Şimdi Ara

Gtx 770 aldım kötü mü ettim ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: empath

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus

Hâlâ kalkıp da 2 GB bellek iyidir, sorun çıkarmaz, bununla devam et diye sırt sıvazlayanlar var. Boşa laf söylüyoruz gibime geliyor baksana..

Hala kalkıp belleğin gpu gücünden daha iyi olduğunu düşününen zihniyet var , zaten firmanın satış vizyonun ağına düşmüşsün kalkmışsın birde o firmanın çıkardığı kartı satın alan insanları eleştiriyorsun

ha ayrıca 770 2 gb sahibiyim bu oyun hariç diğer hiç bir oyunda sıkıntı çıkarmadı , zaten bu oyununda sırf sıkıntı çıkarmak için piyasaya çıktığı ortada

GTX 780Ti sahip olduğu 3 GB vRam'in handikapını yaşadı diyoruz ama hâlâ kalkıp anlamadan etmeden saçma sapan cümleler kuruyorsunuz. Bu tarz oyunların devamının gelmeyeceğinin bir garantisini verebilir misin o halde? Ya da bunun garantisini verebilecek birilerini bulup karşıma getirebilir misin? Eğer cevabın ''hayır'' olacaksa, cevap yazmaya tenezzül bile etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

2 gb neye kime yeterli ? işi bilmeyenlerin sözüne güvenerek iş yapma,

2gb devri kapandı bu saatten sonra 2gb alan yazık eder,yeni nesil konsolların da etkisiyle etkisiyle yeni oyunlarda kaplama kaliteleri arttı , daha da artacak, en az 3gb ve üstü olmalı ekran kartını vram'i..

evet 3 gb ram ile artık evrenin renderını alırsın arada 1 gb fark var nede olsa , millet 780 ti ile sürünüyor bu oyunda hala kalkıp 2 gb tu kaka , 3 gb kral

konsol ile kaplama arttı demişsin , sonuçta ps4 ün gpu su 7870 ile eşdeğer bir gpu , pc oyuncularına bildiğiniz canlı yem gözüyüle bakılıyor

titan sahipleri köpürmüş durumda şu anda malum çok sevdikleri bench tabloları titanın yanına bir titan olmadan bu oyundan stabilite beklemeyin diyor , e şimdiden hayırlı olsun ne diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empath -- 8 Haziran 2014; 19:52:26 >

• 2 gb bırak bu gidişle 1 sene sonra 3 gb bile yetmiycek kim neye göre yeter diyor anlamıyorum onu bunu kıstıktan sonra karta 1000 tl vermenin anlamı ne 500 tl ye al bi kart aynı işi yapacak.
  • Öncelikle konuyu açan arkadaşım, tartışmasız bir durum var ki: AMD gerekli hızda ve uygun driver çıkaramıyor, nvidia ise aksine driver'ları çok güncel tutuyor ve oyun firmalarıyla dirsek teması halinde... Nvidia maalesef pek çok koldan saldırıyor ve amd'ye "genellikle" nefes aldırmıyor. Bu sebeple AMD gpu'lu modelellerden kağıt üzerinde daha yüksek fiyat/perf. sunar gibi görünmelerine rağmen uzak durmanı tavsiye ederim. Emin ol Nvidia gibi etik değerleri olmayan bir firmayı değil AMD'yi daha çok severim ama gerçekler bunlar.

Buna rağmen ya da bunun altını çizip, belirtmeden başka birisine AMD tavsiye eden varsa tavsiye ettiği kişiye kötülük yapıyordur.

2 gb vram olayına gelince... arkadaşlar bir an için haklı olduğunuzu kabul edelim -ki optimizasyon özürlü wd'a göre son derece haklısınız- önerdiğiniz çözüm sizce gerçekten geçerli mi? yani diyorsunuz ki 3 gb vram'li modelleri kullanın. allah aşkına şu gidişatla onun ömrü ne olacak? 1 sene mi? hani deseniz ki bekleyin gtx780 ayarı 4 gb ve üstü modeller yaygınlaşsın onları alın, tamam diyeceğim. ama yani kendi düşünce sistematiğinizde 3 gb vram'in çözüm olacağına emin misiniz?

konsollara dönersek evet 8 gb ortak ramleri var ve güçsüz gpu'larına rağmen kağıt üzerinde bunun büyük kısmını vram için kullanabilirler. peki gerek yok ve pek de mantıklı değil ama illa ki konsollarla kıyaslamaya gireceksek 3 gb vram'le bunlara yetişmek mümkün olabilir mi sizce?

ayrıca bazı arkadaşların sürekli WD örneği kötü bir örnek... çok açık ki Nvidia'nın talimatları doğrultusunda sistem kaynaklarını gereksiz yere sömüren bir oyun yapmışlar. oyun her şey ultrada da aman aman grafik vermiyor, dünyamızı değiştirmiyor.

• 800x600'de bile VRAM kullanımı tavan yapan ve FPS düşüşlerine yol açan optimizasyon özürlü oyundan bahsediyoruz.

Ayrıca "trktlha" adlı üyenin GTX 780 + 4770K Watch Dogs test konusu var. Videoları inceleyin derim. Konu sahibi GTX 780 ile R9 290'ı takas etmiş. Yeni kartı R9 290'ın, Watch Dogs'da GTX 780'den çok daha kötü performans verdiğini dile getirdi. Bu işin 3GB-4GB tarafı kalmamış. Pekala tamam 2GB yetersiz dersin anlarımda 3GB yetersiz demek için çok erken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 GB kartla 8x MSAA açıp öneride bulunmak iyimiş

Arkada başka uygulamalar da açık bırakıldıysa, tam kıvamına gelmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ojhora

quote:

Orijinalden alıntı: furkanaykul71

arkadaşlar dün (7 haziran) bir sistem topladım ama anakart ellerinde kalmadığı için çarşambaya teslim alacağım. Giderken 280x niyetiyle gitmiştim ama çok kararsızdım. Ama gidince ekran kartlarının olduğu bölüme geldim ve Asus Gtx 770 DirectCU II 2GB aldım.

Sizce nasıl bir seçim ?
    2gb olması yeni çıkacak oyunlarda sorun çıkarırmı ?

NOT= WATCH DOGS beleşe geldi

kesinlikle 2 gb olması sorun olmaz mevcut oyunların içinde 2 gb ı tamamiyle kullanabilen bi oyuna daha rastlamadım ayrıca 770 le 280x aynı lansmanın kartları bench lerine bakarsan kafa kafaya gittiklerini görürsün bence hata yapmamışssın beleşe oyun almışssın

Artık 2014 ve sonrası tüm oyunlar nerdeyse 2 gb vram ve üstü gerektiriyor ve gerektirecek. bu saatten sonra üst seviye kartlarda 3 gb vramden aşşağı alınmamalı. ben watchdogs dışında bf4 te de gördüm 2.350 ram istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEDONANIM -- 8 Haziran 2014; 23:07:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

6 GB kartla 8x MSAA açıp öneride bulunmak iyimiş

Arkada başka uygulamalar da açık bırakıldıysa, tam kıvamına gelmiştir.

+1
  • arkadaşlar sistemin siparişini verdim çarşambaya kurulmuş bir şekilde gelecek.
    ekran kartını nasıl değiştirebilirim ? İade kabul ederler mi ? Sebep nedir diye sorarlarsa 2gb az geldi mi diyecem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaykul71 -- 9 Haziran 2014; 17:52:00 >
  • arkadaşlar az önce iletişim kurmak için telefonunu aldığım abiyi aradım daha kurulmamış sistem yardımcı olabileceklerini söyledi. Değişim yaparsam 280x Toxic düşünüyorum siz ne önerirsiniz?
  • quote:

arkadaşlar az önce iletişim kurmak için telefonunu aldığım abiyi aradım daha kurulmamış sistem yardımcı olabileceklerini söyledi. Değişim yaparsam 280x Toxic düşünüyorum siz ne önerirsiniz?

fikrimi sorarsan:

R9 280X VAPOR-X TRI-X GDDR5 3GB 384Bit
  • quote:

arkadaşlar az önce iletişim kurmak için telefonunu aldığım abiyi aradım daha kurulmamış sistem yardımcı olabileceklerini söyledi. Değişim yaparsam 280x Toxic düşünüyorum siz ne önerirsiniz?

770in 4gb versiyonunu tavsiye ederim.

Konuda büyük bir kavga dönüyor. Zaten bahsi geçen kartlar oldukça güçlüler burda devreye yazilimsal optimizasyonun girmesi gerekiyor. Millet birbirini vuracak 2gb 3gb diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence bu kart bu fiyata harika F/Phttp://www.vatanbilgisayar.com/r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html#genel-bakis

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

fikrimi sorarsan:

R9 280X VAPOR-X TRI-X GDDR5 3GB 384Bit

sizce toxic almak daha iyi olmazmı bütçe varken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MultiCore

quote:

770in 4gb versiyonunu tavsiye ederim.

Konuda büyük bir kavga dönüyor. Zaten bahsi geçen kartlar oldukça güçlüler burda devreye yazilimsal optimizasyonun girmesi gerekiyor. Millet birbirini vuracak 2gb 3gb diye.

malesef stoklarda yok :S zaten olsada almazdım :D r9 290 alırdım heralde o fiyata çıkınca
  • quote:

arkadaşlar dün (7 haziran) bir sistem topladım ama anakart ellerinde kalmadığı için çarşambaya teslim alacağım. Giderken 280x niyetiyle gitmiştim ama çok kararsızdım. Ama gidince ekran kartlarının olduğu bölüme geldim ve Asus Gtx 770 DirectCU II 2GB aldım.

Sizce nasıl bir seçim ?

Eğer watch dogsu aldıysan oyunu gidip iade et kartı 3gb li 280x al watch dogs beleşe gelir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus

2GB kart almak bu saatten sonra riskli.. Onun yerine 4GB modeli alınabilirdi.

Gtx 770 aldım kötü mü ettim ?

Oyun bariz bir şekilde Hatalı Ne verirsen sömüyor bunun başka bir izahı yok

800x600 Ve low ayarlarda bir oyun 2gb ram tüketiyorsa 4 gb dahi yetmeyecektir uzay teknolojisi falan lazım heralde ..

Gtx 770 aldım kötü mü ettim ?

korsan watch dogs ların içinde miner kurulu kardeşim, sen oyun oynamıyorsun, başkasına mine yapıyorsun

• ojhora O kullanıcısına yanıt
    Watch dogs ultra ayarlar için 3gb vram istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

quote:

Sizce nasıl bir seçim ?

Eğer watch dogsu aldıysan oyunu gidip iade et kartı 3gb li 280x al watch dogs beleşe gelir :D

ya watch dogs çok önemli değil benim için ekran kartı önemli :D

• - lemişler ama adam doğru söylüyor.. 770 almakla hata etmedin tam tersi iyide almışsın.. ama 2 gb almasaydın keşke..

en az 3 gb gerekecek artık oyunlar.. eksilemeden önce düşünün.. watch dogs la başladı bu ultra textore için 3 gb vram istiyor. yoksa takılıyor oyun.. bende öyle mesela illa ki texture high yapmam lazım.

not: ayrıca 2 gb vram ı komple sömüren bir sürü oyun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 9 Haziran 2014; 20:37:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.