Şimdi Ara

GTX 780 Performans Düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    6 ay önce toplamış olduğum masaüstü bilgisayarda son 2 haftadır performans kaybı yaşıyorum.Ekran kartı windows vs. tüm güncelleştirmeleri tam olmasına rağmen nedenini anlayamadım.Sizce format mı atmalıyım.
    Depolama olarak C diski SSD,ek olarak SATA 2TB harddisk mevcut.Format atarken sadece C diskine atmam yeterli olur mu ?
    Sistem olarak Windows 7 ultimate kullanıyorum.Sizce Windows 8.1'e geçmem performansı etkiler mi ? ps.Tek amacım performansın yükselmesi.3D görsel güzellik 2. planda
    Kullanım olarak Archicad 17-Lumion 4-Photoshop CC gibi programlar kullanıyorum ve 3D ekranlarındaki performans düşüklüğü beni oldukça yavaşlatıyor bunu acil cözmem gerekiyor :/

Sistem Bilgilerim
    MB:P9X79-E WS Intel X79 Soket 2011
    GPU:GeForce GTX780
    CPU:i7-4820K CPU@3.70 GHz
    Ram: 8GBx2 Kingstom 2400Mhz
    Depolama: 128GB SSD - 2TB Sata

Şimdiden Teşekkürler.

• takip
  • Undroid U kullanıcısına yanıt
    Virüs kaynaklı bir sorun olabilir o sistemin uçması lazım normalde çünkü. Format atarken sadece C ye atmanız yeterli olur ancak oyunlar programlar tekrar silinip kurulacağı için tüm HDD lere format atmanız sizin yararınıza olur.

Windows 7 den Windows 8.1 e geçmenin hem avantajları hem dezavantajları var. Açılış süresi daha hızlı olur ancak bazı oyunlarda falan sorun yaşayanlar oldu Windows 8.1 i çok öven de var tekrar Windows 7' ye geçen de var. Sizin sorununuz Windows 7 veya Windows 8.1 değil sistemde ters giden bişeyler var. Format atıp en güncel driverları kurduktan sonra sistemi test edin düzelmesi gerek diye düşünüyorum.
  • 6 aylık sistemde, son 2 haftadır sorun yaşıyorsanız yazılımsal olabilir.

Güç Kaynağınızı yazmamışsınız ?
  • -Windows 8 denemiştim,hızlı fakat kullanışsız gelmişti yeni sistem toparlarken Windows 7 Ultimate önerildi.Küçük çapta yaptıgım araştırmada 3D ' de daha hızlı olduğu hakkında yorumlar okudum onun için soruyorum.
    -Virüs konusunda Güncel Eset Smart Security kullanıyorum ve taktıgım flash'a dahi dikkat ederim önce dizüstünde denerim vs.
    -Güç kaynagı Vector S 750W.Sistem gereksinimine yeterli denmişti,pek bilgimde yok açıkcası :/

Soru olarak sürekli kullandıgım programlar dışında oyunlar ve arşiv dosyalarını Sata harddisk'te depoluyordum.Performans düşüklügünü düzeltmek için C'ye format atmam yeterli midir ? Sata'yı yedeklemem uzun ve yorucu.Yeteri kadar zaman kaybettim açıkcası :/

Bu arada ilginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Undroid

-Windows 8 denemiştim,hızlı fakat kullanışsız gelmişti yeni sistem toparlarken Windows 7 Ultimate önerildi.Küçük çapta yaptıgım araştırmada 3D ' de daha hızlı olduğu hakkında yorumlar okudum onun için soruyorum.
    -Virüs konusunda Güncel Eset Smart Security kullanıyorum ve taktıgım flash'a dahi dikkat ederim önce dizüstünde denerim vs.
    -Güç kaynagı Vector S 750W.Sistem gereksinimine yeterli denmişti,pek bilgimde yok açıkcası :/

Soru olarak sürekli kullandıgım programlar dışında oyunlar ve arşiv dosyalarını Sata harddisk'te depoluyordum.Performans düşüklügünü düzeltmek için C'ye format atmam yeterli midir ? Sata'yı yedeklemem uzun ve yorucu.Yeteri kadar zaman kaybettim açıkcası :/

Bu arada ilginiz için teşekkürler.

Evet sadece C ye atmanız yeterlidir yani SSD de yüklü Windows' a.

• Saol hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Undroid U kullanıcısına yanıt
    Rica ederim umarım hallolur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.