacağını henüz nvidia bile tam karar vermemiştir bence.
@cestvrai
ben de seni soruyordum.. zaman zaman sana kızsak da forumdaki büyük bir boşluğu dolduruğun kesin..
@cestvrai 320mm2 gpu ?
quote:
@cestvrai 320mm2 gpu ?
300mm2 civarı deniyor valla bakalım gorecegiz cok yakında. Tahiti gpusu 380mm2 civarında bu arada
quote:
Orijinalden alıntı: Kayra Bey
195 W böyle bir kart için inanılmaz bir değer...
yo normal hatta fazla bile diyebiliriz bu kart nvidanın orta üst segment kartı daha 780 gtx gelecek muhtemelen oda 250 w güç tüketip 7970in üzerine rahat bi %60 koyar
quote:
Orijinalden alıntı: dodomoco
quote:
yo normal hatta fazla bile diyebiliriz bu kart nvidanın orta üst segment kartı daha 780 gtx gelecek muhtemelen oda 250 w güç tüketip 7970in üzerine rahat bi %60 koyar
780 ?
gk110un tahmini adı yazın temmuz gibi gelecek ve cidden 680den çok daha güçlü ve gelişmiş olacak sonra zaten çıkacak kartlar belli 800 serisi ve keplerın son nesili
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: MyCoDeR
quote:
quote:
780 ?
gk110un tahmini adı yazın temmuz gibi gelecek ve cidden 680den çok daha güçlü ve gelişmiş olacak sonra zaten çıkacak kartlar belli 800 serisi ve keplerın son nesili
Valla sen böyle bişeye inanıyosan diyecek bişey yok Kendi düşüncem 690 gelir ve bu yıl böyle biter 2. jenerasyon 28 nm kartları ancak o adlarla görebiliriz diye tahmin ediyorum.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
780 ?
Valla sen böyle bişeye inanıyosan diyecek bişey yok Kendi düşüncem 690 gelir ve bu yıl böyle biter 2. jenerasyon 28 nm kartları ancak o adlarla görebiliriz diye tahmin ediyorum.
benim inanmamla alakası yok herkes bunu diyor @Kayra Bey daha var dediğiniz nisanda çıkar alınabilecek özel modeller yaza doğru gelir o sırada sadece özel model olan 780 gelir diye düşünüyorum zira 285de veya 8800gtxde bu böyle oldu
dodo gtx780 ekim kasımdan once zor cıkar. su an nvidia nın high end kartı gtx680 olacak fiyatının 550usd olacagınun soylenmesi de bunu dogruluyor.
gtx780 geldiginde 8970te gelir muhtemelen
quote:
Orijinalden alıntı: cestvrai
dodo gtx780 ekim kasımdan once zor cıkar. su an nvidia nın high end kartı gtx680 olacak fiyatının 550usd olacagınun soylenmesi de bunu dogruluyor.
gtx780 geldiginde 8970te gelir muhtemelen
ekim kasım sanmıyorum 3. çeyrek diyorlar 8970 gelsede 7970in üstüne %20den daha fazla bişiy koyamaz muhtemelen 600 serisi kısa bir geçiş olacak öyle düşünüyorum ben
Neler neler diyorsunuz Insallah dogru cikar bu haberler nereden hocam :)
eh almayalım o zaman GTX680?
daha 600 serisi çıkmadı 700 leri düşünüyoruz kusura bakmayın ama bu ekran kartı işinin de .oku çıktı yani
6+6 pin olarak geliyorsa o zaman bunun 8+6 özel versiyonları uçar. 7970'i geçmesede olur. Aynı seviye olsun veya 1-2 puan geri kalsın. nasıl olsa her yeni çıkan oyunda ve her yeni gelen sürücüde durum değişecektir. Keşke 580 ayarında veya çok az geride ama SLI için fiyat olarak müsait bir kart olsaydı. 550USD yurtdışı olan kartı ne yapayım ben. 6950CF bench almak için güzeldi 1GB 560TI SLI bellek sorunu olmayan oyunlarda müthişti. Bf3 hariç bütün oyunları denedim. 2gb bellekli GTX570'ten performanslı bir kartı Nvidia yine çuvalla satardı. SLI'ı da öttürürdü.....Bıraksalardı 5-6 ay daha 7970 performans lideri olarak kalsa da olurdu. Sırf fanları sevindirmek için yapılmış ama fiyatı pahalı bir kart.....
7970 e verilmek istenen cevap olduğu için sanırım sıkıntılar ondan kaynaklanıyor.1250mhz gücünde 7970 6970crossfire gücünde oluyor.11300 küsür p puanı alıyor 3dmark 2011 den.Bence 7970 başarılı bi kart.Belki bekleneni verememiş olabilir ama overclock a yatkınlığı ve overclock olduğunda vermiş olduğu tepki çok güzel.680 den de bunları beklemek gerekiyor.Zira saat hızlarının çok yüksek gelmesi bekleniyor.Benim kafama takılan tek konu olan 6+6 pin eğer doğruysa nvidia iyi iş yapmış olucaktır.
Yeni seriler itibariyle 7970-7950-7870 ve bu gelenlerden 680-670-660 olarak gerekli adımları atacaklar.
Öte yandan beni sevindiren bir faktörde bi kaç ara modelin gelicek olması.Amd den 7980 nvidiadan 685 gibi bi model gelebilir.Yakın zaman diğer 7970 geldiğinde testleri tek tek yapıcam bakalım 7970cf nin marifeti nasıl overclock tepkisi ve oyunlardaki performansına bakıcaz.Bf3 tek kart ultrada hiç takılma yapmıyor diyebilirim.Multiyi deneyemedim multiden atıyor ayarları çözemedim.
gpu nun boyutuna,tdp değerlerine bakınca, boyundan büyük işler başaracak gibi.
Önce 680 için 255w güç tüketiyor dendi şimdi de 190w deniyor. Önce 6+6+8 güç girişi var dendi şimdi de 6+6 oldu. Önce 7970'e %40 fark atıyordu şimdi eşit performans veriyor deniliyor. Biri diyor ki "680 fail" diğeri diyor ki "670ti o kadar iyi ki Nvidia onu 680 diye piyasaya sürecek". Biri diyor ki "Nvidia bu seride işlem performansına oynayacak" diğeri çıkıp " 680 orta segment olarak isimlendirilecek".
Kusura bakmayın ama kafam patatese döndü resmen! Şu nvidia Kepler'i çıkarsa da Mesut Çevik ile Erdi bir güzel evirip çevirse. Ak koyun, kara koyun ortaya çıksa.