Şimdi Ara

GTX 860M ile GTA V'de FPS Düşüşleri (Lenovo Y50-70)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde GTA V PC sürümü çıkışını gerçekleştirdi. Uzun süredir bu oyunu bekleyen birisi olarak haliyle çıktığı gün direk oyuna yumuldum. Lenovo'nun Y50-70 model dizüstü bilgisayarını kullanıyorum. Sistem özellikleri aşağıda mevcut. (Görsel eklemek istedim ancak sıkıntı çıktı.)

*GeForce GTX 860M ( 2 GB )
    *Intel Core i5 4200H 2.80 GHz
    *4 GB RAM

Bir önceki gün Nvidia'nın yayınlamış olduğu sürücüye güvenerek GeForce Experience'dan oyunu "optimize et" seçeneğiyle uygun ayarlara almasını istedim. GeForce Experience AA açık ot, kaplama ve gölge kalitesini çok yüksek diğer ayarları da yüksek şekilde ayarladı.

Gelelim konuya, oyunu bu şekilde açtığımda başlangıçta 35-45 fps arası değerler alıyorum. Bazen "anlık" şekilde 30'un altına düştüğü (26 civarı) oluyor. Ancak oyunu bir süre oynadıktan sonra(yaklaşık 30-45 dk.) aldığım fps değerleri giderek düşmeye başlıyor. Bir yerden sonra oyun neredeyse oynanılamaz bir hal alıyor. 8 fps gördüğüm anlar oluyor.

Aslında ilk olarak RAM'in 4 GB olmasından kaynaklanabileceğini düşündüm. Diğer yandan dizüstü bilgisayar olduğu için bir arkadaşımın da tavsiyesiyle ekran kartının ısınmasından şüphelenip MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerine baktım. Oyunu oynadığım sıralarda sıcaklık değerleri genelde 65-68 derece aralığında oluyor. Görülen en yüksek değer ise 75. Yabancı forumlarda vs. okuduğum yorumlara bakarak normal bir değer olduğu fikrini edindim.

Ardından grafik ayarlarını kendim düzenledim. AA'yı kapattım, "Çok Yüksek" olan ot, gölge ve kaplama kalitesini yükseğe çektim. Bu kez oyunu açıp oynamaya başladığımda gördüğüm fps değeri 55-65 aralığındaydı. Ancak bir süre sonra(öncekinden daha kısa bir süre) aynı sorun tekrar baş gösterdi ve oyun 30 fps'yi göremez bir hal aldı. Kalabalık ya da aksiyonun dahi olmadığı boş yerlerde bile ciddi düşüşler oldu. Bana ilginç gelen de bu zaten. İlk başta şehirde kalabalık ortamlarda oynanabilir bir durum var iken sonraları boş bir yerde 30 fps'yi görememek. Şöyle de bir ekleme yapayım düşüşler sürekli devam etmiyor. Sık sık yaşanıyor ama anlık olarak yaşanıyor. Bir anda 15 fps'ye düşüp ardından 30 sonra tekrar 15 ya da daha düşük değer gibi. Sürekli bir yavaşlık değil anlık ama sık sık yaşanan bir durum. Umarım anlatabilmişimdir :)

Oyunda yaşanan bir diğer sorun ise kaplamaların hatta bazı modellerin geç yüklenmesi. Kimi zaman boşlukta araba sürdüğüm oluyor.

Biraz uzun bir yazı oldu ancak bu durum beni çileden çıkardığı için sizlerle paylaşmak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

Dipçe: Yakın zamanda cihaza 4 GB daha RAM taktıracağım.

GTX 860M ile GTA V'de FPS Düşüşleri (Lenovo Y50-70) GTX 860M ile GTA V'de FPS Düşüşleri (Lenovo Y50-70)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCenta -- 17 Nisan 2015; 10:32:03 >

• grafik kartın bence yeterli fakat tahminimce açık dünyaya çıktığında arabayla hız yaptığında falan açık dünyayı işlemcin yaratıyor işlemcin zorlanıyordur büyük ihtimal raminin 4 gb olmasınında zararı vardır
  • Bende de ayni model mevcut, rami 8 gb yaptim.

Hafta sonu alip oynamayi dusunuyorum, neden boyle bi sorun olduli acaba

Islemci de 2 gercek 4 sanal cekirdek mevcut ve frekans 2.8 bost ile 3.4 yapiyo zorlanmamasi gerekiyo

Bu arada bilgisayarin guc seceneklerin yuksek performansta olsun ve sarj soketin cikarmayin

Ramla alakasi olsa oyunu fps dusmez sadece oyunu kapatir

Bakalim alinca denicem, insallah dediginiz gibi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 17 Nisan 2015; 12:53:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram düşük. Işlemci de darboğaz yapıyor olabilir ekran kartın yeterli ama kartın dengi olan bir işlemci yok cihazda. Çok fazla ayrıntılı bilgim yok bu konularda yine de bilemeyeceğim net bişey söyleyemem

• quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

Bende de ayni model mevcut, rami 8 gb yaptim.

Hafta sonu alip oynamayi dusunuyorum, neden boyle bi sorun olduli acaba

Islemci de 2 gercek 4 sanal cekirdek mevcut ve frekans 2.8 bost ile 3.4 yapiyo zorlanmamasi gerekiyo

Bu arada bilgisayarin guc seceneklerin yuksek performansta olsun ve sarj soketin cikarmayin

Ramla alakasi olsa oyunu fps dusmez sadece oyunu kapatir

Bakalim alinca denicem, insallah dediginiz gibi olmaz

Dostum RAM miktarını 8 GB'a çıkarmak performansta ciddi bir fark yarattı mı? Bir de RAM'i servisten mi aldın yoksa başka bir yerden alıp servise mi taktırdın? Yanıtlarsan sevinirim :)
  • işlemci ısındığı için turbo boostu kesiyor ve sorun yaşatıyor olabilir.işlemcinin çalışma frekansını takip edin. hwmonitor gibi log(kayıt) alabilen bir programla kontrol edin.
  • soğutma işini iyi yapamıyosa o da etkili olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4200h ile gtx 860m darboğaz yapmaz. Sorun ram.

• Rami aldigim gun taktim, 4 gb li hic kullanmadigim yorum yapamicam

Ama sunu soyleyebilirim, assansin cred oynarken ram 4.3 gb falan oluyor yani ram sikistirma olayindan dolayi olabilir diye dusunuyorum, oyunu oynadikca ram daha fazla yuklenip sisirebilir

•  GTX 860M ile GTA V'de FPS Düşüşleri (Lenovo Y50-70)

Laptobun sogutma sistemi cok iyi, cift fan ve daha genis ve buyuk bakir izgara mevcut boylelikle isi daha genis alana dagiliyo

Assasins credde 2 saatin sonun isi monitordunde islmeciler 73 ekran karti 61 gordu

Bosta, internet, sorf, fotograf, word excel vs. Laptop 30-40 hatta cogu zaman fan calismiyor bile

• flexii_87 kullanıcısına yanıt
    bahsettiğim şeyi pek anlamamışsınız sanırım.makinenin ısınma sorunu olsa ısınıp kapanırdı zaten. demek istediğim işlemci belirli bir sıcaklıktan sonra ısınıp problem yaşamamak için frekans düşürür.turbo boost var diye yaldır yaldır çalışayım demez.eğer belli bir ısının üstüne çıkıp frekans düşürüyorsa o an grafiklerin geç yüklenmesine sebep olabilir. bunu kontrol ettikten sonra eğer normal çalışıyorsa sorun ramdir diyebiliriz.kesin karar vermeden önce diğer şeyleri de düşünmek gerek.diğerlerinde sıkıntı yoksa ilk aklına gelen doğru problemdir.ben zaten soğutmayla ilgili birşey demedim.işlemci dedim.dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozmic Blues -- 17 Nisan 2015; 21:41:44 >
  • Dostum tavsiyen üzerine hw monitor yazılımını kurdum. 1 saate yakın süre oyunu oynadım ve sonuçlar görseldeki gibi. Sanırım işlemci sıcaklığı konusunda sıkıntımız var :/

http://i.imgur.com/A8eWBEZ.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCenta -- 17 Nisan 2015; 23:22:04 >
  • throttlestop programını yükleyin game moduna alın. turn on diyin sağ alttan bakalım sonuç değişecek mi ?
  • @make me happy hocam benimde demek istediğim boost modunda işlemci aşırı derece de ısınınca hızının azalacağını ve normal sıcaklıklarda boostu durdurmayacağından bahsetmek istedim

ark.intel de, işlemcinin max ısı dayanma derecesi 100 derece gözüküyor, 70-75 lerde hızını keseceğini zannetmiyorum, o zaman boost özelliğini koymalarının bi anlamı kalmıyorki

ama işlemci 95 dereceyi görse tamam kendi kendine ısıyı azaltmak için frekansı düşürse eyvallah diyelim, bende bunu demek istedim

mesela daha önceki işlemcim i5 560m idi çalışma frekansı 2,66 boost ile 3.2 idi çogu oyunlarda 85-90 derecyi görmesine rağmen boost kullanımını kısıtlamıyordu

eski işlemci 40nm , tek fan kısa bakır ızgara

yeni işlemci 22nm çift fan ve uzun bakır ızgara,

olaya bu açıdan bakarsak boost daha verimli çalışması gerekmiyormu ?

@hkumru hocam sizde neden bu kadar yüksekki acaba ? bu arada ben ilk aldığı zaman laptobun termal macunları kurumuştur düşüncesiyle içini açtım ve gerçektende kurumuş ve yeniledim

assasin cred unity 2 saat oyun sonucu sıcaklıklar böyle

call o duty ghost 2 saat sonrası bu şekilde

bu arada macun olarak aşağıdaki ürünü aldım, forumda bir arkadaş 8 farklı marka macunu test etmiş ordan araştırıp bulmuştum tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 18 Nisan 2015; 13:24:35 >

• flexii_87 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben de bilmiyorum. Ancak dediğiniz gibi termal macundan da kaynaklanıyor olabilir. Servise verdiğimde termal macunun yenilenmesini talep edeceğim.
  • ramle alakası yok olayın bf3-4 ac serisi watch dogs vs vs oyunları dene yine aynı sorun yasanıyorsa işlemcinde sıkıntın var demektir.kasayı aç bi bak.termal macunuda mutlaka kontrol et.bi pislik çıkarsa genelde macundan dolayı oluyor :D hiç olmazsa direk servise ver hadi kolay gelsin.umarım sorununu çözüp bol bol görev yaparsın
  • hocam bende bu bılgısayar i7 4710HQ işlemcili 16 gb ramlı modelı vardı ekran akrtıda 860m ddr5 ti ve o bılgısayarda bf4 call of duty adwantec warfare gibi oyunları bıraz oynadıktan sonra oyunda 5 sanıyelık aralıklarla acayıp sekılde kasmalar baslıyordu ve oyundan cıkıp bıraz bekleyınce oyuan tekrar gırıyordum ve yıne 30 dk felan oynayınca kasmalar baslıyordu ılk baslarda bende oyunu cok akıcı oynuyordum bıraz oynayınca kasmaya baslıyordu ve bunun sorunu bılgısayardan kaynaklanıyor lenovo asırı derecede ısınıyor ve ısınmasından dolayı bellı bır sure sonra oyunda kasma yapıyordu. bu durum sınır ettı benı ve ertesı gun aldıgım yere gıdıp gerı verdım ve msı aldım bunda aynı sorun yok ve ısınmıyor bıle bence servıse gosterın yada degıstırın.
  • babiz kullanıcısına yanıt
    Hemen ne guzelde aldiginiz yere geri verebiliyorsunuz. Bi biz yapamıyoruz su işi

• virtue28 kullanıcısına yanıt
    neden yapamıyorsunuz acaba ?
  • babiz kullanıcısına yanıt
    Msi saticisi olabilirmisin acaba ?

Saticilar genelde servise gonderirler internetten alinmadiysa eger. Yada tanidik biri herhal.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.