Merhaba arkadaşlar. 6 ay önce toplamış olduğum masaüstü bilgisayarda son 2 haftadır performans kaybı yaşıyorum.Ekran kartı windows vs. tüm güncelleştirmeleri tam olmasına rağmen nedenini anlayamadım.Sizce format mı atmalıyım. Depolama olarak C diski SSD,ek olarak SATA 2TB harddisk mevcut.Format atarken sadece C diskine atmam yeterli olur mu ? Sistem olarak Windows 7 ultimate kullanıyorum.Sizce Windows 8.1'e geçmem performansı etkiler mi ? ps.Tek amacım performansın yükselmesi.3D görsel güzellik 2. planda Kullanım olarak Archicad 17-Lumion 4-Photoshop CC gibi programlar kullanıyorum ve 3D ekranlarındaki performans düşüklüğü beni oldukça yavaşlatıyor bunu acil cözmem gerekiyor :/
Virüs kaynaklı bir sorun olabilir o sistemin uçması lazım normalde çünkü. Format atarken sadece C ye atmanız yeterli olur ancak oyunlar programlar tekrar silinip kurulacağı için tüm HDD lere format atmanız sizin yararınıza olur.
Windows 7 den Windows 8.1 e geçmenin hem avantajları hem dezavantajları var. Açılış süresi daha hızlı olur ancak bazı oyunlarda falan sorun yaşayanlar oldu Windows 8.1 i çok öven de var tekrar Windows 7' ye geçen de var. Sizin sorununuz Windows 7 veya Windows 8.1 değil sistemde ters giden bişeyler var. Format atıp en güncel driverları kurduktan sonra sistemi test edin düzelmesi gerek diye düşünüyorum.
6 aylık sistemde, son 2 haftadır sorun yaşıyorsanız yazılımsal olabilir.
Güç Kaynağınızı yazmamışsınız ?
-Windows 8 denemiştim,hızlı fakat kullanışsız gelmişti yeni sistem toparlarken Windows 7 Ultimate önerildi.Küçük çapta yaptıgım araştırmada 3D ' de daha hızlı olduğu hakkında yorumlar okudum onun için soruyorum. -Virüs konusunda Güncel Eset Smart Security kullanıyorum ve taktıgım flash'a dahi dikkat ederim önce dizüstünde denerim vs. -Güç kaynagı Vector S 750W.Sistem gereksinimine yeterli denmişti,pek bilgimde yok açıkcası :/
Soru olarak sürekli kullandıgım programlar dışında oyunlar ve arşiv dosyalarını Sata harddisk'te depoluyordum.Performans düşüklügünü düzeltmek için C'ye format atmam yeterli midir ? Sata'yı yedeklemem uzun ve yorucu.Yeteri kadar zaman kaybettim açıkcası :/
Bu arada ilginiz için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Undroid
-Windows 8 denemiştim,hızlı fakat kullanışsız gelmişti yeni sistem toparlarken Windows 7 Ultimate önerildi.Küçük çapta yaptıgım araştırmada 3D ' de daha hızlı olduğu hakkında yorumlar okudum onun için soruyorum. -Virüs konusunda Güncel Eset Smart Security kullanıyorum ve taktıgım flash'a dahi dikkat ederim önce dizüstünde denerim vs. -Güç kaynagı Vector S 750W.Sistem gereksinimine yeterli denmişti,pek bilgimde yok açıkcası :/
Soru olarak sürekli kullandıgım programlar dışında oyunlar ve arşiv dosyalarını Sata harddisk'te depoluyordum.Performans düşüklügünü düzeltmek için C'ye format atmam yeterli midir ? Sata'yı yedeklemem uzun ve yorucu.Yeteri kadar zaman kaybettim açıkcası :/
Bu arada ilginiz için teşekkürler.
Evet sadece C ye atmanız yeterlidir yani SSD de yüklü Windows' a.